Κριτικές

Rolex GMT-Master II, BATMAN 116710BLNR Κριτική

Rolex GMT-Master II, BATMAN 116710BLNR Κριτική

Δεν αγαπούν όλοι τα ρολόγια Rolex, αλλά η μάρκα έχει ιστορική ιστορία και έχει συμβάλει σημαντικά στην ωρολογία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Για παράδειγμα, το Rolex θεωρείται ευρέως ότι έχει δημιουργήσει το πρώτο αδιάβροχο ρολόι. Είναι επίσης υπεύθυνο για το πρώτο ρολόι με μια ημερομηνία που αλλάζει αυτόματα, το Datejust. Το πρώτο ρολόι που εμφανίζει δύο ζώνες ώρας ταυτόχρονα, το GMT-Master. Η προσοχή μας σήμερα είναι στο Rolex GMT-Master, ή μάλλον στο Rolex GMT-Master II 116710BLNR – αλλά πρώτα, μια μικρή ιστορία.

Το σύγχρονο Rolex GMT-Master II παρουσιάστηκε το 2005 με τη μορφή του χρυσού GMT-Master II Ref. 116718LN. Επρόκειτο να είναι ένα μοντέλο επετείου, και έτσι ήρθε με ένα πράσινο καντράν με την απόχρωση του Rolex. Αυτή η νέα διάμετρος Rolex GMT-Master II ήταν αμετάβλητη στα 40 mm, αλλά κατείχε αυτό που τώρα είναι μερικές φορές γνωστό ως “Super Case” και “Maxi Dial” – Rolex-Speak για μεγαλύτερη θήκη και κλήση με παχύτερους δείκτες, αντίστοιχα – και έτσι φαίνεται και φοράει μεγαλύτερο από το μέγεθος των 40 mm. Και για πρώτη φορά, ήρθε με ένα κεραμικό πλαίσιο που το Rolex ισχυρίζεται ότι είναι σχεδόν γρατσουνιές και ξεθωριάζει. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν μια μεγαλύτερη κορώνα Trip-lock, ένα νέο βραχιόλι με γυαλισμένους κεντρικούς συνδέσμους και επέκταση Easylink, πράσινο 24ωρο χέρι και μια νέα κίνηση, το διαμέτρημα 3186. Η νέα κίνηση 3186 δεν έχει νέες λειτουργίες έναντι του παλαιότερου διαμετρήματος 3185, αλλά είναι εξοπλισμένο με το νέο μαλλί Parachrom της Rolex και η λειτουργία του χεριού άλματος είναι πλέον πιο ομαλή και ακριβέστερη.

Ένα χρόνο μετά το Rolex GMT-Master II Ref. 116718LN, η Rolex κυκλοφόρησε την ημιχρυσή ή δίχρωμη έκδοση γνωστή ως Ref. 116713LN; και το 2007, κυκλοφόρησε τελικά το χάλυβα Ref. 116710LN. Παρόλο που κανείς δεν μπορούσε να διαφωνήσει για τις τεχνικές βελτιώσεις των νέων ρολογιών Rolex GMT-Master II, ένα πράγμα που έλειπε εμφανώς από αυτά τα νέα ρολόγια ήταν τα δίχρωμα στεφάνια που έκαναν τα παλαιότερα ρολόγια Rolex GMT-Master τόσο αναγνωρίσιμα. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, τα παλαιότερα μοντέλα είχαν ένθετα στεφάνη αλουμινίου, τα οποία θα μπορούσαν να εκτυπωθούν εύκολα. Αλλά το κεραμικό είναι ένα πολύ πιο δύσκολο υλικό για να εργαστεί, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Rolex είπε ότι ήταν αδύνατο να κατασκευαστεί ένα δίχρωμο πλαίσιο σε κεραμικό.

Τώρα, το δίχρωμο κεραμικό πλαίσιο είναι αρκετά τεχνικό κατόρθωμα και ξεκινά στην πραγματικότητα ως μπλε, με το μαύρο να αναμιγνύεται αργότερα χρησιμοποιώντας μια πατενταρισμένη διαδικασία Rolex. Είναι γνωστό ότι ο δεύτερος τόνος επιτυγχάνεται καλύπτοντας το ήμισυ της στεφάνης και εκθέτοντας το μισό απόκρυφο σε μια ειδική χημική επεξεργασία. Η μετάβαση μεταξύ των δύο χρωμάτων είναι άψογη και εξαιρετικά έντονη. Στη συνέχεια, οι χαραγμένοι αριθμοί τελειώνουν με λεπτή επίστρωση πλατίνας για να δώσουν μια γυαλιστερή, τρισδιάστατη εμφάνιση που είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και ευανάγνωστη.

Βεβαίως, ο συνδυασμός μπλε και μαύρου είναι μια ασυνήθιστη επιλογή για το Rolex και δεν έχει γίνει ποτέ πριν από αυτό το Rolex GMT-Master II Ref. 116710BLNR. Το χρώμα είναι φυσικά ένα πολύ υποκειμενικό θέμα, αλλά το μπλε έχει νόημα – μπλε για τις ώρες της ημέρας και μαύρο για τις νυχτερινές ώρες. Επομένως, αν το μπλε δεν είναι το χρώμα σας, υποθέτω ότι μπορείτε να σταματήσετε να διαβάζετε εδώ και απλώς να επιλέξετε το Ref. 116710LN.

Ωστόσο, εάν είστε ουδέτεροι προς το μπλε ή μερικοί σε αυτό, το επόμενο πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι η απόχρωση του μπλε αλλάζει ανάλογα με το φως. Σε φωτεινά περιβάλλοντα, κάτω από το άμεσο ηλιακό φως, για παράδειγμα, το μπλε είναι εντυπωσιακά λαμπερό και είναι εκπληκτικό να το βλέπεις, και σε ορισμένες γωνίες, φαίνεται σχεδόν μωβ. Σε χαμηλό φωτισμό, το μπλε εξαφανίζεται κάπως και η στεφάνη φαίνεται σχεδόν εντελώς μαύρη.

H ποιότητα του Rolex GMT-Master II Ref. Το Rolex 116710BLNR μπορεί επίσης να λειτουργήσει ενάντια σε αυτό, ειδικά αν αυτό που θέλετε είναι ένα πιο σοβαρό και σκοτεινό ρολόι. Κατά τη γνώμη μου, το Rolex GMT-Master II Ref. Το 116710BLNR είναι σίγουρα πιο απλό και διασκεδαστικό και αν αυτό δεν είναι δικό σας, τότε ίσως να είστε καλύτερα με το Ref. Μαύρη στεφάνη του 116710LN. Το Rolex GMT-Master II Ref. Το 116710LN είναι ένα καλό πιστό μοντέρνο κλασικό που δεν μπορεί να κάνει λάθος στα βιβλία μου.

Αν και το Rolex GMT-Master II Ref. 116710BLNR και το 116710LN είναι ουσιαστικά πανομοιότυπα εκτός από τη στεφάνη (και το μπλε χέρι και το λευκό κείμενο GMT-Master II στο καντράν), αυτά τα δύο ρολόγια δεν κοστίζουν το ίδιο. Και ορισμένοι από εσάς ίσως αναρωτιέστε αν το Rolex GMT-Master II Ref. Το 116710BLNR είναι περίπου 600 $ premium αξίζει τον κόπο. Στη πραγματικότητα, είναι το πρώτο διχρωμικό κεραμικό πλαίσιο που έχει γίνει ποτέ. Δεύτερον, μας αρέσει ότι το Rolex πήγε για μπλε και μαύρο αντί για μπλε και κόκκινο ή μαύρο και κόκκινο. Το μπλε και το μαύρο είναι το πρώτο και νομίζουμε ότι το κάνει επίσης πολύ μοναδικό. Τέλος, μας αρέσει το πώς το μπλε της στεφάνης παίρνει διαφορετικές αποχρώσεις καθώς παίζει με το φως.

Κριτικές

ROLEX GMT 116710LN Κριτική και εντυπώσεις

rolex-master-ii-116710-36

Ως το πρώτο ατσάλινο GMT-Master II που διαθέτει στεφάνη Cerachrom, το Ref 116710LN επρόκειτο πάντα να είναι σε ζήτηση. Αλλά το νέο γυαλιστερό πλαίσιο δεν είναι το μόνο πράγμα που έκανε αυτό το ρολόι ελκυστικό. Η Rolex δανείστηκε επίσης πολλές τεχνικές προκαταβολές από άλλα μοντέλα.

Το ασφαλές στέμμα Triplock προήλθε από το Submariner. Αυτή η κορώνα χρησιμοποιεί τρεις σφραγισμένες ζώνες για να εξασφαλίσει στεγανή ασφάλεια παρόμοια με την καταπακτή του υποβρυχίου. Η Rolex επέλεξε να μην αυξήσει την βαθμολογία αντοχής στο νερό των ρολογιών 100 μέτρων. Ίσως επειδή είναι ρολόι πιλότου και όχι ρολόι κατάδυσης. Ελήφθη επίσης από το Submariner το σχέδιο κλήσης Maxi. Διακρίνεται από παχύτερα χέρια λεπτών και μεγαλύτερων στρογγυλών μαρκαδόρων. Δεν αρέσει σε όλους ο επιλογέας Maxi, καθώς είναι λίγο περισσότερο στο πρόσωπό σας. Φαίνεται όμως ότι βελτιώνει την αναγνωσιμότητα.

Το αυθεντικό μαύρο bezel GMT-Master είχε ένα κόκκινο χέρι 24 ωρών. Για το Ref 116710LN, η Rolex το άλλαξε σε πράσινο. Το όνομα “GMT-Master II” εμφανίζεται επίσης σε πράσινο κείμενο στο καντράν. Οι λεπτές αλλαγές είναι σίγουρες αλλά αυτές που βοήθησαν αυτό το μοντέλο να γίνει εξαιρετικά αναγνωρίσιμο.

Η επόμενη μεγάλη αλλαγή ήταν το βραχιόλι Oyster, το οποίο ανανεώθηκε για το Ref 116710LN. Εισήγαγε έναν άλλο συλλέκτη καινοτομίας της Rolex που ζητούσε. Ο σύνδεσμος Επέκτασης άνεσης Easylink 5mm. Αυτό επέτρεψε στον χρήστη να κάνει μικρές προσαρμογές στο μήκος του βραχιολιού. Εκείνη την εποχή, ονομαζόταν συνήθως «Daytona». Το πιο προηγμένο κούμπωμα Glidelock έχει από τότε αντικατασταθεί.

Το άλλο πράγμα που ξεχώρισε αυτό το βραχιόλι Oyster ήταν οι γυαλισμένοι κεντρικοί σύνδεσμοι. Αυτό θα γίνει σήμα κατατεθέν των μελλοντικών GMT-Master II. Μέχρι φέτος, δηλαδή, όταν η Rolex αντικατέστησε το βραχιόλι Oyster με το Jubilee. Αλλά θα φτάσουμε σε αυτό.

Μέσα στη χαλύβδινη θήκη των 40 mm ήταν το ίδιο διαμέτρημα κατασκευής 3186. Η μόνη διαφορά ήταν ότι αυτή η αυτο-περιέλιξη ήταν εξοπλισμένη με μια νέα τρίχα. Το ίδιο το “Parachrom” μαλλιών της Rolex, για να είμαστε ακριβείς. Αυτή τη φορά, ελήφθη από το Rolex Milgauss. Επέτρεψε την κίνηση να είναι αντι-μαγνητική και πιο ανθεκτική στα σοκ. Στάνταρ πράγματα σήμερα, αλλά μια σημαντική εξέλιξη εκείνη την εποχή.

Αξίζει τα χρήματα;

Φέτος, η Rolex ενοποίησε τη συλλογή GMT-Master II. Διακόπηκαν συνολικά τέσσερις αναφορές, συμπεριλαμβανομένου του Ref 116710LN. Όχι μόνο αυτό, τα χαλύβδινα μοντέλα είναι τώρα διαθέσιμα μόνο σε βραχιόλια Jubilee. Και όλα τα μοντέλα διατίθενται μόνο με διχρωμικές κεραμικές στεφάνες. Με πολλούς τρόπους, αυτές οι αλλαγές έχουν νόημα. Η συλλογή χρειάστηκε κάποια βελτίωση και αυτό ακριβώς έκανε η Rolex.

Ένα μειονέκτημα αυτού είναι φυσικά η αυξημένη ζήτηση για τα καταργημένα μοντέλα. Μερικά είναι από συλλέκτες που θέλουν να κατέχουν αυτά τα ρολόγια. Ορισμένα από αυτά οδηγούνται από κερδοσκόπους που θέλουν να βγάλουν γρήγορα χρήματα. Σε κάθε περίπτωση, για να αγοράσετε ένα Ref 116710LN στη δευτερογενή αγορά τώρα, θα πληρώσετε πάνω από 10.000 ευρώ ανάλογα με την κατάσταση κ.λπ.

Αυτό αφορά ένα ρολόι που δεν περιλαμβάνει κίνηση επόμενης γενιάς από τη Rolex. Ωστόσο, υπάρχει μια συγκεκριμένη αίσθηση νοσταλγίας γύρω από αυτό το μοντέλο. Ήταν το πρώτο ατσάλινο GMT-Master II που διαθέτει στεφάνη Cerachrom. Και είναι το τελευταίο από το μονόχρωμο GMT-Master II’s.

Τεχνικές προδιαγραφές: Rolex GMT-Master II Ref 116710LN

Θήκη: Oyster- 40 mm – Oystersteel – μεσαία θήκη monobloc, βιδωτή θήκη προς τα πίσω και στεφάνη περιέλιξης – Αμφίδρομη περιστρεφόμενη 24ωρη βαθμονομημένη στεφάνη. Μαύρο ένθετο Cerachrom σε κεραμικά, χαραγμένους αριθμούς και βαθμολογίες – αδιάβροχο έως 100 μέτρα / 330 πόδια.
Κλήση: Ματ μαύρο – δείκτες ώρας χρυσού 18 καρατίων – Οθόνη Chromalight με μακρόχρονο μπλε φωτισμό σε δείκτες ώρας και χέρια.
Κίνηση: Caliber 3186 – αμφίδρομη αυτόματη περιέλιξη μέσω αέναου ρότορα – Αλεξίπτωτο αλεξίπτωτου – 50ωρη εφεδρική ισχύς – Κεντρική ώρα, λεπτά και δευτερόλεπτα χέρια – 24ωρη οθόνη – Δεύτερη ζώνη ώρας με ανεξάρτητη ταχεία ρύθμιση του χεριού της ώρας – Στιγμιαία ημερομηνία – Διακοπή δευτερολέπτων για ακριβή ρύθμιση χρόνου – Πιστοποιημένο COSC

Κριτικές

Rolex deep sea black Κριτική

Η αρχική ιδέα για το Rolex Sea-Dweller αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με το COMEX. Η γαλλική εταιρεία ειδικεύτηκε στη μηχανική και στις επιχειρήσεις κατάδυσης στη δεκαετία του 1960. Εκείνη την εποχή χρειάζονταν ένα ρολόι κατάδυσης για να χρησιμοποιήσουν οι επαγγελματίες δύτες τους ενώ εργάζονταν σε εξέδρες πετρελαίου βαθέων υδάτων.

Για την κάλυψη αυτής της ανάγκης, η Rolex τροποποίησε τακτικά ρολόγια Submariner (κωδ. 5513) για να ενσωματώσει μια βαλβίδα διαφυγής ηλίου, μια εφεύρεση που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την Rolex το 1967. Το αποτέλεσμα ήταν μια ειδική αναφορά που δημιουργήθηκε για το COMEX. Μετά την επιτυχία της σε αυτό το έργο, ένα νέο μοντέλο εξοπλισμένο με βαλβίδες διαφυγής ηλίου – το Sea Dweller Ref. 1665 – ήρθε στην αγορά το 1967. Φυσικά ήρθε με στόχο να χρησιμοποηθεί σε επαγγελματίες δύτες βαθέων υδάτων. Το αρχικό μοντέλο ήταν ανθεκτικό στο νερό στα 2.000 πόδια (610 μέτρα), ένα εντυπωσιακό επίτευγμα εκείνη την εποχή.

Εξέλιξη του Rolex Sea-Dweller

Το Rolex Deep sea αντιπροσωπεύει την απόλυτη εξέλιξη του Sea-Dweller. Στην καρδιά του βρίσκεται το καινοτόμο σύστημα Ringlock. Αυτό επιτρέπει στη θήκη του ρολογιού να αντέχει πίεση νερού ισοδύναμη με ένα βάρος περίπου τριών τόνων στο κρύσταλλο. Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία σε αυτό το σύστημα: ο κεντρικός δακτύλιος, κατασκευασμένος από ατσάλι-κράμα χάλυβα, ο θόλος 5 χιλιοστών με κρύσταλλο ζαφείρι και η θήκη τιτανίου βαθμού 5 πίσω. Η πίεση του νερού συμπιέζει τα τρία στοιχεία του συστήματος Ringlock. Αυτή η διαδικασία ενισχύει περαιτέρω τη σφράγιση της θήκης. Εξ ου και η ικανότητά του να διανύσει σχεδόν 4km κάτω από το νερό.

Παρά την πρωτοποριακή κατασκευή του, το αρχικό μοντέλο έλαβε μικτές κριτικές για την κυκλοφορία του. Μερικοί αγαπούσαν την καθαρή υπερβολικότητα του Rolex Deepsea. Άλλοι παραπονέθηκαν ότι ήταν πολύ ανέφικτο για καθημερινή χρήση. Η Rolex δημιούργησε τη φήμη της στη δημιουργία πρακτικών, αξιόπιστων ρολογιών που μπορείτε να φορέσετε οπουδήποτε. Είναι κατανοητό λοιπόν ότι αυτό ήταν κάτι πολύ κακό για τους συλλέκτες. Επιπλέον, πολλοί θεώρησαν ότι το πλάτος του βραχιολιού δεν ήταν ανάλογο με τη θήκη. Αυτό έκανε το ρολόι να μοιάζει λίγο αστείο στον καρπό.

Στην πραγματικότητα, το Rolex Deepsea θα είχε πάντα περιορισμένη εμπορική έκκληση. Αυτό αφορούσε την απόδειξη της εξαιρετικής τεχνογνωσίας της εταιρείας.

Rolex Deep Sea Sea-Dweller D-Blue Dial

Ακόμα και με τα εντυπωσιακά τεχνικά διαπιστευτήριά του, το Rolex Deep Sea δεν έφτασε πραγματικά στο ραντάρ των ανθρώπων μέχρι το 2014. Αυτή ήταν η χρονιά που η Rolex έκανε το ντεμπούτο του στο Deep Dial Sea-Dweller D-Blue Dial. Δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον φημισμένο σκηνοθέτη, James Cameron.

Δύο χρόνια νωρίτερα, ο Κάμερον είχε καταδύσει σόλο για να εξερευνήσει την τάφρο Mariana. Είναι το βαθύτερο σημείο του ωκεανού της γης (10.908 μέτρα.) Κατά μήκος της διαδρομής είχε ένα πρωτότυπο Rolex γνωστό ως Deepsea Challenge. Σχεδιασμένο για να αντέχει σε βάθη έως και 12.000 μέτρα, προσαρτήθηκε στον βραχίονα χειριστή του υποβρύχιου Deepsea Challenger. Όπως και ο Κάμερον, επιβίωση από τη δοκιμασία χωρίς κάποια ζημιά. Φυσικά, η Rolex έκανε ένα ρολόι που διατίθεται στο εμπόριο για να γιορτάσει αυτό το επίτευγμα.

Το αποκορύφωμα αυτού του συγκεκριμένου μοντέλου ήταν η μπλε κλίση κλίσης (εξ ου και το όνομα, D-Blue). Προορίζεται ως μια λεπτή αλλά εντυπωσιακή οπτική αναπαράσταση του βάθους του ωκεανού. Τα πράγματα ξεκινούν από ένα υπέροχο γαλάζιο κοντά στην επιφάνεια όπου το φως μπορεί να φτάσει και να κατεβεί σιγά-σιγά σε σκοτεινό επίπεδο καθώς βουτάτε όλο και πιο βαθιά. Δεδομένου ότι τα ρολόγια εργαλείων Rolex έχουν συνήθως απλούς αριθμούς, αυτό ήταν κάποτε πολύ μεγάλο. Τούτου λεχθέντος, πολλοί αμφισβήτησαν την απόφαση να κάνουν τα γράμματα «DEEPSEA» στο καντράν ένα κιτρινοπράσινο χρώμα. Εμπνεύστηκε από το χρώμα του υποβρύχιου Cameron πιλότου.

Ανεξάρτητα από τα ανάμικτα συναισθήματα του κόσμου, αυτά τα ρολόγια ήταν αρκετά περιζήτητα για ένα διάστημα Υπήρχε ακόμη και εικασία ότι θα γινόταν συλλεκτικά. Δεν είναι σαφές αν τα πράγματα έχουν αλλάξει αρκετά.

Κριτικές

Κριτική ρολογιού Rolex Milgauss 116400GV black 40mm

Rolex-Milgauss-116400GV-Black-front κριτικη και παρουσιαση

Το Rolex Milgauss παρουσιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 όταν η ηλεκτρική ενέργεια, η ηλεκτρονική, η αεροναυτική και η πυρηνική μηχανική έφεραν αυτό που τώρα ονομάζουμε επανάσταση στην τεχνολογία και την πληροφορία. Ως είδος, μόλις ανακαλύψαμε τη δύναμη του ατόμου, επιτέλους είμαστε σε θέση να αφήσουμε τη μητρική γη και ο αριθμός των καινοτομιών γύρω από τη μετάδοση, την αποθήκευση και τον μετασχηματισμό πληροφοριών, δημιούργησε μια σειρά επαναστάσεων που θα άλλαζαν για πάντα την ανθρωπότητα.

Ως συνέπεια αυτής της καινοτομίας, οι επιστήμονες (και γενικά όλοι) εκτίθενται όλο και περισσότερο σε μαγνητικά πεδία. Όχι μόνο από τα όργανα που χρησιμοποιούνται, αλλά και από καθημερινές συσκευές όπως τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και τις πολλές νέες ηλεκτρικές συσκευές που εισέρχονταν στα νοικοκυριά. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τις εξισώσεις του Maxwell για να ξέρετε ότι ένα ηλεκτρικό ρεύμα και ένα μαγνητικό πεδίο είναι δύο πλευρές του ίδιου «νομίσματος» και ότι η μία μπορεί εύκολα να μετατραπεί στην άλλη. Ο Γερμανός μαθηματικός και φυσικός Carl Friedrich Gauss ήταν ένας από τους πρώτους που εξερεύνησαν αυτόν τον χώρο και έτσι, προς τιμήν του, το μέτρο της πυκνότητας μαγνητικής ροής είναι ένα Gauss. Σήμερα, χρησιμοποιούνται συνήθως άλλες μετρήσεις όπως το Tesla και το αμπέρ / μετρητή (1000G = 0.1T = 80.000A / m).

Φυσικά, το αποτέλεσμα της έκθεσης σε τόσα τυχαία ή σκόπιμα μαγνητικά πεδία είναι ότι θα επηρεαστεί οτιδήποτε έχετε σε εσάς που είναι ευαίσθητο σε τέτοια πεδία. Επίσης, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πολλά για την εσωτερική λειτουργία ενός μηχανικού ρολογιού για να συνειδητοποιήσετε ότι ένα μαγνητικό πεδίο είναι ένας από τους ορκισμένους εχθρούς του. Εν συντομία, τα μηχανικά ρολόγια (ακόμη και τα καλύτερα) χρησιμοποιούν έναν τροχό ισορροπίας που περιέχει μια τρίχα που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της κίνησης, είναι ο καρδιακός παλμός του ρολογιού, αν μπορείτε. Χτυπήστε με τον τροχό της τρίχας ή την ισορροπία και θα καταλήξετε με ένα ρολόι που τρέχει πολύ γρήγορα ή πολύ αργά … Επομένως, σε περιπτώσεις όπου το ρολόι εκτίθεται σε μαγνητικό πεδίο, τα εξαρτήματα του ρολογιού μπορούν να μαγνητιστούν και συνεπώς να διαταραχθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, διάφοροι κατασκευαστές άρχισαν να διερευνούν πώς να επιτύχουν ρολόγια που θα μπορούσαν να αντισταθούν σε τέτοια πεδία.

Η βασική καινοτομία στο Rolex Milgauss  και σε άλλα τέτοια ρολόγια είναι η χρήση ενός κλουβιού Faraday που περικλείει το κίνημα. Παρόμοια με το πώς το να είσαι μέσα σε ένα αεροπλάνο σάς προστατεύει από τις επιπτώσεις του κεραυνού, ένα κλουβί Faraday (σιδηρομαγνητικό περίβλημα) γύρω από την κίνηση θα εκτρέψει ένα ρεύμα ή μαγνητικό πεδίο και ασπίδα και θα προστατεύσει ολόκληρη την κίνηση, συμπεριλαμβανομένου του τροχού ισορροπίας και της τρίχας του. Ενώ είναι ένα εξαιρετικό καινοτόμο βήμα στην κατασκευή ρολογιών, υπάρχουν πολλά περισσότερα στο νέο Rolex Milgauss από ένα απλό κλουβί Faraday.

Το Rolex Milgauss, όπως και η αθλητική σύνθεση της Rolex, βασίζεται στη διάσημη και πανταχού παρούσα θήκη με διάρκεια. Το ίδιο σχέδιο θήκης χρησιμοποιείται και στο Submariner ή στα μοντέλα Explorer, ωστόσο, το Rolex Milgauss είναι κατασκευασμένο από γυαλισμένο ατσάλι 904L με στιλβωμένη λεία στεφάνη που του δίνει μοναδικό χαρακτήρα μεταξύ των άλλων μελών της οικογένειας αθλητικών ρολογιών Rolex . Στο πίσω μέρος του Rolex Milgauss, σε αντίθεση με το Submariner αλλά όπως το Sea-Dweller, υπάρχουν σημάδια για το μοντέλο, τη μάρκα και τη θήκη Oyster.

Μέσα στο Rolex Milgauss βρίσκεται η εσωτερική Rolex 3131 κίνηση, η οποία ενώ κρύβεται, είναι εξαιρετικά ακριβής και αραιά διακοσμημένη. Το απόθεμα ισχύος είναι 48 ώρες και η κίνηση 3131 μπορεί επίσης να τυλιχτεί χειροκίνητα ξεβιδώνοντας τη μη προστατευμένη μεγάλη αλλά επίπεδη κορώνα. Δεν υπάρχει ημερομηνία στο Rolex Milgauss, καθώς οποιαδήποτε διακοπή στο καντράν πιθανόν να επηρεάσει τη λειτουργία του κλωβού Faraday. Τέλος, το κίνημα 3131 περιλαμβάνει την Rolex Parachrom, η οποία είναι κατασκευασμένη με εξαιρετικά μη μαγνητικό υλικό, παρέχοντας πρόσθετη προστασία από τα πανταχού παρόντα πεδία που το Rolex Milgauss προσπαθεί τόσο σκληρά για να αντιμετωπίσει.

Η έλλειψη ημερομηνίας οδηγεί επίσης σε μια απλώς φοβερά συμμετρική κλήση, που είναι εύκολα μια από τις αγαπημένες μας πτυχές του Rolex Milgauss. Πρώτον, το καντράν είναι μαύρο με απλούς δείκτες ώρας γεμάτοι με λευκό Super-Luminova που λάμπει σε πράσινο χρώμα, αν και οι δείκτες στα 3, 6 και 9 είναι γεμάτοι πορτοκαλί και μπλε. Στις δώδεκα η ώρα είναι ένα μεγάλο Rolex κάτω από το οποίο το μοντέλο Rolex Milgauss φέρει το κοινό Oyster Perpetual. Τα χέρια της ώρας και των λεπτών είναι παρόμοια με το μοντέλο Datejust και είναι κατασκευασμένα από λευκό χρυσό με μια λεπτή λωρίδα από το λευκό Super-Luminova.

Η θήκη του Rolex Milgauss είναι 40 mm και οι μετρήσεις lug to lug φτάνουν τα 48 mm. Ως αποτέλεσμα, το ρολόι φαίνεται αρκετά μικρό που σημαίνει επίσης ότι ταιριάζει στα περισσότερα παιδιά.  Το βραχιόλι είναι από το ίδιο ατσάλι με γυαλισμένους κεντρικούς συνδέσμους. Η προσαρμογή των βιδωτών συνδέσμων γίνεται εύκολα και το μέγεθος του βραχιολιού μπορεί να προσαρμοστεί ελαφρώς σε ένα αεράκι με το Easy Link. Αυτή είναι μια υπέροχη καινοτομία Rolex που χρησιμοποιείται συχνά. Ουσιαστικά, επιτρέπει στο βραχιόλι να αναπτυχθεί ή να συρρικνωθεί κατά 5 mm σε λίγα δευτερόλεπτα, απλώς ανοίγοντας το κούμπωμα και τραβώντας το ένα άκρο για να απελευθερώσετε τον εύκολο σύνδεσμο ή αναδιπλώνοντάς το για να το κρύψετε. Το όλο πράγμα δουλεύει απλά και λαμπρά.

Κριτικές

Κριτική για το Fastrider Black Shield Tudor Rolex

Tudor Black Shield Review Cover

Το Tudor μόλις κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Fastrider Black Shield, αυτή τη φορά σε μια λιγότερο άγρια, αλλά όχι λιγότερο τολμηρή, μονοχρωματική εμφάνιση. Αυτό το μοντέλο σχεδιάστηκε σύμφωνα με το νέο Ducati xDiavel, μια καταπληκτική μοτοσυκλέτα που μοιάζει με παρόμοιο φινίρισμα. Όπως όλα τα μοντέλα Black Shield, η αντοχή του είναι η εξαιρετικά ανθεκτική κεραμική θήκη.

Το Tudor Fastrider Black Shield είναι, σε αντίθεση με πολλά άλλα δημοφιλή μοντέλα Tudor, ένα ρολόι που ανήκει ακριβώς στο παρόν. Ακόμα και σε αυτές τις στιγμές που τα vintage ρολόγια είναι εξαιρετικά δημοφιλή, είναι ζωτικής σημασίας για μάρκες όπως η Tudor να διατηρούν επίσης μια σταθερή σειρά σύγχρονων μοντέλων. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή δεν είναι όλοι οι συλλέκτες ρολογιών σε στυλ vintage, αλλά και επειδή η εταιρεία πρέπει να συνεχίσει να καινοτομεί, τόσο ωρολογικά, όπως και με τις νέες κινήσεις τους, αλλά και στιλιστικά. Το Black Shield μπορεί να μην κάνει τίποτα ιδιαίτερα ριζοσπαστικό, σοφό σχεδιασμό, αλλά ξεχωρίζει από άλλους χρονογράφους Tudor, όπως το Chrono Blue και το κανονικό Fastrider.

Ωστόσο, η πιο αξιοσημείωτη πτυχή του Black Shield είναι η θήκη. Όλα διαθέτουν κεραμική monobloc μεσαία θήκη και όλα σε αυτό το ωραίο ματ μαύρο φινίρισμα. Το κεραμικό είναι ένα θαυμάσιο υλικό για θήκες ρολογιών, ειδικά αν σας αρέσουν τα μαύρα ρολόγια, γιατί όχι μόνο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις γρατσουνιές, αλλά και ο μαύρος χρωματισμός δεν θα βγει ποτέ.

Εάν το νέο Black Bay με μαύρο bezel είναι το Black Bay Black, θα πρέπει να ονομάζεται Black Shield Black; Λοιπόν, θα αφήσουμε αυτές τις ερωτήσεις στα φόρουμ, αλλά έχουμε παρατηρήσει κάτι ενδιαφέρον εδώ. Αυτό το ρολόι διαθέτει μια μαύρη κεραμική θήκη, ένα μαύρο καντράν, μια στεφάνη ταχυμέτρου και έναν χρονογράφο. Είναι πιθανό το Tudor να στοχεύει τα πολύ πιο ακριβά ρολόγια Omega Speedmaster Dark Side of the Moon; Στα

Το καντράν, αν και δεν είναι ιδιαίτερα vintage, σίγουρα δεν ταιριάζει με τα διαπιστευτήρια σχεδιασμού του Tudor. Είναι λίγο πιο στυλιζαρισμένο σε ορισμένες περιοχές από τα περισσότερα σχέδια ρολογιών του Tudor, αλλά η αναγνωσιμότητα δεν θυσιάζεται. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φτιάξετε έναν χρονογράφο, ειδικά έναν με τρεις δευτερεύοντες χαρακτήρες και μια επιπλοκή ημερομηνίας, εύκολο να το διαβάσετε, αλλά το Tudor έχει κάνει ρολόγια Rolex όλα είναι πιθανά.

Αυτή η αναγνωσιμότητα είναι κυρίως το προϊόν μιας εξαιρετικά υψηλής αντίθεσης μεταξύ των λευκών τόνων, όχι όλων των φωτεινών και του μαύρου δίσκου. Ωστόσο, είναι αρκετά απασχολημένο, κάτι που είναι σχεδόν αναπόφευκτο δεδομένης αυτής της κίνησης (Valjoux 7753). Η ίδια η υφή του καντράν δεν είναι απολύτως επίπεδη μαύρη καθώς τα υποδιαλέγματα λαμβάνουν ένα λεπτό μαύρο φινίρισμα σε γραμμοκόσμημα. Ακόμα πιο λεπτό είναι το φινίρισμα της ηλιοφάνειας στο υπόλοιπο καντράν, το οποίο θα χρειαστείτε έντονο, άμεσο φως για να το εκτιμήσετε. Στα περισσότερα φωτιστικά εμφανίζεται ματ.

Τα hands είναι από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Black Shield και φέρνουν μερικές καλλιτεχνικές ακμές στο ρολόι. Τα χέρια του λεπτού και της ώρας είναι μερικώς σκελετοποιημένα, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να περάσει από κάτω από τα υποδιανομείς, αν και αυτό είναι περισσότερο για εμφάνιση παρά χρησιμότητα. Τα δευτερόλεπτα χρονογράφου, καθώς και όλα τα δευτερεύοντα χέρια, έχουν λευκές άκρες, πιθανόν να τα κάνουν πιο ευανάγνωστα. Τα κύρια χέρια έχουν φωτεινή βαφή στο τελευταίο μισό ή τρίτο από αυτά για να παρέχουν παρόμοια σαφήνεια. Ίσως τα πιο ενδιαφέροντα είναι τα σχήματα διαμαντιών σε όλο, όπως στην αντιστάθμιση του δευτερολέπτου.

Αυτή η περιοχή του επιλογέα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Πρώτον, διαθέτει το όνομα του συγκεκριμένου ρολογιού αρκετά εμφανές, το οποίο είναι άτυπο. Για ένα άλλο, παρόλο που δεν μπορείτε να το δείτε εύκολα σε αυτήν τη φωτογραφία, η περιοχή TUDOR GENEVE εφαρμόζεται στην πραγματικότητα και φαίνεται ότι είναι επικαλυμμένη με PVD μαύρο (ή ίσως και κεραμικό;). Είναι επίσης κάπως τρισδιάστατο, με το τμήμα GENEVE να κλίνει προς τα κάτω από την επίπεδη περιοχή TUDOR, σε αντίθεση με την πινακίδα γραφείου. Πιστεύουμε όμως ότι η καλύτερη πτυχή αυτής της προβολής είναι το εφαρμοσμένο λογότυπο Tudor Shield. Φαίνεται υπέροχο, αλλά κυρίως απολαμβάνουμε το γεγονός ότι η ασπίδα στο Black Shield είναι λευκή.

Οι εφαρμοζόμενοι δείκτες ώρας είναι πολύ όμορφοι στο μάτι. Είναι συμπαγές λευκό, όπως η ασπίδα και πολύ τρισδιάστατη εμφάνιση.

Τα δευτερεύοντα αρχεία λαμβάνουν το καθένα αυτό που φαίνεται να είναι ένα εφαρμοσμένο περίγραμμα. Είναι πολύ λεπτό από τις περισσότερες απόψεις, δεδομένου ότι είναι συμπαγές μαύρο έναντι συμπαγούς μαύρου, αλλά είναι μια ωραία πινελιά.

Η ημερομηνία είναι εξαιρετικά λεπτή.. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το διαβάσετε, αλλά είναι αρκετά δύσκολο.

Το lume δεν είναι καθόλου κακό για ένα ρολόι σε αυτό το είδος, ειδικά ενάντια στο μαύρο καντράν, αν και είναι ατυχές που το Tudor δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να προσθέσει ασβέστη στους δείκτες της ώρας και στην ασπίδα. Ως συνήθως, ούτε το χρώμα ούτε η ένταση του ασβεστίου έχει αλλάξει.

Κριτικές

Κριτική Rolex Submariner Date 116610LN

Ένα από τα πιο εμβληματικά ρολόγια κατάδυσης που έχει γίνει ποτέ είναι έτοιμο να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Ελάτε μαζί μας καθώς κάνουμε μια εμπεριστατωμένη κριτική του Rolex Submariner Date.

Το Rolex Submariner δεν είναι το πρώτο ρολόι κατάδυσης που έγινε ποτέ και σίγουρα όχι το τελευταίο. Ωστόσο, είναι αυτό που διαδόθηκε στα Rolex Submariner για τους μη επαγγελματίες. Το Submariner ξεκίνησε μια τάση και μετέφερε την εικονική εμφάνιση ενός ρολογιού κατάδυσης . Πάμε να τα δούμε αναλυτικά :

Το Submariner έχει εξελιχθεί σταθερά εδώ και πολλά χρόνια. Καθώς εμφανίστηκαν νέες ωρολογικές τεχνολογίες, πολλές από τις οποίες κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Rolex, το Submariner έγινε καλύτερο, πιο ακριβές και πιο αξιόπιστο. Ένα πράγμα που παρέμεινε το ίδιο είναι η εικονική εμφάνιση του Submariner. Ενώ τα ρολόγια με την πάροδο του χρόνου έχουν σχεδιαστεί μεγαλύτερα, το Submariner, το οποίο ξεκίνησε ως ρολόι 36mm το 1955, με την πάροδο του χρόνου μεγάλωσε και τώρα βρίσκεται σε μεγαλύτερο αλλά συντηρητικό μέγεθος 40 mm που είναι σήμερα.

Μόλις το 1966 προστέθηκε το Submariner Date στη μεγάλη γραμμή των Submariners που έχουν κοσμήσει τους καρπούς εκείνων που είναι αρκετά τυχεροί για να έχουν ένα. Πλήρης με τον φακό Cyclops που μεγένθυσε την εμφάνιση ημερομηνίας, η συλλογή Submariner προσέφερε τώρα ένα νέο χαρακτηριστικό που έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα ενός ρολογιού Rolex.

ΚΑΝΤΡΑΝ

Η κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι του Rolex Submariner Date είναι γεμάτα με φωτιστικό υλικό, επιτρέποντας επίσης τη μέγιστη ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο φακός Cyclops βρίσκεται στο πάνω μέρος του παραθύρου ημερομηνίας στη θέση τριών ωρολογίων μεγεθύνοντας την ημερομηνία.

Το μαύρο καντράν διαθέτει τοποθετημένους δείκτες φωταύγειας φωτισμού με γυαλισμένα χαλύβδινες ζάντες και ένα τυπωμένο κομμάτι δευτερολέπτων στην περίμετρο. Οι δείκτες ώρας χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό διαφορετικών σχημάτων: οι δείκτες ωρών ευρετηρίου χρησιμοποιούνται για τις θέσεις 3, 6 και 9 η ώρα. Όλοι οι άλλοι δείκτες ώρας εκτός από το τρίγωνο δείκτη ώρας στη θέση 12 ωρών με στρογγυλό σχήμα.

ΚΙΝΗΣΗ

Αφού πολλοί μηχανικοί διαμετρητές κοίταξαν τις θήκες του Submariner με την πάροδο των ετών, το 116610LN τροφοδοτείται τώρα από την αυτόματη κίνηση Rolex 3135. Γιατί ο Rolex επέλεξε αυτό το διαλυτικό για το Submariner;

Η κίνηση 31 κόσμημα 3135 χρησιμοποιεί το φύλακα του ταλαντωτή χρόνου που αποτελείται από έναν τροχό ισορροπίας και την πατενταρισμένη μαγνητική ανθεκτική τρίχα Parachrom της Rolex. Ένα ελατήριο που ξεπερνά τα παραδοσιακά μαλλιά από δέκα προς ένα ακόμη και σε περίπτωση που υποστεί σοκ.

Εκτός από τον αξιοσημείωτο ταλαντωτή, είναι ένα χρονόμετρο Ελβετίας που υποβλήθηκε σε πολλές δοκιμές από την COSC. Εκτός από το γεγονός ότι το 3135 είναι πιστοποιημένο COSC διαμετρήματος, όπως και όλα τα μηχανικά ρολόγια Rolex, έλαβε περαιτέρω προσαρμογές μόλις επέστρεψε στην κατασκευή Rolex αφού έλαβε το διάσημο μηχανικό γενεαλογικό του σύστημα στο COSC.

Αυτές οι εσωτερικές προσαρμογές φέρνουν την ακρίβεια έως -2 / + 2 δευτερόλεπτα την ακρίβεια της ημέρας και αυτό είναι υπερδιπλάσιο από το πιστοποιημένο χρονόμετρο COSC. Εξ ου και η εκτύπωση των λέξεων Υπερθετικό Χρονόμετρο στο καντράν.

ΘΗΚΗ

Η θήκη των 40 mm είναι κατασκευασμένη από ατσάλι 904L και έχει πάχος 13 mm. Είναι ένα ωραίο μέγεθος για καθημερινή χρήση και όχι τόσο παχύ όσο το ρολόι Rolex Sea-Dweller ή Deepsea Το μπροστινό μέρος της θήκης και οι ωτίδες χρησιμοποιούν σατέν / βουρτσισμένο φινίρισμα με γυαλισμένα λοξά και άκρα και προστατευτικά στεφάνης. Το στέμμα είναι επίσης γυαλισμένο και χρησιμοποιεί ένα πατενταρισμένο σύστημα κλειδώματος Triplock διασφαλίζοντας ότι η κορώνα βιδώνεται προς τα κάτω στη θήκη στρειδιών. Αυτό, μαζί με τη βιδωτή συμπαγή χαλύβδινη θήκη, κλειδώνει την κορώνα και σφίγγει τη θήκη με την ίδια ασφάλεια με μια υποβρύχια πόρτα επιτρέποντας βαθμολογία αντοχής στο νερό έως και 1000ft / 300m.

BEZEL

Το 116610LN διαθέτει στεφάνη που περιστρέφεται σε μία μόνο κατεύθυνση και είναι κατασκευασμένο από γυαλισμένο ατσάλι με λαβές με ραβδώσεις. Η στεφάνη διαθέτει μαύρο ένθετο στεφάνης Cerachom. Αυτή η κεραμική στεφάνη είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στο ξεθώριασμα των χρωμάτων που σχετίζεται με την έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες. Αυτό το υλικό είναι επίσης πολύ ανθεκτικό στις γρατσουνιές και είναι εξαιρετικό στην αποφυγή της διάβρωσης. Η στεφάνη διαθέτει φωτεινή κουκκίδα στην αρχική θέση και ματ ασημί τόνους και βαθμονομημένους δείκτες.

ΜΠΡΑΣΕΛΕΣ

Το Submariner 116610LN είναι εξοπλισμένο με μπρασελέ Oyster που είναι κατασκευασμένο από 904L Oystersteel και χρησιμοποιεί το σύστημα επέκτασης Glidelock της Rolex που σας επιτρέπει να κάνετε εύκολα προσαρμογές στο μέγεθος του βραχιολιού. Αυτό το εργαλείο επιτρέπει έως και 20 χιλιοστά συνολικής προσαρμογής σε βήματα των 2 mm. Όλα χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Το ατσάλινο μπρασελέ έχει ένα ωραίο βουρτσισμένο φινίρισμα με γυαλισμένα άκρα και στερεώνεται με ένα πτυσσόμενο κούμπωμα ασφαλείας με μάνδαλο ασφαλείας και έχει σχεδιαστεί για μέγιστη άνεση και μακροχρόνια χρήση.