Νέα

Πως να διαλέξω ρολόι για γυναίκα

Κομψό γυναικείο ρολόι

Γυναίκες και ρολόγια

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος των ρολογιών είναι σε μεγάλο βαθμό ένας αντρικός κόσμος. Εμείς στο Gold&Watches το αναγνωρίζουμε αυτό. Οι άνδρες αγοράζουν περισσότερα ρολόγια από τις γυναίκες, η διαφήμιση φαίνεται να αφορά κυρίως τα ανδρικά ρολόγια και τα ανδρικά ρολόγια κυριαρχούν γενικά στο ωρολογικό τοπίο.

Τα ανδρικά ρολόγια χειρός απογειώθηκαν τις δεκαετίες του 1920 και του 1930 και, από τότε, η ωρολογοποιία επικεντρώθηκε κυρίως σε αυτούς. Θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι για πολλές δεκαετίες η αγορά γυναικείων ρολογιών ήταν παραγκωνισμένη, σχεδόν παράπλευρη εμφάνιση. Πολλά γυναικεία ρολόγια ήταν πολύ συχνά απλώς μικρές εκδόσεις ανδρικών ρολογιών, με ίσως μερικά διαμάντια ή ημιπολύτιμους λίθους να τα διακοσμούν, για να γίνουν πιο «θηλυκά».

Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι αυτή η τεράστια ανδρική προκατάληψη στη βιομηχανία εξελίσσεται και έχει αλλάξει κάπως, έστω και μάλλον αργά. Το Gold&Watches έχει δει πώς οι γυναίκες έχουν γίνει πολύ πιο απαιτητικές για τα ρολόγια που αγοράζουν, περισσότερες γυναίκες το κάνουν και αυξάνονται οι γυναίκες-συλλέκτες ρολογιών.

Υπάρχουν επίσης ταχέως αυξανόμενοι αριθμοί γυναικών σχεδιαστών στον κλάδο, κάτι που είναι καλό μόνο για τις γυναίκες και τα ρολόγια που έχουν στη διάθεσή τους. Αυτό οδήγησε σε γυναικεία και διαισθητική σχεδίαση που παράγει ρολόγια που “μιλούν” στις γυναίκες και που πραγματικά θέλουν οι γυναίκες.

Ρολόι Cartier Pasha με διαμάντια
Γυναικείο ρολόι Cartier Pasha με διαμάντια

Γυναίκες και μηχανική

Ακόμα πιο συναρπαστικό για τις γυναίκες που αγαπούν τα ρολόγια είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, η ωρολογοποιία έχει εισέλθει σε μια εποχή σύγχρονων, συχνά ακόμη και αρκετά περίπλοκων ρολογιών για γυναίκες. Σήμερα, μια γυναίκα μπορεί να επιλέξει από μια σειρά από περίπλοκα μηχανικά ρολόγια, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας ώρας, ενός χρόνου ταξιδιού, των χρονογράφων, μιας σκελετοποιημένης κίνησης και ενός ετήσιου ημερολογίου.

Οι γυναίκες γίνονται πιο περίπλοκες…με τα ρολόγια! Αυτό το θέμα διερευνήθηκε σε ένα άρθρο του 2014 από τους New York Times , με τίτλο “Women & Watches: It’s Complicated”. Οι Times αναφέρουν ότι, «οι ωρολογοποιοί στοχεύουν να ικανοποιήσουν τις γυναίκες που ενδιαφέρονται για τα μηχανικά χαρακτηριστικά, όσο και εκείνες που ελκύονται από την εμφάνιση. Ένα κύμα νέων μοντέλων συνδυάζει τη λειτουργία με τη μόδα».

Το άρθρο σημείωσε πώς έχουν αλλάξει τα γούστα και οι ανάγκες των γυναικών στα ρολόγια, ειδικά των γυναικών στην Ασία, που λέγεται ότι είναι ιδιαίτερα παθιασμένες με τα μηχανικά ρολόγια, για παράδειγμα. Ο Daniel Chang, διευθύνων σύμβουλος μιας μάρκας πολυτελείας στην Κίνα, σημείωσε πώς οι γυναίκες παρακολουθούν ολοένα και περισσότερο master class που φιλοξενεί η επωνυμία του σχετικά με το πώς να ξεχωρίζουν και να συναρμολογούν ρολόγια με μηχανική κίνηση.

Η Roanne Orlebar, ένας καλός αγοραστής ρολογιών για τα Harrods στο Λονδίνο, είναι της γνώμης ότι, «Με λιγότερη έμφαση σε συγκεκριμένους ρόλους μέσα στο σπίτι και την εργασία, αυτό μεταφράζεται και σε ωρολογία». Και προσθέτει, «Σίγουρα έχουμε δει μια τάση σε γυναίκες που ενδιαφέρονται για μηχανικά ρολόγια, με τις επωνυμίες να αντιδρούν σε αυτή τη ζήτηση λανσάροντας γυναικείες επιπλοκές».

Το ρολόι επιπλοκών φάσης σελήνης φαίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές στις γυναίκες. Για τις γυναίκες, ακόμη και οι επιπλοκές αφορούν περισσότερο την ομορφιά και την ποιητική γοητεία που διαθέτουν. Φαίνεται να είναι ένα συναισθηματικό ταξίδι και εμπειρία για πολλές γυναίκες που αγαπούν τις επιπλοκές. Αυτό τονίζει μια Παριζιάνα ειδικός ρολογιών, η Béatrice Rouhier, η οποία τονίζει ότι οι γυναίκες στην πραγματικότητα αναζητούν ποίηση στα ρολόγια που αγοράζουν.

Η Rouhier δηλώνει πώς, «Για τις γυναίκες, το θέμα είναι, ναι, είναι ένα τεχνικό ρολόι…αλλά είναι ένα ρολόι που [επίσης] λέει μια ιστορία». Για παράδειγμα, όταν ρωτήθηκε γιατί της άρεσε το ρολόι της σε φεγγάρι, η Eva Malmstrom Shivdasani, η δημιουργική διευθύντρια των Soneva Resorts, Residences and Spas στην Μπανγκόκ, είπε: «Λατρεύω την εμφάνιση του και την κίνηση του φεγγαριού.  Είναι ένα εκπληκτικό ρολόι, τόσο όμορφο. Δεν το χρησιμοποιώ για τη λειτουργία – μου αρέσει απλώς η ομορφιά του.

Οικογένεια ρολογιών cartier pasha
Οικογένεια γυναικείων ρολογιών cartier pasha

Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα γυναικείο ρολόι

Υπάρχουν ορισμένες αλήθειες που πρέπει να θυμάστε όταν αγοράζετε ένα γυναικείο ρολόι. Για παράδειγμα, μια γνωστή μάρκα ρολογιών δεν είναι το παν. Ορισμένα πολυτελή ρολόγια υψηλής ποιότητας μπορεί απλώς να μην αρέσουν (ή ακόμα και να μην χρειάζονται) σε μια δεδομένη γυναίκα.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι όλα τα επώνυμα ρολόγια κακά ρολόγια, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μεγάλη γκάμα ρολογιών Calvin Klein. Είναι καλοφτιαγμένα ρολόγια υψηλής ποιότητας. Αλλά χρειάζεται προσοχή με το είδος του ρολογιού μόδας που αγοράζει μια γυναίκα. Ο James Lamdin είναι συλλέκτης ρολογιών και ειδικός που είχε να πει αυτό για τα ακριβά ρολόγια μόδας: «Στην αγορά των γυναικείων ρολογιών, είναι ακόμα πιο εύκολο να παρασυρθείς στην αγορά κάτι που είναι πραγματικά υπερτιμημένο. Επειδή δεν πιστεύουν ότι οι καταναλωτές τους θα δώσουν τόση προσοχή, [οι επωνυμίες σχεδιαστών] είναι πιο πιθανό να σας ξεγελάσουν με ένα άχρηστο ρολόι για έναν τόνο χρημάτων».

Τι στιλ γυναικείου ρολογιού να επιλέξω;

Η επιλογή του στυλ ή ενός σχήματος θήκης για ένα γυναικείο ρολόι είναι σημαντική. Το κλασικό σχήμα συνεχίζει να είναι στρογγυλό, αλλά μερικές γυναίκες προτιμούν το πιο τολμηρό, πιθανώς πιο «αρρενωπό» ρολόι σε σχήμα τετράγωνου. Τα ορθογώνια ρολόγια μπορεί να είναι πολύ κομψά, ενώ τα ρολόγια με καμπύλες ή άλλα ασυνήθιστα σχήματα μπορούν επίσης να είναι πολύ διασκεδαστικά και σίγουρα κάνουν μια δήλωση με τις εντυπωσιακές γραμμές τους.

Οι διαφορετικοί τύποι ρολογιών μπορεί να ποικίλλουν από ρολόγια casual / καθημερινής χρήσης για γυναίκες, έως πιο λειτουργικά αθλητικά ρολόγια. Οι δραστήριες γυναίκες έχουν την τάση να προτιμούν αυτούς τους δύο τύπους ρολογιών.

  • Τα casual ρολόγια έχουν καντράν μεσαίου έως μεγαλύτερου μεγέθους που είναι ευανάγνωστα, είναι συνήθως χωρίς κοσμήματα ή εμφανή στολίδια και είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση ή για γραφεία και χώρους εργασίας με casual ενδυματολογικό κώδικα.
  • Τα αθλητικά ρολόγια θα έχουν μεγάλα καντράν, και πάλι για ευκολία στην ανάγνωση, και προφανώς ευνοούνται από σπορ, σωματικά δραστήριες γυναίκες.
  • Από την άλλη πλευρά, τα ρολόγια κοσμημάτων μπορεί συχνά να διαθέτουν χρυσό ή πλατίνα, διαμάντια, μαργαριτάρια, ζαφείρια και άλλους πολύτιμους λίθους ή ημιπολύτιμους λίθους, συμπεριλαμβανομένου του κεχριμπαριού, και είναι συνήθως πολύ πιο επίσημα και μπορεί να είναι (μερικές φορές πολύ) ακριβά και αποκλειστικά σε σχεδιασμός και ελκυστικότητα. Τα διακοσμητικά καντράν τείνουν να είναι πιο όμορφα και πιο περίτεχνα σε αυτά τα ρολόγια, πολύ συχνά με εφέ από φίλντισι, τα οποία μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακά και να προσθέσουν ένα τόνο κομψότητας στο ρολόι. Αυτά τα πιο πολυτελή ρολόγια δεν αναφέρονται επίσης ως επίσημα ρολόγια.
  • Τέλος, υπάρχουν ρολόγια μόδας (που μερικές φορές ονομάζονται και ρολόγια φορεμάτων), τα οποία τείνουν να είναι μοντέρνα και συχνά κυκλοφορούν από γνωστές μάρκες υψηλής μόδας. Αυτά τα ρολόγια μπορούν να είναι τόσο για casual / καθημερινή χρήση όσο και για πιο κομψές, επίσημες περιστάσεις. Η έμφαση σε αυτά τα ρολόγια δίνεται στη μόδα, την οπτική γοητεία και την αναγνώριση της επωνυμίας.
Γυναικείο ρολόι με διαμάντια
Γυναικείο ρολόι με διαμάντια και βραχιόλι

Το μέγεθος του καρπού

Το ιστολόγιο Life Hacker κάνει έγκυρες προτάσεις σχετικά με το μέγεθος του καρπού μιας γυναίκας κατά την επιλογή ενός ρολογιού. Η περιφέρεια των καρπών των γυναικών κυμαίνεται συνήθως από 5 ίντσες έως 7 ίντσες (περίπου 12 έως 17 εκατοστά) και τα γυναικεία ρολόγια έχουν συνήθως διάμετρο από 22 έως 34 χιλιοστά, ανάλογα με το στυλ και τον ωρολογοποιό.

Μια μικρότερη διάμετρος ρολογιού 22 έως 28 mm είναι πιο κατάλληλη για έναν μικροκαμωμένο καρπό 5 έως 6 ιντσών (12 έως 14 cm), για παράδειγμα, ενώ μια διάμετρος ρολογιού 28 έως 34 mm είναι πιο κατάλληλη για έναν μέσο καρπό γυναίκας 6 έως 7 ίντσες (14 έως 17 cm).

Θα πρέπει επίσης να τονιστεί ότι το μέγεθος του ρολογιού μπορεί επίσης να εξαρτάται από το εάν το ρολόι αντιμετωπίζεται ως φανταχτερό κόσμημα ή αξεσουάρ ή ως ρολόι χειρός για καθημερινή ή ακόμη και ειδική χρήση. Όπως σημειώθηκε, τα αθλητικά και, σε μικρότερο βαθμό, τα casual ρολόγια τείνουν να έχουν μεγαλύτερα, φαρδύτερα καντράν, ενώ τα ρολόγια κοσμημάτων υψηλότερης ποιότητας τείνουν να έχουν μικρότερα, πιο κομψά καντράν και σχέδια. Τα ρολόγια μόδας εκτελούν τη γκάμα από πολύ μικρά καντράν έως μεγάλα, τεράστιας εμφάνισης καντράν.

Η κίνηση του ρολογιού

Όπως και με την αγορά οποιουδήποτε ρολογιού, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να αποφασίσετε είναι αν θα πάτε σε μηχανικό ή χαλαζία. Μια μηχανική κίνηση περιλαμβάνει προσεκτική μηχανική και είναι ρολόγια όπως τα ξέρουμε παραδοσιακά. Ωστόσο, μπορούν να χάσουν χρόνο και δεν είναι τόσο ακριβείς όσο ένα ρολόι χαλαζία, η οποία είναι μια καινοτομία που ήρθε σαν καταιγίδα στον κόσμο της ωρολογοποιίας τη δεκαετία του 1970.

Τα ρολόγια χαλαζία είναι πράγματι πιο πρακτικά, αξιόπιστα, συνήθως κοστίζουν λιγότερο και απαιτούν λιγότερη συντήρηση. Ωστόσο, πολλές γυναίκες σήμερα, όπως και οι άνδρες, συνεχίζουν να επιλέγουν ρολόγια με μηχανική κίνηση, λόγω της τεράστιας απήχησής τους, λόγω της παράδοσης και της δεξιοτεχνίας τους.

Τα εξωτερικά υλικά ενός γυναικείου ρολογιού

Η εμφάνιση ενός γυναικείου ρολογιού είναι φυσικά πολύ σημαντική. Κεντρικό στοιχείο αυτής της εμφάνισης είναι τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για το ρολόι. Τα χρυσά ρολόγια συνεχίζουν να έχουν μεγάλη ζήτηση και η χρήση του χρυσού είναι πιθανώς πιο συνηθισμένη στα γυναικεία ρολόγια από ότι στα ανδρικά ρολόγια.

Υπάρχουν διάφορες αποχρώσεις χρυσού που χρησιμοποιούνται στα γυναικεία ρολόγια, οι οποίες περιλαμβάνουν το πολυαγαπημένο και κλασικό κίτρινο χρυσό, καθώς και το λευκό χρυσό και το ροζ χρυσό. Η πλατίνα χρησιμοποιείται επίσης, συχνά σε συνδυασμό με μια από τις αποχρώσεις του χρυσού, έτσι ώστε να δίνει ένα εντυπωσιακό «δίχρωμο» αποτέλεσμα.

Ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται επίσης ευρέως από τους ωρολογοποιούς, αλλά αυτό είναι κυρίως για να δώσει στο ρολόι μια πιο αρρενωπή και σταθερή εμφάνιση στο ρολόι.

Το κεραμικό χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε μοντέρνα σχέδια για γυναικεία ρολόγια. Το κεραμικό είναι πιο πρακτικό στη χρήση, δεν γρατσουνίζεται και δίνει μια γυαλισμένη και εντυπωσιακή εμφάνιση στο γυναικείο ρολόι . Είναι επίσης, όπως ο ανοξείδωτος χάλυβας, υποαλλεργικό, κάτι που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο.

Λουράκι ή βραχιόλι;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι βραχιολιών που χρησιμοποιούνται στα γυναικεία ρολόγια. Αυτά μπορεί να είναι σε μία μόνο ταινία, όπως ανοξείδωτο ατσάλι, ή συνδεδεμένα, όπως συμβαίνει συχνά με βραχιόλια από χρυσό ή συνδυασμούς χρυσού και πλατίνας.

Τα βραχιόλια είναι ο κανόνας για τα κοσμήματα / επίσημα ρολόγια, καθώς και αρκετά συχνά η προτιμώμενη επιλογή ρολογιών μόδας. Τα λουράκια είναι συνήθως από δέρμα και μπορούν να είναι αναμφισβήτητα κομψά. Τα διάφορα χρώματα τους συχνά ταιριάζουν με καντράν ή μπορεί να είναι εντελώς εξωτικά. Τα casual / καθημερινά ρολόγια συνήθως έχουν λουράκι, όπως και ορισμένα ρολόγια μόδας.

Τέλος, υπάρχουν λουράκια από καουτσούκ, τα οποία έχουν μεγάλη διάρκεια, καθαρίζονται εύκολα και, πολύτιμο, δεν καταστρέφονται από τα αρώματα. Τα αθλητικά ρολόγια χρησιμοποιούν πάντα ένα λουράκι από καουτσούκ, όπως και ορισμένα ρολόγια μόδας. Κυκλοφορούν επίσης σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων, φυσικά.

Ωστόσο, μπορεί να είναι καλή ιδέα όταν επιλέγετε ένα γυναικείο ρολόι να επιλέξετε ένα που έχει εναλλάξιμη ζώνη ρολογιών. Αυτό σημαίνει ότι το ρολόι έχει μια θήκη ρολογιού που μπορεί να ταιριάζει με διαφορετικούς τύπους λουριών για διαφορετικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, ένα δερμάτινο λουράκι μπορεί να δώσει στο ρολόι μια πιο καθημερινή εμφάνιση, ενώ ένα μεταλλικό λουράκι μπορεί να κάνει το ίδιο ρολόι να φαίνεται πιο κομψό. Αυτό παρέχει σε μια γυναίκα ευελιξία και περισσότερες επιλογές – και ποια κυρία δεν αγαπά να έχει περισσότερες επιλογές στη ζωή;!

Χρώματα

Το χρώμα ενός ρολογιού μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για αυτόν που το φοράει. Για παράδειγμα, και σχεδόν παραδόξως, ένα λευκό ρολόι μπορεί να φαίνεται καλύτερα σε μια γυναίκα με ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή σε μια γυναίκα που φοράει συχνά ανοιχτόχρωμα ρούχα.

Τα μαύρα ρολόγια, από την άλλη, συμπληρώνουν το πιο σκουρόχρωμο (ή μαυρισμένο) δέρμα, καθώς και τις γυναίκες με πιο τολμηρά φυσικά χαρακτηριστικά. Ένας πιο ουδέτερος τόνος, όπως το ασημί ή το μπεζ, μπορεί να ταιριάζει με μια ποικιλία διαφορετικών αποχρώσεων δέρματος και σωματικών χαρακτηριστικών των γυναικών.

Ο χρυσός και η πλατίνα τείνουν επίσης να είναι αρκετά ευέλικτοι από αυτή την άποψη – κάτι που είναι εξίσου καλό, δεδομένου του πόσα ακριβά ρολόγια κυκλοφορούν σε αυτά τα χρώματα! Αυτά τα χρώματα, ωστόσο, τείνουν να είναι πιο διακριτικά και σεμνά από τα πιο «ακραία» χρώματα όπως το μαύρο και το άσπρο. για να μην αναφέρουμε ακόμη πιο ζωντανά χρώματα όπως το κόκκινο, το ροζ και το μπλε.

Το χρώμα είναι πολύ προσωπικό, ακόμη και συναισθηματικό και σχετίζεται με τη διάθεση – κάτι που πολλές γυναίκες γνωρίζουν καλά.

Τελικά ένα γυναικείο ρολόι είναι ένα υπέροχο αξεσουάρ

Ένα ρολόι είναι κάτι όμορφο. Και είναι ωραίο να βλέπεις το γυναικείο ρολόι ως αξεσουάρ. Υπάρχει υπερβολικός σνομπισμός και τρομακτική τεχνική ορολογία στον κόσμο των ρολογιών, και αυτό δεν είναι διαφορετικό στην αγορά γυναικείων ρολογιών.

Η αγορά ενός γυναικείου ρολογιού για μια συγκεκριμένη εμφάνιση ή ακόμα και για μια συγκεκριμένη στολή ή εκδήλωση είναι απολύτως αποδεκτή, αν αυτή είναι η πρόθεσή σας. Άλλωστε, τα αξεσουάρ είναι αυτά που κάνουν κάθε γυναίκα να έχει τη δική της μοναδική εμφάνιση και στυλ. Και τα ωραία πολυτελή ρολόγια δεν πρέπει να αποτελούν εξαίρεση. Ένα όμορφο ρολόι, είτε περίτεχνο είτε μινιμαλιστικό, μπορεί να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εμφάνιση για αυτόν που το φοράει.

Είναι (και θα έπρεπε να είναι) η ίδια η προσωποποίηση αυτής της γυναίκας. Ορισμένες γυναίκες θα λατρέψουν τα ρολόγια τους να είναι τολμηρά και συναρπαστικά και να τραβούν τα βλέμματα.

Μία σκέψη στο“Πως να διαλέξω ρολόι για γυναίκα”

Αφήστε μια απάντηση