Νέα

5 αριστουργήματα γυναικείων ρολογιών του 2020

Cartie Maillon de Cartier

Η χρονιά που οι Watches & Wonders παρουσιάζουν την πιο εξαιρετική επιλογή γυναικείων ρολογιών είναι η χρονιά που δεν μπορούμε να δούμε ή να αγγίξουμε τα νέα ρολόγια. Τα ακόλουθα ρολόγια, τα οποία θα είχαν εισαχθεί στη Γενεύη τον Απρίλιο, αντιπροσωπεύουν συλλογικά τα καλύτερα γυναικεία ρολόγια που προσφέρουν σήμερα: μηχανικές κινήσεις τελευταίας τεχνολογίας μεγέθους που ταιριάζουν στους καρπούς των γυναικών. καινοτόμες τεχνικές καθορισμού πολύτιμων λίθων που έχουν σχεδιαστεί για να ενισχύσουν τη λάμψη.

Jaeger-LeCoultre Reverso One

Το Reverso ξεκίνησε ως αθλητικό ρολόι για παίκτες πόλο που ήθελαν να προστατεύσουν το γυαλί στα ρολόγια τους τις ημέρες πριν από το κρύσταλλο ζαφείρι. Αλλά η Jaeger-LeCoultreδημιουργεί γυναικείες εκδόσεις τουλάχιστον από το 1931 – ένα κομμάτι από εκείνη την εποχή ενέπνευσε το νέο Reverso One.

Το έντονο κόκκινο του μπροστινού επιλογέα είναι το αποτέλεσμα πολλών στρωμάτων λάκας πάνω από ένα μοτίβο sunray guilloché, επίσης γνωστό ως flinqué. Ο συνδυασμός των δύο φινιρισμάτων είναι πιο λαμπερός από το κανονικό βερνίκι και φωτεινότερο από το κανονικό. Ο ιμάντας από αλιγάτορα το κάνει να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο. Η θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι είναι πολύ βολική, μήκους 40 mm, πλάτους 20 mm και πάχους 7,9 mm, και έχει αρκετά χονδρό βερνίκι.

Η πίσω όψη είναι διαφανή – μπορεί να εξατομικευτεί από τον ιδιοκτήτη με χαρακτική σημαντικής ημερομηνίας, ειδικού μηνύματος ή σχεδίου επιλογής. Μια σειρά από 27 διαμάντια, συνολικού ύψους 0,3 καρατίων, τα gadroons στην κορυφή και στο κάτω μέρος της θήκης. Η κίνηση είναι quartz. Η τιμή του είναι5.350 $ .

Jaeger-LeCoultre Reverso One

Hermès Cape Cod Martlée

Ο Hermès δανείζεται ένα κόλπο του κοσμηματοπωλείου, επιβάλλοντας σφυρήλατο φινίρισμα στη θήκη, μια τεχνική που συνήθως γίνεται σε χρυσό, η οποία είναι πιο μαλακή, αλλά εδώ εφαρμόζεται σε ανοξείδωτο ατσάλι. Το φινίρισμα αναδεικνύει το διακριτικό σχήμα αγκύρωσης τετράγωνου-εντός-α-ορθογωνίου του Cape Cod.

Το Martlée ονομάζεται για τη γαλλική λέξη για το εργαλείο που μοιάζει με σφυρί που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των εσοχών, το οποίο είναι πολύ πιο δύσκολο να γίνει με ανοξείδωτο ατσάλι από ό, τι με το χρυσό. Το φινίρισμα δημιουργεί ένα ενδιαφέρον εφέ φωτισμού και σκιάς και δίνει σε κάθε περίπτωση μοναδική υφή και πατίνα επιφάνειας.

Ο επιλογέας έχει την ίδια σφυρήλατη επεξεργασία και στη συνέχεια τελειώνει με ένα στρώμα από ημιδιαφανή λάκα σε διαβαθμισμένες αποχρώσεις που κυμαίνονται από ανθρακίτη έως μαύρο. Όπως στην περίπτωση, κάθε κλήση είναι ελαφρώς διαφορετικό. Ακόμα και το chaîne d’ancre (αλυσίδα αγκύρωσης) οι μισοί σύνδεσμοι που συνδέουν τον ιμάντα στη θήκη είναι σφυρηλατημένοι. Ο δερμάτινος ιμάντας  Barenia μπορεί να είναι μονόπλευρος ή διπλός. Η κίνηση είναι quartz. Τιμή κατόπιν αιτήματος.

Hermès Cape Cod Martlée

Cartie Maillon de Cartier

Ο Cartier πρωτοσέλιδο στις κυκλοφορίες του Watches & Wonders, φέτος έρχεται με μια επανεκκίνηση του Pasha, του δημοφιλούς αθλητικού ρολογιού της δεκαετίας του ’80 που αρχικά κυκλοφόρησε ως ανδρικό ρολόι, αλλά γρήγορα έγινε η γυναικεία σειρά με τις καλύτερες πωλήσεις της μάρκας.

Όμως, όσον αφορά την πραγματική καινοτομία, το Maillon de Cartier είναι τα πραγματικά νέα από τον Cartier φέτος. Το επίκεντρο του ρολογιού είναι το χρυσό βραχιόλι 18k ( maillonείναι Γαλλικά για το «σύνδεσμο»), ένα στριμμένο στυλ αλυσίδας-συνδέσμου, με συνδέσμους μετατόπισης ευθυγραμμισμένους στην μεροληψία. Η γωνιακή, πολυεπίπεδη κατασκευή φαίνεται ιδανικά να ταιριάζει με τους ρωμαϊκούς αριθμούς του Cartier, και το ρολόι λειτουργεί καλά ως ένα κομμάτι από τεράστια κοσμήματα.

«Θέλαμε να αποικοδομήσουμε το βραχιόλι και να υπερβούμε το σχέδιό του μέσω μιας προσέγγισης έντασης», λέει η Marie-Laure Céréde, διευθυντής δημιουργίας ρολογιών του Cartier. Αποστολή εξετελέσθει. Το Maillon de Cartier διατίθεται σε κόκκινο, κίτρινο και λευκό χρυσό 18k, με επιλογή από διαμάντι. Το λευκό χρυσό κομμάτι είναι πλήρως πλακόστρωτο. Οι εκδόσεις κίτρινου χρυσού συνοδεύονται από μπλε βερνίκι, τσαβερίτη ή μαύρα βερνίκια και στα λοξά σημεία των βραχιόνων. Τα μέτωπα και τα στεφάνια συνδέονται με διαμάντια. Είναι quartz. Οι τιμές ξεκινούν από 25.100 $.

Cartie Maillon de Cartier

Piaget Limelight Gala

Η συλλογή Limagight Gala της Piaget κυκλοφόρησε αρχικά το 1973, αλλά φαίνεται ακόμα φρέσκια σήμερα. Ο διακριτικός σχεδιασμός, με ασύμμετρες προεξοχές που εκτείνονται από κάθε πλευρά της θήκης, είναι αμετάβλητος και φαίνεται ότι είναι κατασκευασμένος για τη δημιουργία πολύτιμων λίθων. Τα πετράδια ρυθμίζονται χρησιμοποιώντας το serti descuή τεχνική κοπής, στην οποία ο χρυσός χαράζεται για να σχηματίσει νύχια και αυλακώσεις που συγκρατούν την πέτρα – το θέμα είναι να έχει λιγότερα μέταλλα γύρω από την πέτρα.

Με αυτόν τον τρόπο, περισσότερο φως μπορεί να εισέλθει στο περίπτερο και στη συνέχεια να αντανακλά μέσω των όψεων του τραπεζιού. Αυτή είναι η διαδικασία που παράγει τη λαμπρότητα ενός πολύτιμου λίθου. Τα νέα μοντέλα είναι διαμορφωμένα με διαμάντια ή / και ζαφείρια, και υπάρχει μια υψηλή έκδοση κοσμημάτων με 12,42 καράτια από στρογγυλά λαμπρά διαμάντια και κομμένα από μαρμάρινα. Οι πίνακες είναι μητέρα από μαργαριτάρι ή διαφανές μπλε σμάλτο grand feu πάνω από χρυσό.

Υπάρχουν επίσης τρία μοντέλα περιορισμένης έκδοσης με γυάλινους πίνακες αβεντουρίνης και ένα μοναδικό κομμάτι με καντράν κατασκευασμένο από αιθιοπικό μαύρο opal που είναι σετ με μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί και ροζ ζαφείρια για συνολικά 158 πολύτιμους λίθους 13,15 καράτια. Τα βραχιόλια είναι χαραγμένο χρυσό χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960. Χρειάζονται οκτώ ώρες για να χαράξετε ένα βραχιόλι. Τιμές κατόπιν αιτήματος.

Piaget Limelight Gala

Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon

Το Traditionnelle Tourbillon είναι το Vacheron Constantin‘sπρώτο tourbillon για γυναίκες. Θα μπορούσε να είναι για άντρες με μικρότερους καρπούς – η θήκη έχει πλάτος 39 mm και πάχος 11,22 mm – επειδή οι άνδρες αγοράζουν επίσης διαμάντια τώρα, γεγονός που προσθέτει την εγγενή αξία του ρολογιού.

Το διάδρομο bezel, case και tourbillon έχει 291 διαμάντια συνολικού ύψους 3,57 καρατίων. Μια πλήρης έκδοση κοσμήματος έχει διαμορφωθεί με 559 διαμάντια με λαμπρή κοπή και μπαγκέτα, συνολικής αξίας άνω των 6,5 καρατίων. Η κίνηση, αυτόματου διαμετρήματος 2160, είναι λεπτή (πάχους 5,65 mm) χάρη σε έναν περιφερειακό ρότορα. Έχει ένα αποθεματικό ισχύος 80 ωρών και μια οθόνη μικρών δευτερολέπτων που είναι τόσο διακριτική που θα μπορούσατε εύκολα να την χάσετε – μια μικρή μαυρισμένη βίδα στην μπροστινή ράβδο του φορείου turbillon μετρά τα δευτερόλεπτα καθώς περιστρέφεται.

Δεν θα γνωρίζετε το ακριβές δευτερόλεπτο αφού, αντί για δείκτη, υπάρχει μια σειρά από διαμάντια στη φλάντζα στην περιφέρεια του ανοίγματος του τουρμπίλωνα.142.000 $ . Η έκδοση κοσμημάτων, με 559 διαμάντια, είναι μόνο για μπουτίκ, με τιμή 197.000 $ και παραδίδεται σε ένα μπλε σατέν λουράκι και ένα δεύτερο μπλε λουράκι από δέρμα αλιγάτορα.

Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon

Αφήστε μια απάντηση