Χαρακτηριστικά

Seiko caliber 5719: Ο πρώτος χρονογράφος της Ιαπωνίας

Seiko 5718 Chronograph
Ανδρικό ρο.όι Seiko 5718 Chronograph

Όταν η Seiko ξεκίνησε να σχεδιάζει τον πρώτο χρονογράφο του ρολογιού, στόχος του ήταν να παράγει ένα ρολόι που ήταν τόσο σύμβολο κατάστασης όσο και συσκευή χρονισμού. Το Suwa Seikosha, δηλαδή, το εργοστάσιο της Seiko στην πόλη Suwa, ανέπτυξε το ρολόι, το οποίο κυκλοφόρησε εγκαίρως για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1964.

Τροφοδοτήθηκε από την 12-ligne, κίνηση Caliber 5719. Τα εμφανή χαρακτηριστικά αυτής της κίνησης πάχους 6,1 mm περιλάμβαναν ένα μόνο κουμπί για να ενεργοποιήσει τις λειτουργίες του χρονογράφου, την οριζόντια σύζευξη και έναν τροχό στήλης για τον έλεγχο της εκκίνησης, της στάσης και συναρτήσεις επιστροφής στο μηδέν.

Το υπόλοιπο ρυθμίστηκε στα 5,5 hertz ή 39.600 vph. Με το μηχανισμό χρονογράφου ενεργοποιημένο, η κίνηση θα διαρκούσε για 38 ώρες. Η θήκη ήταν κατασκευασμένη από χάλυβα και είχε διάμετρο 38,2 mm και πάχος 11,2 mm.

Seiko 5719 Διαμέτρημα

Seiko 5719 Caliber
Ανδρικό ρολόι Seiko 5719 Caliber

Το ρολόι δεν είχε μετρητή χρόνου που έχει παρέλθει, οπότε η Seiko το εισήγαγε με περιστρεφόμενη στεφάνη βαθμονομημένη σε βήματα 1 λεπτού. Για να μετρήσει ένα διάστημα μεγαλύτερο από 1 λεπτό, ο χρήστης ξεκίνησε το χρονογράφο και έπειτα περιστράφηκε το στεφάνι μέχρι το άκρο του μεγάλου τριγώνου να βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την άκρη του δείκτη των λεπτών.

Αφού σταματούσε ο χρονογράφος στο τέλος του διαστήματος, διάβαζε τα λεπτά που πέρασαν χρησιμοποιώντας την περιστρεφόμενη στεφάνη και τα δευτερόλεπτα που πέρασαν χρησιμοποιώντας το κανονικό καντράν.

Το πρόβλημα με αυτήν την πρώτη σειρά χρονογράφων ήταν ότι η στεφάνη είχε την τάση να σπάει. Η Seiko το διόρθωσε αντικαθιστώντας το εύθραυστο πλαίσιο με ένα ανθεκτικό, ατσάλινο.

Seiko 5718 Χρονογράφος

Seiko 5719
Ανδρικό ρολόι Seiko 5719

Ο χρονογράφος Caliber 5718 είχε ένα μόνο δευτερεύον στοιχείο για λεπτά που πέρασαν και δευτερόλεπτα λειτουργίας. Περιέλαβε επίσης έναν μετρητή πόντων στις 12.

Η Seiko παρουσίασε μια άλλη έκδοση του κινήματος, το Caliber 5718 πάχους 6,4 mm, σε ένα ατσάλινο ρολόι περιορισμένης έκδοσης που σήμερα είναι εξαιρετικά σπάνιο και πολυπόθητο από τους συλλέκτες. Αυτό που μοιάζει με παράθυρο ημερομηνίας στις 12 είναι στην πραγματικότητα ένα κτύπημα ή ένας μετρητής σημείων, που λειτουργεί με τα δύο κουμπιά στην αριστερή πλευρά της θήκης.

Ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το subdial στις 6 η ώρα που διπλασιάζεται ως μετρητής παρελθόντων λεπτών και οθόνη δευτερολέπτων. Υπάρχει κλίμακα ταχυμέτρου κατά μήκος της περιφέρειας του καντράν.

Μία σκέψη στο“Seiko caliber 5719: Ο πρώτος χρονογράφος της Ιαπωνίας”

Αφήστε μια απάντηση