Νέα

Πώς να καθαρίσετε το ρολόι Rolex βήμα προς βήμα

οδηγος αγορας rolex
οδηγος αγορας rolex

Τα ρολόγια Rolex είναι ακριβά πολυτελή αντικείμενα. Είναι κατασκευασμένα να διαρκούν για γενιές, αλλά για να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και για να αυξήσετε τη μακροζωία τους, πρέπει επίσης να τα φροντίσετε.

Ακριβώς όπως με ένα αυτοκίνητο, ένα ρολόι Rolex πρέπει να φροντίζεται τακτικά για να εμφανίζεται από την καλύτερη πλευρά του. Έχουμε συναντήσει αμέτρητα ρολόγια Rolex που δεν έχουν φροντιστεί σωστά όλα αυτά τα χρόνια, και το ζήτημα είναι ότι αυτό φαίνεται τελικά.

Σε αυτόν τον οδηγό, σας διδάσκουμε πώς να καθαρίσετε το ρολόι Rolex σας – ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της λάμψης του ώστε να φαίνεται όμορφο για τις επόμενες γενιές.

Η Rolex το γράφει για τον καθαρισμό του ρολογιού σας:

Μπορείτε να διατηρήσετε τη λάμψη του ρολογιού καθαρίζοντάς το περιστασιακά με ένα πανί. Μπορείτε επίσης να πλένετε τη θήκη και το μεταλλικό μπρασελέ κατά καιρούς χρησιμοποιώντας σαπουνόνερο και μαλακή βούρτσα (όχι για δερμάτινα λουριά). Το νερό είναι το φυσικό στοιχείο για ένα Rolex με μεταλλικό βραχιόλι, συμπεριλαμβανομένου του θαλασσινού νερού.

Διαβάστε : Που φτιάχνονται τα Rolex ; Δείτα τα εργοστάσια

Πώς να καθαρίσετε το ρολόι Rolex

Ο καθαρισμός είναι το πιο βασικό, αλλά ακόμα πολύ σημαντικό, μέρος της φροντίδας του ρολογιού Rolex. Όταν φοράτε το ρολόι σας, θα εκτίθεται σε πολλές διαφορετικές ουσίες όπως ιδρώτα, βρωμιά, άρωμα κ.λπ. Όχι μόνο όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στο ρολόι σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι διαβρωτικό και επιβλαβές με την πάροδο του χρόνου. Συγκεκριμένα εξαρτήματα όπως βίδες ή μεντεσέδες μπορεί να μην λειτουργούν σωστά και αξίζει να αναφερθεί ότι το ρολόι χάνει τη λάμψη του όταν είναι βρώμικο.

1. Εάν χρησιμοποιείτε το ρολόι Rolex τακτικά ή ακόμα και καθημερινά, συνιστάται να το καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Εάν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, θα είναι καλό να το ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Είναι μια καλή επιλογή, επιπλέον, μπορείτε να το κάνετε ενώ πλένετε τα χέρια σας. Το ξέβγαλμα του ρολογιού σας είναι ένας εύκολος τρόπος για να το φροντίσετε, αλλά κάθε τόσο, θα χρειαστεί επίσης κατάλληλο καθαρισμό.

2. Εάν θέλετε να φροντίσετε σωστά το ρολόι Rolex και να το καθαρίσετε σωστά, θέλετε να χρησιμοποιήσετε επίσης σαπούνι για να αφαιρέσετε πραγματικά τη βρωμιά από το ρολόι.

3. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το ρολόι σας είναι αδιάβροχο. Εάν έχετε ένα Rolex Oyster (τα περισσότερα ρολόγια Rolex είναι), θα είναι αδιάβροχο σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Λάβετε υπόψη ότι εάν το ρολόι σας είναι παλιό, οι φλάντζες μπορεί να έχουν στεγνώσει και αυτό μπορεί να προκαλέσει απώλεια της αντίστασης στο ρολόι και, ως εκ τούτου, μπορεί να αρχίσει να διαρρέει όταν έρχεται σε επαφή με νερό.

4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βιδώσει την κορώνα.

5. Γεμίστε ένα μπολ με χλιαρό νερό και προσθέστε μερικές σταγόνες μη τοξικού σαπουνιού. Αν προτιμάτε, μπορείτε να διατηρήσετε το ρολόι κοντά σε μια βρύση.

6. Πάρτε μια μαλακή βούρτσα, για παράδειγμα, μια οδοντόβουρτσα. Θα χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσετε εις βάθος το ρολόι και για να έχετε πρόσβαση σε περιοχές που ενδέχεται να είναι δύσκολο να καθαριστούν και όπου συχνά συσσωρεύεται βρωμιά, όπως το εσωτερικό του κούμπωμα.

7. Βυθίστε το ρολόι στο νερό και στη συνέχεια ξεκινήστε να τρίβετε προσεκτικά το ρολόι, με ιδιαίτερη έμφαση στο βραχιόλι και στο εσωτερικό του κούμπωμα. Η βρωμιά μπορεί συχνά να συσσωρευτεί στο caseback.

8. Εκτός από το γεγονός ότι είναι αηδιαστικό όταν συσσωρεύεται βρωμιά στο βραχιόλι, χάνει επίσης τη λάμψη του, καθώς και μπορεί να προκαλέσει πρόωρη φθορά. Όταν υπάρχει βρωμιά μεταξύ των συνδέσμων και στα κινούμενα μέρη, όπως το κούμπωμα και τον μεντεσέ, αυτά τα μέρη τείνουν να φοριούνται γρηγορότερα, με αποτέλεσμα να τεντώνεται το μπρασελέ και να προκαλείται απώλεια της αρχικής ακαμψίας.

9. Ξεπλύνετε το ρολόι σε χλιαρό νερό. Αφού το καθαρίσετε, ενδέχεται να υπάρχουν υπολείμματα σαπουνιού στο ρολόι και θέλετε να το αφαιρέσετε από το ρολόι ξεπλένοντάς το.

10. Στεγνώστε το ρολόι μετά τον καθαρισμό με ένα μαλακό πανί μικροϊνών. Η χρήση ενός υφάσματος μετά θα σας επιτρέψει να τρίψετε οποιοδήποτε μη καθαρισμένο σημείο δεν έχετε εντοπίσει.

Διαβάστε : Πως ξεχωρίζεις ένα γνήσιο Rolex – Ο απόλυτος οδηγός

Καθαριστικό

Μπορεί να είναι δύσκολο να έχετε πρόσβαση σε κάθε γωνία του βραχιολιού σας, ακόμα και με μια μαλακή βούρτσα. Εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα καθαριστικό υπερήχων. Ένα καθαριστικό υπερήχων καθαρίζει αντικείμενα χρησιμοποιώντας υπερήχους (συνήθως από 20-40 kHz) για να ανακινήσει ένα υγρό. Ο υπέρηχος μπορεί να έχει πρόσβαση και να απομακρύνει τη βρωμιά με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από τον κανονικό καθαρισμό.

Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να πλύνετε ολόκληρο το ρολόι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το καθαριστικό υπερήχων για το μπρασελέ σας. Για να το καθαρίσετε, πρέπει να το αφαιρέσετε από το ρολόι. Υπάρχουν εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά προσέξτε, διαφορετικά, κινδυνεύετε να γρατσουνίσετε το ρολόι σας. Όταν αφαιρέσετε το βραχιόλι σας, ανοίξτε το, αφαιρέστε τα ελατήρια και προσθέστε μερικές σταγόνες σαπούνι στο νερό. Στη συνέχεια, καθαρίστε το βραχιόλι σας για λίγα λεπτά ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι.

Λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να καθαρίσετε το βραχιόλι μόνο σε καθαριστικό υπερήχων και όχι σε ολόκληρο το ρολόι. Εάν βυθίσετε ολόκληρο το ρολόι, θα το καταστρέψει και μπορεί ακόμη και να σπάσει.

Αφήστε μια απάντηση