Κριτικές, Νέα

Longines Silver Arrow

Ανδρικό ρολόι LONGINES SILVER ARROW

Ένα ακόμα ελκυστικό μοντέλο εντάσσεται στη συνεχώς αναπτυσσόμενη συλλογή Heritage της Longines.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το έχουμε πει, αλλά η Longines είναι μία από τις μάρκες που ξέρει καλύτερα να παίζει με την κληρονομιά της και να αναβιώνει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα της. Σκεφτείτε για το υπέροχο Tuxedo Chronograph , το all-time κλασικό Legend Diver ή το περίεργα δροσερό Avigation A7 .

Φέτος, η Longines προσθέτει αρκετά νέα μοντέλα στη συλλογή Heritage της, όπως το τιτάνιο BigEye και το πιο σημαντικό, αυτή η νέα έκδοση του Silver Arrow. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό το ρολόι ξαναζωντανεύει, αλλά φαίνεται ότι η φετινή έκδοση έχει πολλά επιχειρήματα για να γίνει ένα υπέροχο ανδρικό ρολόι. Κάτι που θα επαληθεύσουμε τώρα με μια πρακτική συνεδρία.

Το ιστορικό του Silver Arrow

Πριν ρίξουμε μια ματιά στο νέο Silver Arrow, πρέπει να εξετάσουμε την πραγματική ομοιότητα, το αρχικό μοντέλο. Η ιστορία του Longines Silver Arrow χρονολογείται από το 1955 όταν η μάρκα διοργάνωσε έναν εσωτερικό διαγωνισμό για να βρει το όνομα ενός νέου ρολογιού με πρωτοποριακό σχέδιο. Ένα όνομα προέκυψε από τις 450 προτάσεις: Silver Arrow – μια αναφορά στα διάσημα γερμανικά σπορ αυτοκίνητα που κυριάρχησαν στα αγωνιστικά κυκλώματα της εποχής.

Η Longines κυκλοφόρησε το πρώτο Silver Arrow το 1956. Τότε, κάθε μία από τις συλλογές της μάρκας έφερε ένα έμβλημα. Και αυτό το φουτουριστικό μοντέλο δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Για να συμβολίσει τη σύνδεσή του με αγωνιστικά κυκλώματα και ουράνια μονοπάτια, η θήκη του Silver Arrow ήταν διακοσμημένη με ένα υπερηχητικό αεροπλάνο που πετάει μέσα στα αστέρια. Αν και ήταν ένα απλό ρολόι μόνο για προβολή ώρας, το καντράν ήταν διακοσμημένο με σύγχρονα στοιχεία, όπως οι αιχμηροί δείκτες σε σχήμα σπαθιού και η δροσερή υφή των ραβδωτών δεικτών του.

Ανδρικό ρολόι vintage Longines Silver Arrow
Η έκδοση 2009 του Longines Silver Arrow

Το ρολόι που θα δούμε σήμερα δεν είναι η πρώτη φορά που η Longines εκδίδει ξανά. Ήδη το 2009, η μάρκα εισήγαγε ένα μοντέλο εμπνευσμένο από vintage βασισμένο στην αρχική ιδέα. Ήταν ένα ρολόι 38,5 mm με μια σχετικά γενική θήκη και ένα δίχρωμο καντράν με κάποιες λεπτομέρειες εμπνευσμένες από το ρολόι του 1956, αλλά με ημερομηνία και χωρίς το κύριο διακριτικό στοιχείο του Silver Arrow, τα ευρετήρια με ραβδώσεις.

Το νέο LONGINES SILVER ARROW

Ένα πράγμα είναι σίγουρο ότι η ομάδα της Longines είναι καλά εκπαιδευμένη στην άσκηση των εκλεκτής ποιότητας εκδόσεων. Σίγουρα, αυτή δεν είναι η πιο περίπλοκη από τις δημιουργικές διαδικασίες καθώς δεν μιλάμε για ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο που ξεκίνησε από το μηδέν, αλλά ας υποθέσουμε ότι όταν πρόκειται για την εισαγωγή ρετρό έμπνευσης σε ένα μοντέρνο πακέτο, το Longines δεν είναι μόνο καλό αυτό, γίνεται όλο και καλύτερο με τα χρόνια – όπως φαίνεται από την έκδοση 2009 του Silver Arrow.

Ενώ αυτό το ρολόι είναι ακόμα ελκυστικό σήμερα, έχασε το πιο διακριτικό στοιχείο σχεδίασης του μοντέλου της δεκαετίας του 1950, αυτό των ευρετηρίων. Λοιπόν, η Longines το διορθώνει το 2021 με μια νέα έκδοση του Silver Arrow που στοχεύει να είναι πιο κοντά στο πνεύμα της αρχικής έκδοσης.

Ανδρικό Ρολόι 2021 Longines Silver Arrow
2021 Longines Silver Arrow – L2.834.4.72.2

Πρώτον, η περίπτωση αυτού του Silver Arrow millésime 2021 είναι πολύ πιο κοντά στο αρχικό ρολόι, τουλάχιστον όσον αφορά το σχήμα και το σχεδιασμό – όχι σε όρους αναλογιών. Το μοντέλο της δεκαετίας του 1950 είχε πιθανώς διάμετρο περίπου 34 mm και αυτό το νέο Silver Arrow έχει διάμετρο 38,50 mm. Με κάθε τρόπο, αυτή είναι μια συμπαγής θήκη, σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα.

Η ιδέα της Longines με τη συλλογή Heritage δεν ήταν ποτέ 100% πιστή, αλλά για να ξεσηκώσει το παρελθόν με μοντέρνα σχεδιασμένα μοντέλα. Το ανδρικό ρολόι έχει ένα ευχάριστο μέγεθος και είναι σχετικά λεπτό στον καρπό.

Η θήκη είναι όμορφα κατασκευασμένη, με στεφάνη που κάθεται χαμηλά στη θήκη και θολωτή θήκη, ενισχύοντας την αίσθηση της λεπτότητας (περίπου 10 mm). Η θολωτή κορώνα είναι επίσης μια ωδή στο αρχικό μοντέλο και το caseback είναι διακοσμημένο με το οριστικό στοιχείο αυτής της συλλογής, ένα υπερηχητικό αεροπλάνο που πετάει μέσα από τα αστέρια. Είναι ανθεκτικό στο νερό μόνο 30 μέτρα, αλλά αυτό το ρολόι επιδεικνύει καθαρά την κομψή πλευρά του.

Το σχήμα της θήκης είναι επίσης πιστό στο πρωτότυπο με λεπτές, γωνιακές προεξοχές, μια εσωτερική και εξωτερική λοξοτομή και μια γωνιακή, σχετικά παχιά στιλβωμένη στεφάνη. Δεν θα έλεγα την κάσα ιδιαίτερα διακριτική, ωστόσο εκτελείται και αναλογεί ευχάριστα. Είναι αρκετά καλό να μην ξεχαστεί αλλά αρκετά διακριτικό για να αφήσει χώρο για την πραγματική έλξη, το καντράν.

Αυτό που πραγματικά έχει σημασία εδώ είναι το καντράν – και αυτό συμβαίνει συχνά με αυτές τις απλές εκδόσεις Longines μέσα στο χρόνο. Θυμάμαι πόσο ιδιαίτερη ήταν η κλήση του Tuxedo Chronograph. Λοιπόν, το καντράν του Silver Arrow – παρόλο που δεν έχει την ίδια πολυπλοκότητα με το Tux ‘- είναι αρκετά ελκυστικό και εκτελείται εντυπωσιακά για ένα ρολόι sub-2K.

Ανδρικό ρολόι Longines Silver Arrow legs

Στην αρχή, φαίνεται σχετικά απλό, με ασημί-λευκό χρώμα, ελαφρώς κοκκιώδη υφή και εφαρμοσμένους δείκτες. Μια πιο προσεκτική επιθεώρηση αποκαλύπτει, ωστόσο, όμορφες λεπτομέρειες που αποτίουν φόρο τιμής στο αυθεντικό ρολόι.

  • Πρώτον, το καντράν, όπως και ο κρύσταλλος ζαφείρι, έχει τρούλο.
  • Δεύτερον, το χρώμα είναι πιο ζωντανό στο φως του περιβάλλοντος από ό, τι θα περίμενε κανείς, με ευχάριστες μεταλλικές αντανακλάσεις.
  • Τέλος, αυτό το νέο μοντέλο είναι σχετικά διακριτικό σχετικά με τη βιβλιογραφία του καντράν, φέρνοντας μόνο το λογότυπο, το όνομα της μάρκας και το όνομα της συλλογής σε ιστορικά σωστές γραμματοσειρές.

Και υπάρχουν αυτά τα μοναδικά ευρετήρια, τα οποία είναι ραβδωτά και γυαλισμένα, παίζουν με το φως και τραβούν την προσοχή. Αυτά εκτελούνται τακτοποιημένα με ακριβείς υφές και επιφάνειες. Συνδυάζονται με πολύπλευρους δείκτες ντουφίν, γεμάτα με ένα λεπτό ένθετο SLN. Η περιφέρεια του επιλογέα είναι επίσης ενδιαφέρουσα, με μεταλλική κυκλική περιοχή και δείκτες λεπτών – με φωτεινές γραμμές κάθε πέντε λεπτά.

Στο εσωτερικό της θήκης, το νέο Longines Silver Arrow δεν κοιτάζει το παρελθόν και διαθέτει το ιδιόκτητο διαμέτρημα της μάρκας L888.5. Αυτή η αυτόματη κίνηση, που βασίζεται σε ένα ETA 2892 aubauche, επιφέρει πολλές βελτιώσεις. Το απόθεμα ισχύος, για παράδειγμα, είναι τώρα 72 ώρες. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με ένα ελατήριο ισορροπίας πυριτίου για να εξασφαλίσει ακρίβεια υψηλής ακρίβειας και αυξημένη αντίσταση στα μαγνητικά πεδία. Τέλος, έχει αναπτυχθεί για να είναι αξιόπιστη, αποδεδειγμένη από την 5ετή εγγύηση που παρέχεται με το ρολόι.

Το Longines Silver Arrow φοριέται σε ένα κομψό λουράκι 19mm που συμπληρώνει το βελτιωμένο σχεδιασμό του. Είναι μια διακριτική και συντηρητική επιλογή, η οποία μπορεί πάντα να αλλάξει αργότερα αν θέλετε κάτι πιο δυναμικό.

Μία σκέψη στο“Longines Silver Arrow”

Αφήστε μια απάντηση