Νέα

Τα 20 καλύτερα ανδρικά ρολόγια για το 2022-2023

Tissot Heritage 1973 Chronograph
Ανδρικό ρολόι Tissot Heritage 1973 Chronograph

Έχουν κυκλοφορήσει ήδη ένα σωρό υπέροχα νέα ανδρικά ρολόγια που κυκλοφόρησαν το 2022, με πολλά ακόμα στη σειρά, και εδώ είναι το μέρος που θα τα βρείτε. Από παγκοσμίου φήμης επωνυμίες όπως Rolex , Tag Heuer , Breitling μέχρι και άλλα ονόματα που έχουν τραβήξει τα βλέμματα.

Αυτή η λίστα θα ενημερώνεται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με τα καλύτερα ανδρικά ρολόγια του 2022. Όποιος κι αν είναι ο προϋπολογισμός σας, στόχος μας είναι να σας κρατήσουμε ενήμερους για τις καλύτερες νέες κυκλοφορίες σε όλο το φάσμα του κόσμου των ρολογιών και να σας ενημερώσουμε γιατί πιστεύουμε είναι άξια του χρόνου σας.

Zenith Chronomaster Sport Two-Tone

Zenith Chronomaster Sport Two-Tone
Ανδρικό ρολόι Zenith Chronomaster Sport Two-Tone

Οι ομοιότητες με το Cosmograph Daytona της Rolex επισημάνθηκαν πολύ όταν κυκλοφόρησε πέρυσι, αλλά αν πρόκειται να συγκριθείτε με ένα ρολόι, μπορεί να είναι και αυτό. Το εικονίδιο της Rolex με το κεραμικό πλαίσιο και το καντράν panda είναι ένα από τα πιο όμορφα σχέδια που έγιναν ποτέ.

Επιπλέον, η Zenith εξόπλισε το νέο της Chronomaster με την ιδιόκτητη κίνηση «El Primero», έναν μηχανισμό με ασυνήθιστα υψηλή συχνότητα – πολύ πιο γρήγορο από αυτό της Rolex. Σημαίνει ότι μπορεί να καταγράψει τον χρόνο που έχει παρέλθει όχι μόνο στο δευτερόλεπτο, αλλά στο 1/10 του δευτερολέπτου, μια σημαντική ανακάλυψη στην ωρολογοποιία.

Ο «πεμπτουσίας σπορ-κομψός χρονογράφος Zenith» έρχεται τώρα σε νέα μοντέλα με νέα υλικά θήκης: ροζ χρυσό 18 καρατίων με βραχιόλι από ροζ χρυσό και δίχρωμο ροζ χρυσό 18 καρατίων με βραχιόλι από ανοξείδωτο ατσάλι. Παραμένουν τα επικαλυπτόμενα ηλιακά ρολόγια, τα πλαϊνά ωστήρια τύπου αντλίας και η θήκη 41 χλστ.

Rolex Day-Date

Rolex Day-Date
Ανδρικό ρολόι Rolex Day-Date

Όλα τα ρολόγια Rolex μιλούν για κύρος, αίγλη και καλό γούστο. Αλλά ίσως τίποτα περισσότερο από το Day-Date, αυτό το Rolex που για λίγο έβγαινε μόνο σε κίτρινο χρυσό 18 καρατίων, λευκό χρυσό 18 καράτια ή χρυσό Everrose 18 καρατίων, με το τελευταίο να είναι τόσο κομψό που ήταν η δική της εκδοχή χρυσού της Rolex. Το Day-Date είναι γνωστό ως «το ρολόι του προέδρου». Ακολούθησε μια πλατινένια έκδοση, προσθέτοντας επιπλέον βάρος στην αποκλειστικότητά του, από κάθε άποψη: η πλατίνα είναι δύσκολη στην κατασκευή, κοστίζει μια περιουσία και έκανε επίσης το ρολόι εξαιρετικά βαρύ.

Η νέα έκδοση για το ’22 είναι η πρώτη φορά που ένα πλατινένιο Day-Date έρχεται με “φουσκωτό” πλαίσιο (δηλαδή: οι ράχες γύρω από το εξωτερικό) και συνδυάζεται με το μοναδικό καντράν της Rolex σε μπλε χρώμα. Διατίθεται σε 40mm και 36mm, είναι ένα πραγματικά, πραγματικά υπέροχο ρολόι.

Swatch X Omega Bioceramic MoonSwatch

Swatch X Omega Bioceramic MoonSwatch
Ανδρικό ρολόι Swatch X Omega Bioceramic MoonSwatch

Ένα από τα γεγονότα μάρκετινγκ της χρονιάς , η ανακοίνωση ότι η Omega είχε συνεργαστεί με τη Swatch για να παράγει μια πλαστική έκδοση 207 £ του Speedmaster “Moonwatch” των 5.000 £, προκάλεσε κάλυψη στον εθνικό Τύπο, ουρές στις 6 το πρωί γύρω από το μπλοκ και υπερβολικές λίστες μεταπώλησης. της τιμής του μοντέλου στο οποίο βασίστηκε. Ωστόσο, δεδομένου ότι κάποιος μαχαιρώθηκε έξω από ένα κατάστημα Swatch της Νέας Υόρκης, ίσως δεν ήταν όλη η δημοσιότητα καλή.

Οι συνεργασίες με υψηλό χαμηλό επίπεδο έχουν κάνει θαύματα για τα ρούχα δρόμου και δεδομένου του θορύβου που δημιουργείται, αναμένουμε περισσότερα να έρθουν από άλλες εταιρείες ρολογιών. Αν και λίγοι θα έχουν ένα όνομα τόσο ευχάριστα έτοιμο όσο το “MoonSwatch”.

Tag Heuer Autavia 60th Anniversary Flyback Chronograph

Tag Heuer Autavia 60th Anniversary Flyback Chronograph
Ανδρικό ρολόι Tag Heuer Autavia 60th Anniversary Flyback Chronograph

Τώρα στα 60 του χρόνια, το Autavia μπορεί να μην είναι το πιο γνωστό Tag Heuer, αλλά μπορεί κάλλιστα να είναι το πιο όμορφο ρολόι του. Το αγαπημένο των συλλεκτών, το Autavia κυκλοφόρησε ημι-επανακυκλοφόρησε το 2017, αλλά αυτό το λανσάρισμα προσφέρει τρία διαφορετικά μοντέλα: δύο νέους χρονογράφους και έναν GMT με τρία χέρια. Στη φωτογραφία εδώ είναι ο χρονογράφος flyback με ασημί και μαύρο καντράν “panda”.

Longines Spirit Zulu Time

Longines Spirit Zulu Time
Ανδρικό ρολόι Longines Spirit Zulu Time

Η Longines δικαίως υπερηφανεύεται για την ετικέτα της «προσιτής πολυτέλειας», παράγοντας ακριβά, όμορφα ρολόγια γύρω στα 2.000 £. Αυτή είναι μια προσθήκη στη δημοφιλή σειρά πιλότων του, Longines Spirit, η οποία αποτίει φόρο τιμής στους πρωτοπόρους ήρωες της αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων των Charles Lindbergh και Amelia Earhart. Η “ώρα των Ζουλού” είναι κάτι σαν μαρκετινγκ: είναι πιλότος για GMT, η ώρα στο μηδέν μεσημβρινό που χρησιμοποιείται επίσης από τον στρατό και το ναυτικό.

Σε πραγματικούς όρους σημαίνει την προσθήκη ενός τέταρτου δείκτη GMT στο καντράν, που σημαίνει ότι τώρα μπορείτε να προσδιορίσετε την ώρα σε δύο σημεία ταυτόχρονα. Όλα τα ρολόγια Spirit έλαβαν πιστοποίηση COSC, το επίσημα εγκεκριμένο ελβετικό σήμα, που απονεμήθηκε μετά από διάφορες δοκιμές απόδοσης για ακρίβεια, θερμοκρασία και υγρασία.

ZENITH Defy Skyline

ZENITH Defy Skyline
Ανδρικό ρολόι ZENITH Defy Skyline

Στον κόσμο αρέσουν πολύ τα αρχειακά κομμάτια Zenith. Η επιτυχία της αναπαραγωγής «Revival» του El Primero είναι απόδειξη αυτού. Έτσι, όταν η μάρκα κυκλοφόρησε ξανά το Defy, μια καινοτομία σε banner που χρονολογείται από το 1969, ο κόσμος τρελάθηκε.

Τροφοδοτείται από το κίνημα El Primero, οπότε ξέρετε ότι λειτουργεί καλά, αλλά υπάρχει κάτι ελαφρώς φουτουριστικό σε αυτό και, δεδομένης της συλλεκτικής αξίας, θα είστε νικητής όταν αναπόφευκτα έρθει η επανακυκλοφορία.

Omega Aqua Terra 38 χλστ

Omega Aqua Terra 38 χλστ
Ανδρικό ρολόι Omega Aqua Terra 38 χλστ

 

Το Aqua Terra – μια σταθερή είσοδος στο οπλοστάσιο της Omega – είναι τόσο κλασικό και έρχεται και σε νέο μέγεθος 38 mm.

Omega Aqua Terra “Πεκίνο 2022”

Omega Aqua Terra "Πεκίνο 2022"
Ανδρικό ρολόι Omega Aqua Terra “Πεκίνο 2022”

 

Για να γιορτάσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, η Omega δεν έχασε χρόνο για να κυκλοφορήσει αυτή την παγωμένη έκδοση του Seamaster Aqua Terra, με πολλές μοναδικές λεπτομέρειες.

Το καντράν έχει μοτίβο παγετού και λευκό κεραμικό, οι μπλε δείκτες και οι δείκτες λάμπουν με Super-LumiNova και το πίσω μέρος της θήκης είναι σφραγισμένο με το έμβλημα του Beijing 2022.

Έρχεται επίσης σε ειδικό κουτί με θέμα τα παιχνίδια.

Longines Spirit Titanium

Longines Spirit Titanium
Ανδρικό ρολόι Longines Spirit Titanium

Καλοσχεδιασμένο και σε καλές τιμές, υπάρχει ένας λόγος που η Longines έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες μάρκες ρολογιών στον κόσμο. Η συλλογή Spirit κυκλοφόρησε το 2020 για να γιορτάσει τη συγγένεια της Longines με την αεροπορία – που ορίζεται από μια καθαρή, καθαρή αισθητική για εύκολη αναγνωσιμότητα.

Η νεότερη έκδοσή του διατίθεται σε τιτάνιο και κοστίζει ένα κλάσμα πάνω από 2,5 χιλιάδες £. Ένα ρολόι με πιστοποίηση χρονομέτρου.

Breitling Super AVI Mosquito

Breitling Super AVI Mosquito
Ανδρικό ρολόι Breitling Super AVI Mosquito

Το Super AVI, μια νέα σειρά από τους ειδικούς ρολογιών πιλότων Breitling, είναι μια γιορτή της ιστορίας της αεροπορίας με σχέδια εμπνευσμένα από τέσσερα κλασικά αεροπλάνα του παρελθόντος: το North American Aviation P-51 Mustang, το Vought F4U Corsair, το Curtiss P-40 Warhawk και το Mosquito de Havilland.

Το Super AVI Mosquito, που εμφανίζεται εδώ, διαθέτει ένα συνδυασμό γυαλισμένο και βουρτσισμένο με σατινέ μαύρο κεραμικό πλαίσιο και ένα μαύρο καντράν με λευκούς μετρητές χρονογράφου σε αντίθεση. Τα κόκκινα και πορτοκαλί στοιχεία του θυμίζουν τις στρογγυλές ράβδους και τα σημάδια που βρέθηκαν στο αεροπλάνο με την ονομασία «Ξύλινο Θαύμα».

Ένα vintage πιλοτήριο για τον καρπό σας, τίποτα λιγότερο.

Breitling Navitimer 2022

Breitling Navitimer 2022
Ανδρικό ρολόι Breitling Navitimer 2022

Η Breitling πέρασε τα τελευταία χρόνια αλλάζοντας τα πάντα σχετικά με τον τρόπο παρουσίασής της: νέες σειρές προϊόντων, νέους πρεσβευτές, νέα «concept» καταστήματα, νέες συνεργασίες, νέες συσκευασίες και νέες εκδόσεις παλαιών σειρών από τον πίσω κατάλογό της.

Ένα πράγμα που δεν έχει αγγίξει ήταν το Navitimer, το ρολόι του ναυαρχίδα του πιλότου. Αυτό συμβαίνει γιατί περίμενε την 70η επέτειό του – φέτος. Η σειρά Navitimer 2022 έλαβε ένα πολύχρωμο λίφτινγκ και μερικές λεπτές αναβαθμίσεις σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης του παραθύρου της ημερομηνίας στην ώρα 6 και της επανεισαγωγής του λογότυπου της Ένωσης Ιδιοκτητών και Πιλότων Αεροσκαφών, που έκανε το Navitimer επίσημο ρολόι του το 1954 .

Η εικασία σας είναι εξίσου καλή με τη δική μας ως προς το πώς χρησιμοποιείτε πραγματικά αυτές τις κλίμακες κανόνων λογαριθμικής ολίσθησης γύρω από τον επιλογέα, που προφανώς χρησιμοποιήθηκαν κάποτε από πιλότους για να πετάξουν αεροπλάνα, αν και οι οδηγίες του YouTube είναι διαθέσιμες.

Tag Heuer Aquaracer Professional 300 Nightdiver

Tag Heuer Aquaracer Professional 300 Nightdiver
Ανδρικό ρολόι Tag Heuer Aquaracer Professional 300 Nightdiver

Η σειρά Aquaracer Professional 300 της Tag Heuer επανεκκινήθηκε νωρίτερα φέτος. Ήταν περισσότερο εξέλιξη παρά επανάσταση – τροποποιήσεις που βελτίωσαν ένα ήδη εξαιρετικά δημοφιλές ρολόι (παράθυρο ημερομηνίας τώρα στις… 6 η ώρα!) – αλλά αυτό δεν σήμαινε ότι δεν ήταν και το καλύτερο για αυτό.

Μαζί με τα οκτώ μοντέλα έρχεται το Nightdiver με την ολόμαυρη εμφάνισή του και το καντράν lume. Διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, το μοντέλο με επίστρωση DLC σε μαύρο κεραμικό είναι η επιλογή μας – ένα βαρέως τύπου badass remix ενός πολυαγαπημένου ρολογιού.

Tissot T-Classic

Tissot T-Classic
Ανδρικό ρολόι Tissot T-Classic

Ανταγωνιστική τιμή, χωρίς περιττό ατσάλι ρολόι που δεν θα σας απογοητεύσει. Η σειρά ρολογιών T-Classic της Tissot έχει να κάνει με τον συνδυασμό της ελβετικής παράδοσης και  με την ελκυστικότητα του να πηγαίνεις οπουδήποτε. Διατίθεται και με μπλε καντράν.

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Small Seconds in Green

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Small Seconds in Green
Ανδρικό ρολόι Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Small Seconds in Green

Το Jaeger-LeCoultre Reverso είναι τώρα διαθέσιμο σε βαθύχρωμο, σμαραγδί. Το οποίο, όπως είναι κατανοητό, ακούγεται σαν μια τολμηρή επιλογή για μια από τις πιο κλασικές μάρκες στον πλανήτη (με τις πιο κλασικές λάτρεις των θαυμαστών). Αλλά χάρη σε έναν αναστρέψιμο σχεδιασμό που έχει εδραιωθεί στην κορυφή της ωρολογοποιίας, το πιο πρόσφατο Reverso είναι εξίσου διαχρονικό –και εξίσου επενδυτικό– με τους προκατόχους του.

Tudor Chronograph Black Bay 2021

Tudor Chronograph Black Bay 2021
Ανδρικό ρολόι Tudor Chronograph Black Bay 2021

Ζητήστε ένα ρολόι συμπαγές, σεβαστό και παντοδύναμο, και πιθανότατα θα σας πουν ένα Tudor Black Bay. Το κομμάτι που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στα μέσα του 2012, το κομμάτι της υπογραφής του Tudor ανέβηκε γρήγορα στις τάξεις για να γίνει ένα αρχικό δισκοπότηρο. Και, με την εισαγωγή ενός ολοκαίνουργιου χρονογράφου, υπάρχει τώρα ένα κομμάτι που μοιάζει παράξενα με ένα Rolex Daytona «Paul Newman».

Και οι δύο μάρκες απολαμβάνουν μια στενή σχέση συνεργασίας, επομένως όλα είναι πάνω από όλα. Το θετικό με το Tudor, ωστόσο, είναι ότι είναι πολύ πιο προσιτό.

Tag Heuer Monaco 39 χλστ

Tag Heuer Monaco 39 χλστ
Ανδρικό ρολόι Tag Heuer Monaco 39 χλστ

Είναι κρίμα που το Monaco του Tag Heuer – ένα ρολόι που έκανε φόρο τιμής στην πίστα του Le Mans – παροπλίστηκε για περίπου 20 χρόνια. Αλλά μετά από μια επανέκδοση το 1998, έγινε σιγά σιγά ένα από τα κορυφαία κομμάτια της μαρκίζας.

Ως μέρος μιας τριάδας που έκανε μικρές τροποποιήσεις στο τρέχον μοντέλο του Μονακό, ένα μαύρο καντράν σε μαύρο δέρμα είναι τόσο κοντά στην περιοχή του ρολογιού όσο ένα αγωνιστικό ρολόι μπορεί να παρκάρει και ακόμα καλύτερα, η εσωτερική κίνηση Heuer 02 έχει 80 ώρες αυτονομίας.

Seiko Prospex x PADI SPB181J1

Seiko Prospex x PADI SPB181J1
Ανδρικό ρολόι Seiko Prospex x PADI SPB181J1

Οι κατάλληλοι δύτες δεν φορούν πραγματικά ρολόγια κατάδυσης αυτές τις μέρες. Ή μάλλον, τα καταδυτικά ρολόγια που φορούν τείνουν να είναι υπολογιστές που τοποθετούνται στον καρπό, με ψηφιακές οθόνες και αισθητήρες για τα πάντα, από τα επίπεδα οξυγόνου έως τις ενδείξεις πίεσης. Αλλά οι δύτες φορούν ρολόγια από τη σειρά Prospex της Seiko, γι’ αυτό και είναι η μόνη μάρκα που επιτρέπεται να φέρει το λογότυπο της Επαγγελματικής Ένωσης Εκπαιδευτών Καταδύσεων (PADI).

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη συνεχιζόμενη συνεργασία τους είναι μια λήψη από το «Sumo» της Seiko, (ονομάστηκε έτσι για το βολβώδες προφίλ του και τον υπερμεγέθη δείκτη 12 η ώρα) με εξαιρετικά ευανάγνωστους δείκτες και δείκτες Lumibrite, καθώς και αυτή την χαρακτηριστική κορώνα στις 4 η ώρα και Pepsi bezel.

Vacheron Constantin Historiques 222

Vacheron Constantin Historiques 222
Ανδρικό ρολόι Vacheron Constantin Historiques 222

Το 222 κυκλοφόρησε με ένα αντίστοιχο κλιπ χρυσού χρημάτων για να τιμήσει την 222η επέτειο του Vacheron Constantin το 1977, το 222 ήταν προϊόν της εποχής του. Πενήντα χρόνια αργότερα, με ενθουσιασμό για τα πολυτελή αθλητικά ρολόγια Seventies, κυρίως το Royal Oak της Audemars Piguet και το Nautilus του Patek Philippe, ήρθε ξανά η ώρα.

Επανακυκλοφορημένο σε κίτρινο χρυσό παλιάς σχολής, το νέο 222 έρχεται με μια ελαφρώς παχύτερη θήκη, ένα κίνημα του 21ου αιώνα και αφρώδεις κριτικές πέντε αστέρων από τα ιστολόγια ρολογιών. Συχνά αποδίδεται εσφαλμένα στον εφευρέτη της Royal Oak/Nautilus, Gérald Genta, ο σχεδιαστής του ήταν ένας Jörg Hysekm, ένας Γερμανός που σπούδασε γλυπτική στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου και συνέχισε να παράγει σειρά από πανάκριβα στυλό rollerball, που είναι ακόμα διαθέσιμα σήμερα.

Rolex Oyster Perpetual 36

Rolex Oyster Perpetual 36
Ανδρικό ρολόι Rolex Oyster Perpetual 36

Ένα Rolex στον καρπό είναι μια σοβαρή επένδυση. Και έτσι, ένα σοβαρό ρολόι. Αν και για όλη την επιβλητική παρουσία ενός μεγάλου Day-Date στη Wall Street, η μεγαλύτερη μάρκα του κλάδου είναι η κυκλοφορία ρολογιών που είναι λίγο διασκεδαστικά, λίγο πιο παιχνιδιάρικα – ρολόγια ακριβώς όπως το νέο Oyster Perpetual 36.

Ένα καντράν μανταρίνι από ανοξείδωτο ατσάλι είναι αυτό που ονειρευόντουσαν από καιρό οι συλλέκτες Rolex εκτός λειτουργίας, και ακόμα καλύτερα, δεν είναι σόλο: το Oyster Perpetual 36 βρίσκεται σε μια μεγαλύτερη συλλογή από πέντε ρολόγια σε αποχρώσεις του ροζ candyfloss, του πράσινου του δάσους, του μπλε του ουρανού. και το αίμα κόκκινο.

Tissot Heritage 1973 Chronograph

Tissot Heritage 1973 Chronograph
Ανδρικό ρολόι Tissot Heritage 1973 Chronograph

Η ελβετική μάρκα ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τους αγώνες αυτοκινήτου κατά τη δεκαετία του ’50, βρήκε τη μεγαλύτερη επιτυχία της στη δεκαετία του ’70 χορηγώντας συμμετέχοντες στους 24ωρους αγώνες αντοχής του Le Mans και διεκδικώντας την πρώτη θέση στο βάθρο με τον Γάλλο κατασκευαστή αυτοκινήτων Alpine στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι Μόντε Κάρλο το 1973.

Η φετινή κυκλοφορία Heritage επισκέπτεται ξανά το αρχικό μηχανικό αγωνιστικό ρολόι της Tissot, το Navigator, αρκετά πιστά, ενώ προσθέτει νέες τροποποιήσεις. Μέσα στη θήκη από γυαλισμένο χάλυβα 43 χιλιοστών, η διάταξη panda των τριών καντράν τονίζεται με πράσινους δείκτες Super-LumiNova και σπορ μικρούς νεον-πορτοκαλί μετρητές, το παράθυρο ημερομηνίας επανατοποθετείται μεταξύ 4 και 5 η ώρα και είναι όλα τοποθετημένα σε μια περίοδο- τέλειο μαύρο διάτρητο δερμάτινο αγωνιστικό λουράκι.

Περιορισμένος σε 1.973 κομμάτια, ο αγώνας είναι σε εξέλιξη για να προλάβετε ένα!

Αφήστε μια απάντηση