Νέα

Τα καταδυτικά ρολόγια Seiko Prospex Baby Tuna & Monster “Save The Ocean Antarctica”

Καταδυτικό ρολόι Seiko Prospex Save The Ocean Antarctica SRPG57K1 & SRPG59K1

Η Seiko είναι ευρέως γνωστή ότι παράγει μερικά από τα καλύτερα ρολόγια κατάδυσης και διαθέτει μια μεγάλη συλλογή που καλύπτει σχεδόν όλο το φάσμα της αγοράς, από προσβάσιμα μοντέλα έως εξαιρετικά τεχνικά ρολόγια με εντυπωσιακές προδιαγραφές. Εκτός από αυτήν την τεχνογνωσία, η οποία ξεκίνησε το 1965, η μάρκα δεσμεύεται επίσης να προστατεύει το περιβάλλον όπου προορίζονται να χρησιμοποιηθούν αυτά τα ρολόγια, οι ωκεανοί.

Με τις ειδικές εκδόσεις «Save The Ocean», οι οποίες χρονολογούνται από τη συνεργασία του Seiko με τον εγγονό του Jacques-Yves Cousteau το 2018 , η μάρκα παρέχει δροσερά μοντέλα και δωρίζει έσοδα από αυτά τα μοντέλα σε οργανισμούς διατήρησης της θάλασσας και του περιβάλλοντος. Ο ιαπωνικός κατασκευαστής λανσάρει νέα μοντέλα που εστιάζουν σε παγωμένα νερά, με το Seiko Prospex Baby Tuna & Monster “Save The Ocean Antarctica” SRPG57K1 και SRPG59K1.

Νέες εκδόσεις “SAVE THE OCEAN”

Με αυτή τη νέα σειρά ρολογιών ειδικής έκδοσης, η Seiko στοχεύει και πάλι την προστασία των ωκεανών και, όπως πάντα με αυτές τις εκδόσεις, θα δωρίσει μέρος των εσόδων από αυτά τα μοντέλα “Save the Ocean” σε οργανισμούς διατήρησης της θάλασσας και του περιβάλλοντος. Όλες οι προηγούμενες εκδόσεις επικεντρώθηκαν σαφώς στους ωκεανούς, όχι μόνο στο πνεύμα αλλά και στο σχεδιασμό, με καντράν με υφή με μοτίβα κυμάτων και χρώματα εμπνευσμένα από τον ωκεανό.

Για τη νέα σειρά ρολογιών «Antarctica», το Seiko παίζει με διαφορετικό θέμα… Παγωμένα νερά. Και παρόλο που παρουσιάζονται ακριβώς πριν από το καλοκαίρι και έχουν ένα κρύο χρώμα, θα φαίνονται πολύ δροσιστικά στην παραλία τον Αύγουστο. Αυτά τα νέα ρολόγια ειδικής έκδοσης, οι αναφορές SRPG57K1 και SRPG59K1, είναι εμπνευσμένα από το τοπίο του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφυγίου στον κόσμο: την Ανταρκτική.

Το διαβαθμισμένο χρώμα και η υφή αντανακλούν την εκπληκτική θέα στο τοπίο της Ανταρκτικής που δημιουργείται από το φως που αντανακλάται στον πάγο, ενώ τα ίχνη των πιγκουίνων αντιπροσωπεύουν τον μειωμένο αριθμό των κατοίκων του.

Τα κανάλια είναι εμπνευσμένα από παγωμένα νερά, τόσο σε χρώμα όσο και σε υφή, με μια τυπική κρυσταλλική επιφάνεια
Τα προηγούμενα μοντέλα στη σειρά “Save the Ocean” βασίστηκαν στα μοντέλα Turtle, Samurai ή τα πιο πρόσφατα μοντέλα “King” . Αυτή τη φορά, το Seiko βασίζεται σε άλλα εικονίδια του χαρτοφυλακίου καταδύσεων, του ρολογιού Baby Tuna και του Monster.

Baby Tuna “Antarctica”,  SRPG59K1

Πρώτα στη σειρά για τη συλλογή “Save the Ocean Antarctica” του 2021 είναι ένα νέο ρολόι που βασίζεται σε ένα πολύ διάσημο σχέδιο του Seiko, του Baby Tuna. Είναι ο άμεσος απόγονος ενός από τα πιο εμβληματικά μοντέλα του Seiko, η αναφορά 6159-7010 του 1975. Με την εξαιρετικά προστατευμένη θήκη του για επαγγελματικό περιβάλλον και χτισμένο γύρω από προστατευτικό κάλυμμα τιτανίου, το ρολόι κέρδισε το ψευδώνυμο του Tuna Can. Το μοντέλο που έχουμε σήμερα είναι, ωστόσο, ένα πολύ απλούστερο και πιο φορετό ρολόι, αλλά διατηρεί τα περισσότερα σχεδιαστικά στοιχεία των vintage Tuna ρολογιών.

Καταδυτικό ρολόι Seiko-Prospex-Save-The-Ocean-Antarctica-Baby-Tuna-SRPG59K1
Ανδρικό καταδυτικό ρολόι Seiko-Prospex-Save-The-Ocean-Antarctica-Baby-Tuna-SRPG59K1

Το Baby Tuna “Antarctica” SRPG59K1 έρχεται σε πιο λογική διάμετρο 43,2 mm. Το πιο σημαντικό, ο τρόπος σχεδίασης της θήκης, με τις πολύ κοντές προεξοχές χαμηλής θέσης, καθιστά αυτό το ρολόι εξαιρετικά άνετο στη χρήση και συμπαγές – το lug-to-lug είναι μόνο 44 mm. Και στα 104 γραμμάρια, το ρολόι είναι ακόμη σχετικά ελαφρύ. Η θήκη ενσωματώνει το τυπικό προστατευτικό κάλυμμα, κατασκευασμένο από βουρτσισμένο ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο καλύπτει μερικώς τη στεφάνη. Η κορώνα, τοποθετημένη στις 4 η ώρα, βιδώνει και η αντίσταση στο νερό έχει βαθμολογία στα 200μ. Ως ένα ρολόι επιπέδου, διαθέτει κρύσταλλο Hardlex.

Τώρα, αυτό το ρολόι έρχεται με πολλές ενημερώσεις σε σύγκριση με άλλα ισοδύναμα μοντέλα στην τυπική συλλογή (όπως το SRPF81K1).

  • Πρώτον, το άκαμπτο πλαίσιο διαθέτει ένα νέο μεταλλικό ένθετο από ασημί χρώμα με ομόκεντρο υφή και χαραγμένη κλίμακα 60 λεπτών γεμάτη με μαύρο χρώμα.
  • Δεύτερον, φυσικά, είναι ο νέος πίνακας εμπνευσμένος από την Ανταρκτική με μπλε χρώμα κλίσης, υφή σαν πάγο και ίχνη πιγκουίνων.
  • Επίσης, αυτό το μοντέλο διαθέτει κουκκίδες για να σηματοδοτήσει τις ώρες, με μεγαλύτερες στις 3, 6 και 9 η ώρα, καθώς και ένα τρίγωνο στις 12. Τα έντονα βέλη δείχνουν την ώρα και ένα παράθυρο ημερομηνίας είναι ορατό στις 4:30.

Τροφοδοτώντας αυτό το Baby Tuna “Antarctica” SRPG59K1 με το κλασικό Calibre 4R35 της Seiko, ένας προσβάσιμος αυτόματος κινητήρας με συχνότητα 3Hz και αποθέματα ισχύος 41 ώρες. Το ρολόι φοριέται σε ανοιχτό γκρι-μπλε ιμάντα σιλικόνης που κλείνει με ατσάλινη πόρπη. Αυτή θα είναι μια ειδική, χωρίς περιορισμούς έκδοση, με τιμή 570 EUR .

Monster “Antarctica”,  SRPG57K1

Το δεύτερο μοντέλο αυτής της σειράς “Save the Ocean Antarctica” βασίζεται σε ένα ακόμη μοντέλο υπογραφής της μάρκας, το Monster. Παρουσιάστηκε το 2001 – με τις αναφορές SKX779 (Black Monster) και SKX781 (Orange Monster) – το ρολόι κέρδισε αυτό το όνομα λόγω του αιχμηρού, ασυνήθιστου, σχεδόν ενσωματωμένου σχήματος με τολμηρή και επιθετική σχεδίαση, διάμετρο 42 mm, υπερμεγέθη κορώνα και πολύ εκτεθειμένο μέταλλο με τη χαλύβδινη στεφάνη του πάνω σε ατσάλινη θήκη και βραχιόλι.

Στα τέλη του 2012, η ​​Seiko ενημέρωσε το καταδυτικό ρολόι της με μια νέα γενιά μοντέλων Monster, με ελαφριές οπτικές εξελίξεις και την ενσωμάτωση του πιο σύγχρονου διαμετρήματος 4R36. Το 2015, η Seiko κυκλοφόρησε μια νέα σειρά ρολογιών, την τρίτη γενιά που ομαδοποιήθηκε, για πρώτη φορά, κάτω από την ομπρέλα «Prospex». Τέλος, το 2019 η Seiko ξεκίνησε το τέρας τέταρτης γενιάς

καταδυτικό ρολόι Seiko-Prospex-Save-The-Ocean-Antarctica-Monster-SRPG57K1
Ανδρικό καταδυτικό ρολόι Seiko-Prospex-Save-The-Ocean-Antarctica-Monster-SRPG57K1

Μετά από μια έκδοση Padi το 2020, με την αναφορά SRPE27K1, η μάρκα έχει τώρα αυτό το Monster “Antarctica” SRPG57K1. Βασικά το ίδιο ρολόι, τουλάχιστον όσον αφορά τις αναλογίες και το τεχνικό περιεχόμενο, έχει ανανεωθεί με ένα νέο συνδυασμό χρωμάτων. Έχει την ίδια ενσωματωμένη, εξαιρετικά στιβαρή θήκη και βραχιόλι με τις τυπικές μονάδες lug που εκτείνονται μέχρι τη στεφάνη και λειτουργούν ως συσκευή προστασίας μεταξύ 10: 30-1: 30 και 3: 30-7: 30. Το bezel και το caseband είναι βαθιά χαραγμένα με ένα περίπλοκο προφίλ, εξ ου και το όνομα Monster Η θήκη έχει διάμετρο 42,4 χιλιοστά και ύψος 13,4 χιλιοστά, με ωφέλιμο έως 49,4 χιλιοστά – που έχει αποχρώσεις, καθώς η θήκη είναι καλά σχεδιασμένη και κάνει μια αρκετά άνετη εφαρμογή.

Ακριβώς όπως το Baby Tuna, αυτό το νέο Antarctica Monster SRPG57K1 έχει ένα ειδικό καντράν, με μπλε χρώμα ντεγκραντέ, υφή σαν πάγο και ίχνη πιγκουίνων. Οι δείκτες  είναι πανομοιότυπα με τα κλασικά ρολόγια Monster, και το ίδιο ισχύει και για την εμφάνιση της ημέρας στις 3 η ώρα. Το μονόδρομο πλαίσιο είναι γεμάτο μέταλλο και χαραγμένο με κλίμακα 60 λεπτών. Η κορώνα βιδώνει προς τα κάτω, ο κρύσταλλος είναι Hardlex με μεγεθυντικό φακό κατά την επιπλοκή της ημέρας και το ρολόι είναι αδιάβροχο στα 200 μέτρα.

Μέσα στην θήκη βρίσκεται το αυτόματο Caliber 4R36, η έκδοση ημέρας-ημερομηνίας του 4R35, με συχνότητα 3Hz και αποθεματικό ισχύος 41 ωρών. Το ρολόι φοριέται σε ανοξείδωτο βραχιόλι με πτυσσόμενο κούμπωμα και επέκταση κατάδυσης – το οποίο το καθιστά σχετικά βαρύ στα 187 γραμμάρια. Για άλλη μια φορά, θα είναι μια ειδική, χωρίς περιορισμούς έκδοση. Η τιμή του θα είναι 550 ευρώ .

Αφήστε μια απάντηση