Νέα

Πως ξεχωρίζεις ένα γνήσιο Rolex – Ο απόλυτος οδηγός

Oyster Perpetual Day-Date 36
Oyster Perpetual Day-Date 36

Η Rolex θεωρείται ευρέως ως μία από τις πιο σημαντικές εταιρείες ρολογιών στην ιστορία. Ο τεράστιος αριθμός ρολογιών Rolex που πωλούνται κάθε χρόνο αποτελεί απόδειξη της ποιότητάς τους. Το Rolex είναι κάτι περισσότερο από ένα ρολόι – είναι ένα σύμβολο κατάστασης. Για πολλούς, η κατοχή ενός ρολογιού Rolex φέρνει καθαρή χαρά. Και αυτή η χαρά, με τη σειρά της, δημιουργεί μια τεράστια ζήτηση για αυτά τα πολυτελή ρολόγια. Ωστόσο, λόγω της ευρείας ζήτησης για ρολόγια Rolex, δεν αποτελεί έκπληξη ότι υπάρχουν όλοι οι τύποι αντιγράφων.

Δυστυχώς, τα ψεύτικα γίνονται όλο και καλύτερα. Δεν μπορείτε πλέον να εντοπίσετε ένα ψεύτικο Rolex εύκολα. Αυτές τις μέρες, μερικά ψεύτικα είναι τόσο καλά που πρέπει να αποσυναρμολογηθούν εν μέρει πριν μπορέσουν να αναγνωριστούν ως πλαστά και μπορούν να ξεγελάσουν ακόμη και τους πιο έμπειρους λάτρεις του Rolex ή ειδικούς!

Το Gold Watches έχει πάνω από 30 χρόνια ελέγχου ταυτότητας προ-ιδιοκτησιακών ρολογιών Rolex, γι ‘αυτό και θέλουμε να μοιραστούμε αυτήν την εμπειρία μαζί σας σε έναν οδηγό για το πώς να εντοπίσετε ένα ψεύτικο Rolex. Διαβάστε τον οδηγό, ώστε να μπορείτε επίσης να απομακρύνετε τα αντίγραφα από τις πραγματικές προσφορές.

Η μεγάλη ζήτηση προσελκύει επίσης μια ανερχόμενη πλαστή αγορά και, δυστυχώς, οι αγοραστές μπορεί να εξαπατηθούν να παραδώσουν τα μετρητά τους για ένα ψεύτικο Rolex, ενώ πιστεύουν ότι είναι η πραγματική συμφωνία. Έτσι, εάν έχετε αποφασίσει ότι είστε έτοιμοι να επενδύσετε σε ένα Rolex, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να κατανοήσετε τι αγοράζετε. Δείτε τις παρακάτω πληροφορίες από τον ειδικό της Rolex με εμπειρία άνω των 30 ετών. Όλα τα ρολόγια στον ιστότοπό μας συνοδεύονται από πιστοποιημένη αναφορά γνησιότητας κατόπιν αιτήματος.

Ρολόγια Real Vs Fake Rolex

Τα ρολόγια Rolex είναι ένα από τα πιο πολυπόθητα είδη πολυτελείας στον κόσμο. Επομένως, υπάρχει μια τεράστια αγορά για (ψεύτικα) ρολόγια. Τα περισσότερα από αυτά τα ψεύτικα ρολόγια κατασκευάζονται στην Κίνα, αλλά η έρευνα δείχνει ότι η παραγωγή εξαπλώνεται σε όλη την Ασία και σε άλλες περιοχές. Αυτά τα πλαστά ρολόγια πωλούνται συνήθως από 25 έως 200 $ και η ποιότητα έχει γίνει όλο και καλύτερη τα τελευταία χρόνια. Η σύγχρονη συλλογή Rolex Datejust και το Rolex Submariner είναι πρωταρχικοί στόχοι για αυτά τα αντίγραφα.

Ακόμη και έμπειροι έμποροι μπορούν να ξεγελαστούν από ψεύτικα ρολόγια. Ορισμένα είναι εύκολο να εντοπιστούν αμέσως, ενώ άλλα, πιο εξελιγμένα, ψεύτικα ρολόγια Rolex μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολο να εντοπιστούν. Τούτου λεχθέντος, μπορεί να είναι δύσκολο για έναν αρχάριο να γνωρίζει πώς να πει εάν ένα Rolex είναι ψεύτικο. Για να προστατευτείτε από ανέντιμους πωλητές και απομιμήσεις εμπορευμάτων, έχουμε καταρτίσει μια λίστα με τα χαρακτηριστικά ενός γνήσιου ρολογιού. Διαβάστε προσεκτικά για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα σας ξεγελάσουν με πλαστά ρολόγια.

Πριν ξεκινήσετε, γνωρίστε τον πωλητή σας

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποτρέψετε την αγορά αναπαραγωγής ή ψεύτικου ρολογιού είναι να αγοράσετε από έναν αξιόπιστο πωλητή. Υπάρχουν πολλοί αξιόπιστοι έμποροι, αλλά αξίζει τον κόπο να κάνετε την έρευνα σας για να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε ένα γνήσιο ρολόι. Η Google κάνει πολύ καλή δουλειά για να σας δείξει τους πιο καθιερωμένους, αξιόπιστους εμπόρους λιανικής πώλησης για να προστατέψετε τα μη γνήσια μοντέλα από την είσοδο στην αγορά.

Από την άλλη πλευρά, ιστότοποι όπως το Ebay και το Craigslist είναι γνωστοί, αλλά είναι μόνο πλατφόρμες που φέρνουν μαζί αγοραστές και πωλητές και συνεπώς δεν ευθύνονται για αυτό που πωλείται. Τέτοιοι ιστότοποι συχνά μαστίζονται από δόλια προϊόντα και είναι δύσκολο να βρεθούν αξιόπιστοι και τίμιοι προμηθευτές της Rolex. Θα μπορούσε να είναι ένα επικίνδυνο μέρος εάν δεν γνωρίζετε ήδη πώς να αναγνωρίσετε ένα ψεύτικο Rolex.

Για αυτόν τον λόγο, δεν συνιστούμε ποτέ το eBay ή το Craigslist.

Η Rolex είναι μία από τις πιο πολυπόθητες μάρκες πολυτελείας στον πλανήτη και είναι γνωστή για την ποιότητα, την ανθεκτικότητα, το στυλ και το κύρος. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τον καλύτερο χάλυβα στη γη που ονομάζεται “Oystersteel” (ανοξείδωτο ατσάλι 904L), ο οποίος είναι πιο ανθεκτικός στη σκουριά και στη διάβρωση. Η Rolex δημιουργεί επίσης τα δικά της κράματα πολύτιμων μετάλλων για να διασφαλίσει την ακριβή ακεραιότητα κάθε ρολογιού. Όλα είναι φτιαγμένα για απόλυτη τελειότητα, οπότε ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στη θήκη, το στέμμα, το στεφάνι, το βραχιόλι και το κούμπωμα – αν κάτι εμφανιστεί ως ποιότητα κάτω από το επίπεδο, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν είναι η πραγματική συμφωνία.

Έξι στοιχεία που πρέπει να προσέξετε σε ένα γνήσιο ρολόι Rolex

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία ελέγχου ταυτότητας ενός ρολογιού, υπάρχουν μερικές βασικές συμβουλές και κόλπα που πρέπει να θυμάστε πάντα που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε αμέσως τα προφανή ψεύτικα:

Το βάρος: τα πραγματικά ρολόγια Rolex συνήθως ζυγίζουν περισσότερο από τα περισσότερα πλαστά.
Η κίνηση σάρωσης από δεύτερο χέρι: δεν πρέπει να υπάρχουν άκαμπτες κινήσεις (εκτός από τα ρολόγια Oysterquartz).
Ο φακός Cyclops στον κρύσταλλο: η ημερομηνία στα γνήσια ρολόγια Rolex με μεγεθυντικό φακό μέσα στον φακό Cyclops στον κρύσταλλο.
Η κορώνα του κρυστάλλου: στα νεότερα ρολόγια Rolex, υπάρχει ένα μικρό διακριτικό κορώνας με λέιζερ χαραγμένο στην πλευρά των 6 ωρών του κρυστάλλου.
Το μοντέλο και ο σειριακός αριθμός: σε όλα τα ρολόγια Rolex, υπάρχει ένα μοντέλο (στην πλευρά 12 η ώρα όπου το συγκρότημα συναντά την ωτίδα) και ο σειριακός αριθμός (στην πλευρά 6 η ώρα όπου το συγκρότημα συναντά την προεξοχή ή το εσωτερικό πλαίσιο σε νεότερα ρολόγια Rolex). Θέλετε επίσης να αναζητήσετε τη χαρακτική “Original Rolex Design” πάνω από τον αριθμό μοντέλου.
Οι λεπτομέρειες: τα πάντα σχετικά με τα ρολόγια Rolex, είτε είναι καινούργια είτε χρησιμοποιούνται, είναι τέλεια (έτσι ακριβώς το κάνει η Rolex). Βεβαιωθείτε ότι τα γράμματα και οι λεπτομέρειες είναι καθαρά σε κάθε πτυχή του ρολογιού.

Οι δέκα κορυφαίοι τρόποι εντοπισμού ψεύτικου ή πλαστού Rolex

1. Χαρακτικά αριθμού σειριακού και μοντέλου

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθείτε ότι το Rolex είναι γνήσιο είναι να ανατρέξετε στους σειριακούς αριθμούς και τους αριθμούς αναφοράς της υπόθεσης. Οι σειριακοί αριθμοί και μοντέλου σε ένα γνήσιο Rolex είναι τέλεια σημειωμένοι σε συμπαγείς, πολύ λεπτές γραμμές που θα λάμπουν στο φως υπό γωνία σαν ένα διαμάντι. Αντίθετα, οι αριθμοί σε πολλά ψεύτικα ή ρεπλίκα ρολόγια, συνήθως αποτελούνται από αχνές μικροσκοπικές κουκίδες λόγω μιας διαδικασίας σήμανσης χαμηλότερης ποιότητας. Σε άλλες περιπτώσεις, αυτοί οι αριθμοί στα πλαστά ρολόγια θα έχουν μια αμμώδη εμφάνιση.

Επιπλέον, ένα άλλο σημείο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι οι παραχαράκτες χρησιμοποιούν συχνά τους ίδιους αριθμούς αναφοράς και σειριακούς αριθμούς σε πολλά ρολόγια διαφορετικών στυλ. Όλα τα γνήσια ρολόγια Rolex πρέπει να έχουν αριθμούς αναφοράς που αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα μοντέλα και τις διαμορφώσεις τους και κάθε ένα θα έχει τον δικό του μοναδικό σειριακό αριθμό.

2. Σήματα

Τα ρολόγια ρεπλίκα διατίθενται σε διαφορετικές ποιότητες, και τα πραγματικά χαμηλής ποιότητας ψεύτικα μπορεί να μην έχουν πρόβλημα καν να τοποθετήσουν το όνομα Rolex ή το διάσημο λογότυπο της κορώνας. Αυτό, φυσικά, είναι ένα στοιχείο που υπάρχει σε ένα μη αυθεντικό κομμάτι.

3. Κίνηση

Ένα ρεπλίκα ρολόι δεν μπορεί να ταιριάζει με τη δεξιοτεχνία, την αφοσίωση, την ακρίβεια και τη γνώση ενός πραγματικού διαμέτρου Rolex. Κάθε γνήσια κίνηση θα έχει πάντα χαραγμένο το “Rolex” και τα μεμονωμένα μέρη επίσης (όπως θα περίμενε κανείς) το οποίο μπορείτε να δείτε μόνο αν ανοίξετε το ρολόι.

Κάτι άλλο που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ότι η πλειονότητα των ρολογιών της Rolex έχει μηχανικές κινήσεις, οπότε αν κοιτάζετε ένα χαλαζία, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα στοιχείο Fake, καθώς έχει παραχθεί μόνο μια πολύ περιορισμένη ποσότητα ρολογιών χαλαζία σε όλη την ιστορία τους.

Επιπλέον, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, όπως η οπτική σάρωση και η εκτύπωση 3D, οι παραχαράκτες γίνονται όλο και καλύτεροι στην αντιγραφή των σχεδίων της Rolex, με μερικά από τα πιο πειστικά ψεύτικα ακόμη και να «κλωνοποιήσουν» την κίνηση ενός γνήσιου Rolex. Αυτά τα ρολόγια θα έχουν μια κίνηση που μιμείται το σχεδιασμό και την εμφάνιση μιας γνήσιας κίνησης Rolex. Ωστόσο, υπό στενότερη εξέταση και μεγέθυνση, η κλωνοποιημένη κίνηση δεν θα έχει το εξαιρετικά λεπτό φινίρισμα ακριβείας της γνήσιας κίνησης (μαζί με την αξιοπιστία και την ακρίβεια).

4. Dial, Καντράν και φινίρισμα

Όταν κατασκευάζεται για πρώτη φορά, το καντράν ενός πρωτοτύπου είναι σχεδόν τέλειο, οπότε αν βλέπετε ανώμαλες γραμματοσειρές, ασυνεπή κενά μεταξύ των γραμμάτων, μουτζούρες ή / και  ορθογραφικά λάθη στο ρολόι, τότε αυτό είναι μια μεγάλη πιθανότητα να είναι fake , και σίγουρα ένα σημάδι για να αρχίσει να εξετάζετε περαιτέρω την αυθεντικότητά του.

Επιπλέον, το Fake Rolex έχει λιγότερες λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά του γνήσιου ρολογιού. Από την εκτύπωση στους πίνακες τους μέχρι το φινίρισμα στα χέρια τους και τους δείκτες ώρας, κάθε πράγμα σχετικά με ένα ψεύτικο Rolex δεν θα εκτελείται τόσο καλά όσο στο πραγματικό. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να μελετήσετε προσεκτικά επίσημες φωτογραφίες του ακριβούς μοντέλου ρολογιού που σκοπεύετε να αγοράσετε. Σε μερικά ρολόγια, τα χέρια, τα dials και τα βραχιολάκια θα διαφέρουν σημαντικά.

5. Cyclops

Το Cyclops, σε γλώσσα Rolex, είναι ο μεγεθυντικός φακός (στον κρύσταλλο) πάνω από το παράθυρο ημερομηνίας στο πρόσωπο των ρολογιών τους. Σε ένα γνήσιο ρολόι, το Cyclops είναι κυρτό και μεγεθύνει την ημερομηνία 2,5 φορές για αυξημένη αναγνωσιμότητα. Εάν, στο ρολόι που σκέφτεστε, ο φακός μεγέθυνσης είναι επίπεδος και η ημερομηνία δεν έχει μεγεθυνθεί ως τέτοια, τότε πιθανότατα αντιμετωπίζετε πλαστογραφία. Για να εντοπίσετε πλαστά ρολόγια πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.

6. Αντοχή στο νερό

Τα ρολόγια χειρός Rolex είναι κατασκευασμένα για να είναι αδιάβροχα, ενώ οι σφυρηλατημένες εκδόσεις δεν θα αντέξουν σε μια σωστή δοκιμή πίεσης νερού. Ωστόσο, αποθαρρύνουμε έντονα να χρησιμοποιήσετε μια δοκιμή νερού εάν αμφιβάλλετε ότι το κομμάτι είναι πραγματικό, καθώς πιθανότατα θα καταστρέψει το ρολόι, εμποδίζοντας σας να μπορέσετε να το επιστρέψετε. Επιπλέον, εάν ένα ρολόι είναι παλιό και χρειάζεται επισκευές ή σέρβις, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να μην περάσει μια δοκιμή πίεσης νερού – ακόμη και αν είναι γνήσιο, επομένως είναι καλύτερο να μην προσπαθήσετε να το κάνετε μόνοι σας. Εάν πιστεύετε ότι έχετε ένα γνήσιο ρολόι, ελέγξτε το από έναν αξιόπιστο επαγγελματία.

7. Βάρος

Ένα γνήσιο Rolex θα έχει κάποιο βάρος σε αυτό επειδή κατασκευάζονται αποκλειστικά από τα καλύτερα υλικά χωρίς γωνίες που κόβονται στη διαδικασία παραγωγής τους. Ένα πλαστό ρολόι θα μοιάζει ελαφρύτερο και λεπτό λόγω της φθηνότερης κατασκευής και των λιγότερων υλικών. Εάν το ρολόι σας δεν έχει μεγάλο βάρος, πιθανότατα αντιμετωπίζετε ένα πλαστό.

8. Εκκαθάριση Caseback

Με εξαίρεση μερικά πολύ σπάνια vintage μοντέλα που παράγονται τη δεκαετία του 1930, η Rolex δεν εξοπλίζει τα ρολόγια τους με σαφείς θήκες. Πολλά πλαστά ρολόγια Rolex διαθέτουν συχνά καθαρές θήκες που σας επιτρέπουν να δείτε μέσα από το ρολόι και στα διάφορα μέρη που το κάνουν να λειτουργεί. Κατά συνέπεια, προσέξτε τα ρεπλίκα ρολογιών που έχουν καθαρό παράθυρο με θέα την κίνηση στο πίσω μέρος της θήκης του ρολογιού.

9. Χαράξεις Caseback

Ένα πραγματικό Rolex σχεδόν ποτέ δεν θα έχει χαρακτική στο πίσω μέρος. Τα χαρακτικά σημαίνουν σχεδόν πάντα ότι το ρολόι είναι πλαστό.

Εκτός από λίγες σπάνιες περιπτώσεις, όπως το Rolex Sea Dweller, το Milgauss, το COMEX, τα στρατιωτικά ρολόγια και μερικά παλαιότερα σπάνια μοντέλα, το Rolex δεν χαράζει το εξωτερικό του caseback τους με λέξεις, λογότυπα ή εικόνες . Εάν το ρολόι που βλέπετε διαθέτει χαρακτικά στο πίσω μέρος της θήκης του ρολογιού – και δεν είναι τα προσωπικά χαρακτικά από τον προηγούμενο κάτοχο, τότε είναι πιθανό να έχετε ένα ψεύτικο ρολόι Rolex ή απομίμηση ρεπλίκα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα αυθεντικά μοντέλα παλιών Rolex Datejust, όπως τα 6917, 69173 και 69174, έχουν “ανοξείδωτο ατσάλι” και “εγγεγραμμένο σχέδιο” στις θήκες τους. Ωστόσο, ως επί το πλείστον, οι γνήσιες θήκες Rolex είναι πάντα ομαλές και ποτέ δεν χαράσσονται ή δεν είναι καθαρές.

10. Μικρά χαραγμένα κρύσταλλα

Το 2002, η Rolex ξεκίνησε να χαράζει ένα μικροσκοπικό λογότυπο στεφάνης στη θέση 6 η ώρα στο κρύσταλλο που προστατεύει τον επιλογέα. Εάν ψάχνετε να αγοράσετε ένα Rolex που κατασκευάστηκε το 2002 και μετά, αναζητήστε αυτήν τη σήμανση για απόδειξη γνησιότητας. Δεδομένου ότι είναι τόσο μικρό, είναι δύσκολο να το δείτε με γυμνό μάτι χωρίς τη βοήθεια ενός μεγεθυντικού φακού και μερικές φορές απαιτεί τον σωστό φωτισμό για να δείτε σωστά.

Η ακρίβεια αυτής της λεπτομέρειας καθιστά δύσκολη την αναπαραγωγή πλαστών ρολογιών και πρέπει πάντα να είναι κάτι που αναζητάτε όταν αγοράζετε ένα σύγχρονο Rolex. Αναζητήστε το λογότυπο της κορώνας και, εάν δεν το βλέπετε, επισκεφθείτε έναν αντιπρόσωπο Rolex με πιστοποίηση και ζηήστε την επαγγελματική του γνώμη.

2 σκέψεις στο “Πως ξεχωρίζεις ένα γνήσιο Rolex – Ο απόλυτος οδηγός”

Αφήστε μια απάντηση