Νέα

Γιατί δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Rolex Datejust

Rolex-Datejust-41
Rolex-Datejust-41

Ήταν το 2009 όταν η Rolex παρουσίασε αυτό το κλασικό ρολόι χειρός στα 41mm. Πολλοί από τους λάτρεις το αγάπησαν και ορισμένοι το αγόρασαν (και εξακολουθούν να το κατέχουν). Είναι ένα πιο αρσενικό μέγεθος Datejust, αλλά με όλα τα δροσερά σχεδιαστικά στοιχεία που μας θυμίζουν το πρώτο Datejust από το 1945. Η Rolex έκανε κάτι στο σχεδιασμό αυτού του ρολογιού που αφαίρεσε τις κομψές γραμμές του αρχικού Datejust 36mm. Το Datejust 36mm δεν βγήκε ποτέ από την παραγωγή και εξακολουθεί να βρίσκεται στη βασική συλλογή, αλλά το Datejust II αποκλείστηκε μέσα σε λίγα χρόνια. Ήταν απλά πολύ χοντρό και ογκώδες, μια εσφαλμένη ερμηνεία του τι ήθελε η αγορά. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά στη Rolex. Ο σχεδιασμός είναι τόσο δυνατός που φαίνεται ότι μπορεί να χειριστεί το λίγο υπερβολικό βάρος αρκετά καλά. Το 2016, η Rolex έκανε μια μικρή διόρθωση και σας παρουσίασε το Datejust 41. Πρόκειται για μια πιο κομψή έκδοση του Datejust II, ή απλά μια μεγαλύτερη έκδοση του ήδη κομψού Datejust σε 36mm. Αρχικά ήταν διαθέσιμο μόνο σε δύο χρώματα, αλλά από το 2017 διατίθεται επίσης σε ανοξείδωτο ατσάλι.

Rolex-Datejust-41

Το γεγονός ότι ένα ρολόι ανήκει σε διάσημους ανθρώπους δεν είναι πολύ σημαντικό για μας. Ωστόσο, για μερικούς ανθρώπους το Datejust μπορεί να βρεθεί στους καρπούς πολλών διασημοτήτων ή να εμφανίζεται σε ταινίες, όπου λαμβάνουν ακόμη και μια μικρή προσοχή όπως στο American Psycho, όπου ο χαρακτήρας Patrick Bateman λέει στο «θύμα» του «Don μην αγγίξεις το ρολόι ». Το Datejust μπορεί να μην έχει το ίδιο καθεστώς με το Day-Date, αλλά είναι σίγουρα ένα εξαιρετικά αναγνωρίσιμο ρολόι ακόμη και σε εκείνους που δεν θεωρούνται λάτρεις του ρολογιού ή συλλέκτες. Είναι σημαντικό ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το Rolex Datejust στο προσωπικό σας στυλ. Αν θέλετε να διατηρήσετε τα πράγματα σε κατάσταση μυστικότητας, προτιμώντας το υποτιμημένο, ένα Datejust από ανοξείδωτο ατσάλι με βραχιόλι Oyster, ομαλή ατσάλινη στεφάνη και ένα μπλε ή ασημί καντράν ταιριάζει στις ανάγκες σας. Σε περίπτωση που το Rolex Datejust είναι το ρολόι σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα δίχρωμο (ατσάλι και κίτρινο χρυσό ή ατσάλι και χρυσό Everose για παράδειγμα), να επιλέξετε το κυματοειδές χρυσό πλαίσιο, ένα δίχρωμο βραχιόλι Jubilee και έναν δίσκο σχιστόλιθου με πράσινους λατινικούς αριθμούς. Μπορείτε να κάνετε το Datejust αυτό που θέλετε.

Το Datejust μπορεί να είναι το τέλειο all-arounder στη συλλογή Rolex. Γνωρίζουμε ότι το Submariner, το GMT-Master και το Daytona είναι αυτά που έρχονται στο μυαλό των πελατών, αλλά η Datejust έχει λίγο πολύ τις ίδιες προδιαγραφές όταν πρόκειται για κίνηση και βραχιόλι. Και ίσως το πιο σημαντικό, η Datejust δεν έχει προβλήματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα. Φαίνεται ότι ο αριθμός παραγωγής είναι υψηλότερος στα μοντέλα Datejust, ίσως επειδή υπάρχει επίσης μεγαλύτερη ποικιλία μεταξύ τους. Αν θέλετε απλώς να απολαύσετε ένα ρολόι και να μην αγοράσετε ένα, το Rolex Datejust θα μπορούσε να γίνει ο σύντροφός σας για μια ζωή. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι δεν είναι αρκετά σπορ ή πολύ βαρετό, αλλά χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα διαμόρφωσης στον επίσημο ιστότοπο της Rolex, θα δείτε ότι μπορείτε να πάτε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση με αυτό το ρολόι. Και για να είμαστε ειλικρινείς, η αντίσταση των 100 μέτρων στο νερό θα σας επιτρέψει να το χρησιμοποιήσετε μόνο για κολύμπι. Ακριβώς όπως και ο Πάτρικ Μπατέμαν, δεν χρειάζεται ποτέ να βγάλεις αυτό το ρολόι από τον καρπό σου.

Είτε προτιμάτε το Datejust στο κλασικό του μέγεθος 36mm είτε το νέο 41mm, ουσιαστικά δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με κανένα από τα μοντέλα. Μπορεί να είναι το τέλειο ρολόι για όσους θέλουν μόνο ένα, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιαδήποτε συλλογή. Πιθανότατα θα συνειδητοποιήσετε σύντομα ότι είναι το ρολόι στο οποίο επιστρέφετε πολύ συχνά. Είναι απίστευτα άνετο, ειδικά με το φανταχτερό βραχιόλι Jubilee ή λίγο πιο σπορ με το βραχιόλι Oyster.

Σχεδόν όλα τα μοντέλα Datejust είναι εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινήσεων Rolex. Τα μικρότερα μεγέθη μοντέλα Lady-Datejust στα 28mm και 31mm έχουν τις νέες κινήσεις διαμέτρου Rolex 2236. Εξοπλισμένο με ένα Syloxi σε σιλικόνη, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Rolex, προσφέρει υψηλό επίπεδο ακρίβειας. Είναι εγγυημένο ότι λειτουργεί εντός -2 και +2 δευτερολέπτων την ημέρα, και αυτό έχει ρυθμιστεί και δοκιμαστεί μετά το περίβλημα (σε αντίθεση με την τυπική πιστοποίηση χρονόμετρου που γίνεται μόνο στην κίνηση). Τα μοντέλα 36mm και 41mm έχουν το διαμέτρημα Rolex 3235, με την ίδια ακρίβεια της κίνησης στις μικρές εκδόσεις Datejust, αλλά με απόθεμα ισχύος 70 ωρών αντί 55 ωρών.  Λάβετε υπόψη ότι ορισμένες από τις διαμορφώσεις 36 mm που βρίσκονται στη συλλογή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν την κίνηση 3135. Αν και αυτή η κίνηση έχει τα ίδια πρότυπα ακρίβειας, το απόθεμα ισχύος είναι περίπου 48 ώρες.

Μία σκέψη στο“Γιατί δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με το Rolex Datejust”

Αφήστε μια απάντηση