Νέα, Χαρακτηριστικά

Audemars Piguet [Re] Master 01 Χρονογράφος

Ρολόι Audemars Piguet ReMaster01
Ανδρικό ρολόι Audemars Piguet ReMaster01

Η κυρίαρχη τάση στη βιομηχανία ρολογιών εξακολουθεί να είναι vintage αναβιώσεις. Και πάντοτε, οι μάρκες με πλούσιο παλμαρέ στα ιστορικά αρχεία τους τείνουν να ευδοκιμούν στην κατηγορία. Το Audemars Piguet κοιτάζει τώρα πίσω σε ένα μοντέλο στα μέσα του 20ού αιώνα για να δημιουργήσει τον χρονογράφο [Re] master 01 . Αν και η έμπνευση είναι vintage, το ρολόι είναι μια πλήρως μοντέρνα ερμηνεία του πρωτότυπου.

Το ρολόι Audemars Piguet [Re] Master 01

Λόγω της φύσης της επιχείρησής στη δεκαετία του 1930 και του 1950, τα ρολόγια της Audemars Piguet από αυτήν την εποχή είναι μοναδικά κομμάτια επειδή δεν παράχθηκαν σε σειρά. Στην πραγματικότητα, μόνο 307 χρονογράφοι κατασκευάστηκαν αυτήν την περίοδο.

Ρολόι Audemars Piguet Remaster01 πλάι
Ανδρικό ρολόι Audemars Piguet Remaster01 από το πλάι

Η ομάδα ανάπτυξης προϊόντων επέλεξε το Ref. 1533 από το 1943 για το πρώτο [Re] κύριο έργο τους λόγω των «συγκεκριμένων αισθητικών και συναισθηματικών συνδέσεων» που όλοι ένιωθαν. Μόνο 9 αναφορές μοντέλων κατασκευάστηκαν και μόνο τρία από ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό. Ασυνήθιστα μεγάλο για εκείνη την εποχή (το ρολόι είχε θήκη 36 mm), τροφοδοτήθηκε από κίνηση Valjoux 13VZAH.

Ο νέος χρονογράφος έχει περιορισμένη πορεία – θα κατασκευαστούν μόνο 500 κομμάτια – και κάνει εντυπωσιακή δουλειά να προκαλέσει το πνεύμα του πρωτότυπου με τη δίχρωμη θήκη από χάλυβα και ροζ χρυσό που συμπληρώνεται από ένα καντράν σαμπανιζέ. Το [Re] master 01 διαθέτει μια μοντέρνα θήκη από ανοξείδωτο χάλυβα 40 mm με τις διακριτές ωτίδες σε σχήμα δακρύων του πρωτότυπου. Η λεπτή στεφάνη και η κορώνα με στρίφωμα είναι σε ροζ χρυσό 18k.

Ρολόι Audemars Piguet Remaster01 front
Ανδρικό ρολόι Audemars Piguet Remaster01 front

Το καντράν έχει μαύρους δείκτες ώρας και ροζ-χρυσό δείκτες λεπτών και δευτερολέπτων. Η μπλε μεταφερόμενη ταχυμετρική κλίμακα προσθέτει ένα ποπ χρώμα στο καντράν. Αξιοσημείωτο είναι επίσης οι αριθμοί εμπνευσμένοι από το Art Deco και η υπογραφή “Audemars Piguet & Co Genève” στο καντράν. Η εξήγηση για το τελευταίο χαρακτηριστικό είναι ότι από το 1887 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1970, η Audemars Piguet (με έδρα το Le Brassus) συνέχισε να διατηρεί ένα εργαστήριο στη Γενεύη για να είναι πιο κοντά στους πελάτες της και να διευκολύνει τη διανομή του εμπορίου εντός της Ευρώπης.

Ο χρονογράφος έχει διάταξη tricompax, με μετρητή 12 ωρών στις 3 ο και δευτερεύον δευτερόλεπτο λειτουργίας στις 6 η ώρα. Ο μετρητής των 30 λεπτών στις 9 η ώρα έχει ένδειξη 4/5 πάνω από το σημάδι των 15 λεπτών, ακριβώς όπως στο πρωτότυπο. Αυτό το στοιχείο προστέθηκε κατόπιν εντολής του Jacques-Louis Audemars, οπαδού του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, για να βοηθήσει στη διάρκεια του κάθε ημιχρόνου ενός αγώνα.

Ρολόι Audemars Piguet Remaster01 plai
Ανδρικό ρολόι Audemars Piguet Remaster01 plai

Οι ωτίδες σε σχήμα δακρύων προσαρτούν τη θήκη δύο υλικών στον καφέ δερμάτινο ιμάντα.

Το ρολόι τροφοδοτείται από μια νέα αυτόματη κίνηση, το Caliber 4409, του οποίου ο ενσωματωμένος χρονογράφος οδηγείται από έναν τροχό στήλης και είναι εξοπλισμένο με λειτουργία flyback. Αυτή η κίνηση χρονογράφου, ορατή πίσω από μια κρυστάλλινη θήκη από ζαφείρι, προέρχεται από την ίδια οικογένεια διακριτικών χρονογράφων που χρησιμοποιήθηκε στη συλλογή Code 11:59 πέρυσι.

Το Caliber 4409 έχει 22Κ χρυσό βάρος ταλάντωσης που ταιριάζει με τον τόνο της στεφάνης. Ο ρότορας είναι βουρτσισμένος με σατέν και είναι διακοσμημένος με μοτίβο “clous de Paris” και μπορεί να συγκεντρώσει απόθεμα ισχύος 70 ωρών.

Ρολόι Audemars Piguet Remaster01 back
Ανδρικό ρολόι Audemars Piguet Remaster01 back

Το ρολόι συνδυάζεται με ένα ανοιχτό καφέ, χειροποίητο λουράκι από δέρμα, αλλά διαθέτει επίσης έναν επιπλέον ιμάντα από αλιγάτορα σκούρο καφέ. Το Audemars Piguet [Re] master 01 περιορίζεται σε 500 κομμάτια και διατίθεται στα 53.100 $.

Αφήστε μια απάντηση