Νέα

Νέο ρολόι IWC Big Pilot TOP GUN “Desert Mojave”

Το τελευταίο TOP GUN του Big Pilot είναι έτοιμο για δράση στην έρημο με μια ανθεκτική κεραμική θήκη με άμμο.

Κατά τη διάρκεια της ψηφιακής έκδοσης του Watches & Wonders 2021, η IWC παρουσίασε δύο μοντέλα του Big Pilot σε κεραμικές θήκες με άμμο: το Big Pilot’s Watch TOP GUN “Mojave Desert” καθώς και ένα πιο περίπλοκο μοντέλο Perpetual Calendar. Το ρολόι κεραμικής θήκης Mojave Desert ξεκίνησε το 2019 με το Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN. Παρόλο που η οικογένεια TOP GUN πάντα προτιμούσε μαύρες κεραμικές θήκες, αυτές οι δύο νέες αναφορές σηματοδοτούν την πρώτη φορά που η IWC χρησιμοποιεί κεραμικά χρώματος άμμου στο ρολόι του Big Pilot.

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών πολεμικών μαχητών των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωστό ως TOP GUN, είναι όπου διδάσκονται τεχνικές μαχητών στους Tom Cruises του πραγματικού κόσμου. Ως μάρκα με γνήσιο σύνδεσμο για ρολόγια πιλότου από το 1936 με την κυκλοφορία του “Special Pilot’s Watch”, ακολουθούμενο το 1940 από τα εμβληματικά ρολόγια Big Pilot’s Watch 52 TSC, IWC και cockpit.

Ανδρικό ρολόι IWC 1936 Special Pilots WatchIWC Big Pilot's Watch 52 TSC 1940

Παρουσιάστηκε το 2007 με το Pilot’s Watch Double Chronograph Edition Top Gun IW379901 και έπειτα μεταφέρθηκε σε μια ειδική υπο-συλλογή το 2012 με για παράδειγμα το Big Pilot Black Ceramic IW501901, η σειρά TOP GUN βασίζεται σε υλικά υψηλής τεχνολογίας (κλασικά κεραμικά αλλά και για δύο χρόνια Ceratanium ) και στρατιωτική τεχνολογία stealth. Είναι το πιο σύγχρονο από όλα τα ρολόγια του πιλότου στην IWC.

Σε απόκλιση από τις τυπικές μαύρες κεραμικές θήκες, το τελευταίο μοντέλο βασίζεται σε έναν συνδυασμό χρωμάτων που μοιάζει πολύ με τη στολή μάχης καμουφλάζ που χρησιμοποιείται από τον στρατό σε πόλεμο στην έρημο. Κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Desert Storm, οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ βασίστηκαν στο άνυδρο καμουφλάζ με έναν χρωματιστό συνδυασμό χρωμάτων που επαναλαμβάνεται στο ρολόι Big Pilot TOP GUN που έχουμε εδώ.

Δεν υπάρχει ίχνος νοσταλγίας στα μοντέλα TOP GUN, τα οποία αποφεύγουν την εκλεκτή γοητεία ενός μοντέλου Spitfire και κολλάνε στα όπλα τους ως ρολόγια έτοιμα για δράση που είναι αρκετά ανθεκτικά για να χειρίζονται σχεδόν οποιονδήποτε αντίπαλο. Σε αυτήν την περίπτωση, οι εχθροί είναι τραχιά περιβάλλοντα, ακραίες θερμοκρασίες, μαγνητικά πεδία και ο τεράστιος τριχωτός σκορπιός της ερήμου που συχνάζει στην πιο ξηρή έρημο στη Βόρεια Αμερική.

Το πρώτο ρολόι σε κεραμική θήκη με άμμο ήταν το 2019 Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Edition Mojave Edition (Ref. IW389103). Ζητώ συγγνώμη για τη μακροσκελή όνομα, αλλά υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα σε αυτό το πρώτο μοντέλο και τις τελευταίες κεραμικά εκδόσεις: ήταν όχι ένα Big Pilot ρολόι και μόνο μετρηθεί 44,5 χιλιοστά πλάτος.

Ανδρικό ρολόι IWC Big Pilot's Watch Top Gun Mojave Desert Edition IW506003

Το χρώμα της ματ κεραμικής θήκης, που περιγράφεται κατάλληλα ως «αμμώδες», είναι εμπνευσμένο από τη διάσημη αμερικανική έρημο, η οποία, δεν θα εκπλαγείτε να μάθετε, φιλοξενεί επίσης το σταθμό China Lake Naval Air Weapons. Βρίσκεται στην έρημο Mojave 150 μίλια βόρεια του Λος Άντζελες, ο σταθμός είναι ο τόπος « όπου το Ναυτικό Σώμα έχει αναπτύξει ή δοκιμάσει κάθε σημαντικό αερομεταφερόμενο οπλικό σύστημα τις τελευταίες πέντε δεκαετίες. ”

Η αλχημεία πίσω από το ανθεκτικό κεραμικό περιλαμβάνει το συνδυασμό πολυκρυσταλλικών σκονών αναμεμιγμένων με κορυφαία μυστικά «βοηθητικά υλικά» που έχουν σχήμα και πυροσυσσωματωμένο σε ένα φούρνο σε υψηλές θερμοκρασίες. Η βαθμολογία του Vickers είναι δεύτερη μετά εκείνη των διαμαντιών, και αυτή η συγκεκριμένη φυλή κεραμικών είναι γνωστή ως κεραμική “μηχανικής”. Το αμμώδες χρώμα λαμβάνεται με ανάμιξη οξειδίου του ζιρκονίου με άλλα μεταλλικά οξείδια.

Πρόσφατη ανάπτυξη για το IWC, ένα καινοτόμο υλικό με το όνομα Ceratanium που συνδυάζει τιτάνιο και κεραμικό
Πολύ περίπλοκο στην παραγωγή, κεραμικό υψηλής τεχνολογίας ή τεχνικής είναι μια από τις πιο δύσκολες ουσίες στη Γη. Οι ιδιότητες των κεραμικών υψηλής τεχνολογίας είναι αρκετά εξαιρετικές και πολλές μάρκες έχουν αναπτύξει τα δικά τους ιδιόκτητα μείγματα (το IWC έχει επίσης το δικό του κεραμικό κεραμικό τιτάνιο γνωστό ως Ceratanium).

Δυνατότερο από χάλυβα, ανθεκτικό στις γρατσουνιές, ελαφρύ, φιλικό προς το δέρμα, ανθεκτικό στο ξεθώριασμα, διατίθεται σε πολλά χρώματα, το μόνο πραγματικό μειονέκτημα των κεραμικών περιπτώσεων είναι ότι είναι κάπως εύθραυστα και αν θέλατε να ρίξετε το ρολόι σας από το μεγάλο ύψος, θα μπορούσε να συντρίψει.

Η θήκη

Δεν υπάρχει τίποτα πλαστικό για τη θήκη των 46 mm (ύψος 14,6 mm). Δεν υπάρχει λόγος να ξεφύγουμε από το γεγονός ότι το ρολόι είναι ΜΕΓΑΛΟ, αλλά είναι ένα μεγάλο πιλότο, οπότε το μέγεθος δεν πρέπει να είναι σοκαριστικό. Όντας κεραμικό, είναι ελαφρύ αλλά σίγουρα όχι λεπτό, και η απαλή, μεταξένια αίσθηση αφής του ματ κεραμικού είναι ασυναγώνιστη. Αρχικά, το υλικό αισθάνεται κρύο στην αφή αλλά όχι τόσο κρύο όσο το μέταλλο. Το caseback είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο, όπως η κωνική κορώνα XXL, και οι δύο βιδώνονται προς τα κάτω για να εξασφαλίσουν την αντοχή στο νερό των 60 μέτρων.

Το καντράν

Η διάταξη του καντράν και οι λειτουργίες του ρολογιού είναι πανομοιότυπες με το κλασικό Big Pilot’s Watch (αναφ. IW501001) που κυκλοφόρησε το 2016 με ένα παράθυρο ημερομηνίας στα 6 και μια ένδειξη αποθέματος ισχύος στις 3 η ώρα Το δύσκολο μέρος εδώ περιγράφει το χρώμα του καντράν. Κάποιοι λένε ότι είναι καφέ, κάποιοι λένε ότι είναι σκούρο αμμώδες χρώμα, άλλοι λένε ότι είναι ταπέ.  Όποιο χρώμα και να σας πείσει, να είστε σίγουροι ότι είναι το τέλειο ταίρι για την αμμώδη θήκη.

Οι αραβικοί αριθμοί, το κομμάτι λεπτών / δευτερολέπτων, οι δείκτες και ο εικονικός τριγωνικός δείκτης που ξεπερνούνται από δύο κουκκίδες στις 12 είναι όλοι χρωματισμένοι με άμμο και τα χέρια και οι δείκτες διαλέγονται σε αμμώδη λοβό που ταιριάζει με την κεραμική θήκη. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε πώς το πτερύγιο στο εσωτερικό των δεικτών είναι ελαφρώς χαλικώδες για να μιμείται την υφή της άμμου και ο μετρητής ηλεκτρικού ρεύματος επιλέγεται διακριτικά με ένα διακοσμητικό κοχλία.

Ευτυχώς, το χρώμα φόντου και οι αριθμοί στο παράθυρο ημερομηνίας ταιριάζουν με το καντράν. Ο ιμάντας είναι επίσης εξαιρετικός με τη λαστιχένια δομή του με άμμο και την αμμώδη υφασμάτινη επένδυση. Συνολικά, το ρολόι μεταδίδει μια στρατιωτική ατμόσφαιρα που θα μπορούσε να προσελκύσει κάποιον που είναι αρκετά μεγάλος για να θυμάται τον GI Joe.

Εσωτερική κίνηση IWC 52110

Όπως αναφέραμε, το ρολόι είναι ουσιαστικά ένα remake του 2016 Big Pilot’s Watch (Ref. IW501001) με τις ίδιες αναλογίες, διάταξη και λειτουργίες κλήσης, καθώς και την ίδια κίνηση. Το IWC caliber 52110 ανήκει στη σειρά 52000 που κυκλοφόρησε το 2015, τις τελευταίας γενιάς, 7-ημερών αυτόματες κινήσεις της μάρκας

Με ένα αναβαθμισμένο αμφίδρομο σύστημα περιέλιξης Pellaton, αυξημένη συχνότητα 4Hz και δύο βαρέλια, το 52110 χρησιμοποιείται στα μοντέλα του Big Pilot με κεντρικά δευτερόλεπτα, ένδειξη ημερομηνίας και ισχύος. Μια εσωτερική θήκη από μαλακό σίδερο προστατεύει την κίνηση από μαγνητικά πεδία.

Ανδρικό ρολόι IWC Big Pilot's Watch Top Gun Mojave Desert Edition IW506003

Διαθεσιμότητα και τιμή

Το IWC Big Pilot’s Watch TOP GUN Edition Mojave Desert (Ref. IW506003) περιορίζεται σε 250 κομμάτια και έχει το λογότυπο TOP GUN χαραγμένο στο τιτάνιο. Διαθέσιμο από τον Απρίλιο του 2021 σε μπουτίκ IWC, εξουσιοδοτημένους συνεργάτες λιανικής και διαδικτυακά στο IWC.com, η τιμή λιανικής είναι:

  • 14.900 EUR ,
  • 13.600 GBP ,
  • 15.900 CHF ,
  • 14.800 USD .

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.iwc.com.

Τεχνικές προδιαγραφές – IWC BIG PILOT’S WATCH TOP GUN “MOJAVE DESERT”

  • Θήκη: Διάμετρος 46 mm ύψος 14,6 mm – ματ κεραμική θήκη από άμμο – θήκη από τιτάνιο χαραγμένη με λογότυπο TOP GUN – βιδωτή κορώνα – αντοχή στο νερό 60μ
  • Καντράν: ματ καφέ – αριθμοί αραβικής ώρας σε χρώμα άμμου, κομμάτι λεπτών, δείκτες, τριγωνικός δείκτης με 2 κουκκίδες στις 12 η ώρα και χέρια – δείκτες και χέρια επεξεργασμένα με φωτιστικό υλικό με άμμο – παράθυρο ημερομηνίας στις 6 η ώρα – δύναμη εφεδρική ένδειξη στις 3 η ώρα – κρύσταλλο ζαφείρι με επίστρωση AR και στις δύο πλευρές
  • Κίνηση: IWC caliber 52110 – in-house, Automatic with αμφίδρομη περιέλιξη Pellaton – 28.800vph / 4Hz – 7-day / 168h αποθεματικό ισχύος σε δύο βαρέλια – εσωτερική θήκη από μαλακό σίδερο για προστασία από μαγνητικά πεδία – κεντρικά δευτερόλεπτα hacking – ώρες, λεπτά , δευτερόλεπτα, ημερομηνία και ένδειξη αποθεματικού ισχύος
  • Λουράκι: λαστιχένιο λουράκι με άμμο με υφασμάτινη ένθεση
  • Αναφορά: IWC506003

Αφήστε μια απάντηση