Νέα

Καταδυτικό ρολόι Tudor Black Bay Ceramic

Ανδρικό ρολόι Tudor Black Bay Κεραμικό M79210CNU με πιστοποίηση METAS

Μια μαύρη κεραμική έκδοση του επιτυχημένου ρολογιού κατάδυσης του Tudor … με τις πιο αυστηρές πιστοποιήσεις!

Μετά την εισαγωγή της νέας συλλογής της μόλις πριν από ένα μήνα στο Watches & Wonders, σαφώς δεν περιμέναμε να δούμε νέα μοντέλα από την Tudor για λίγο. Και σίγουρα, δεν περιμέναμε να δούμε κάτι τόσο μεγάλο όσο αυτό που έρχεται σήμερα .

Σίγουρα, υπάρχει ένα νέο Black Bay Ceramic, το οποίο κάπως ανακοινώθηκε πριν από δύο χρόνια με ένα μοναδικό μοντέλο για τη δημοπρασία φιλανθρωπίας Only Watch. Σίγουρα, φαίνεται δροσερό (καλύτερο από το μοντέλο OW) και είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται κεραμικό σε αυτή τη συλλογή.

Αλλά το πιο σημαντικό, η μεγάλη υπόθεση είναι στις τεχνολογίες, και συγκεκριμένα στις πιστοποιήσεις, καθώς το διαμέτρημα κατασκευής έχει ξανασχεδιαστεί και έχει πιστοποιηθεί από το Master Chronometer από τη METAS, με εντυπωσιακή μαγνητική αντίσταση 15.000 gauss… κάτι που δεν είναι πλέον αποκλειστικό για την Omega (αλλά δεν ήταν ποτέ από την αρχή). Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό το νέο Tudor Black Bay Ceramic M79210CNU.

Ανδρικό ρολόι Tudor-Black-Bay-Ceramic-One-Only-Watch-2019
Το μοναδικό Tudor Black Bay Ceramic One of Only Watch 2019

Η ιδέα του Black Bay Ceramic έχει πειραματιστεί ήδη από τη μάρκα πριν από περισσότερα από δύο χρόνια, με το ρολόι που μπορείτε να δείτε παραπάνω, το μοναδικό Black Bay Ceramic One που συμμετείχε σε ακρόαση για το Only Watch 2019. Φέτος, το ρολόι έρχεται σε μια πιο κλασική έκδοση , το οποίο είναι διαθέσιμο σε ένα ευρύτερο κοινό (δεν περιορίζεται) και με κάποιες μικρές οπτικές τροποποιήσεις.

Η θήκη των 41 χιλιοστών αυτού του Tudor Black Bay Ceramic M79210CNU είναι κατασκευασμένη από ματ μαύρο κεραμικό με φινίρισμα με μικρο-φινίρισμα και αρχιτεκτονική μεσαίας θήκης monobloc. Διατηρεί τις κλασικές αναλογίες και το σχήμα της συλλογής BB 41, με τη μη προστατευμένη υπερμεγέθη κορώνα, τις λοξοτές προεξοχές και την ίδια συνολική διάμετρο.

Νέο σε αυτό το ρολόι, η μονοκατευθυντική στεφάνη είναι από ανοξείδωτο ατσάλι με επίστρωση PVD με μαύρο κεραμικό ένθετο με φινίρισμα από σατινέ και χαραγμένες ενδείξεις και χωρίς φωτεινό μαργαριτάρι στις 12 η ώρα. Το ρολόι συμπληρώνεται από ένα κρύσταλλο ζαφείρι με εξαιρετικά θόλο και, χάρη στην κοχλιωτή κορώνα και το περίβλημα, διατηρεί την αντοχή του στα 200 μέτρα.

Ανδρικό ρολόι Tudor-Black-Bay-Ceramic-METAS-Master-Chronometer-15000-Gauss-anti-magnetic-M79210CNU-0001-11
Tudor Black Bay Κεραμικό METAS Master Chronometer 15000 Gauss αντι-μαγνητικό – M79210CNU-0001

Μια άλλη εξέλιξη για αυτό το νέο Tudor Black Bay Ceramic, σε σύγκριση με το μοναδικό μοντέλο του 2019, είναι το καντράν του. Ακόμα θολωτό και ματ μαύρο, τώρα διαθέτει σκούρο γκρι επενδεδυμένα ευρετήρια και δείκτες νιφάδας χιονιού, γεμάτα με βαθμό A Swiss Super-LumiNova… και όχι μαύρο υλικό όπως στο πρωτότυπο. Πράγματι, πολύ πιο ευανάγνωστο. Δεν υπάρχει ημερομηνία για να διαταραχθεί η καθαρή οθόνη και οι εκτυπώσεις στο καντράν είναι σχετικά διακριτικές, όπως εκτελούνται με γκρι χρώμα.

Το ρολόι φοριέται σε ένα υβριδικό δερμάτινο λουράκι και καουτσούκ που κλείνει με μια πτυσσόμενη αγκράφα με μαύρη επίστρωση. Περιλαμβάνεται επίσης ένας επιπλέον ιμάντας υφασμάτων με μπεζ ζώνη και υλικό με επίστρωση PVD. Συνολικά, το Tudor φέρνει μια δροσερή, μυστική έκδοση του Black Bay που είναι οπτικά ευχάριστη. Αλλά υπάρχουν πολύ περισσότερα σε αυτό το ρολό

 Πιστοποίηση METAS ΚΑΙ MASTER CHRONOMETER

Εδώ είναι η πραγματική διαπραγμάτευση με το Tudor Black Bay Cerami Ανακοινώνει πράγματι την είσοδο του Tudor στις μάρκες, αποκτώντας την πιστοποίηση Master Chronometer. Μέχρι τώρα, μόνο η Omega υπέβαλε τα ρολόγια της σε αυτήν την αυστηρή διαδικασία δοκιμών. Ωστόσο, όπως εξηγείται από τη μάρκα που βασίζεται στη Biel, η πιστοποίηση που αναπτύχθηκε με τη METAS δεν ήταν η αποκλειστικότητα της Omega και προοριζόταν να γίνει το νέο πρότυπο για τη βιομηχανία, καλύπτοντας τις περισσότερες από τις πτυχές που μπορούν να επηρεάσουν ένα ρολόι, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων που ενέχει το μαγνητισμός.

Η Tudor είναι, συνεπώς, η δεύτερη μάρκα που έχει υποβάλει επιτυχώς ρολόγια για δοκιμές για την απόκτηση πιστοποίησης Master Chronometer. Όπως εξηγείται από την επωνυμία « Αυτή είναι η πρώτη εφαρμογή αυτού του προτύπου σε ένα ρολόι στη συλλογή Tudor. Αυτή η πιστοποίηση, η οποία απαιτεί σημαντικό αριθμό αλλαγών στο Tudor Manufacture Caliber, θα σημαίνει ότι η Tudor θα είναι σε θέση να προσφέρει διαπίστευση από έναν ανεξάρτητο φορέα. ”

Τι σημαίνει αυτή η μετάβαση στο Master Chronometer και στην πιστοποίηση METAS; Λοιπόν, αυτό απαιτεί έντονη εργασία στην κίνηση, ειδικά στα πιο κρίσιμα μέρη που είναι υπεύθυνα για τη ρύθμιση του κινήματος. Η πιστοποίηση METAS Master Chronometer είναι ολοκληρωμένη και καλύπτει τα κύρια λειτουργικά χαρακτηριστικά ενός ρολογιού, όπως ακρίβεια, αντίσταση σε μαγνητικά πεδία, στεγανότητα και απόθεμα ισχύος.

  1. Ακρίβεια : ένα ρολόι πρέπει να μπορεί να λειτουργεί εντός εύρους παραλλαγής 5 δευτερολέπτων κάθε μέρα (0 +5), δηλαδή 5 δευτερόλεπτα λιγότερο από το COSC (-4 +6) που πραγματοποιείται με μία κίνηση και ένα δευτερόλεπτο μικρότερο από το εσωτερικό πρότυπο της TUDOR, το οποίο εφαρμόζεται στα μοντέλα της μάρκας με Manufacture Caliber (-2 +4)
  2. Μαγνητική αντίσταση : τα ρολόγια με πιστοποίηση Master Chronometer / METAS πρέπει να διατηρούν ακρίβεια χρονομέτρησης όταν υπόκεινται σε μαγνητικά πεδία 15.000 gauss
  3. Στεγανότητα : η αδιάβροχη ικανότητα που ισχυρίζεται ο κατασκευαστής συμμορφώνεται με το πρότυπο Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO) 22810: 2010
  4. Απόθεμα ισχύος : όπως και παραπάνω, το απόθεμα ισχύος που ισχυρίζεται ο κατασκευαστής συμμορφώνεται με τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO)
  5. Ελβετική κατασκευή : το ρολόι πρέπει να συμμορφώνεται με τα κριτήρια της Swiss Made και η κίνηση πρέπει να είναι πιστοποιημένη από το Ελβετικό Επίσημο Ινστιτούτο Δοκιμών Χρονόμετρου (COSC)

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Tudor Black Bay Ceramic M79210CNU διαθέτει μια νέα έκδοση της κλασικής αυτόματης κίνησης κατασκευής, το νέο Caliber MT5602-1U. Εάν οι περισσότερες από τις προδιαγραφές είναι πανομοιότυπες με τα προηγούμενα μοντέλα – διάμετρο 31,8 mm, 25 κοσμήματα, αποθεματικό ισχύος 70 ωρών, 28.800 δονήσεις / ώρα – έχει γίνει κάποια εργασία τόσο σε χρονομετρικά μέρη όσο και σε αντιμαγνητικά εξαρτήματα, παρόλο που η Tudor δεν παραθέτει νέα ανταλλακτικά ή τεχνολογίες, εκτός από το ότι η τρίχα είναι κατασκευασμένη από πυρίτιο (το οποίο συνέβαινε ήδη στις προηγούμενες κινήσεις κατασκευής). Διατηρεί επίσης τη μεταβλητή ισορροπία αδράνειας και την εγκάρσια γέφυρα.

Στη συνέχεια, το κίνημα επανεξετάστηκε δραστικά από την άποψη της διακόσμησης, η οποία είναι ορατή μέσω του σαπφείρου. Ενώ οι γέφυρες και οι πλάκες είναι τώρα μαυρισμένες, ο ρότορας είναι τώρα κατασκευή μονομπλόκ και είναι κατασκευασμένος από ανοιχτό βολφράμιο, με σατινέ βούρτσες και αμμοβολή. Οι γέφυρες έχουν γεωμετρικά σχέδια ανάγλυφα με εναλλασσόμενες αμμοβολή, γυαλισμένες επιφάνειες και διακοσμήσεις με λέιζερ.

Διαθεσιμότητα και τιμές

Το Tudor Black Bay Ceramic M79210CNU-0001 θα προσφέρεται στη μόνιμη συλλογή. Εκτός από τις πιστοποιήσεις COSC και Master Chronometer, συνοδεύεται από 5ετή μεταβιβάσιμη εγγύηση χωρίς να απαιτείται εγγραφή ή περιοδικός έλεγχος συντήρησης. Η Tudor συνιστά 10ετή διαστήματα σέρβις.

Το Tudor Black Bay Ceramic και οι δύο ιμάντες του θα έχουν τιμή 4.440 EUR . Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε το tudorwatch.com.

Αφήστε μια απάντηση