Νέα

Από που να αγοράσω Rolex – Οδηγός για την σωστή επιλογή

οδηγος αγορας rolex
οδηγος αγορας rolex

Το Rolex είναι συχνά το πρώτο προϊόν που οι άντρες θέλουν να αγοράσουν για να ανταμείψουν τον εαυτό τους. Ένα κλασικό ρολόι όπως το Datejust ή το Submariner μπορεί να σας βοηθήσει να θυμηθείτε αυτό το επίτευγμα για τις επόμενες δεκαετίες.

Ανεξάρτητα από τις απόψεις σας για το Rolex, πιθανώς δεν υπάρχει κανένας που να υποστηρίζει ότι μια καλή συλλογή ρολογιών είναι πλήρης χωρίς ρολόι Rolex.

Η Rolex υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος της αγοράς ρολογιών για δεκαετίες. Έχει εξαιρετική φήμη για ισχυρά αξιόπιστα ρολόγια. Εάν επιλέξετε το σωστό μοντέλο από ανοξείδωτο χάλυβα, θα αυξήσει ή τουλάχιστον θα διατηρήσει την αξία του. Επιπλέον, η συνέπεια των μοντέλων Rolex, με μικρές μόνο αλλαγές στα επόμενα χρόνια και δεκαετίες, το καθιστά ένα κλασικό διαχρονικό ρολόι που μπορείτε να φορέσετε για χρόνια και δεκαετίες που έρχονται. Γιατί λοιπόν να αγοράσετε ένα Rolex και αντίστροφα, υπάρχουν λόγοι για να μην αγοράσετε ένα;

Διαβάστε : Rolex Submariner 126610LN – Μια νέα γενιά

Πώς να αγοράσετε το πρώτο σας Rolex

Πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα Rolex δεν παρακολουθούν απαραίτητα τους λάτρεις της εταιρείας, αλλά είναι εξοικειωμένοι με την επωνυμία αρκετά για να κάνουν τη κίνηση και να πάρουν ένα ωραίο ρολόι. Τούτου λεχθέντος, η κουλτούρα του ρολογιού μπορεί να είναι αρκετά εκφοβιστική, επειδή υπάρχει τόση συζήτηση γύρω από αυτήν. Μερικές φορές, μπορεί να μοιάζει μη φιλόξενο επειδή οι άνθρωποι διαφωνούν τόσο παθιασμένα για πράγματα που τους αρέσουν, αλλά και για το Rolex. Εάν τα αφήσετε όλα αυτά για μια στιγμή, να έχετε πάντα υπόψη σας ότι ένα Rolex σας αλλάζει επίπεδο. Δεν μοιάζει με αυτοκίνητο που συνήθως μοιράζεστε. Μπορείτε να το χαρίσετε στον γιο σας, αλλά τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι δεν μοιράζονται ρολόγια, απλά τα φορούν.

Αυτές τις εποχές, είναι λιγότερο από ένα ρολόι και περισσότερο από ένα αξεσουάρ. Πρέπει να το φοράς και να σου αρέσει, και αυτό έχει σημασία. Ας δούμε μερικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε με ένα Rolex που θα λατρέψετε και θα θέλετε να φορέσετε για τα επόμενα χρόνια.

Βήμα 1: Ρωτήστε τον εαυτό σας τρεις βασικές ερωτήσεις

Είναι το Rolex κατάλληλο για το προσωπικό μου στυλ και πώς θα το φορέσω;

Το Rolex μπορεί να είναι πανταχού παρόν, αλλά σας αρέσει πολύ το στυλ του Rolex ή είναι απλώς το εμπορικό σήμα που σας ενδιαφέρει; Πόσο συχνά θέλετε να φοράτε αυτό το ρολόι; Είναι το στυλ σας πιο κομψό ή πιο casual; Όλα τα ρολόγια που έκαναν το Rolex δημοφιλές και διάσημο είναι αθλητικά ή επαγγελματικά ρολόγια, όχι τα απλά. Δεν προορίζονται να φορεθούν με κοστούμια και επίσημα ρούχα, παρόλο που το κάνουν πολλοί. Τούτου λεχθέντος, σε αυτήν την εποχή και σήμερα, πολλοί άνθρωποι φορούν ανοξείδωτα GMT Masters, Submariners ή Datejust με κοστούμια.

Διαβάστε : Γιατί δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Rolex Datejust

Μπορώ να αντέξω οικονομικά ένα Rolex;

Το Rolex έχει υψηλή τιμή και είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη το κόστος πριν αγοράσετε.

Αγοράζω αυτό το ρολόι Rolex για τους σωστούς λόγους;

Το αγοράζετε για τον εαυτό σας ή για άλλους; Το θέλετε απλώς επειδή είναι σύμβολο κατάστασης ή επειδή σας αρέσει πραγματικά η εμφάνιση; Θα φοράτε αυτό το ρολόι συχνά; Στο τέλος της ημέρας, θα πρέπει να αγοράσετε μόνο κάτι που θα φοράτε συχνά γιατί με αυτόν τον τρόπο, το κόστος ανά φθορά είναι πραγματικά χαμηλό.

Μόλις απαντήσετε με ειλικρίνεια σε όλες αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 2: Επιλέξτε Νέο, Προκατασκευασμένο ή Vintage

Ένα νέο Rolex είναι αρκετά απλό. Πληρώνετε πλήρη τιμή, παίρνετε το αυθεντικό προϊόν σας, παίρνετε τα κουτιά, τα χαρτιά και όλα όσα υπάρχουν. Η αγορά ενός νέου Rolex θα σας δώσει ηρεμία αλλά θα πληρώσετε επίσης ένα μεγάλο κομμάτι χρημάτων για αυτό.

Τώρα ίσως να είσαι σαν εμάς και σου αρέσουν τα vintage πράγματα. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα vintage ρολόι Rolex θα μπορούσε να είναι κάτι για εσάς. Το Vintage ορίζεται ως ηλικίας τουλάχιστον 20 ή 30 ετών, ενώ η αντίκα ορίζεται ως 100 ετών και άνω. Για πολλά χρόνια, τα vintage Rolex δεν ήταν δημοφιλή, αλλά τα τελευταία χρόνια οι τιμές και το ενδιαφέρον για τα ρολόγια έχει αυξηθεί, οδηγώντας σε μια επακόλουθη αύξηση του ενδιαφέροντος και των τιμών των vintage κομματιών.

Η τρίτη κατηγορία είναι τα προιδιόκτητα ρολόγια Rolex, τα οποία είναι ηλικίας κάτω των 20 ετών. Συνολικά, αυτό είναι ίσως το πιο οικονομικό τμήμα τιμών, επειδή τα vintage ρολόγια μερικές φορές ανεβαίνουν στην τιμή επειδή ένα συγκεκριμένο μοντέλο είναι σπάνιο ή περιζήτητο. Τα προ-ιδιοκτησιακά Rolex, από την άλλη πλευρά, έχουν πιθανώς την καλύτερη σχέση τιμής μεταξύ φθοράς και έκπτωσης. Φυσικά, όπως ανέφερα προηγουμένως, τα προ-ιδιοκτησιακά και vintage Rolex μπορεί να είναι πλαστά ρολόγια ή να έχουν πλαστά εξαρτήματα, γι ‘αυτό λάβετε το υπόψη σας.

Βήμα 3: Επιλέξτε τις λεπτομέρειες του ρολογιού σας

Μέγεθος

Ξεκινήστε με ένα μέγεθος της θήκης ρολογιού, επειδή το μέγεθος έχει σημασία σίγουρα σε ένα ρολόι. Πιστεύουμε ότι το μέγεθος πρέπει πάντα να είναι ανάλογο, όπως και οτιδήποτε άλλο στα κλασικά ανδρικά ρούχα. Εάν έχετε έναν λεπτό καρπό, χρειάζεστε ένα μικρότερο ρολόι. Εάν έχετε μεγάλο καρπό, χρειάζεστε ένα μεγαλύτερο ρολόι. Συνολικά όμως, πιστεύω ότι υπάρχει η τάση να για μεγαλύτερα ρολόγια, οπότε ακόμα κι αν έχετε μεγαλύτερο καρπό, προτείνουμε να παραμείνετε μακριά από τα μεγάλα ρολόγια πάνω από το μέγεθος της θήκης των 41 χιλιοστών, επειδή επίσης γίνονται παχύτερα και ευρύτερα. Η εμφάνιση είναι φανταχτερή, χοντροειδής και αποφασιστικά ανεπαρκής.

Οι περισσότεροι άντρες που ενδιαφέρονται για ένα Rolex θα κυμαίνονται μεταξύ των διαστάσεων των 36 mm και 41 mm. Εάν έχετε πολύ μικρούς ή λεπτούς καρπούς, ένα μέγεθος 34 mm μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς. Και πάλι, αν έχετε μεγάλο καρπό, το 41 είναι το μέγιστο που θα προτείναμε. Εάν δεν είστε σίγουροι για το μέγεθος του ρολογιού που σας ταιριάζει, λάβετε υπόψη ότι το ρολόι πρέπει να καλύπτει περίπου τα δύο τρίτα του πλάτους του καρπού σας.Τώρα, εάν έχετε έναν λεπτό καρπό, ορισμένα μοντέλα όπως το Submariner που διατίθενται μόνο 40 mm μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

Υλικό και ζώνη

Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να επιλέξετε το σωστό υλικό και μπάντα. Για τη Rolex, σας προτείνω να πάτε με μια ανοξείδωτη θήκη ρολογιού και μπρασελέ, απλώς και μόνο επειδή συμβαδίζει με τον σπορ χαρακτήρα του ρολογιού. Συμβαίνει επίσης να είναι το πιο περιζήτητο υλικό, που αντιστέκεται στον χρόνο εξαιρετικά καλά και διατηρεί περισσότερη αξία.

Εάν για κάποιο λόγο σας αρέσει η δίχρωμη εμφάνιση από ανοξείδωτο ατσάλι και χρυσό, αναζητήστε το. Σε αυτήν την περίπτωση, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε την αγορά vintage γιατί ο χρυσός είναι πολύ πιο ακριβός στο λιανικό εμπόριο, επομένως η αρχική τιμή είναι υψηλότερη. Στην προ-ιδιοκτησιακή και vintage αγορά, το δίχρωμο είναι λιγότερο επιθυμητό, ​​επομένως οι τιμές vintage είναι κάτω από το ανοξείδωτο ατσάλι. Αν θέλετε να πάρετε ένα Rolex Daytona σε χρυσό ή πλατίνα, αναζητήστε το. Είναι πιθανό να μην είναι κακή επένδυση.

Μία σκέψη στο“Από που να αγοράσω Rolex – Οδηγός για την σωστή επιλογή”

Αφήστε μια απάντηση