Νέα

5 θρυλικά ρολόγια του σχεδιαστή ρολογιών Gérald Genta

Σχεδιαστής ρολογιών Gerald Genta
Ο διάσημος σχεδιαστής πολυτελών ρολογιών Gerald Genta

Λίγα λόγια για τον Gérald Genta

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο θρυλικός σχεδιαστής ρολογιών Gérald Genta (1931-2011) δημιούργησε μερικά από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στον κόσμο του ρολογιού, συνεργαζόμενος με μάρκες από η Omega έως την Audemars Piguet και την IWC και τελικά εγκαθίδρυσε μια ανεξάρτητη μάρκα (τώρα απορροφάται από τη Bulgari, ένα από τα τους άλλους πελάτες του) κάνοντας ρολόγια με το δικό του όνομα.

Είναι απόδειξη της επιρροής των σχεδίων του ότι τα ρολόγια του έγιναν ορόσημα των αντίστοιχων εμπορικών σημάτων τους και παραμένουν δημοφιλή στυλ ρολογιών.

Παρακάτω, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες δημιουργίες του.

1. Audemars Piguet Royal Oak

Ρολόι Audemars Piguet Royal-Oak
Audemars Piguet Royal Oak Extra Thin

Ο Genta παρουσίασε το σχέδιό του για το Royal Oak στο Audemars Piguet το 1970. Όπως εξηγεί η ιστορία, ο Genta σχεδίασε το σχέδιό του για το ρολόι σε ένα βράδυ, αφού εμπνεύστηκε από έναν δύτη που φορούσε ένα ντεμοντέ κράνος συνδεδεμένο με το κοστούμι του με οκτώ βίδες. Αυτό μεταφράστηκε στο σχέδιο του ρολογιού, το οποίο διαθέτει οκταγωνικό σχήμα με οκτώ βίδες στη στεφάνη. Ο οκταγωνικός σχεδιασμός παρέμεινε ακόμη και στις πιο πρόσφατες ενσαρκώσεις του ρολογιού, συμπεριλαμβανομένου του Royal Oak Offshore, που κυκλοφόρησε το 1993 και του Royal Oak Offshore Diver, που κυκλοφόρησε το 2013.

2. Bulgari Bulgari

Ρολόι chronograph bulgari
Χρονογράφος Bulgari Bulgari

Η έμπνευση για το πρώτο Bulgari Bulgari ήταν ένα αρχαίο ρωμαϊκό νόμισμα στο οποίο το ομοίωμα του αυτοκράτορα περικυκλώθηκε από χαραγμένες επιγραφές. Ο Genta εφάρμοσε αυτό το στοιχείο σχεδίασης στη στεφάνη του ρολογιού, η οποία φέρει τα δύο χαρακτικά ” Bulgari ” από τα οποία το μοντέλο αντλεί το επαναλαμβανόμενο όνομά του. Το κυλινδρικό σχήμα της θήκης επηρεάζεται επίσης από την αρχαία Ρώμη, ειδικά από τις στήλες των ρωμαϊκών ναών. Κατά τη διάρκεια των 36 χρόνων ύπαρξής του, το Bulgari Bulgari έχει υποστεί μόνο μικρές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της μετάβασης από χαλαζία σε μηχανικές κινήσεις και διακυμάνσεις μεγέθους που ταιριάζουν στις σύγχρονες προτιμήσεις.

Η Bulgari κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Bulgari Bulgari το 2018.

3. IWC Ingenieur

Ρολόι IWC Ingenieur Double Chronograph Titanium
Ανδρικό ρολόι IWC Ingenieur Double Chronograph Titanium

Ο Genta είναι επίσης υπεύθυνος για την επανεφεύρεση του Ingenieur της IWC . Ξεκίνησε το 1976, το Genten’s Ingenieur SL παρουσίασε την προσθήκη πέντε ορατών βιδών στη στεφάνη του ρολογιού (παρόμοια με τις βίδες στεφάνης της Royal Oak). Αυτό το στοιχείο παρέμεινε μέρος του σχεδιασμού του Ingenieur, όπως φαίνεται στο IWC Ingenieur Double Chronograph Titanium, που παρουσιάστηκε αρκετά χρόνια πριν, όταν η IWC ανανέωσε τη συλλογή. Η IWC παρουσίασε έναν ακόμη πιο ρετρό σχεδιασμό του Ingenieur το 2017.

4. Omega sedna gold

Ρολόι Omega sedna gold
Ανδρικό ρολόι Omega sedna gold

Ο Genta είναι επίσης γνωστό ότι έχει σχεδιάσει αρκετά μοντέλα στη γραμμή Omega Constellation. Η σειρά Omega Constellation συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης κυκλοφορίας, με μια θήκη στο ιδιόκτητο Sedna Gold της μάρκας.

5. Patek Philippe Nautilus

Ρολόι Patek Philippe Nautilus
Ανδρικό ρολόι Patek Philippe Nautilus

Το Patek Philippe Nautilus ήταν ένα από τα πρωτότυπα σχέδια του Genta. Γνωρίζοντας ότι η οικογένεια Stern ήταν ενθουσιώδεις γιοτ, ο Genta σχεδίασε το Ναυτίλο το 1974 ως αθλητικό ρολόι με στεφάνη που μοιάζει με φινιστρίνι. Η Genta σχεδίασε επίσης τη Χρυσή Έλλειψη για το Patek Philippe το 1968. Το Patek Philippe Nautilus παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή και εμβληματικά αθλητικά ρολόγια πολυτελείας.

Αφήστε μια απάντηση