Κριτικές

Εξετάζουμε το Rolex Submariner 126610 LN

Rolex Submariner 126610 LN κριτικη
Rolex Submariner 126610 LN κριτικη

Το Rolex Submariner δεν είχε πάντα διάμετρο 40 mm. Όταν όμως δημιουργήθηκε ήταν λίγο μικρότερο, στα 37 χιλιοστά. Μόλις η θήκη αναβαθμίστηκε ξανά μέχρι το 2010, στην πραγματικότητα δεν έγινε ευρύτερη, απλώς απέκτησε μια γενικά χοντροειδή εμφάνιση. Προστέθηκε σε αυτό η εισαγωγή του κεραμικού πλαισίου και αυτή ήταν πιθανώς η μεγαλύτερη απόκλιση του Rolex από την αρχή του Submariner.

Αυτό, όμως … μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα θέματα. Υπήρχε η ανταλλαγή με λευκό χρυσό περίγραμμα στους δείκτες με το 5513, πράγματα που πιθανότατα θα παρατηρήσατε πολύ εύκολα με το έμπειρο μάτι σας.

Το νέο 126610 LN, ωστόσο, παίρνει τα ηνία για να εντοπίσει τη διαφορά, διότι παρόλο που η θήκη έχει μειωθεί κατά ένα χιλιοστό, οι αναλογίες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό οι ίδιες.

Υπάρχουν μερικές μικρές τροποποιήσεις, ωστόσο, που πιθανότατα πρέπει να επισημανθούν. Οι προφυλακτήρες της κορώνας έχουν επαναπρογραμματιστεί, οι ωμές επίσης, με το βραχιόλ να διευρύνεται για να καλύψει την αλλαγή. Εάν υπήρχαν ποτέ παράπονα σχετικά με το προηγούμενο 116610 LN, ήταν αυτά, και ήταν πολύ μικρά παράπονα, αποτέλεσμα πολύ μικρών διορθώσεων.

Υπάρχει και το νέο διαμέτρημα 3235, με το απόθεμα ισχύος να αυξάνεται σε 70 ώρες και το απόσπασμα της τελευταίας ρύθμισης Chronergy, όχι ότι πολλοί χρήστες θα παρατηρούσαν πραγματικά τη διαφορά, αλλά τουλάχιστον αυτό το φέρνει σε ταχύτητα με τα άλλα ρολόγια στην περιοχή που έχουν ήδη ενημερωθεί.

Άρα, αυτό το ρολόι είναι μια απογοήτευση; Δεν είναι έκπληξη, αυτό είναι σίγουρο. Η Rolex γνωρίζει ότι οι άνθρωποι φορούν μεγαλύτερα ρολόγια. Δοκιμάζει επίσης αυτή τη θεωρία με τον Explorer, το Datejust και μεγάλο μέρος της κατώτερης εταιρείας του, Tudor.

Αλλά υπάρχει επίσης κάτι πολύ ενδιαφέρον εδώ, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί από τη Rolex στο παρελθόν. Είναι μια εταιρεία, σίγουρα σε όλη αυτή τη χιλιετία τουλάχιστον, που δεν ξεχωρίζει σε κανέναν. Οι άνθρωποι ήθελαν ένα κεραμικό περίβλημα Pepsi, πήραν μπλε και μαύρο. Όταν βγήκε το Pepsi, ήταν πολύτιμο μέταλλο μόνο.

Αυτό που δεν έχει κάνει ποτέ η Rolex είναι να ακούσει κριτική και να απαντήσει σε αυτήν. Ωστόσο, εδώ, με το 126610 LN, τις άκουσαν. Είπαμε ότι οι ωτίδες ήταν πολύ παχιές και τις συρρίκνωσαν. Είπαμε ότι ο προφυλακτήρας της κορώνας ήταν πολύ χοντροειδής, το βελτιώσανε. Έτσι, παρόλο που αυτές οι αλλαγές μπορεί να φαίνονται μειωτικές και ακόμη και αδιάφορες, στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αυτό που όλοι ζητούν: το ίδιο, αλλά διαφορετικό.

Φαίνεται ότι η επιτυχία της Rolex απέχει πολύ από το να σταματήσει και υπάρχει λόγος για αυτό. Έχει μπει στη διαδικασία να δημιουργεί μοντέλο μετά από μοντέλο χωρίς συνοχή ή εστίαση σε κάτι που θα ταράξει τα νερά. Το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να μην συναρπάζει, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή το η ολοκληρωμένη εμφάνιση είναι πολύ μακριά από την πορεία των φθίνουσας επιστροφής προς την τελειότητα και για να είμαστε ειλικρινείς, η απόσταση έχει μικρύνει.

Αφήστε μια απάντηση