Νέα, Χαρακτηριστικά

Νέο Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 43mm

Ανδρικό ρολόι Audemars-Piguet-Royal-Oak-Offshore-Selfwinding-Chronograph-43mm

Μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση του “The Beast” με νέα θήκη, νέο καντράν και νέα κίνηση

Παρουσιάστηκε το 1993, το Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph, γνωστό ως “The Beast”, έφερε μια ισχυρή, χρηστική εμφάνιση στο Royal Oak. Από την έναρξή του, αυτό το ρολόι ενημερώνεται τακτικά, προσθέτοντας για παράδειγμα μια έκδοση 44 mm στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Φέτος, η Audemars Piguet παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη αλλαγή του στιβαρού χρονογράφου της, με ένα νέο σχέδιο, μια πιο εργονομική θήκη 43 mm, πιο εκλεπτυσμένες λεπτομέρειες, τους εναλλάξιμους ιμάντες και, κυρίως, την προσθήκη του ενσωματωμένου αυτοτροφοδοτούμενου χρονογράφου flyback της μάρκας, Caliber 4401.

Με 5 μοντέλα από ανοξείδωτο ατσάλι, ροζ χρυσό 18 καρατίων ή τιτάνιο, το νέο Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 43mm είναι ήδη μια συμπαγής συλλογή.

Μετά την κυκλοφορία του αρχικού Royal Oak το 1972, το οποίο προκάλεσε μια επανάσταση στη σχεδίαση ρολογιών και μας εισήγαγε στην ιδέα ενός πολυτελούς αθλητικού ρολογιού από χάλυβα, η συλλογή Offshore έκανε σχεδόν το ίδιο το 1993 όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Ήταν πιο τολμηρό, πιο ενοχλητικό και καθόρισε ένα νέο είδος ρολογιού πολυτελείας. Παρόλο που όλα τα γνωρίσματα που έκαναν το Royal Oak ως ένα εμβληματικό κομμάτι ήταν ακόμα εκεί, πολλοί σοκαρίστηκαν από το νέο, ισχυρό αδερφό του διάσημου σχεδιασμού Gérald Genta. Έκτοτε, έχουν ακολουθήσει πολλές επαναλήψεις της γραμμής Offshore και βρήκε τη θέση της στη γενεαλογία Royal Oak.

Το Fast forward έως το 2021 και η Audemars Piguet παρουσιάζει μια σημαντική ενημέρωση του Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph, ο οποίος είναι και ένας σε βάθος επανασχεδιασμός και μια μεγάλη τεχνική ενημέρωση, με τη μορφή μιας νέας κίνησης χρονογράφου. Όχι νέο όσον αφορά την ανάπτυξη, καθώς εισήχθη στη συλλογή Code 11.59 το 2019 , είναι νέο για το Royal Oak Offshore και, συνεπώς, αυτό το φάσμα χρονογράφων. Παρουσιάζεται από ανοξείδωτο ατσάλι, τιτάνιο ή ροζ χρυσό 18k, στεγάζει την ενσωματωμένη κίνηση χρονογράφων flyback και σπάει με την προηγούμενη αρθρωτή κατασκευή του Audemars-Piguet Caliber 3126/3840. Και προσθέτει επίσης μια πιο ισορροπημένη οθόνη 3-6-9.

Η θήκη πλάτους 43 mm έχει επεξεργαστεί εκλεκτά για να φιλοξενήσει τη νέα κίνηση, η οποία είναι ελαφρώς μεγαλύτερη σε διάμετρο. Η θήκη διαθέτει ένα καινούργιο σετ πιεστών για το χρονογράφο και έχει εκλεπτυσθεί για να προσφέρει μεγαλύτερη εργονομική άνεση. Έχει μεγαλύτερα γυαλισμένα chamfers, μια ελαφριά καμπυλότητα στη στεφάνη, το στέμμα και τα ωστικά για μια πιο απαλή οπτική γοητεία. Με εξαίρεση τις εκδόσεις τιτανίου, το Royal Oak Offshore Chronograph 43mm διαθέτει μαύρο κεραμικό πλαίσιο για να παρέχει έντονη αντίθεση, τόσο σε υλικό όσο και σε χρώμα. Η κορώνα και οι ωθήσεις εκτελούνται επίσης σε κεραμικά.

Ανδρικό ρολόι Audemars-Piguet 43mm
Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 43mm 2021

Ένα άλλο σημείο που έχει ενημερωθεί με αυτό το νέο Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 43mm είναι ο επιλογέας. Διατίθεται σε μαύρο, γκρι, πορτοκαλί ή μπλε χρώμα και διαθέτει ένα νέο μοτίβο “Méga Tapisserie”. Τα τετράγωνα εμπορικών σημάτων είναι πλέον διασυνδεδεμένα με σταυρούς και τελειώνουν διαφορετικά σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα Offshore – απλά πιο λεπτομερή και πιο εκλεπτυσμένα.

Μετά την εισαγωγή της νέας κίνησης, τα δευτερεύοντα στοιχεία για τη λειτουργία χρονογράφου έχουν επανασχεδιαστεί και επανατοποθετηθεί. Το παράθυρο ημερομηνίας έχει προωθηθεί περαιτέρω στην άκρη του καντράν, οι δείκτες έχουν ελαφρώς ρετουσαριστεί, όπως και το λογότυπο, το οποίο τώρα εφαρμόζεται και λέει μόνο AP – και όχι το πλήρες όνομα της μάρκας.

Ανδρικό ρολόι Audemars Piguet Caliber
Το Audemars Piguet Caliber 4400 όπως παρουσιάζεται στη συλλογή Code 11.59

Η κίνηση, όπως αναφέρθηκε, είναι το Caliber 4401, που αναπτύχθηκε αρχικά για τον κωδικό 11.59 και τώρα υιοθετήθηκε στη γραμμή Royal Oak. Η κατασκευή είναι ενσωματωμένη, οπότε δεν υπάρχει πλέον κίνηση βάσης με μια μονάδα χρονογράφου πάνω της. Μια ολοκληρωμένη κίνηση χρονογράφου είναι ένα πολύ περίπλοκο πράγμα που πρέπει να αναπτυχθεί και χρειάστηκε μερικά χρόνια για το Audemars Piguet.

Η λειτουργία flyback επιτρέπει την επανεκκίνηση χωρίς να χρειάζεται πρώτα να σταματήσετε και να επαναφέρετε την κίνηση. Ορατό μέσω του σάπφειρου, η κίνηση 4401 διαθέτει ένα μαύρο στροφέα 22k χρυσού και φυσικά άφθονες λεπτομέρειες και φινίρισμα. Διατηρεί έως και 70 ώρες ισχύος και το ρολόι είναι αδιάβροχο σε βάθος 100 μέτρων.

Ανδρικό ρολόι Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 43mm 2021
Ρολόι Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 43mm 2021

Νέο για το Royal Oak Offshore Chronograph 43mm είναι η δυνατότητα εναλλαγής ιμάντα, με σύστημα γρήγορης απελευθέρωσης που επιτρέπει μια εύκολη αλλαγή στυλ. Παρουσιάζονται σε ιμάντες από καουτσούκ σε μαύρο, μπλε, γκρι ή καφέ, δερμάτινοι ιμάντες είναι επίσης διαθέσιμοι.

Οι τιμές για αυτά τα νέα Audemars Piguet Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph 43mm (ref. 26420SO σε χάλυβα / κεραμικό, ref. 26420TI σε τιτάνιο και ref 26420RO σε χρυσό / κεραμικό) δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Αυτή η νέα συλλογή θα είναι διαθέσιμη από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Αφήστε μια απάντηση