Brands

Chopard, κατασκευαστής ελβετικών ρολογιών και κοσμημάτων

Andrik;o rol;oi Chopard L.U.C-XPS-1860-steel-2016

Ο ιδρυτής Louis-Ulysse Chopard δημιούργησε μια επιτυχημένη επιχείρηση για ρολόγια τσέπης και χρονόμετρα στο Sonvilier το 1860. Όταν εξαγοράστηκε από τον Karl Scheufele το 1963, η Chopard άλλαξε την παραγωγή σε ρολόγια κοσμημάτων που έφτασε στο υψηλό σημείωμα με το ρολόι Happy Diamonds του 1976 για τους άνδρες. Το ανδρικό τμήμα ρολογιών εποπτεύεται σήμερα από τον γιο και τον συμπρόεδρο Karl-Friedrich Scheufele.

Το 1860 ο Louis-Ulysse Chopard, τότε 24 ετών, ίδρυσε το εργαστήρι ωρολογοποιίας του στο Sonvilier, στην Ελβετική Jura. Το 1937 η εταιρεία, με επικεφαλής εκείνη την εποχή, με επικεφαλής τον γιο του Louis-Ulysse, Paul-Louis, μετακόμισε στη Γενεύη.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Chopard Lamaison
Ο ιδρυτής της εταιρείας Chopard Lamaison

Η τελευταία γενιά ωρολογοποιών Chopard πούλησε την εταιρεία στην οικογένεια Scheufele από τη Γερμανία το 1963. Η οικογένεια Scheufele ανέπτυξε γρήγορα τη φήμη της χρησιμοποιώντας το όνομα για τις δημιουργίες κοσμημάτων της. Συνδυάζοντας την ωρολογοποιία και τα κοσμήματα, το 1976 η Chopard δημιούργησε ένα από τα εμβληματικά ρολόγια της: το «Happy Diamonds Watch», με ένα σύνολο διαμαντιών που κινούνται ελεύθερα γύρω από το καντράν.

Το 1985, με πρωτοβουλία της Caroline Scheufele, η Chopard παρουσίασε την πρώτη της συλλογή κοσμημάτων, που πήρε το όνομά της από το ρολόι: Happy Diamonds. Συνέχισε με επιτυχία στην Fine Jewellery τη δεκαετία του 1990.

Το 1989, η Chopard άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Βιέννη. Το συγκρότημα διαθέτει πλέον περισσότερα από 140 καταστήματα παγκοσμίως και όχι λιγότερα από 1500 συνεργάτες.

Το 1996 σηματοδότησε ένα αποφασιστικό στάδιο στη στρατηγική της Chopard. Ο Karl-Friedrich Scheufele επέστρεψε στις ρίζες του, ανοίγοντας το Chopard Manufacture στο Fleurier, Val-de-Travers. Προορίζεται να φιλοξενήσει τον σχεδιασμό και την παραγωγή κινήσεων υψηλής ακρίβειας LUC (που πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή της εταιρείας)

Η Chopard Manufacture αποτελεί πλέον μέρος του πολύ περιορισμένου κύκλου των γνήσιων κατασκευαστών ωρολογοποιίας.

Η Chopard συμμετείχε επίσης εδώ και πολλά χρόνια στο έργο μεγάλων φιλανθρωπικών οργανώσεων. Η ομάδα έχει μακροχρόνιες συνεργασίες με το WWF, το Ίδρυμα Διεθνούς Λευχαιμίας José Carreras και το Ίδρυμα Elton John AIDS.

Andrik;o rol;oi Chopard Full-Strike-Minute Repeater

Ιδρύθηκε το
1860
Από
Louis-Ulysse Chopard
Διευθύνων Σύμβουλος
Karl-Friedrich Scheufele & Caroline Scheufele

Chopard & Cie. SA
Rue de Veyrot, 8
CH-1217 Meyrin 2 – Genève
Ελβετία
+41 22 719 31 31
info@chopard.ch

Αφήστε μια απάντηση