Νέα

Νέο Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon

Ρολόι ανδρικό Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon
Ανδρικό ρολόι Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon

Κλασικά κομψό και εξαιρετικά τεχνικό, τα περίπλοκα ρολόγια από τον Vacheron Constantin είναι συχνά πολυπόθητα αριστουργήματα φτιαγμένα σε πολύ περιορισμένο αριθμό. Ο νεότερος Traditionnelle Tourbillon Chronograph,  παρουσιάστηκε στην ψηφιακή πλατφόρμα Watchesandwonders.com, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το ρολόι συνδυάζει ένα μονογράφο χρονογράφου (ήδη ένα δύσκολο και περίπλοκο κατόρθωμα) με έναν μηχανισμό turbillon που διαθέτει μια νέα διαμόρφωση μεταφοράς. Για πρώτη φορά, οι δύο επιπλοκές ενώνονται με μια νέα εμφάνιση. Το tourbillon escapement (το οποίο αντισταθμίζει τα λάθη στη χρονομέτρηση λόγω των επιπτώσεων της βαρύτητας στο ρολόι όταν ο καρπός είναι σε ορισμένες θέσεις) βρίσκεται τώρα στις 12:00 στο καντράν.

Επίσης, χάρη σε μια νέα μηχανική διάταξη, που απαιτούσε μια εντελώς νέα διάταξη των γραναζιών και του τροχού του turbillon, το διάφραγμα είναι μεγαλύτερο – προσφέροντας μια καταπληκτική θέα της απόδρασης του turbillon.

Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon Chronograph πίσω όψη
Η πίσω όψη του ρολογιού Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon Chronograph

Ο μετρητής χρονογράφων στις 3:00 προσφέρει βραχυπρόθεσμη μέτρηση των διαστημάτων χρόνου (όπως γύρους αγώνα) έως και 45 λεπτά. Ο χρονογράφος monopusher διαθέτει ένα σύστημα που σταματά τον χρονογράφο από την τυχαία εμπλοκή. Η θυγατρική κλήση στις 6:00 είναι μια ένδειξη αποθεματικού ισχύος, που υποδηλώνει πόση ισχύς έχει απομείνει στο ρολόι πριν χρειαστεί να τραυματιστεί. Υπάρχει ακόμη και ένα λεπτό κομμάτι σιδηροδρομικής γραμμής στην εξωτερική άκρη του καντράν, και μια κλίμακα ταχυμέτρου.

Ρολόι Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon Chronograph
Πολυτελές ανδρικό ρολόι Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon Chronograph

Υπάρχουν επίσης πολλές σημαντικές λεπτομέρειες σε αυτό το ρολόι, συμπεριλαμβανομένης μιας πτυχωτής θήκης πίσω και μιας κυματοειδούς κορώνας με τον σταυρό Vacheron Constantin Matlese στην άκρη της κορώνας. Ο ασημένιος οπάλιος πίνακας είναι εξαιρετικά τελειωμένος με εφαρμοσμένους ροζ χρυσούς μαρκαδόρους 18 καρατίων. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα ρολόγια Traditionnelle της μάρκας, οι δείκτες είναι στυλ dauphine.

Κατασκευασμένο σε 5-Ν 18-καρατίων ροζ χρυσό, το ρολόι 42,5 χιλιοστά τροφοδοτείται με Caliber 3200 κίνημα που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά με το σήμα της 260 ης επετείου πριν από πέντε χρόνια. Αποτελείται από 292 χειροποίητα και συναρμολογημένα μέρη.

Το ρολόι φέρει το σήμα κατατεθέν της Γενεύης που πιστοποιεί το σχολαστικό φινίρισμα και τη χειροτεχνία του. Η κίνηση είναι ορατή μέσω ενός διαφανούς ζάφειρου. Ο περίπλοκος χρονογράφος του tourbillon είναι αδιάβροχος στα 30 μέτρα.

Κοστίζει 197.000 $ και θα είναι διαθέσιμο από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

2 σκέψεις στο “Νέο Vacheron Constantin Traditionnelle Tourbillon”

Αφήστε μια απάντηση