Νέα

7 λόγοι που κάνουν τη Rolex τόσο επιτυχημένη

Το λογότυπο της rolex

Η Rolex θεωρείται από πολλούς ως το νούμερο ένα μεταξύ των μεγάλων ελβετικών κατασκευαστών ρολογιών. Γιατί;

Ο Rüdiger Bucher, Διευθύνων Διευθυντής στο γερμανικό περιοδικό της WatchTime, Chronos, απαριθμεί 7 λόγους για την επιτυχία της Rolex.

1: Φήμη

Η Rolex είναι σαφώς το πιο γνωστό από τα εμπορικά σήματα ρολογιών πολυτελείας του κόσμου. Έχετε ακούσει για αυτό ακόμη και αν δεν έχετε ακούσει ποτέ τίποτα για την Omega ή το Breitling , ή ακόμα και τον Patek Philippe. Βασικά υπάρχουν δύο ομάδες πελατών Rolex – όσοι γνωρίζουν πολλά και όσοι γνωρίζουν πολύ λίγα. Οι λάτρεις της αγοράς αγοράζουν το Rolex για την εξαιρετικά υψηλή ποιότητά του. Μπορεί να ενδιαφέρονται λιγότερο για εξαιρετικά λεπτή, περίπλοκη χειροτεχνία για να έχουν το καλύτερο all-around ρολόι για καθημερινή χρήση.

Κριτικές

Κριτική του ανανεωμένου Rolex Sea-Dweller

Ανδρικό ρολόι Rolex Sea-Dweller

Η Rolex παρουσίασε το πρώτο της ρολόι , το Submariner, το 1953. Το Sea-Dweller, το οποίο ακολούθησε το 1967, είχε σχεδόν ταυτόσημη σχεδίαση. Όμως, δεδομένου ότι κατασκευάστηκε για επαγγελματίες δύτες, είχε μια ακόμη πιο ανθεκτική στην πίεση περίπτωση και μια βαλβίδα ηλίου που αναπτύχθηκε από την Rolex. Η Rolex κυκλοφόρησε ένα νέο μοντέλο το 2017 για να γιορτάσει την 50ή επέτειο της Sea-Dweller. Αντικαθιστά την προηγούμενη έκδοση, η οποία έκανε το ντεμπούτο της το 2014.

Οι αλλαγές είναι ασυνήθιστα πολυάριθμες και εκτεταμένες για το Rolex. Τα κόκκινα γράμματα που γράφουν το όνομα “Sea-Dweller” θυμίζουν το αρχικό μοντέλο. Η βελτιωμένη κατασκευή του Rolex Caliber 3235 χρησιμοποιείται εδώ για πρώτη φορά σε ένα σπορ μοντέλο. Οι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές είναι η μεγαλύτερη διάμετρος της θήκης, η οποία έχει αυξηθεί από 40 mm σε 43 mm, και ο μεγεθυντικός φακός “Cyclops” στον κρύσταλλο πάνω από την ημερομηνία. Αυτός ο φακός δεν είχε συμπεριληφθεί ποτέ σε κανέναν προηγούμενο Sea-Dweller .

Νέα

Η TAG Heuer δημιουργεί τη νέα συλλογή Autavia με 7 νέα ρολόγια

Σειρά ανδρικών ρολογιών TAG Heuer Autavia

Πριν από δύο χρόνια στο Baselworld, η μεγαλύτερη είδηση ​​της TAG Heuer ήταν η πολυαναμενόμενη και ευρέως αποδεκτή επανέναρξη παραγωγής ενός από τα πιο αγαπημένα ρολόγια, το Autavia, μετά από μια παύση από την αγορά για περισσότερα από 30 χρόνια. Φέτος, η TAG Heuer επεκτείνει τη σύγχρονη οικογένεια Autavia, η οποία μέχρι σήμερα αποτελούσε αποκλειστικά χρονογράφους, σε μια πλήρης συλλογή που παίρνει τη θέση της μαζί με τους άλλους πυλώνες της TAG Heuer, όπως η Carrera, το Μονακό και η Link.

Οικογένεια TAG Heuer Autavia

Η συλλογή TAG Heuer Autavia προσθέτει επτά νέες αναφορές. Το vintage ρολόι πάνω στο οποίο βασίζονται τα νέα μοντέλα (το οποίο παίρνει το όνομά του “Autavia” από ένα πορτραίτο “αυτοκινήτου” και “αεροπορίας”), το οποίο βασίζεται σε έναν χρονοδιακόπτη στις αρχές του 20ου αιώνα, σχεδιάστηκε  από τον Jack Heuer, απόγονο της οικογένειας του κατασκευαστή του ρολογιού και επίσης την κινητήρια δύναμη πίσω από άλλα μοντέλα της δεκαετίας του 1960, όπως η Carrera.

Κριτικές

Κριτική: Omega Seamaster Diver 300M Co-Axial Master Chronometer

Omega seamaster diver 300

Η ιστορία του Omega Seamaster Diver 300M

Πάνω από 25 χρόνια πριν, το Seamaster 300 της Omega σηματοδότησε ένα σημαντικό ορόσημο στην υποβρύχια ιστορία της μάρκας.  Το 1993, ο κόσμος των ρολογιών αναμφισβήτητα βρισκόταν στην τάση ενός άλλου ρυθμού. Την ίδια χρονιά, η Intel ξεκίνησε να μεταφέρει τα πρώτα τσιπ Pentium και η Swatch ξεκίνησε το Trésor Magique, το πρώτο Swatch με θήκη πλατίνας, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης (NYMEX) με τιμή $ 1.618.

Χαρακτηριστικά

3 ρολόγια βαθιάς θάλασσας. Σε πόσο βάθος μπορούν να πάνε;

Ανδρικό ρολόι με αντίσταση στο νερό ως τα 2000 μέτρα βάθος

Αυτά τα τρία καταδυτικά ρολόγια – με αύξουσα σειρά του επιπέδου αντίστασης στο νερό – είναι αξιόπιστοι σύντροφοι για αυτούς που εξερευνούν το σκοτάδι μέσα στη θάλασσα.

Breitling Avenger II Seawolf

Το Avenger II Seawolf είναι ανθεκτικό στο νερό στα 3.000 μέτρα και έχει ένα χρωματικό σχέδιο που δίνει προσοχή στα ασυνήθιστα πλάσματα που κατοικούν σε τέτοια βάθη. Το αυτοματοποιημένο Breitling Caliber 17, το οποίο βασίζεται στο ETA 2824, είναι πιστοποιημένο με COSC . Η θήκη είναι χάλυβας και διάμετρος 45 mm.

Χαρακτηριστικά

5 πανέμορφα ρολόγια με διάφανο πίσω κάλυμμα

Εντυπωσιακή διάφανη πίσω θήκη ανδρικού ρολογιού

Παρουσιάζονται μια σειρά ωραίων μηχανικών ρολογιών που είναι τόσο ελκυστικά από την πίσω πλευρά,  όσο και από την μπροστινή τους.