Νέα

Τα 10 πιο ακριβά επώνυμα ρολόγια που κυκλοφόρησαν ποτέ

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

Τα ρολόγια αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ που φοριούνται από άνδρες και γυναίκες παγκοσμίως. Ωστόσο, ορισμένα επώνυμα ρολόγια ξεχωρίζουν για την πολυτέλεια, την αισθητική και την υψηλή ποιότητα κατασκευής τους. Σε αυτό το άρθρο, θα σας παρουσιάσουμε τα 10 πιο ακριβά επώνυμα ρολόγια που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ.

  1. Rolex Cosmograph Daytona “Paul Newman” – Αυτό το ρολόι κατασκευάστηκε το 1968 και έγινε εξαιρετικά δημοφιλές μετά την εμφάνισή του στην ταινία του Πωλ Νιούμαν “Winning”. Σήμερα, ένα αυθεντικό “Paul Newman” μπορεί να πωληθεί για πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια.
  2. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication – Πρόκειται για ένα ρολόι που κατασκευάστηκε το 1933 για τον Αμερικανό επιχειρηματία Henry Graves Jr. Ένα αντίγραφο αυτού του ρολογιού πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2014 για το ποσό των 24 εκατομμυρίων δολαρίων.
  3. Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica Grande Sonnerie – Αυτό το ρολόι είναι γνωστό για την εντυπωσιακή τεχνολογία του και την ανώτερη ποιότητα κατασκευής. Η τιμή του φτάνει τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.
  4. Breguet Grande Complication Marie-Antoinette – Αυτό το ρολόι έγινε γνωστό όταν παραγγέλθηκε από τη βασίλισσα Μαρία Αντουανέττα της Γαλλίας, αλλά ολοκληρώθηκε μετά τον θάνατό της. Η αναπαράσταση αυτού του ρολογιού κοστίζει περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια.
  5. Audemars Piguet Royal Oak Grande Complication – Αυτό το ρολόι συνδυάζει την αριστοτεχνία και την κομψότητα. Η τιμή του αρχίζει από 700.000 δολάρια και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με τις επιλογές του αγοραστή.
  6. Vacheron Constantin Tour de l’Ile – Αυτό το ρολόι έχει περίπλοκο σχεδιασμό και αποτελείται από 834 μέρη. Μόνο επτά αντίτυπα κατασκευάστηκαν, και η τιμή τους αγγίζει τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια.
  7. Richard Mille RM 56-02 Sapphire – Αυτό το ρολόι κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από διάφανο ορυκτό γυαλί, που το καθιστά εξαιρετικά σπάνιο και ακριβό. Η τιμή του φτάνει τα 2 εκατομμύρια δολάρια.
  8. Hublot Big Bang Diamond – Αυτό το ρολόι διαθέτει 1280 διαμάντια στο κάλυμμά του, με τιμή που ξεκινά από 1 εκατομμύριο δολάρια.
  9. Louis Moinet Meteoris – Αυτή η συλλογή αποτελείται από τέσσερα ρολόγια, με κάθε ένα να έχει κομμάτια από πραγματικά μετεωρίτη. Η συλλογή πωλείται για περίπου 4,6 εκατομμύρια δολάρια.
  10. Greubel Forsey Art Piece 1 – Αυτό το ρολόι έχει έναν μοναδικό μηχανισμό που εμφανίζει την ώρα με αριθμούς που κινούνται. Η τιμή του αγγίζει τα 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Rolex Cosmograph Daytona “Paul Newman”

Ρολόι Rolex Daytona-Paul Newman
Ανδρικό ρολόι Rolex Daytona-Paul Newman

Το Rolex Cosmograph Daytona “Paul Newman” είναι ένα από τα πιο θρυλικά και πολυπόθητα ρολόγια στην ιστορία της ωρολογοποιίας. Το ρολόι αυτό πήρε το όνομά του από τον διάσημο ηθοποιό Πωλ Νιούμαν, ο οποίος φορούσε αυτό το μοντέλο στην ταινία του “Winning” το 1969.

Το “Paul Newman” Daytona αρχικά δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές και δεν πήγαινε καλά στις πωλήσεις, γεγονός που οδήγησε στη διακοπή της παραγωγής του από την Rolex. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, το ρολόι έγινε αντικείμενο λατρείας για τους συλλέκτες και τους λάτρεις της ωρολογοποιίας.

Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του “Paul Newman” Daytona είναι το υποκαντράν με έντονη αντίθεση και το κόκκινο λογότυπο “Daytona” στις 6 ένδειξης. Αυτό το σχέδιο καντράν και οι έντονες αντιθέσεις του έκαναν πολύ δημοφιλές στους οπαδούς της ρετρό αισθητικής.

Το “Paul Newman” Daytona είναι εξαιρετικά σπάνιο και συλλεκτικό, με αυθεντικά κομμάτια που πωλούνται σε αστρονομικές τιμές σε δημοπρασίες και από ιδιωτικούς πωλητές. Η τιμή ενός αυθεντικού “Paul Newman” Daytona μπορεί να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο δολάρια, ειδικά για σπάνια και πολύ επιθυμητά μοντέλα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, λόγω της αυξημένης ζήτησης και της σπανιότητας του “Paul Newman” Daytona, υπάρχουν πολλές αναπαραγωγές και απομιμήσεις στην αγορά. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να αγοράζετε από έμπιστους πωλητές και να έχετε εμπειρογνωμοσύνη στην αναγνώριση της αυθεντικότητας του ρολογιού.

Το Rolex Cosmograph Daytona “Paul Newman” παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά και πολυπόθητα ρολόγια στην αγορά, και η ιστορία του συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους λάτρεις της ωρολογοποιίας σε όλο τον κόσμο.

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

Patek Philippe Henry Graves Supercomplication

Το Patek Philippe Henry Graves Supercomplication είναι ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα και περίφημα ρολόγια που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο ρολόι με πολλές λειτουργίες και είναι γνωστό για την τεχνολογική του καινοτομία και την απίστευτη λεπτομέρεια της κατασκευής του.

Το ρολόι κατασκευάστηκε στη δεκαετία του 1930 από την Patek Philippe.  Παραγγέλθηκε από τον Αμερικανό επιχειρηματία Henry Graves Jr., θεωρούμενος ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες ρολογιών της εποχής του. Ο σκοπός του ήταν να δημιουργήσει ένα ρολόι που θα ήταν το πιο περίπλοκο και λειτουργικό ρολόι που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Το Henry Graves Supercomplication περιλαμβάνει πάνω από 24 διαφορετικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων ενδείξεων για διάφορες ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα, μια περιστρεφόμενη εξωτερική στεφάνη για την εμφάνιση των ημερομηνιών, ένδειξη ημερολογίου, ένδειξη της φάσης της σελήνης, αυτόματο χρονόμετρο και πολλά άλλα.

Η κατασκευή του Supercomplication απαιτούσε εξαιρετική επιδεξιότητα και χειροποίητη εργασία. Κάθε μικρή λεπτομέρεια, από τα γράμματα και τους αριθμούς μέχρι τις περίπλοκες μηχανικές λύσεις, κατασκευάστηκε με απόλυτη ακρίβεια και εξαιρετική τέχνη.

Το Patek Philippe Henry Graves Supercomplication έχει γίνει εμβληματικό στην ιστορία της ωρολογοποιίας και κατέχει πολλά ρεκόρ. Το 2014, ένα αντίγραφο του ρολογιού πωλήθηκε σε δημοπρασία με το εκπληκτικό ποσό των 24 εκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας το τότε το ακριβότερο ρολόι που έχει πωληθεί ποτέ.

Συνολικά, το Patek Philippe Henry Graves Supercomplication αντιπροσωπεύει την υψηλή τέχνη και την αριστοτεχνία της ωρολογοποιίας και παραμένει ένα εμβληματικό κομμάτι για κάθε συλλέκτη και λάτρη των πολυτελών ρολογιών.

Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica Grande Sonnerie

Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica Grande Sonnerie

Το Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica Grande Sonnerie είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα και εντυπωσιακά ρολόγια που έχει κατασκευάσει η εταιρεία Jaeger-LeCoultre. Ανήκει στη σειρά υπερπολύπλοκων ρολογιών Hybris Mechanica, η οποία περιλαμβάνει ρολόγια με πολλές λειτουργίες και περίπλοκους μηχανικούς μηχανισμούς.

Η Grande Sonnerie είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές λειτουργίες που περιλαμβάνει αυτό το ρολόι. Η λειτουργία Grande Sonnerie επιτρέπει στο ρολόι να χτυπάει αυτόματα τις ώρες και τα τέταρτα σε μια αυτόματη ακολουθία. Αυτό σημαίνει ότι το ρολόι μπορεί να εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα για κάθε ώρα και για κάθε τέταρτο, δημιουργώντας έναν εκπληκτικό ήχο.

Εκτός από τη λειτουργία Grande Sonnerie, το Hybris Mechanica Grande Sonnerie περιλαμβάνει και άλλες πολυπλοκότητες, όπως ένα χρονογράφο με ακρίβεια 1/4 δευτερολέπτου, ενδείξεις ημερομηνίας, ημέρας, μήνα και φάσης της σελήνης. Επίσης, διαθέτει ένα μηχανισμό ρολογιού που λειτουργεί με την ακρίβεια και την αρτιότητα που αναμένεται από τη Jaeger-LeCoultre.

Η κατασκευή του Hybris Mechanica Grande Sonnerie απαιτεί εξαιρετική τεχνογνωσία και χειροποίητη εργασία. Κάθε ρολόι κατασκευάζεται με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και με χρήση υψηλής ποιότητας υλικών. Η περιορισμένη παραγωγή και η εξαιρετική ποιότητα κατασκευής καθιστούν αυτό το ρολόι συλλεκτικό και εξαιρετικά ακριβό.

Το Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica Grande Sonnerie είναι ένα εντυπωσιακό και απόλυτα πολύπλοκο ρολόι που αντιπροσωπεύει την υψηλή τέχνη και την τεχνογνωσία της ωρολογοποιίας. Είναι ένα από τα ρολόγια που αποτελούν τα απόλυτα κορυφαία επιτεύγματα στον κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας.

Breguet Grande Complication Marie-Antoinette

Breguet Grande Complication Marie-Antoinette

Το Breguet Grande Complication Marie-Antoinette είναι ένα από τα πιο θρυλικά και περίφημα ρολόγια που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Αυτό το ρολόι συνδυάζει εξαιρετική τέχνη, ακρίβεια και ιστορική σημασία.

Η ιστορία του Breguet Grande Complication Marie-Antoinette ξεκινά τη δεκαετία του 1780, όταν ο βασιλιάς της Γαλλίας Louis XVI παρήγγειλε ένα ρολόι Breguet για τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Marie-Antoinette. Το ρολόι ήταν ένα από τα πιο πολύπλοκα και πρωτοποριακά ρολόγια της εποχής του, και η κατασκευή του διήρκεσε περίπου 44 χρόνια.

Δυστυχώς, η βασίλισσα Marie-Antoinette πέθανε πριν το ρολόι ολοκληρωθεί, και δεν πρόλαβε να το παραλάβει. Το ρολόι έμεινε ατελές για περισσότερα από έναν αιώνα. Το 2005, η Breguet αποφάσισε να αναπαράγει το ρολόι Marie-Antoinette με βάση τα αρχικά σχέδια και τις προδιαγραφές του. Η κατασκευή του απαιτούσε μεγάλη επιδεξιότητα και απαιτητική χειροποίητη εργασία.

Το Breguet Grande Complication Marie-Antoinette περιλαμβάνει πολλές εξαιρετικές λειτουργίες και περίπλοκους μηχανισμούς. Αυτά περιλαμβάνουν την ενδείξεις της ώρας, των λεπτών, των δευτερολέπτων, της ημερομηνίας, της ημέρας της εβδομάδας και του μήνα, καθώς και ένδειξη της φάσης της σελήνης. Επιπλέον, διαθέτει μηχανισμό χρονογράφου, έναν αυτόματο μηχανισμό περιστροφής του ρολογιού και έναν αυτόματο χειροκίνητο μηχανισμό.

Το Breguet Grande Complication Marie-Antoinette είναι ένα αριστούργημα της ωρολογοποιίας, τόσο από αισθητικής όσο και από τεχνολογικής πλευράς. Η συνολική του αξία και η ιστορική του σημασία το καθιστούν ένα από τα πιο σπάνια, πολυτελή και επιθυμητά ρολόγια στον κόσμο της υψηλής ωρολογοποιίας.

Audemars Piguet Royal Oak Grande Complication

Ανδρικό ρολόι Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 43mm 2021
Ρολόι Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 43mm 2021

Το Audemars Piguet Royal Oak Grande Complication είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και πολυτελές ρολόι που ανήκει στη σειρά Royal Oak της εταιρείας Audemars Piguet. Η σειρά Royal Oak γνωρίζεται για την εμβληματική σχεδίασή της, που δημιουργήθηκε από τον γνωστό σχεδιαστή ρολογιών Gerald Genta τη δεκαετία του 1970.

Το Royal Oak Grande Complication είναι ένα ρολόι υψηλής ωρολογοποιίας που συνδυάζει πολλές περίπλοκες λειτουργίες και μηχανικούς μηχανισμούς. Αυτές οι λειτουργίες περιλαμβάνουν την ημερομηνία, την ημέρα της εβδομάδας, το μήνα, τη φάση της σελήνης και τη λειτουργία του χρονογράφου.

Ο χρονογράφος του Royal Oak Grande Complication είναι εξαιρετικά ακριβής και διαθέτει χρονομέτρηση με ακρίβεια 1/4 του δευτερολέπτου. Επιπλέον, το ρολόι διαθέτει μηχανισμό ημερολογίου που προσαρμόζεται αυτόματα στη διάρκεια των μηνών, συμπεριλαμβανομένου του Φεβρουαρίου.

Το Audemars Piguet Royal Oak Grande Complication κατασκευάζεται από υψηλής ποιότητας υλικά, όπως ανοξείδωτο ατσάλι ή πολύτιμα κράματα όπως το ροζ χρυσό ή η πλατίνα. Η κατασκευή του ρολογιού γίνεται με ακρίβεια και χειροποίητη εργασία, καθιστώντας το κομψό και πολυτελές στο σχεδιασμό και την υλοποίηση.

Λόγω της περίπλοκης κατασκευής του, του υψηλού επιπέδου τεχνογνωσίας και της περιορισμένης παραγωγής, το Audemars Piguet Royal Oak Grande Complication είναι ένα από τα πιο ακριβά και συλλεκτικά ρολόγια που κυκλοφορούν στην αγορά. Το ρολόι απευθύνεται σε λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας που αναζητούν ένα ρολόι εξαιρετικής αισθητικής, ακρίβειας και πολυτέλειας.

Vacheron Constantin Tour de l’Ile

Vacheron Constantin Tour de l'Ile

Το Vacheron Constantin Tour de l’Ile είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και πολυτελές ρολόι που κατασκευάστηκε για να γιορτάσει τα 250 χρόνια της Vacheron Constantin, μίας από τις παλαιότερες εταιρείες ωρολογοποιίας στον κόσμο. Κυκλοφόρησε το 2005 και αποτελεί ένα από τα πιο πολύπλοκα και πλούσια ρολόγια που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Το Tour de l’Ile κατασκευάστηκε σε περιορισμένο αριθμό κομματιών, μόλις 7 συνολικά, πράγμα που το καθιστά ένα από τα πιο συλλεκτικά και ακριβά ρολόγια στον κόσμο. Το ρολόι συνδυάζει πολλές εντυπωσιακές λειτουργίες και περίπλοκους μηχανισμούς, καθιστώντας το μια πραγματική τεχνολογική υπεροχή.

Το Tour de l’Ile διαθέτει διπλό καντράν, το οποίο εμφανίζει διάφορες λειτουργίες και πληροφορίες, όπως η ενδείξεις της ώρας, των λεπτών, των δευτερολέπτων, του ημερολογίου, της φάσης της σελήνης και της επαναλαμβανόμενης ημερομηνίας του ημερολογίου. Επιπλέον, διαθέτει ένδειξη της διαφοράς ώρας, έναν χρονογράφο και έναν μηχανισμό υπολογισμού του χρονικού διαστήματος για ταξίδια.

Η κατασκευή του ρολογιού γίνεται με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και χρησιμοποιείται μια πληθώρα πολύτιμων υλικών, όπως το χρυσό ή η πλατίνα, καθώς και πολύτιμες πέτρες. Οι μηχανισμοί του ρολογιού είναι εξαιρετικά περίπλοκοι και ακριβείς, κατασκευασμένοι με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές.

Το Vacheron Constantin Tour de l’Ile είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά ρολόγια που έχουν κατασκευαστεί. Η σπάνια διαθεσιμότητα του, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία και την αισθητική του, το καθιστούν ένα αντικείμενο επιθυμίας για τους συλλέκτες και λάτρεις της ωρολογοποιίας.

Richard Mille RM 56-02 Sapphire

Ανδρικό ρολόι Richard Mille RM 056 Felipe Massa Sapphire
Το εντυπωσιακό Richard Mille RM 056 Felipe Massa Sapphire με το διάφανο λουράκι

Το Richard Mille RM 56-02 Sapphire είναι ένα εντυπωσιακό και καινοτόμο ρολόι που ανήκει στη σειρά “Sapphire” της εταιρείας Richard Mille. Αυτό το ρολόι διακρίνεται για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του και την χρήση διαφανούς σαπφείρου στην κατασκευή του κέλυφους, προσδίδοντάς του μια μοναδική εμφάνιση.

Το RM 56-02 Sapphire κατασκευάζεται από κομμάτια διαφανή σαπφείρου, που είναι ένα από τα σκληρότερα υλικά στον κόσμο. Η διαδικασία κατασκευής αυτού του κέλυφους είναι εξαιρετικά περίπλοκη και απαιτεί εξειδικευμένες τεχνικές. Η χρήση του σαπφείρου επιτρέπει στο ρολόι να είναι απόλυτα διαφανές, επιτρέποντας στον φορέα να δει την εντυπωσιακή εσωτερική διάταξη και τον μηχανισμό του.

Ο μηχανισμός του RM 56-02 Sapphire είναι επίσης εντυπωσιακός. Χρησιμοποιεί έναν χειροποίητο μηχανισμό τύπου τουρμπινών, ο οποίος εξασφαλίζει ακρίβεια και αξιοπιστία. Επιπλέον, το ρολόι διαθέτει ανθεκτικά υλικά, όπως τιτάνιο και ανθρακονήματα, για να εξασφαλίσει την ανθεκτικότητα και την ελαφρότητα.

Λόγω της σπάνιας και περίπλοκης κατασκευής του, καθώς και της πολύ περιορισμένης παραγωγής, το Richard Mille RM 56-02 Sapphire ανήκει στην κατηγορία των υπερπολυτελών ρολογιών. Είναι ένα ρολόι που συλλέγεται από λάτρεις της ωρολογοποιίας και ανθρώπους που αναζητούν κάτι εξαιρετικά μοναδικό και εντυπωσιακό στη συλλογή τους.

Hublot Big Bang Diamond

Ανδρικό ρολόι Big Bang Hublot
Το εντυπωσιακό ανδρικό ρολόι Big Bang Hublot

Το Hublot Big Bang Diamond είναι μια εκλεπτυσμένη και πολυτελής έκδοση του δημοφιλούς ρολογιού Big Bang της εταιρείας Hublot. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, αυτό το ρολόι διακρίνεται για την εντυπωσιακή του λάμψη και τη χρήση διαμαντιών.

Το Big Bang Diamond χαρακτηρίζεται από την παρουσία διαμαντιών σε διάφορα μέρη του ρολογιού. Η συγκεκριμένη έκδοση περιλαμβάνει διαμάντια στο κέλυφος, τη στεφάνη, τους δείκτες και την κάσα. Τα διαμάντια προσδίδουν λάμψη, φωτεινότητα και πολυτέλεια στο ρολόι, καθιστώντας το εντυπωσιακό και ελκυστικό στο βλέμμα.

Το Big Bang Diamond κατασκευάζεται με υψηλής ποιότητας υλικά, όπως ανοξείδωτο ατσάλι ή ροζ χρυσό, που συνδυάζονται με τα διαμάντια για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό σύνολο. Ο μηχανισμός του ρολογιού είναι εξίσου αξιόπιστος και ακριβής, ενώ διαθέτει διάφορες λειτουργίες, όπως ένδειξη της ώρας, των λεπτών, των δευτερολέπτων και του ημερολογίου.

Το Hublot Big Bang Diamond αποτελεί ένα ρολόι υψηλής αισθητικής και πολυτέλειας που απευθύνεται σε απαιτητικούς λάτρεις της ωρολογοποιίας που επιθυμούν ένα εντυπωσιακό και εξαιρετικά λαμπερό κομμάτι στη συλλογή τους.

Louis Moinet Meteoris

Louis Moinet Meteoris

Το Louis Moinet Meteoris είναι μια συλλογή από τέσσερα υπερπολυτελή ρολόγια που κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Louis Moinet. Κάθε ρολόι της συλλογής είναι μοναδικό και διαθέτει ένα μοναδικό κομμάτι μετεωρίτη, κάνοντάς το ένα από τα πιο σπάνια και εξαιρετικά ρολόγια στον κόσμο.

Η συλλογή Meteoris αποτελείται από τα ρολόγια Rosetta Stone, Tourbillon Asteroid, Moon Dust και Mars. Κάθε ένα από αυτά τα ρολόγια περιλαμβάνει ένα μικρό κομμάτι από αυθεντικό μετεωρίτη που προέρχεται από το από διάφορες αστεροειδείς ζώνες.

Οι μετεωρίτες που χρησιμοποιούνται στα ρολόγια Meteoris έχουν εξαιρετική σπανιότητα και αξία. Καθένας από αυτούς τους μετεωρίτες είναι μοναδικός και έχει μια μοναδική ιστορία που συνδέεται με τον διαστημικό χώρο. Οι μετεωρίτες αυτοί ενσωματώνονται με επιδεξιότητα και αισθητική στον σχεδιασμό των ρολογιών, δημιουργώντας ένα μοναδικό και εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Οι μηχανισμοί των ρολογιών Meteoris είναι εξαιρετικά ποιοτικοί και ακριβείς, καθιστώντας κάθε ρολόι αξιόπιστο και ακριβές στη μέτρηση του χρόνου. Οι ωρολογοποιοί της Louis Moinet έχουν επιδείξει αριστοτεχνία και μεράκι στη δημιουργία αυτής της συλλογής, συνδυάζοντας την υψηλή ωρολογοποιία με την αστρονομία και την αισθητική του διαστήματος.

Συνολικά, το Louis Moinet Meteoris είναι μια συλλογή που απευθύνεται σε απαιτητικούς συλλέκτες και λάτρεις της ωρολογοποιίας που επιθυμούν να έχουν στη συλλογή τους ένα από τα πιο σπάνια και εντυπωσιακά ρολόγια στον κόσμο.

Greubel Forsey Art Piece 1

Greubel Forsey Art Piece 1

Το Greubel Forsey Art Piece 1 είναι ένα εξαιρετικά πολυτελές και καινοτόμο ρολόι που ανήκει στην εξαιρετική συλλογή ρολογιών της ελβετικής εταιρείας Greubel Forsey. Αυτό το ρολόι ξεχωρίζει για την εντυπωσιακή του αισθητική και την πρωτοποριακή τεχνολογία που χρησιμοποιεί.

Το Art Piece 1 είναι μια συνεργασία μεταξύ της Greubel Forsey και του καλλιτέχνη Willard Wigan, γνωστού για τη δημιουργία μικροσκοπικών έργων τέχνης. Το ρολόι περιλαμβάνει ένα μικροσκοπικό γλυπτό του Wigan μέσα σε ένα κέλυφος διαμέτρου μόλις 44 mm. Το γλυπτό είναι τόσο μικρό που μπορεί να τοποθετηθεί σε μια ακίδα μαλλιού ή σε έναν σπόρο.

Η κατασκευή του ρολογιού απαιτεί μεγάλη τεχνολογική επιδεξιότητα. Το κέλυφος του Art Piece 1 είναι κατασκευασμένο από πολύπλοκα μεταλλικά μέρη, και οι εξωτερικές επιφάνειες είναι διακοσμημένες με διάφορα μοτίβα και σχέδια. Η κίνηση του ρολογιού είναι αυτόματη και παρέχει υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία.

Το Greubel Forsey Art Piece 1 είναι ένα ρολόι μοναδικής ομορφιάς και τεχνολογίας. Η συνεργασία μεταξύ της Greubel Forsey και του Willard Wigan δημιουργεί έναν συνδυασμό της ωρολογοποιίας και της τέχνης, προσφέροντας ένα εκπληκτικό και μοναδικό κομμάτι για τους λάτρεις της υψηλής ωρολογοποιίας.

Αφήστε μια απάντηση