Χαρακτηριστικά

Νέο Longines Spirit, Green Dial

Ανδρικό ρολόι Green Longines Spirit Long Dial

Μια χακί συστροφή για το κλασικό ρολόι πιλότου του Longines.

Παρουσιάστηκε το 2020, η συλλογή Longines Spirit είναι ένα αφιέρωμα στους πρωτοπόρους που κατέκτησαν τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα, βασιζόμενοι στα όργανα του χρόνου Longines. Παρόλο που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά Longines και τα στοιχεία σχεδιασμού της αεροπορίας, αυτή η γραμμή που είναι εμπνευσμένη από vintage σχέδιο, δεν είναι μια εκ νέου έκδοση, αλλά δημιουργήθηκε από το μηδέν για να γιορτάσει αυτήν την πλούσια κληρονομιά.

Η συλλογή περιλαμβάνει μοντέλα χρόνου και ημερομηνίας 40 mm και 42 mm και χρονογράφο και όλα έρχονται με κίνηση με πιστοποίηση χρονομέτρου. Ακολουθώντας τις κλασικές επαναλήψεις με ασημί, μαύρο και μπλε καντράν, τα μοντέλα ώρας και ημερομηνίας είναι τώρα διαθέσιμα με πράσινο φόντο.

Το πράσινο είναι το νέο μπλε, το οποίο ήταν το νέο μαύρο και τώρα εμφανίζεται στο καντράν των ρολογιών Longines Spirit με σκούρα σκιά χακί σε συνδυασμό με ματ φινίρισμα αμμοβολής. Δίπλα στις κλασικές εκδόσεις με ασημί, μαύρο και μπλε καντράν, επιτρέπει στο Longines να εισάγει ένα επιπλέον χρώμα στη συλλογή με μια σπορ αλλά κομψή πινελιά. Και, αυτό φαίνεται μάλλον συνεπές με το στυλ ρολογιού εμπνευσμένο από vintage σχέδιο.

Ανδρικό ρολόι Longines Spirit Green Dial, collection
Συλλογή ανδρικών ρολογιών Longines Spirit Green Dial 2021

Ενώ το χρώμα και το φινίρισμα είναι καινούργια, το καντράν παραμένει πιστό στο σχεδιασμό των προηγούμενων εκδόσεων. Σε ένα ανυψωμένο λεπτό κομμάτι με γυαλισμένα μεταλλικά πλαίσια δακτυλίου εφαρμόστηκαν αραβικοί αριθμοί. Επιπλέον, εφαρμόζεται το λογότυπο και τα πέντε αστέρια, που αποτελούν απόδειξη της ακρίβειας και της ειδικότητας του κινήματος.

Οι επιμήκεις δείκτες ώρας και λεπτού γεμίζουν με μπεζ φωταυγές υλικό για βέλτιστη ευκρίνεια και το άκρο του δείκτη δευτερολέπτου  είναι κόκκινο. Συνολικά, η προσοχή στις λεπτομέρειες και η αίσθηση του βάθους είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Όπως και άλλα μοντέλα Spirit time-and-date, το πράσινο καντράν διατίθεται σε 40mm ή 42mm. Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, η θήκη είναι ρετρό εμπνευσμένη σχεδίαση χωρίς ανοησίες, που ξεχωρίζει με αιχμηρές γραμμές και σχετικά μεγάλο ανυψωμένο πλαίσιο. Οι βουρτσισμένες επιφάνειες επισημαίνονται με τακτοποιημένα γυαλισμένα chamfers.

Η μεγάλη κοίλη κορώνα λειτουργεί εύκολα. Βιδώνει και η αντοχή στο νερό έχει βαθμολογία 10 ATM ή 100m – κάτι που είναι ευχάριστο για ένα καθημερινό σπορ ρολόι. Λαμβάνοντας υπόψη τις αρκετά μεγάλες ωτίδες, το ρολόι προσαρμόζει ελαφρώς μεγαλύτερο ιμάντα στον καρπό από ό, τι υποδεικνύει η διάμετρος. Αλλά με δύο διαθέσιμα μεγέθη, το μοντέλο πρέπει να ταιριάζει άνετα στους περισσότερους καρπούς.

Ανδρικό ρολόι Longines Spirit Green Dial, συλλογή
40mm στα αριστερά (χωρίς εφαρμοσμένο δείκτη στις 3 η ώρα) και 42mm στα δεξιά (με μερικώς εφαρμοσμένο δείκτη στις 3 η ώρα)

Έξι βίδες ασφαλίζουν τη σταθερή, χαραγμένη θήκη. Κάτω από το caseback βρίσκεται το αυτόματο διαμέτρημα Longines L888.4 (γνωστός και ως ETA A31.L11), το οποίο εμφανίζει τις ώρες, τα λεπτά, τα δευτερόλεπτα και την ημερομηνία. Αποκλειστικά για τη μάρκα, αυτή η κίνηση είναι ένα αξιοσημείωτο στοιχείο διαφοροποίησης σε σύγκριση με πολλά ρολόγια σε αυτό το επίπεδο τιμών. Διαμέτρου 25,60 mm, κτυπάει σε 25.200 δονήσεις ανά ώρα και το ελατήριο ισορροπίας είναι πυρίτιο, παρέχοντας έτσι προστασία έναντι μαγνητικών πεδίων. Επιπλέον, η ακρίβεια του πιστοποιείται από το COSC, το ελβετικό επίσημο ινστιτούτο δοκιμών χρονομέτρων. Τέλος, συνοδεύεται από ένα καθαρό απόθεμα ισχύος 72 ωρών.

Το Longines Spirit διατίθεται σε ένα μπεζ λουράκι με λευκή ραφή και είναι εξοπλισμένο με αγκράφα με καρφίτσα ή ατσάλινο βραχιόλι τριών συνδέσμων, ασφαλισμένο με τριπλό πτυσσόμενο κούμπωμα. Ο δερμάτινος ιμάντας διαθέτει ράβδους ελατηρίου ταχείας απελευθέρωσης και το ατσάλινο βραχιόλι είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα πρακτικό σύστημα εύκολης αλλαγής, ώστε να μπορείτε να αλλάξετε το λουράκι / βραχιόλι και να αλλάξετε την προσωπικότητα του ρολογιού σας σε δευτερόλεπτα, χωρίς να απαιτείται εργαλείο.

Όπως και οι άλλες επαναλήψεις της συλλογής, τα μοντέλα Longines Spirit Green Dial διατίθενται σε:

  • 2.020 EUR ,
  • 2.150 USD ή
  • 2.000 CHF

για τις εκδόσεις 40mm και

  • 2.120 EUR ,
  • 2.250 USD ή
  • 2.100 CHF

για τις εκδόσεις 42mm (τιμές για δερμάτινο λουράκι ή ατσάλινο βραχιόλι ). Για περισσότερες λεπτομέρειες και ηλεκτρονικές παραγγελίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.longines.com.

Ανδρικό ρολόι Longines Spirit Green Dial, back
Η πίσω όψη του Longines Spirit Green Dial

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ – LONGINES SPIRIT GREEN DIAL

  • Θήκη: Διάμετρος 40 mm ή 42 mm – θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι, βουρτσισμένη με στιλβωμένες πινελιές – κρύσταλλο ζαφείρι με τρούλο, αντιανακλαστική επίστρωση πολλαπλών στρωμάτων – βιδωτή κορώνα – ατσάλινη θήκη με 6 βίδες – 100μ.
  • Κλήση: πράσινο, αμμοβολή – εφαρμοσμένοι αριθμοί γεμάτοι με Super-LumiNova – ασημένιοι αμμοβολημένοι δείκτες γεμάτοι με Super-LumiNova – εφαρμοσμένο λογότυπο και αστέρια Longines – ανυψωμένο λεπτό κομμάτι με γυαλισμένο λοξο.
  • Κίνηση: διαμετρήματος L888.4 (επίσης γνωστό ως ETA A31.L11), ιδιόκτητο – πιστοποιημένο με χρονομετρητή από COSC – 25,60 mm – 21 κοσμήματα – 25.200 δονήσεις / ώρα – ελατήριο ισορροπίας πυριτίου – αποθεματικό ισχύος 72 ωρών – ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα και ημερομηνία.
  • Λουράκι / βραχιόλι: διατίθεται είτε σε μπεζ δερμάτινο λουράκι με αγκράφα ή ένα βραχιόλι από ανοξείδωτο ατσάλι με 3 συνδέσμους – γυαλί τριπλού πτυσσόμενου και άνοιγμα κομματιού – και οι δύο επιλογές είναι εξοπλισμένες με εναλλάξιμο σύστημα ιμάντα.
  • Αρ. Αναφοράς:
    L3.810.4.03.2 – 40mm σε δέρμα
    L3.810.4.03.6 – 40mm σε χάλυβα
    L3.811.4.03.2 – 42mm σε δέρμα
    L3.811.4.03.6 – 42mm σε χάλυβα
  • Διαθεσιμότητα: τώρα διαθέσιμο από εμπόρους λιανικής και online στο Longines.com

Αφήστε μια απάντηση