Brands

Audemars Piguet

Εργοστάσιο της Audemars Piguet

Ελβετικός κατασκευαστής ρολογιών πολυτελείας

Η Audemars Piguet είναι μια από τις ολοένα και πιο σπάνιες μάρκες ρολογιών που γιόρτασε μια εκατονταετία ενώ ανήκει στην, ίδια οικογένεια. Ιδρύθηκε το 1875 από τους Jules Louis Audemars και Edward Auguste Piguet στο Vallée de Joux της Ελβετίας, ονομαζόταν επίσημα Audemars Piguet & Cie το 1881.

Το 1892, η εταιρεία παρήγαγε το πρώτο ρολόι ρολογιού ρολογιού στον κόσμο και συνέχισε να δημιουργεί το πρώτο ρολόι ώρας το 1921. Το πρώτο ρολόι με σκελετό στον κόσμο, κατασκευάστηκε από τη εταιρεία το 1934. Η δεύτερη και τρίτη γενιά επικεφαλής της εταιρείας ήταν απόγονοι των Audemars και Piguet, με την τέταρτη (και τρέχουσα) γενιά να συμμετέχει στη διαχείριση. Ο πολυτελής ελβετικός ωρολογοποιός είναι από τους λίγους που παραμένουν ανεξάρτητη εταιρεία με τον François-Henry Bennahmias ως τρέχοντα CEO.

Ρολόι Audemars Piguet Royal-Oak
Ανδρικό ρολόι Audemars Piguet Royal-Oak

Η Audemars Piguet είναι πλέον αναγνωρισμένη σήμερα για τη συλλογή Royal Oak, που κυκλοφόρησε το 1972 ως το πρώτο πολυτελές σπορ ρολόι που αποτελείται από ανοξείδωτο ατσάλι. Με ένα μοναδικό, άνευ προηγουμένου σχήμα και ενσωματωμένο βραχιόλι, ο φημισμένος σχεδιαστής ρολογιών Gérald Genta δημιούργησε ένα από τα πιο εικονικά αθλητικά ρολόγια μέχρι σήμερα.

Τα σύγχρονα κομμάτια κυμαίνονται από μοντέλα tourbillon και repeater λεπτών έως χρονογράφους και παραδοσιακά μοντέλα χάλυβα ώρας / ημερομηνίας, αλλά όλα μοιράζονται αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά. Η οκταγωνική στεφάνη με εκτεθειμένες βίδες εμπνεύστηκε από παλιά κράνη ορείχαλκου και το όνομα “Royal Oak” προήλθε από οκτώ πλοία του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας με το ίδιο όνομα (εξ ου και το οκτάπλευρο πλαίσιο).

Το ρολόι ήταν πολωμένο όταν κυκλοφόρησε στην έκθεση της Βασιλείας του 1972 με τόσο τολμηρό σχεδιασμό και υψηλή τιμή αλλά σύντομα έγινε ένα εμβληματικό σύμβολο της ίδιας της μάρκας καθώς οι συλλέκτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Η επόμενη γενιά της σειράς Royal Oak κυκλοφόρησε το 1993 για να σηματοδοτήσει την 20ή επέτειο της συλλογής. Αυτό το νέο Royal Oak Offshore είχε μεγαλύτερη θήκη 42 mm (από 39 mm) και συνέχισε τη μαζική επιτυχία του προκατόχου του.

Η μάρκα είναι επίσης γνωστή για εξαιρετικά λεπτά κομμάτια με ένα από τα λεπτότερα ρολόγια turbillon στον κόσμο που παράγεται το 1986 (5,3 mm με Caliber 2870). Το Royal Oak RD # 2 έγινε το λεπτότερο αυτόματο αέναο ημερολόγιο το 2018 με το νέο Caliber 5133, το οποίο χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική ενός επιπέδου αντί για την παραδοσιακή κατασκευή 3 επιπέδων.

Ρολόι Audemars Piguet Remaster01 πλάι
Ανδρικό ρολόι Audemars Piguet

Το 1946, η εταιρεία ξεκίνησε το λεπτότερο ρολόι στον κόσμο εκείνη την εποχή με κίνηση πάχους 1,64 mm. Άλλες πρόσφατες καινοτομίες περιλαμβάνουν το πρώτο απόσπασμα άμεσης ώθησης, βασισμένο σε σχέδιο του 18ου αιώνα. Ο τροχός διαφυγής μεταδίδει μια ώθηση απευθείας στον τροχό ισορροπίας ενώ ξεκλειδώνεται / κλειδώνεται από την άγκυρα, εξαλείφοντας την ανάγκη λίπανσης ενώ αυξάνει τη συχνότητα στα 6Hz για μεγαλύτερη ακρίβεια.

Το Royal Oak Carbon Concept εισήγαγε μια θήκη άνθρακα το 2007. Το 2019, το Caliber 4401 δημιουργήθηκε ως μια νέα εσωτερική, ενσωματωμένη κίνηση χρονογράφων (για τη συλλογή Code 11.59). Πριν από αυτό, οι περισσότερες κινήσεις χρονογράφου της μάρκας είτε προεξείχαν εξ ολοκλήρου είτε χρησιμοποιούν μια μονάδα πάνω από ένα υπάρχον εσωτερικό διαμέτρημα – με ορισμένες εξαιρέσεις, όπως το Royal Oak Concept Laptimer Michael Schumacher.

Πρόσθετες συλλογές πέρα ​​από το Royal Oak περιλαμβάνουν τον προαναφερθέντα κώδικα 11.59, Millenary, Jules Audemars, Haute Joaillerie και Classique. Είναι ένα ρολόι που διαθέτει turbillon, repeater λεπτών, διαρκές ημερολόγιο ή απλό συνδυασμό ώρας / ημερομηνίας, το Audemars Piguet καταδεικνύει το μεγαλείο της υψηλής ωρολογοποιίας σε ολόκληρο το φάσμα του. Ένα σύνθημα εισήχθη το 2012 που ενσωματώνει πραγματικά τη μάρκα.

“Για να παραβιάσεις τους κανόνες, πρέπει πρώτα να τους κυριαρχήσεις”.

Η ιστορία της Audemars Piguet

Audemars Piguet 1875-1921 Audemars Piguet 1934-1986 Audemars Piguet 1995-2009 Audemars Piguet 2010-2020

Μία σκέψη στο“Audemars Piguet”

Αφήστε μια απάντηση