Νέα

Ποιο είναι το τέλειο ρολόι για σας;

Rolex MILGAUSS - 904L
Ανδρικό ρολόι MILGAUSS - 904L STEEL

Αναρωτηθήκατε ποτέ “Ποιο είναι το τέλειο ρολόι για μένα;” Ίσως κάνατε αυτήν την ερώτηση ως εξής: “Ποιο ρολόι πρέπει να αγοράσω;” Ακολουθεί ένα σχέδιο 10 βημάτων που θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που είναι ιδανικό για εσάς.

1. Εάν ξεκινάτε απλώς να μπαίνετε στον κόσμο των ρολογιών, επισκεφθείτε διαδικτυακές κοινότητες και κάντε ερωτήσεις. Όχι, μην ρωτάς “Ποιο ρολόι πρέπει να αγοράσω.” Οι συμμετέχοντες στο φόρουμ δεν σας γνωρίζουν, επομένως οι συμβουλές τους είναι πιθανό να είναι εκτός σημασίας. Αντ’ αυτού, κάντε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τα ρολόγια για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας. Κάντε ερωτήσεις με βάση τις παρακάτω οδηγίες. Σε οποιαδήποτε διαδικτυακή κοινότητα, λάβετε υπόψη ότι οι απαντήσεις ενδέχεται να αντικατοπτρίζουν μια ενσωματωμένη προκατάληψη. Οι τακτικοί συμμετέχοντες στο φόρουμ μπορεί να έχουν ήδη δημιουργήσει ισχυρές συμμαχίες. Ένας ιστότοπος αφιερωμένος σε μια συγκεκριμένη επωνυμία θα συμπληρωθεί από τους πιστούς αυτής της μάρκας.

Ρολόι Rolex GMT-Master II
Ανδρικό ρολόι Rolex GMT-Master II

2. Δημιουργήστε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που αναζητάτε σε ένα ρολόι, δώστε προτεραιότητα σε αυτά και, στη συνέχεια, αναζητήστε ρολόγια που ταιριάζουν στη λίστα σας. Πραγματικά σκεφτείτε τα χαρακτηριστικά.

  • Θα χρησιμοποιήσετε το ρολόι στο νερό;
  • Πρέπει να μπορείτε να το αναγνώσετε στο σκοτάδι; Χρειάζεστε μια συγκεκριμένη επιπλοκή;
  • Χρειάζεστε μεγάλη ημερομηνία για καλύτερη αναγνωσιμότητα;
  • Εάν θέλετε να ανταλλάξετε λουρί, χρειάζεστε τυπικά μπρασελέ;
  • Θα ανταλλάξετε τη συνολική αναγνωσιμότητα για μια φρέσκια εμφάνιση;
  • Το κόστος  είναι ανησυχητικό;

Και η λίστα συνεχίζεται….

Ρολόι TAG Heuer Carrera 160 Anniversary
Ανδρικό ρολόι TAG Heuer Carrera 160 Anniversary

3. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε στην αναζήτηση, τόσο πιο ευτυχισμένοι θα είστε στο τέλος. Αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές. Να είστε μεθοδικοί.

4. Εάν είναι δυνατόν, μην αγοράζετε ένα δεδομένο ρολόι γιατί πιστεύετε ότι θα ευχαριστήσει ή θα εντυπωσιάσει άλλους ανθρώπους. Μπορείτε να αγοράσετε οποιοδήποτε ρολόι και οι άνθρωποι να σας πουν ότι θα έπρεπε να έχετε αγοράσει το αγαπημένο τους ρολόι. Το να βάζεις την ευτυχία σου στα χέρια των άλλων είναι επικίνδυνη δουλειά. Μάθετε να αποφεύγετε την κριτική. Να είστε σίγουροι για τις επιλογές σας. Η μόνη γνώμη που μετράει είναι η δική σας.

Ρολόι ανδρικό Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon
Ανδρικό ρολόι Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon

5. Κάθε φορά που βλέπετε μια εικόνα ενός ρολογιού που σας αρέσει, αποθηκεύστε την. Προσπαθήστε να εντοπίσετε πολλές εικόνες του ίδιου ρολογιού. Μην εστιάζετε σε επαγγελματικές λήψεις ομορφιάς – προσπαθήστε να βρείτε καλές ζωντανές φωτογραφίες. Κοιτάξτε τις αποθηκευμένες εικόνες κάθε μέρα (ή συχνότερα). Κρατήστε μια λίστα με την κατάταξη των αγαπημένων σας. Εάν ένα ρολόι παραμείνει στην κορυφή για λίγο, μπορεί να είναι νικητής. Από την άλλη πλευρά, μόλις εντοπίσετε κάτι που σας ενοχλεί για ένα ρολόι, θα το παρατηρείτε κάθε φορά που κοιτάτε το ρολόι, οπότε μάλλον θα πρέπει να το διαγράψετε από τη λίστα σας.

6. Κάντε το καλύτερο δυνατό για να εντοπίσετε τα δύο ή τρία πράγματα σχετικά με ένα ρολόι που σας κάνει πραγματικά να σας αρέσει. Μην πείτε μόνο “Φαίνεται ωραίο” – να είστε συγκεκριμένοι. Μόλις το κάνετε αυτό, μπορείτε να αναζητήσετε άλλα ρολόγια με αυτές τις ιδιότητες.

7. Να είστε όσο το δυνατόν πιο διεξοδικοί στην αναζήτησή σας. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από την αγορά ενός ρολογιού, μόνο για να βρείτε ένα που σας αρέσει καλύτερα αυτή την εβδομάδα. (Αν και για μερικούς, αυτός είναι τρόπος ζωής. Είναι συλλέκτες που ζουν για το κυνήγι και αυτό το άρθρο δεν είναι για αυτούς.) Εάν έχετε βρει ένα ρολόι, πραγματικά όπως το θέλετε, επισκεφτείτε τις κοινότητες παρακολούθησης, μιλήστε στους άλλους ανθρώπους που παρακολουθούν αυτό το ρολόι και ζητήστε τους να προτείνουν παρόμοια ρολόγια. Από αυτή την άποψη, οι συμβουλές από άλλους μπορεί να αποδειχθούν χρήσιμες.

Ρολόι Omega Speedmaster Racing
Ανδρικό ρολόι Omega Speedmaster Racing

8. Δοκιμάστε πριν αγοράσετε! Δοκιμάστε όσο το δυνατόν περισσότερα ρολόγια. Τα ρολόγια σίγουρα μπορεί να σας εκπλήξουν μία φορά στον καρπό σας. Τα ρολόγια που αποδεικνύονται πολύ μεγάλα, πολύ μικρά, πολύ παχιά και / ή πολύ βαριά δημιουργούν μεγάλη δυσκολία στους αγοραστές. Εάν δείτε ένα ρολόι που σας αρέσει στο διαδίκτυο, βρείτε το ίδιο ρολόι τοπικά και δοκιμάστε το. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αυτό το ρολόι, βρείτε αυτό που είναι κοντά σε μέγεθος και δοκιμάστε το. Εάν αγοράζετε online  χωρίς δοκιμή, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να επιστρέψετε το ρολόι πίσω.

9. Όταν δοκιμάζετε ρολόγια, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς σας κάνουν να αισθάνεστε. Στην ιδανική περίπτωση, ένα ρολόι θα “σας καλεί” για μεγάλο χρονικό διάστημα.

10. Μόλις λάβετε μια απόφαση, δοκιμάστε την για μερικές ημέρες (την απόφαση, όχι το ρολόι). Ενεργήστε σαν να έχετε ήδη αγοράσει το ρολόι και η αναζήτησή σας έχει τελειώσει. Κάθε άλλο ρολόι που σκεφτόσασταν να αγοράσετε είναι πλέον απρόσιτο. Είστε ακόμα ικανοποιημένοι με την επιλογή σας;

Η εύρεση του τέλειου ρολογιού μπορεί να είναι μια πρόκληση, αλλά το κυνήγι είναι μέρος της διασκέδασης και η σωστή επιλογή μπορεί να φέρει χρόνια απόλαυσης.

Αφήστε μια απάντηση