Νέα

4 οικονομικά ρολόγια ωμέγα για νέους συλλέκτες

Omega Seamaster Aqua Terra

Η Omega έχει παράξει πολυάριθμα ρολόγια με την πάροδο του χρόνου, συμπεριλαμβανομένου ίσως του πιο διάσημου χρονογράφου στον κόσμο, γνωστού σε όλο τον κόσμο ως Omega Moonwatch. Ακολουθούν πέντε μοντέλα σε προσιτές τιμές τόσο για νέους όσο και για έμπειρους συλλέκτες.

1. Omega Speedmaster Moonwatch Professional

Omega speedmaster moon
Το Omega’s Speedmaster Moonwatch Professional προσφέρει αρκετά για την τιμή του.

Ξεκίνησε το 1957, το Speedmaster είναι συνώνυμο με τις διαστημικές πτήσεις και την περιπέτεια. Όπως και τα περισσότερα υπέροχα ρολόγια, ο σχεδιασμός έχει αλλάξει ελάχιστα κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα, το Moonwatch αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο. Τελευταία ενημέρωση στις αρχές του 2021, η ναυαρχίδα Speedmaster διαθέτει ένα διακριτικό μαύρο καντράν που καλύπτεται είτε από κρύσταλλο χεσαλίτη είτε από ζαφείρι, με λεπτό δείκτη ωρών και λεπτών, μικρά δευτερόλεπτα, συσκευές εγγραφής 30 λεπτών και 12 ωρών και χαρακτηριστικό κεντρικό χρονογράφο. Η μαύρη στεφάνη, με την κλίμακα ταχυμέτρο , είναι τοποθετημένη σε θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι 42 mm που είναι αδιάβροχη στα 50 μέτρα.

Στο επίκεντρο αυτού του χρονογράφου βρίσκεται το μηχανικό διαμέτρημα 3861 της Omega , ουσιαστικά μια ενημερωμένη, πιστοποιημένη από το Master Chronometer έκδοση του φημισμένου διαμετρήματος 1861. Αν και αυτή η κίνηση έχει αναβαθμιστεί αρκετές φορές με τα χρόνια, παραμένει ουσιαστικά η ίδια με αυτήν που τροφοδοτούσε τα ρολόγια που συνόδευαν τους αστροναύτες της NASA σε έξι ταξίδια στο φεγγάρι.

Το Omega Speedmaster Moonwatch Professional διατίθεται είτε σε λουράκι είτε σε βραχιόλι, και η τιμή του ξεκινά από $ 5.950, καθιστώντας το μια πολύ καλή τιμή μεταξύ των νέων χρονογράφων.

Για περισσότερα σχετικά με την ιστορία του Speedmaster Moonwatch , κάντε κλικ εδώ.

2. Omega Constellation Co-Axial

Omega constellation co axial
To constellation προσφέρει την ιδιόκτητη ομοαξονική κίνηση της Omega.

Η Omega ξεκίνησε την οικογένεια Constellation το 1952, αν και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συλλογή ήταν αρχικά γνωστή με το όνομα Globemaster, λόγω μιας σύγκρουσης εμπορικών σημάτων που επιλύθηκε το 1956.

Ο θόλος του Αστεροσκοπείου της Γενεύης χρησίμευσε ως η κορυφή της οικογένειας, καθώς η Omega μόλις είχε σπάσει το δικό του ρεκόρ ακριβείας, το προηγούμενο έτος. Ο τρούλος περιτριγυριζόταν από οκτώ αστέρια που αντιπροσωπεύουν τα μεγαλύτερα χρονομετρικά επιτεύγματα του Ωμέγα στα παρατηρητήρια του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του «καθαρισμού» του 1931 στο Παρατηρητήριο της Γενεύης, στο οποίο η Ωμέγα έσπασε το ρεκόρ ακρίβειας σε κάθε κατηγορία.

Το 1982, η Omega κυκλοφόρησε το Constellation «Μανχάταν». Αυτό το ρολόι εισήγαγε τις τέσσερις γνωστές πλέον “γρίφες” ή νύχια στις 3 και 9 η ώρα, οι οποίες κρατούσαν αρχικά τον κρύσταλλο ζαφείρι στη θέση του και βοήθησαν να διασφαλιστεί ότι το ρολόι παρέμεινε αδιάβροχο.

Το 2007, η Omega παρουσίασε τα ιδιόκτητα διαμετρήματα Co-Axial με νέες και μοναδικές διαφυγές που προσφέρουν λιγότερη τριβή, μεγαλύτερη μηχανική απόδοση και εξαιρετική χρονομετρική απόδοση με την πάροδο του χρόνου. Οι επιδόσεις του νέου τροχού διαφυγής είναι τέτοιες ώστε κάθε ρολόι Omega εξοπλισμένο με Co-Axial caliber να είναι πιστοποιημένο με χρονομέτρηση COSC με πλήρη τετραετή εγγύηση, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα για ένα μηχανικό ρολόι. Η αποκλειστική κίνηση τοποθετείται σε θήκη 38 mm με κάσα από ζαφείρι και αντοχή στο νερό 100 μέτρων.

Το Constellation Co-Axial είναι διαθέσιμο σε πολλά μεγέθη και παραλλαγές, αλλά συνήθως κοστίζει από $ 4.400.

3. Omega Seamaster Aqua Terra Master Co-Axial.

Omega Seamaster Aqua Terra

Το Seamaster Aqua Terra είναι ένα ισχυρό ρολόι με καθαρές, ξεχωριστές γραμμές. Τα καντράν της συλλογής Aqua Terra 150 M θυμίζουν τα όμορφα ξύλινα καταστρώματα που βρίσκονται στα καλύτερα πολυτελή ιστιοφόρα. Το παράδειγμα που φαίνεται παραπάνω κυκλοφόρησε το 2021 και διαθέτει λακαρισμένο ασημί καντράν διακοσμημένο με το μοτίβο Teak Concept και είναι πιο ευπροσάρμοστο με τον δείκτη δευτερολέπτων λειτουργίας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος.

Η θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι 41 mm διαθέτει το καλύτερο χαρακτηριστικό: μια χρονομέτρηση πιστοποιημένη με Omega Master Co-Axial caliber 8916 COSC, η οποία είναι ειδικά κατασκευασμένη σε ανθεκτικά μαγνητικά πεδία μεγαλύτερα από 15.000 gauss. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αντιμαγνητικά ρολόγια, η κίνηση του Aqua Terra μπορεί να προβληθεί μέσω μιας διαφανούς κάσας.

Αρκετές μάρκες προσφέρουν μηχανικά ρολόγια με κινήσεις προστατευμένες από αντιμαγνητικές εσωτερικές θήκες. Η Omega βελτιώνει αυτόν τον σχεδιασμό διαμορφώνοντας βασικά στοιχεία κίνησης από μη σιδηρούχα υλικά, καθιστώντας την ίδια την κίνηση αδιαπέραστη από μαγνητικά πεδία. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, καθώς συναντάμε μαγνήτες περισσότερο από ποτέ, από θήκες smartphone και tablet μέχρι κλεισίματα χαρτοφύλακα και πόρτες ψυγείων.

Το Omega Seamaster Aqua Terra Master Co-Axial ξεκινά σε τιμή από $ 5,590.

4. Omega Seamaster Planet Ocean 600 M Master Chronometer

Omega Seamaster Planet Ocean 600 M Master Chronometer
Οι έντονες αντιθέσεις στο καντράν του Planet Ocean σημαίνουν ότι ο χρόνος είναι ευανάγνωστος.

Το Omega είναι τουλάχιστον τόσο γνωστό για τις επιδόσεις κάτω από τις θάλασσες όσο και για τις επιδόσεις στο διάστημα, και πράγματι, η μάρκα ήταν πρωτοπόρος και στις δύο σφαίρες. Το 1932, η Omega κυκλοφόρησε το Marine, αναγνωρισμένο από πολλούς ως το πρώτο ρολόι που σχεδιάστηκε από το έδαφος (ή από την επιφάνεια προς τα κάτω) για χρήση σε βαθιές καταδύσεις. Από εκείνες τις πρώτες μέρες, τα ρολόγια Ωμέγα συνόδευσαν πολλούς εξερευνητές στα ταξίδια τους στο βάθος. Ο θαλάσσιος βιολόγος και εξερευνητής William Beebe φορούσε ένα Omega Marine κατά τη διάρκεια των καταρρακτικών καταδύσεων, όπως και ο διοικητής Yves Le Prieur, ο εφευρέτης του Scuba. Ο Ζακ Κουστώ φορούσε ένα Omega Seamaster PloProf και ο Ζακ Μαγιόλ-ο διάσημος ελευθέρας γνωστός ως The Dolphin Man-έπαιξε επίσης έναν Omega Seamaster στις καταδύσεις του για την επίτευξη ρεκόρ.

Το 2005, η Omega διεύρυνε τη ναυτιλιακή κληρονομιά της με την έναρξη της γραμμής Planet Ocean. Το κομψό Seamaster Planet Ocean 600 M αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά ρολογιών κατάδυσης της Omega. Αυτό το μοντέλο διαθέτει μια μαύρη κεραμική μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη κατάδυσης τοποθετημένη σε μια θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι 43,5 mm που είναι αδιάβροχη στα 600 μέτρα ή στα 2.000 πόδια. Η βαλβίδα διαφυγής ηλίου είναι το σήμα ενός πραγματικού επαγγελματικού οργάνου κατάδυσης.

Στο εσωτερικό της θήκης, αλλά ακόμα ορατό μέσω του ζαφείρι, χτυπά το χρονόμετρο με πιστοποίηση Omega Co-Axial caliber 8900 με πιστοποίηση COSC. Η ισορροπία με ελεύθερη εκτόξευση και τα δίδυμα βαρέλια τροφοδοσίας συμβάλλουν στη χρονομετρική ακρίβεια και διακρίνουν αυτό το διαμέτρημα από αυτά που βρίσκονται σε πολλά άλλα ρολόγια κατάδυσης.

Το Omega Seamaster Planet Ocean 600 M Master Chronometer τιμάται από $ 8.100.

Αφήστε μια απάντηση