Νέα

Τα 5 καλύτερα ρολόγια του 2022 (Instagram)

Omega Speedmaster Silver Snoopy

Το 2022 ήταν μια μικτή χρονιά για τις κυκλοφορίες ρολογιών. Αντιμετωπίζοντας τις συνεχιζόμενες δυσκολίες που παρουσιάζονται από την πανδημία, πολλές μάρκες έχουν αποφύγει εντελώς μερικές από τις μεγαλύτερες κυκλοφορίες τους υπέρ των πιο μέτριων καμπανιών. Αντίθετα, άλλες μάρκες βγήκαν μπροστά, εκμεταλλευόμενες το νέο τοπίο, προσαρμόζοντας τις συνθήκες και αποκαλύπτοντας δημιουργικά σχέδια και πρωτοβουλίες για την αγορά.

Παρά την αναταραχή, το 2022 υπήρξε αναμφίβολα μια αξιοσημείωτη χρονιά για τον κόσμο των ρολογιών στα κοινωνικά μέσα, με επωνυμίες και συλλέκτες που συνδέονται όπως ποτέ πριν από το Facebook, το Twitter, το Instagram, το Reddit, το YouTube και άλλα κανάλια. Στο πνεύμα των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοιτάζοντας πίσω το 2022, συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα πέντε κορυφαία ρολόγια της χρονιάς – δηλαδή, σύμφωνα με τις εντυπώσεις στον λογαριασμό Instagram του WatchTime.

5. A. Lange & Söhne 1815 Tourbograph Perpetual Honeygold

Το WatchTime Live ήταν ένα από τα αγαπημένα μας καλύτερα της χρονιάς, συγκεντρώνοντας τόσες πολλές μεγάλες μάρκες, ηγέτες σκέψης και συλλέκτες για την καλύτερη ψηφιακή μας εκδήλωση ακόμα! Ένας από τους πιο συναρπαστικούς ωρολογοποιούς που επισκέπτες συναντήσαν, ήταν ο αγαπημένος των θαυμαστών A. Lange & Söhne , ο οποίος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποκάλυψε και συζήτησε αρκετά το ρολόι “Homage to FA Lange” Limited Editions.

Το νέο ρολόι Honeybold του 1815 Tourbograph , το πιο εκπληκτικά περίπλοκο του τρίο Homage, προβλήθηκε γρήγορα στα κοινωνικά κανάλια. Περιορίζεται σε μόλις 50 κομμάτια και συγκεντρώνει πέντε διαφορετικές επιπλοκές, όλα μέσα σε μια οπτικά εκπληκτική σχεδίαση, δεν είναι περίεργο γιατί.

ALS Tourbograph Honeygold

4. Parmigiani Fleurier Toric Tourbillon Slate Edition

Τίποτα δεν προσελκύει αρκετά τα μάτια των συλλεκτών ρολογιών όπως ένας μικρο-ρότορας, και η νέα Toric Tourbillon Slate Edition της Parmigiani Fleurier , που κυκλοφόρησε στην φετινή ψηφιακή εκδήλωση Watches & Wonders, σίγουρα είχε να προσφέρει πολλά.

Το νέο ρολόι – το οποίο αντιπροσωπεύει το Maison του πρώτου στη χρήση ενός κινήματος Tourbillon στη συλλογή Toric – είναι ένας ελκυστικός συνδυασμός με υφές luxe και στίλβωση των εμπειρογνωμόνων. Με μερικές χιλιάδες επισημάνσεις “μου αρέσει” για τον επιλογέα γραμμοκόσμησης σε σχήμα σχιστόλιθου, το ανοιχτό turbillon και τον μικρο-ρότορα πλατίνας, μεταξύ πολλών άλλων αξιοσημείωτων χαρακτηριστικών, αυτό ήταν ένα ρολόι που οι άνθρωποι ήθελαν να δουν το 2022.

Parmigiani Toric Tourbillon

3. IWC Portugieser Yacht Club Moon and Tide

Η IWC επιλέγει μία από τις πολλές συλλογές του για ανανέωση κάθε χρόνο και το 2022 η εστίαση ήταν στη γραμμή Portugieser, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην πολυτελή υποκατηγορία Yacht Club. Αυτό αποδείχθηκε μια σοφή κίνηση, καθώς λίγα ρολόγια τράβηξαν την προσοχή στα κανάλια, όπως και το νέο Portugieser Yacht Club Moon and Tide , το πρώτο ρολόι της IWC που διαθέτει ασυνήθιστο μηχανικό δείκτη παλίρροιας.

Εκτός από τη μοναδική του επιπλοκή στις 12 η ώρα, το ροζ χρυσό κομμάτι 44,5 mm x 14,4 mm εμφανίζει επίσης μια ένδειξη φεγγαριού, ελατηρίου και παλίρροιας, και το αυτόματο εντυπωσιακό Caliber 82835, μια κίνηση που αναπτύχθηκε εσωτερικά από το μάρκα.

IWC Portugieser YC

2. CitizenPromaster Sky 30 Anniversary

Δεν περιμέναμε να βρούμε αυτό το επόμενο μοντέλο στην κορυφή της λίστας μας, και μάλλον δεν το κάνατε, αλλά ο κόσμος του ρολογιού έχει έναν τρόπο να μας εκπλήξει όλους. Μιλάμε, φυσικά, για την 30η επέτειο του Citizen Promaster Sky , το εμβληματικό μοντέλο της ανανεωμένης σειράς Promaster της ιαπωνικής μάρκας και ένα που προσανατολίζεται έντονα στη χρήση από επαγγελματίες πιλότους.

Στην τιμή των $ 2.500, η Promaster Sky 30 είναι η πιο προσιτή τιμή ρολογιού στη λίστα μας και αναμφισβήτητα το πιο εντυπωσιακό λόγω της  γραμμή του.

Citizen CC7015-55E

1. Η 50η επέτειος του Caseback του Speedmaster “Silver Snoopy Award”

Εάν το παραπάνω μοντέλο Citizen ήταν το ρολόι που αναμενόταν λιγότερο να μπει τη λίστα, η 50ή επέτειος του Omega “Silver Snoopy Award” , με το εκπληκτικό και πρωτοφανές κινούμενο caseback, ήταν ίσως το πιο αναμενόμενο να πάρει την πρώτη θέση.

Με δεκάδες χιλιάδες μάτια να βλέπουν τη μηχανική εκτόξευση της Snoopy σε τροχιά, ο ανεπίσημος Speedmaster της χρονιάς είναι τόσο τεχνολογικά ενδιαφέρων όσο είναι οπτικά ελκυστικός. Ακόμα και όταν δεν κινείται, το caseback μόνο τραβά την προσοχή σας χάρη στο ανορθόδοξο και παιχνιδιάρικο στυλ του – μια μοναδική εμφάνιση που σας παρακαλεί να γυρίσετε το ρολόι για να ρίξετε μια ματιά.

Όταν φοράτε το ρολόι στον καρπό σας, το καντράν και η θήκη διαθέτουν όλα τα αισθητικά στοιχεία που σας αρέσουν για το πρωτότυπο, κλασικό Speedmaster Professional, εδώ σε ένα όμορφο πακέτο ειδικής έκδοσης μπλε και άσπρο. Συνολικά προσφέρει κάτι πολύ μοναδικό η Omega, και μια ανανεωμένη έκδοση σε μια ήδη εξαιρετικά δημοφιλή συλλογή.

Omega Speedmaster Silver Snoopy

Αφήστε μια απάντηση