Νέα

Οι κορυφαίες κινήσεις ρολογιών – χρονογράφων

Κίνηση Rolex-Daytona 4130
Κίνηση χρονογράφου Rolex-Daytona 4130

“Χρονόμετρα, όπως τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή, βελτιώνετε μόνο με το χρόνο”

Rolex 4130

Πριν από το 2000, η ​​Rolex χρησιμοποίησε χειροκίνητες κινήσεις χρονογράφου Valjoux Caliber 72 και τροποποίησε τις κινήσεις του Zenith El Primero για τα ρολόγια Cosmograph Daytona

Το 2000, η ​​Rolex εισήγαγε τον διάδοχο της κίνησης Caliber 4030 (με βάση το El Primero), το Rolex Caliber 4130. Αυτό το αυτόματο χρονόμετρο κινήσεων χρονογράφων είναι απόλυτα ανεπτυγμένο και κατασκευασμένο εσωτερικά και είναι στερεό ως βράχος και έξυπνα σχεδιασμένο. Το Rolex κατάφερε να μειώσει τον αριθμό των εξαρτημάτων με μια νέα, κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λύση για τον μηχανισμό χρονογράφου.

Ο επιπλέον χώρος έχει χρησιμοποιηθεί για να στεγάσει ένα μεγαλύτερο κύριο ελατήριο, το οποίο αύξησε την ικανότητα ισχύος-αποθεματικό από 50 έως 72 ώρες.

Omega Caliber 9300

Το 2011, λίγα χρόνια μετά την καθιέρωση των κινήσεων Caliber 8500, η ​​Omega παρουσίασε το Caliber 9300 chronograph movement, το οποίο εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στο χέρι. 

Αυτό το εντυπωσιακά μεγάλο διαμέτρημα έχει τη γνωστή ομοαξονική διαφυγή της μάρκας, έναν μηχανισμό τροχού στηλών και ενός ελατηρίου ισορροπίας πυριτίου. Η κίνηση έχει ένα 60ωρο απόθεμα ισχύος. 

Μέχρι στιγμής, η Omega χρησιμοποίησε μόνο το Caliber 9300 με τους χρονογράφους Seamaster Planet Ocean και τα ρολόγια Speedmaster Caliber 9300, συμπεριλαμβανομένου του Speedmaster “Dark Side of the Moon”.

TAG Heuer Caliber 1969

Θυμηθείτε τον αναταραχή όταν αποκαλύφθηκε ότι το κίνημα του TAG Heuer Caliber 1887 βασίστηκε σε ένα στέλεχος χρονογράφου Seiko; Παρόλο που η TAG Heuer την τροποποίησε και την παράγει στην Ελβετία, η λέξη “Seiko” έβαλε φωτιά κάτω από κάποιους θιασώτες οπαδούς ελβετικού ρολογιού. 

Τώρα, ο TAG Heuer εισήγαγε ένα νέο κίνημα χρονογράφου, το Caliber 1969. Ο αριθμός διαμετρήματος αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο η TAG εισήγαγε την πρώτη μηχανική, αυτόματη κίνηση χρονογράφου, Caliber 11. Και πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή η κίνηση δεν έχει καμία σχέση με τα περισσότερα αμφιλεγόμενος Caliber 1887.

Είναι ένας χρονογράφος tricompax (subdials στις 9, 6 και 3) και διαθέτει αποθεματικό ισχύος 70 ωρών. Δεν υπάρχουν ακόμα ρολόγια με αυτήν την κίνηση, όπως  ανακοίνωσε η TAG Heuerκαι άνοιξε επισήμως την εγκατάσταση παραγωγής. 

Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι θα κάνει μια τέλεια επανέκδοση μερικών από τα κλασικά, vintage ρολόγια Heuer που χρησιμοποίησαν το κίνημα Caliber 11 στο παρελθόν.

Patek Philippe CHR 29-535 PS Q

Αυτή η κίνηση, το Caliber CHR 29-535 PS Q, αναπτύχθηκε από τον Patek Philippe. Είναι δείκτης-τυλιγμένος και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Patek’s Reference 5402P. 

Η κίνηση αποτελείται από 496 μέρη και διαθέτει όχι μόνο έναν χρονογράφο με λειτουργία δευτερολέπτων, αλλά και ένα διαρκή ημερολόγιο, τοποθετώντας το σταθερά στη συλλογή Grand Complications της Patek Philippe. Πρόκειται για σχετικά μικρή κίνηση σε σύγκριση με τους άλλους (διαμέτρου 30 mm), αλλά αρκετά παχύ. 

Το τελείωμα σε όλα τα μέρη είναι υπέροχο. Ο Patek Philippe έχει καταθέσει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη νέα κατασκευή μοχλού με χωριστά δευτερόλεπτα. Ένα καταπληκτικό κίνημα που είναι δυστυχώς – όπως το κίνημα χρονογράφων A. Lange & Söhne που τέθηκε σε # 5 – είναι διαθέσιμο μόνο για λίγους τυχερούς.

Breitling B01

Ακολουθώντας τα βήματα της Omega και της TAG Heuer, η Breitling αισθάνθηκε επίσης την επιθυμία να σχεδιάσει και να αναπτύξει ένα κίνημα χρονογράφου στις δικές του εγκαταστάσεις. Η Breitling παρουσίασε το κίνημα χρονογράφου B01 το 2009.

Πριν από αυτό, η Breitling, όπως και πολλές άλλες μάρκες ρολογιών, χρησιμοποίησε κυρίως κινήσεις χρονογράφου ETA / Valjoux, μαζί με Lemania. (Σε ορισμένα μοντέλα, η Breitling εξακολουθεί να τα χρησιμοποιεί.)

Το κίνημα Breitling B01 είναι πλήρως ανεπτυγμένο και κατασκευασμένο εσωτερικά και διαθέτει σύστημα χρονογράφου με τιμονιέρα. Έχει ένα αποθεματικό ισχύος 70 ωρών και μια παραδοσιακή διάταξη tricompax. Εισήχθη για πρώτη φορά στο Chronomat, αλλά από τότε η Breitling έχει επίσης εγκαταστήσει εκδόσεις της σε διάφορα άλλα ρολόγια της, όπως τα Navitimer 01, Montbrillant 01 και Chronomat 44.

3 σκέψεις στο “Οι κορυφαίες κινήσεις ρολογιών – χρονογράφων”

Αφήστε μια απάντηση