Κριτικές

Κριτική – Omega Speedmaster Racing “Master Chronometer”

Ρολόι Omega Speedmaster Racing
Ανδρικό ρολόι Omega Speedmaster Racing

Το Omega Speedmaster Racing Chronometer είναι έτοιμο για μια νέα γενιά θαυμαστών. Δοκιμάσαμε τον τρέχοντα Speedmaster με ένα ρετρό εμπνευσμένο καντράν και την τελευταία τεχνολογία της ωρολογοποιίας στο εσωτερικό του ρολογιού.

Το Omega Speedmaster Racing Chronometer βασίζεται σε ένα μοντέλο από το 1968.

Το Omega Speedmaster Racing Master Chronometer είναι ένα απόλυτα πειστικό ρολόι:

  • το σπορ αλλά κομψό του σχέδιο δίνει ενθουσιασμό χωρίς να είναι πολωτικό
  • τα εξαρτήματά του είναι υψηλής ποιότητας χωρίς να αυξάνουν αδικαιολόγητα την τιμή
  • και η τεχνολογία της κίνησής της μπορεί να περιγραφεί ως ευφυής.

Κριτική του Omega Speedmaster Racing “Master Chronometer”

Ρολόι Omega Speedmaster Racing back
Ανδρικό ρολόι Omega Speedmaster Racing, πίσω πλευρά

Το Speedmaster Racing που δοκιμάσαμε έρχεται με έναν διακριτικό κύκλο λεπτών κατά μήκος της άκρης του καντράν, εμπνευσμένο από τις καρώ σημαίες που χρησιμοποιούνται για να σηματοδοτήσουν το τέλος ενός αγώνα. Αυτά τα “Racing Dials” με δίχρωμους δείκτες για να δείξουν κλάσματα του δευτερολέπτου, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε ένα μοντέλο Omega το 1968.

Έγιναν διάσημοι το 1969, το έτος της πρώτης προσγείωσης στο φεγγάρι, όταν η Omega παρουσίασε το Mark II ως μια σύγχρονη ανάπτυξη του Speedmaster. Η μάρκα αναβίωσε το Mark II το 2014, ακολουθούμενη από το 2017 από το Speedmaster Racing Master Chronometer που εξετάσαμε σε αυτό το τεστ.

Omega και  Racing dial

Το “Master Chronometer”, οι τελευταίες λέξεις στο όνομα αυτού του μοντέλου, αντιπροσωπεύουν μια κίνηση Omega της τελευταίας γενιάς που συνδυάζει διάφορα χαρακτηριστικά ποιότητας και πιστοποιητικά. Πράγματι, ο χρονογράφος κατασκευής Caliber 9900 προσφέρει τόσα πολλά τεχνικά πλεονεκτήματα που δεν είναι εύκολο να τα συνοψίσουμε όλα.

Λειτουργεί με ακρίβεια χάρη στην ομοαξονική απόδραση της Omega, η οποία έχει έναν ιδιαίτερα περίπλοκο μοχλό και τροχό διαφυγής. Δύο βαρέλια με σειριακή εναλλαγή διατηρούν αυτή την κίνηση σε λειτουργία για 60 συνεχόμενες ώρες χωρίς κούρδισμα. Λειτουργεί με χαμηλή φθορά χάρη σε ένα νήμα από σιλικόνη, βαρέλια επικαλυμμένα με DLC, ένα νέο σύστημα δοντιών που υπολογίστηκε στα γρανάζια, ειδικά λιπαντικά και έναν ρότορα που γλιστρά πάνω από τα κεραμικά ρουλεμάν.

Πόρπη του Omega Speedmaster Racing
Η πόρπη και το δερμάτινο λουράκι του Omega Speedmaster Racing porpi

Από την εισαγωγή της γραμμής κατασκευής το 2007, η Omega ακολούθησε τα δικά της ξεχωριστά μονοπάτια με τις διακοσμήσεις, διασφαλίζοντας έτσι ότι οι διαμετρητές της αποδεικνύουν την εξαιρετική τους κατάσταση με την πρώτη ματιά. Ο ρότορας, καθώς και οι γέφυρες στην πίσω πλευρά της κίνησης, δεν είναι μόνο επιμεταλλωμένοι με ρόδιο, αλλά και χαραγμένοι με ένα ειδικό διακοσμητικό μοτίβο που ονομάζεται ” côtes de Genève en arabesque.”

Επιπλέον, οι γέφυρες έχουν λοξότμητα και γυαλισμένα άκρα. Αυτά τα επίπεδα μέρη συγκρατούνται στη θέση τους από μαυρισμένες βίδες που ταιριάζουν με το χρώμα της ισορροπίας και τα δύο βαρέλια, τα οποία είναι ορατά κατά μήκος της περιφέρειας της κίνησης. Επιπλέον, τα χαρακτικά στις γέφυρες και τους ρότορες γεμίζουν με κόκκινη λάκα.

Επίσης, δεν πρέπει να παραβλέπεται: όλες οι προαναφερθείσες τεχνολογίες και διακοσμήσεις στεγάζονται σε μια πολύ τακτοποιημένη ανοξείδωτη θήκη με κεραμικό πλαίσιο και δύο καμπύλους κρυστάλλους ζαφείρι, και ολόκληρο το σύνολο λιανικής για μόλις 8.450 $.

Η κλίμακα του ταχυμέτρου κατά μήκος της στεφάνης είναι κατασκευασμένη από Liquidmetal, ένα κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υλικό που χύνεται στις αλεσμένες οδοντώσεις ενώ είναι ακόμη λιωμένο, αφήνεται να σκληρυνθεί και στη συνέχεια γυαλίζεται στην άνω επιφάνεια του. Το κεραμικό έχει μεγαλύτερη σκληρότητα στην επιφάνεια, οπότε το γυάλισμα του υγρού δεν αφήνει ανεπιθύμητα σημάδια εργαλείου ή άλλα ίχνη στο κεραμικό. Αυτή η μέθοδος επιτρέπει στην Omega να δώσει στη στεφάνη μια τελείως ομαλή κλίμακα που αποτελείται τόσο από γυαλισμένο κεραμικό όσο και από ματ μέταλλο.

Ρολόι Omega 1996 Racing
Ανδρικό ρολόι Omega Racing μοντέλο του 1996

Το ρολόι στερεώνεται με ένα ανθεκτικό, ασφαλές πτυσσόμενο κούμπωμα.

Τα εξαρτήματα ώθησης, από την άλλη πλευρά, μπορούν να λειτουργούν άψογα. Απαιτούν λίγη δύναμη, αλλά τα σημεία πίεσης είναι καλά επιλεγμένα και, ευτυχώς, το ίδιο και για τα δύο κουμπιά. Είναι εξίσου βολικό να χρησιμοποιείτε το ασφαλές πτυσσόμενο κούμπωμα, το οποίο ανοίγει μόνο από τη μία πλευρά. Αυτό το ανθεκτικό και λειτουργικό εξάρτημα, με το οποίο ο φορέας μπορεί να προσαρμόσει το συνολικό μήκος του βραχιολιού, ολοκληρώνει την καλή εντύπωση που δημιουργείται από τον δερμάτινο ιμάντα υψηλής ποιότητας και από το ρολόι συνολικά.

Η δοκιμή μας δείχνει ότι το Speedmaster Racing έχει σίγουρα αυτό που χρειάζεται για να κερδίσει έναν ενθουσιώδη χαρακτήρα, ο οποίος σίγουρα θα απολαύσει αυτό το νέο ρολόι και δύσκολα θα απογοητευόταν ποτέ από την απόδοσή του.

Χαρακτηριστικά του Omega Speedmaster Racing “Master Chronometer”:

Κατασκευαστής: Omega SA, Stämpflistrasse 96, 2504 Bienne, Switzerland.
Αριθμός αναφοράς: 329.32.44.51.06.001.
Λειτουργίες: Ώρες, λεπτά, μικρά δευτερόλεπτα, ημερομηνία, χρονογράφος με ομόκεντρους μετρητές για 30 λεπτά και 12 ώρες που έχουν περάσει.
Κίνηση: Αυτόματη κατασκευή Caliber 9900 με αντιμαγνητικά εξαρτήματα, χρονόμετρο, 28.800 vph, 54 κοσμήματα, λειτουργία διακοπής-δευτερολέπτου, μηχανισμό ταχείας επαναφοράς για την εμφάνιση ημερομηνίας επανατοποθετώντας τις ωριαίες αυξήσεις ώρας, ομοαξονική απόδραση με τρίχωμα σιλικόνης και ισορροπία τιτανίου, τροχός στήλης , δύο βαρέλια, λεπτή ρύθμιση μέσω των βαρών στην ισορροπία, απορρόφηση κραδασμών Nivachoc, αποθεματικό ισχύος 60 ωρών, διάμετρος = 32,5 mm, ύψος = 7,6 mm.
Θήκη:Ανοξείδωτο ατσάλι, κεραμική στεφάνη με κλίμακα ταχυμέτρου Liquidmetal, καμπύλος κρύσταλλος ζαφείρι με αντι-ανακλαστική επεξεργασία και στις δύο πλευρές, πλήρως βιδωτή πλάτη με τζάμι ζαφείρι με αντιανακλαστική επεξεργασία και στις δύο πλευρές, ανθεκτικό στο νερό έως 50 m.
Ιμάντας και κούμπωμα : Δέρμα με ασφαλή πόρπη από ανοξείδωτο ατσάλι που ανοίγει μόνο από τη μία πλευρά.
Αποτελέσματα ρυθμού (Απόκλιση σε δευτερόλεπτα ανά 24 ώρες, πλήρης πληγή / μετά από 24 ώρες):

  • Κλήση προς τα πάνω +1 / 0
  • Κλήση προς τα κάτω +3 / +3
  • Κορώνα προς τα πάνω +1 / +1
  • Κορώνα κάτω +1 / +1
  • Κορώνα αριστερά +2 / +2
  • Κορώνα δεξιά +1 / +1
  • Μεγαλύτερη απόκλιση 2/3
  • Μέση απόκλιση +1,5 / +1,3
  • Επίπεδες θέσεις 261 ° / 265 °
  • Θέσεις ανάρτησης 246 ° / 246 °

Διαστάσεις: Διάμετρος = 44,25 mm, ύψος = 14,9 mm, βάρος = 107 g
Τιμή: 8,450 $

Γενικά συμπεράσματα

  1. Η καλή τεχνική διακρίνει τόσο το δερμάτινο λουράκι όσο και το ανθεκτικό, λειτουργικό και ασφαλές πτυσσόμενο κούμπωμα.
  2. Ο χρονογράφος έχει καλά σημεία πίεσης, αλλά η βαθιά ένθετη κορώνα είναι δύσκολο να τραβηχτεί.
  3. Η χαλύβδινη θήκη με κεραμικό πλαίσιο και δύο καμπύλους κρυστάλλους ζαφείρι είναι καλά κατασκευασμένη, αλλά αντέχει στην πίεση μόνο στα 50 μέτρα.
  4. Η έκδοση σε γκρι, καφέ και πορτοκαλί έχει μια κομψή και σπορ εμφάνιση, αλλά οι κύριοι δείκτες φαίνονται λίγο λεπτοί.
  5. Το ματ καντράν, το φωτεινό υλικό και οι δείκτες που έχουν τα σωστά μήκη διασφαλίζουν καλή αναγνωσιμότητα τόσο μέρα όσο και νύχτα.
  6. Ο άνετος ιμάντας και το χαμηλό συνολικό βάρος (107 γραμμάρια) συμβάλλουν στην πολύ καλή αίσθηση στον καρπό.
  7. Ο χρονογράφος είναι ένας από τους καλύτερους στην αγορά.

3 σκέψεις στο “Κριτική – Omega Speedmaster Racing “Master Chronometer””

Αφήστε μια απάντηση