Brands

Patek Philippe

Patek Philippe ρολόι τοίχου
Patek Philippe ρολόι τοίχου στην Πράγα της Τσεχίας

Patek Philippe – Ελβετικός κατασκευαστής ρολογιών τελευταίας τεχνολογίας

Η Patek Philippe SA είναι ένας ελβετικός κατασκευαστής ρολογιών που ιδρύθηκε το 1839 από τους Antoine Norbert de Patek και François Czapek. Από το 1932, ανήκει στην οικογένεια Stern και είναι ένας από τους παλαιότερους κατασκευαστές ρολογιών, με αδιάκοπη ιστορία ωρολογοποιίας από την ίδρυσή της. Η Patek Philippe θεωρείται ένας από τους πιο διάσημους κατασκευαστές ρολογιών και παράγει ρολόγια τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τα πιο περίπλοκα μηχανικά ρολόγια.

Εργοστάσιο της Patek Philippe
Εργοστάσιο της Patek Philippe στη Γενεύη της Ελβετίας

Ιστορικό της Patek Philippe

Η Patek Philippe ιδρύθηκε το 1839 από δύο πολωνούς ωρολογοποιούς, την Antoine Norbert de Patek και τον François Czapek, στη Γενεύη. Οι δύο χώρισαν λόγω διαφωνιών. Από την αρχή, η μάρκα εξειδικεύεται στα πολυτελή, περίπλοκα ρολόγια τσέπης. Η Patek θα ενταχθεί αργότερα από τον Γάλλο ωρολογοποιό Adrien Philippe, τον εφευρέτη του μηχανισμού τυλίγματος χωρίς κλειδί. Αφού ο Patek πέθανε, ο Joseph Antoine Bénassy-Philippe, ένας από τους γαμπρούς του Adrien Philippe, διαδέχθηκε τη θέση του Patek.

Το 1887, ο Σταυρός Calatrava έγινε το λογότυπο της Patek Philippe. Το 1932, οι Charles Stern και Jean Stern απέκτησαν την εταιρεία κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Οι αδελφοί Stern ήταν ιδιοκτήτες του Fabrique de Cadrans Sterns Frères, συνεργάτης της Patek Philippe ως προμηθευτής καντράν. Από τότε, η κατασκευή ανήκει στην οικογένεια Stern, με επικεφαλής τον Henri Stern (γιος του Charles Stern), τον Philippe Stern (γιος του Henry Stern) και τώρα τον Thierry Stern (γιος του Philippe Stern).

Ρολόι Patek Philippe World Time Minute Repeater
Ανδρικό ρολόι Patek Philippe World Time Minute Repeater

Η Patek Philippe είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και πιο σεβαστούς κατασκευαστές ρολογιών εδώ και δεκαετίες. Είναι εξειδικευμένο στα ρολόγια επιπλοκών, με τη δημιουργία για παράδειγμα του ρολογιού Super-Complication, φτιαγμένο για τον Henry Graves, το οποίο ήταν το πιο περίπλοκο ρολόι που δημιουργήθηκε ποτέ για αρκετές δεκαετίες.

Η μάρκα απέκτησε μια ειδικότητα στη δημιουργία χρονογράφων και ρολογιών ημερολογίου. Η Patek κυκλοφόρησε το πρώτο ρολόι χρονογράφου στον κόσμο το 1923 (γυναικείο ρολόι) και το πρώτο ρολόι αδιάλειπτου ημερολογίου το 1925. Αργότερα, η μάρκα άρχισε να παράγει έναν τύπο ρολογιού που θα γίνει το σήμα κατατεθέν του, ο χρονογράφος ημερολογίου με την πολυπόθητη αναφορά 1518. Τα ρολόγια World-Timer, που δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια του Louis Cottier, είναι επίσης διάσημα κομμάτια του Patek Philippe.

Ρολόι Patek Philippe Nautilus
Ανδρικό ρολόι Patek Philippe Nautilus

Το 1976, η Patek Philippe θα κυκλοφορήσει ένα ρολόι που θα γίνει πραγματικός θρύλος, ένα ρολόι που σηματοδοτεί μία αλλαγή στη στρατηγική της μάρκας: το Patek Philippe Nautilus. Ενώ η Patek επικεντρωνόταν συνήθως σε κομψά και πολυτελή γυναικεία ρολόγια, το Nautilus θα είναι το πρώτο ατσάλινο αθλητικό ρολόι της μάρκας, ένα ρολόι που ακολούθησε την τάση που ξεκίνησε ο κύριος ανταγωνιστής της, Audemars Piguet, το 1972 με το Royal Oak. Αυτά τα δύο ρολόγια είναι τώρα ο κύριος εκπρόσωπος της κατηγορίας “πολυτελή αθλητικά ρολόγια” και το Nautilus είναι ένα από τα πιο συλλεκτικά ρολόγια στην αγορά.

Ρολόι Patek Philippe Calatrava
Ανδρικό ρολόι Patek Philippe Calatrava

Τα ρολόγια Patek Philippe κατασκευάζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις εγκαταστάσεις της στη Γενεύη – η παραγωγή περιλαμβάνει θήκες, βραχιόλια, καντράν και κινήσεις. Προκειμένου να εγγυηθεί την υψηλή ποιότητα των ρολογιών της, η Patek Philippe δημιούργησε το 2009 τη δική της πιστοποίηση, την Patek Philippe Seal (και εγκαταλείποντας έτσι τη σφραγίδα της Γενεύης), η οποία ελέγχει την εκτέλεση, τη διακόσμηση και την ακρίβεια των ρολογιών.

Ρολόι Patek Philippe Aquanaut
Ανδρικό ρολόι Patek Philippe Aquanaut

Το σύνθημα της μάρκας είναι «Δεν είχατε ποτέ πραγματικά Patek Philippe. Απλώς το φροντίζετε για την επόμενη γενιά. “

2 σκέψεις στο “Patek Philippe”

Αφήστε μια απάντηση