Νέα, Χαρακτηριστικά

Η νέα συλλογή Cartier Pasha θα κλέψει καρδιές

Οικογένεια ρολογιών cartier pasha
Οικογένεια γυναικείων ρολογιών cartier pasha

Ήταν ένα ρολόι λατρείας στα μέσα της δεκαετίας του 1980. Στην πραγματικότητα, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1985, ο κόσμος τρελάθηκε για το Cartier Pasha.

Ήταν μεγάλο, αλλά όχι πολύ μεγάλο. Έπαιξε με σχήματα – βάζοντας ένα τετράγωνο κομμάτι δευτερολέπτων στο στρογγυλό καντράν Ήταν παρακμιακό αλλά ευχάριστο. Όταν ο Cartier κόσμησε το Pasha με ένα κάλυμμα πλέγματος, οι λάτρεις του ρολογιού μίλησαν ατέλειωτα για το πώς τους υπενθύμισε τα ρολόγια με καλύμματα που παρουσιάστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα – για να προστατεύσουν τα ρολόγια κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Εν ολίγοις, φαινόταν ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα ο Cartier που θα εμπόδιζε το κοινό να αγαπήσει το Pasha . Τώρα, 35 χρόνια μετά τη φημισμένη εισαγωγή του, το Pasha είναι ακόμα αγαπημένο – αλλά είναι επίσης νέο και εκσυγχρονισμένο.

Cartier Pasha

Γυναικείο ρολόι cartier pasha
Τα νέα ρολόγια Cartier Pasha είναι κατασκευασμένα από ατσάλι, ροζ χρυσό και κίτρινο χρυσό, όπως σε αυτήν την έκδοση

Για την αναψυχή και την παρουσίαση των νέων ρολογιών Pasha de Cartier, η ελβετική μάρκα ζωντανεύει για άλλη μια φορά το γραφικό τετράγωνο μέσα σε ένα κύκλο.

Το διακριτικό καντράν εξακολουθεί να διαθέτει τους τέσσερις έντονους αραβικούς αριθμούς στο καντράν, αλλά είναι πιο στυλιζαρισμένοι και ενημερωμένοι. Τα κανάλια διαθέτουν επίσης την οθόνη ημερομηνίας που ορίζεται σε γωνία μεταξύ 4:00 και 5:00 μέσω τετραγωνικού ανοίγματος για ακόμη μεγαλύτερη γεωμετρική γοητεία.

εκδόσεις του Cartier Pasha
Υπάρχουν πολλές εκδόσεις του Cartier Pasha, με εναλλάξιμους ιμάντες

Οι νέες εκδόσεις – που προσφέρονται από ανοξείδωτο ατσάλι, κίτρινο χρυσό 18 καρατίων ή ροζ χρυσό 18 καρατίων – δημιουργήθηκαν σε μεγέθη 35 mm και 41 mm. Εκδόσεις – με και χωρίς διαμάντια – δείτε τη γκάμα από μοντέλα με πολύ  σκελετικές εκδόσεις και ακόμη και ένα εντελώς διακοσμημένο με διαμάντια μοντέλο.

Κάθε ρολόι διαθέτει μπλε σπινέλιο ή ζαφείρι cabochon – υπενθυμίζοντας το αρχικό κομμάτι. Ωστόσο, οι νέες εκδόσεις προσφέρονται με ένα σύγχρονο βραχιόλι ή με εναλλάξιμους ιμάντες. Χάρη σε μια κρυφή πλάκα στην πλευρά της θήκης κάτω από το κάλυμμα της κορώνας, το ρολόι μπορεί επίσης να χαραχτεί με τα αρχικά του ιδιοκτήτη.

Ρολόι Cartier Pasha σε ατσάλι
Cartier Pasha σε ατσάλι με σκελετοποιημένη κίνηση

Τα κρύσταλλα από ζαφείρι επιτρέπουν την προβολή των κινήσεων στο εσωτερικό.

Οι κινήσεις που χρησιμοποιούνται διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο του ρολογιού, αλλά αυτές που τροφοδοτούνται από το Caliber 1847 διαθέτουν μη μαγνητικά εξαρτήματα φωσφόρου νικελίου και εσωτερική παραμαγνητική ασπίδα κράματος για την εξασφάλιση αντιμαγνητισμού.

Ρολόι Cartier Pasha με διαμάντια
Γυναικείο ρολόι Cartier Pasha με διαμάντια

Τα ανοιχτά ρολόγια Pasha de Cartier manual-wind tourbillon είναι τα πιο δελεαστικά της νέας συλλογής. Κάθε μία από αυτές τις εκδόσεις έχει διάμετρο 41 χιλιοστά και φιλοξενεί μια έξοδο turbillon στις 6:00 στο καντράν. Τροφοδοτούνται από το χειροκίνητο τύλιγμα 9466MC turbillon  με 50 ώρες αποθέματος ισχύος. Η παράθεση της στρογγυλής βαλβίδας κάτω από το τετράγωνο εσωτερικό κομμάτι και στη συνέχεια με το μεγαλύτερο στρογγυλό καντράν, προσθέτει απλώς όμορφη αρμονία.

Αλλά αλήθεια, υπάρχει κάτι ωραίο όταν βλέπεις μια αναδημιουργία ενός θρύλου. Είναι ακόμη καλύτερο όταν αυτή η έκδοση βρίσκεται στον καρπό σας. Είμαστε σίγουροι ότι όλες οι νέες αποδόσεις θα κλέψουν τις καρδιές – ειδικά οι εκδόσεις του ανοξείδωτου χάλυβα.

Το χαλύβδινο μοντέλο των 35 mm πωλείται στα 5.700 $ – δεν είναι καθόλου κακή τιμή για αυτό το ρολόι Cartier. Τα βασικά μοντέλα κυμαίνονται σε 16.600 $ σε κίτρινο χρυσό, ενώ το σκελετό ρολόι θα πουληθεί για 25.300 $. Δεν υπάρχουν ακόμη τιμές στο σκελετό tourbillon ή στις εκδόσεις διαμαντιών.

αυθεντικό ρολόι Cartier Pasha
Το αυθεντικό ρολόι Cartier Pasha κυκλοφόρησε το 1985

Μία σκέψη στο“Η νέα συλλογή Cartier Pasha θα κλέψει καρδιές”

Αφήστε μια απάντηση