Νέα

Πόσο συχνά χρειάζεται να συντηρείτε το ρολόι σας;

σχέδιο της ομοαξονικής διαφυγής
Ένα σχέδιο της ομοαξονικής διαφυγής του George Daniels.

Η κατοχή ενός πολυτελούς ρολογιού είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Δεν είναι μόνο να μπορείς να πεις την ώρα. Το να φοράς πολυτελή κοσμήματα, όπως ένα ρολόι υψηλής τεχνολογίας, έχει να κάνει με μια δήλωση μόδας.

Ανεξάρτητα από τη μάρκα που θα επιλέξετε, από Rolex έως Tag Heuer, ένα premium ρολόι θα τραβήξει τα βλέμματα όλων και θα αναβαθμίσει την κατάστασή σας. Επιπλέον, βοηθά επίσης να μεταδώσετε τη μοναδική προσωπικότητά σας! Με αυτά τα λόγια, δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά ότι πρόκειται για μια δαπανηρή επένδυση που αξίζει ιδιαίτερη φροντίδα και προσοχή. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε, είναι να φθαρεί το ρολόι και να χάσει την ποιότητά του.

Εάν έχετε τη χαρά να έχετε ένα πολυτελές ρολόι, πρέπει να το προσέχετε! Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φροντίσετε το ρολόι σας είναι να κάνετε κράτηση για ένα κανονικό σέρβις.

Η Gold&Watches είναι ένας από τους εξειδικευμένους παρόχους επισκευών και σέρβις ρολογιών. Xειρίζεται πολλές μάρκες, συμπεριλαμβανομένης της επισκευής & σέρβις της Rolex , εξυπηρετώντας πελάτες από το συνεργείο της, στην Αθήνα.

Γιατί χρειάζεται να κάνετε σέρβις στο ρολόι σας;

Όπως πρέπει να κάνετε σέρβις ένα ακριβό αυτοκίνητο κάθε χρόνο, θα πρέπει επίσης να σέρβις το πολυτελές ρολόι σου! Αν και ένα ασυντήρητο ρολόι δεν αποτελεί ανησυχία για την ασφάλεια, μειώνει τα οφέλη της επένδυσης σε ένα ακριβό ρολόι. Όπως με κάθε προϊόν που χρησιμοποιείται τακτικά, τα ρολόγια υφίστανται φυσικά φθορά και το ρολόι σας τελικά θα χαλάσει και θα αποτύχει να λειτουργήσει εάν δεν το φροντίζετε σωστά.

Αντιμαγνητικό ανδρικό ρολόι

Η κατοχή ενός πολυτελούς ρολογιού δεν είναι σαν να έχετε ένα τηλέφωνο που σκοπεύετε να αντικαθιστάτε με μια βελτιωμένη έκδοση κάθε λίγα χρόνια. Όσο φροντίζετε το ρολόι, μπορεί να σας κρατήσει μια ζωή και μπορεί ακόμη και να αυξάνει την αξία και τη σπανιότητα με τα χρόνια – επομένως μην το αντικαταστήσετε με κάτι καινούργιο όταν αρχίσει να παραπαίει!

Μια ολοκληρωμένη υπηρεσία ρολογιού συνιστάται ιδιαίτερα για να επαναφέρετε το ρολόι σας στο κανονικό και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του, βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε χρήματα από την αγορά ενός αντικαταστάτη ή την πραγματοποίηση δαπανηρών επισκευών. Μια υπηρεσία service συνήθως βοηθά στην επαναφορά του ρολογιού στην ποιότητα του εκθεσιακού χώρου, το διατηρεί σε καλή κατάσταση, διατηρεί την απόδοση και την αξιοπιστία του ρολογιού.

Πότε πρέπει να κάνετε σέρβις το ρολόι σας;

Το πόσο συχνά πρέπει να επισκευάζετε ένα ρολόι μπορεί να εξαρτάται από τον τύπο του ρολογιού και τη μάρκα. Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, και όπως προτείνουμε στους πελάτες, θα πρέπει να λαμβάνει ένα πλήρης service κάθε 3 έως 5 χρόνια. Το πρώιμο σέρβις είναι πάντα καλύτερο από το να το αφήνεις πολύ αργά!

Η υπηρεσία ρολογιών είναι μια διεξοδική διαδικασία που περιλαμβάνει πολλά βήματα. Συνήθως, η υπηρεσία ξεκινά με μια ορατή επιθεώρηση τυχόν εξωτερικών προβλημάτων, όπως γρατσουνιές και σημάδια. Στη συνέχεια, το ρολόι αποσυναρμολογείται προσεκτικά και όλα τα εξαρτήματα ελέγχονται για φθορά. Εάν απαιτείται, τα εξαρτήματα αντικαθίστανται.

Ανδρικό ρολόι Tudor-Black-Bay-Ceramic-METAS-Master-Chronometer-15000-Gauss-anti-magnetic-M79210CNU-0001-11
Tudor Black Bay Κεραμικό METAS Master Chronometer 15000 Gauss αντι-μαγνητικό – M79210CNU-0001

Ο ειδικός του ρολογιού θα πραγματοποιήσει ελέγχους χρονισμού, ελέγχους στεγανοποίησης και αντικατάσταση του κύριου ελατηρίου και των στεγανοποιήσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μηχάνημα καθαρισμού με υπερήχους για τον σχολαστικό καθαρισμό του ρολογιού. Το καντράν, η θήκη και το βραχιόλι θα ανακαινιστούν και θα πραγματοποιηθούν δοκιμές στεγανοποίησης για να διασφαλιστεί ότι το ρολόι παραμένει αδιάβροχο. Όταν είναι ικανοποιημένος με την εργασία που πραγματοποιήθηκε, ο ειδικός θα επανασυναρμολογήσει το ρολόι και θα πραγματοποιήσει τις τελευταίες δοκιμές.

Θα πρέπει να επιλέξετε μια εξειδικευμένη εταιρεία που ειδικεύεται στο σέρβις ρολογιών και έχει εμπειρία στο συγκεκριμένο ρολόι και την επωνυμία σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιούν γνήσια ανταλλακτικά και να προσφέρουν μια αποδεκτή εγγύηση. Η τιμή για μια υπηρεσία θα ποικίλλει, αλλά είναι κάτι παραπάνω από μια αξιόλογη απόφαση σε σύγκριση με το κόστος αγοράς ενός νέου ρολογιού!

Καθώς η εξυπηρέτηση είναι περίπλοκη και λεπτομερής, η χρήση τρίτου παρόχου μπορεί να είναι πολύ πιο γρήγορη από την απευθείας μετάβαση στην μητρική εταιρεία. Το κεντρικό σέρβις μιας μάρκας μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες ή και μήνες για να επιστρέψει το ρολόι σας.

Πώς να φροντίζετε το ρολόι σας μεταξύ 2 σέρβις

Εάν δεν το έχουμε ήδη ξεκαθαρίσει, πρέπει να κάνετε τακτικά σέρβις στο ρολόι σας για να το διατηρείτε σε άριστη κατάσταση! Μια πλήρης υπηρεσία θα κάνει θαύματα για να επαναφέρει το ρολόι σας στην ίδια ποιότητα όπως όταν το αγοράσατε. Ωστόσο, η φροντίδα του πολυτελούς ρολογιού σας δεν πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κάθε λίγα χρόνια – θα πρέπει να είναι καθημερινό φαινόμενο! Μπορείτε να κάνετε πολλά καθημερινά πράγματα για να διατηρήσετε το ρολόι σας σε άψογη λειτουργική κατάσταση εκτός κανονικού σέρβις.

Πρώτα απ ‘όλα, και ίσως το πιο προφανές, είναι να αποφύγετε να πέσει ή να χτυπήσει το ρολόι σας. Το ρολόι σας είναι ένα είδος πολυτελείας και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Αν και προφανώς δεν σκοπεύετε να το ρίξετε, είναι εύκολο να εφησυχάζεστε και να απρόσεκτοι με το πώς χρησιμοποιείτε το ρολόι.

Η θήκη συσκευασίας του Omega-Seamaster-Diver-300M-Tokyo-2020-522.30.42.20.04.001
Το κουτί με το οποίο διατίθεται το Omega-Seamaster-Diver-300M-Tokyo-2020-522.30.42.20.04.001

Ακόμη και απλά χτυπήματα μπορούν να επηρεάσουν εκατοντάδες μέρη και να βλάψουν την κίνηση. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι το ρολόι αποθηκεύεται με ασφάλεια όταν δεν χρησιμοποιείται. Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι ένα τραπέζι ή ένα κομοδίνο είναι αρκετά καλό, οτιδήποτε μπορεί εύκολα να το κάνει να πέσει. Επιπλέον, τα παιδιά και τα κατοικίδια μπορεί να είναι ένας εφιάλτης! Σας συνιστούμε να κρατάτε το ρολόι σε κουτί αποθήκευσης.

Βεβαιωθείτε ότι καθαρίζετε το ρολόι τακτικά. Καθώς το ρολόι σας πηγαίνει από μέρος σε μέρος, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, θα μαζεύει κάθε είδους βρωμιά, όπως σκόνη και βρωμιά. Αυτά μπορούν να κάνουν τα πάντα, από το να αφήσουν σημάδια μέχρι να καταστρέψουν το ρολόι και να μπλοκάρουν τα καντράν. Χρησιμοποιείτε τακτικά ένα μαλακό πανί για να σκουπίζετε τυχόν βρωμιά ή σκόνη. Εάν το ρολόι είναι αδιάβροχο , μπορείτε να χρησιμοποιείτε σαπούνι και νερό κάθε λίγους μήνες για βαθύτερο καθαρισμό.

Σας βοηθά, να γνωρίζετε τον τύπο του ρολογιού που έχετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά. Ένα αυτόματο ρολόι, για παράδειγμα, λειτουργεί με βάση την ενέργεια του χρήστη. Πρέπει να φοράτε ένα αυτόματο ρολόι τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι συνεχίζει να λειτουργεί και παρέχει ακριβή αποτελέσματα. Ένα ρολόι χαλαζία, ωστόσο, χρησιμοποιεί μπαταρία. Με αυτόν τον τύπο ρολογιού, πρέπει απλώς να διασφαλίσετε ότι η μπαταρία αντικαθίσταται όταν αρχίσει να υπολειτουργεί.

ομοαξονική διαφυγή

Αν έχετε πρόβλημα με το ρολόι, πηγαίνετε σε έναν επαγγελματία! Μην επιχειρήσετε να φτιάξετε μόνοι σας το ρολόι. Έχουμε ακούσει αμέτρητες ιστορίες ανθρώπων που προσπαθούν να φτιάξουν το ρολόι τους μόνο για να καταλήξουν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα, οδηγώντας σε δαπανηρές επισκευές.

Αφήστε μια απάντηση