Κριτικές

Rolex GMT-Master II

Ανδρικό ρολόι Rolex GMT-Master II

Η Rolex έχει αναβαθμίσει το δημοφιλές ρολόι, το GMT-Master II, από χάλυβα με μπλε και μαύρο πλαίσιο “Batman”. Δοκιμάσαμε ένα από τα πρώτα κομμάτια που διατέθηκαν, με βραχιόλι Jubilee και μια νέα κίνηση.

Rolex GMT-Master II, Κωδ. 126710BLNR

Ο μπλε και μαύρος συνδυασμός χρωμάτων στη στεφάνη αυτού του Rolex GMT-Master II οδήγησε τους οπαδούς του να το ονομάσουν “Batman”. Η τρέχουσα έκδοση με ένα βραχιόλι Jubilee και ένα νέο κίνημα εισήχθη το 2019. Ο προκάτοχός του με αυτά τα ίδια χρώματα εμφανίστηκε το 2013 και ήταν το πρώτο μοντέλο Rolex με κεραμικό σκελετό δύο τόνων. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός χρωμάτων δεν υπήρχε προηγουμένως.

Νέα

COVID-19 και η βιομηχανία ρολογιών

Bulgari απολυμαντικό για την προστασία από τον covid-19

Παρακολουθούμε τις τρέχουσες ειδήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία του COVID-19 επηρεάζει τη βιομηχανία ρολογιών – από ακυρώσεις και αναβολές σημαντικών γεγονότων, έως τερματισμό παραγωγής, πρωτοβουλίες έκτακτης ανάγκης. Εδώ είναι μια χρονολογική ματιά στην κρίση, και τις επιπτώσεις της στο εμπόριο ρολογιών, έως τις 26 Μαρτίου 2020.

Χαρακτηριστικά

Rolex Daytona: 55 χρόνια ιστορία

Ανδρικό ρολόι Rolex Daytona 1988

Rolex Daytona – 1963

Το Rolex Cosmograph 6239 έκανε το ντεμπούτο του το 1963. Ονομάστηκε “Daytona”.

Το 1955, η Rolex ξεκίνησε τον χρονογράφο αναφοράς 6234. Ούτε το “Κοσμογράφος” ούτε η “Daytona” εμφανίστηκαν στον πίνακα. Το ρολόι είχε ετικέτα “Χρονογράφος”. Η Rolex έβγαζε στην αγορά περίπου 500 από αυτά τα ρολόγια κάθε χρόνο μέχρι το 1961, όταν η αναφορά έπαυσε.

Το μοντέλο αυτό δεν ήταν πολύ επιτυχημένο: είτε αυτό όσο και άλλοι πρώιμοι χρονογράφοι Rolex συχνά σκονίζονταν στα ράφια των αντιπροσώπων, επειδή άλλοι κατασκευαστές είχαν καθιερωθεί εδώ και πολύ καιρό ως ειδικοί χρονογράφων. Σήμερα οι λεγόμενοι “Pre-Daytonas” είναι σπάνιοι και δυσεύρετοι.

Νέα

Cartier Tonneau, μια σύγχρονη ματιά στο vintage παρελθόν

Ανδρικό ρολόι Cartier Tonneau

Το 2019, η Cartier κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη συλλογή Tonneau, ανανεώνοντας τη συλλογή που χρονολογείται πριν από ένα αιώνα. Το πρώτο ρολόι Tonneau αναπτύχθηκε το 1906, καθιστώντας το ένα από τα πρώτα ρολόγια χειρός διαθέσιμα για τους άνδρες, κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά την αρχική ανάπτυξη του γνωστού Cartier Santos, το οποίο συχνά πιστώνεται ως το πρώτο επίσημο ανδρικό ρολόι. Η συλλογή είναι γνωστή για την θήκη”tonneau” (η γαλλική λέξη tonneau σημαίνει “βαρέλι” στα ελληνικά), η οποία είναι ένα χαρακτηριστικό σχήμα, ιδιαίτερα δημοφιλές στους λάτρεις των ρολογιών πολυτελείας σήμερα.

Χαρακτηριστικά

Το Frederique Constant Classic Worldtimer σε γκρι δίχρωμη έκδοση

Ανδρικό ρολόι Frederique Constant Classic Worldtimer

Η Frederique Constant εισήγαγε την πρώτη έκδοση της εντυπωσιακά φιλικής προς το χρήστη (και σε λογικές τιμές) σειράς Classic Worldtimer  το 2012 και έχει επεκτείνει τη συλλογή της στα χρώματα  τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των καφέ και πράσινων χρωμάτων των τελευταίων ετών.

Φέτος, προσθέτει μια γκρι-δίχρωμη εκδοχή του ψηφιδωτού δακτυλίου του παγκόσμιου χάρτη, προσφέροντας ταυτόχρονα τα ίδια εσωτερικά σχεδιασμένα διαμετρήματα και τις επιλογές υλικού των προηγούμενων μοντέλων.

Νέα

Νέο IWC Portugieser “Laureus Sport for Good”

Ανδρικό ρολόι IWC Portugieser Laureus

Με την ετήσια επίδειξη προϊόντων της στο Watches & Wonders της Γενεύης στα τέλη Απριλίου, η IWC Schaffhausen παρουσίασε ένα νέο ρολόι, το τελευταίο της σειράς συνεργασιών του με την πρωτοβουλία Laureus Sport for Good και το πρώτο στην μακρόχρονη οικογένειά της Portugieser, εξοπλισμένη με ένα μονοαξονικό χρονόμετρο.