Χαρακτηριστικά

5 οικονομικά ρολόγια Omega για συλλέκτες

Omega Seamaster Aqua Tera

Η Omega έχει δημιουργήσει πολλά εμβληματικά ρολόγια όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ίσως του πιο διάσημου χρονογράφου στον κόσμο, γνωστό σε όλο τον κόσμο ως Omega Moonwatch. Ακολουθούν πέντε μοντέλα σε προσιτές τιμές τόσο για νέους όσο και για έμπειρους συλλέκτες.

1. Omega Speedmaster Moonwatch Professional

οOmega speedmaster moonΤο Speedmaster Moonwatch Professional της Omega προσφέρει αρκετά για την τιμή του.
Το Speedmaster που κυκλοφόρησα το 1957 είναι συνώνυμο της διαστημικής πτήσης και της περιπέτειας. Όπως τα περισσότερα μεγάλα ρολόγια, το σχέδιο έχει αλλάξει ελάχιστα μέσα στις δεκαετίες, πράγμα που σημαίνει ότι σήμερα, το Moonwatch αναγνωρίζεται σε όλο τον κόσμο.

Τελευταία ενημέρωση στις αρχές του 2021, η ναυαρχίδα Speedmaster διαθέτει ένα χαρακτηριστικό μαύρο καντράν που καλύπτεται είτε από κρύσταλλο hesalite ή ζαφείρι με λεπτούς δείκτες ωρών και λεπτών σήμα κατατεθέν, υποκαντράν μικρών δευτερολέπτων, συσκευές εγγραφής 30 λεπτών και 12 ωρών και ένα χαρακτηριστικό κεντρικό χρονογράφο δευτερολέπτων. Η μαύρη στεφάνη, με την κλίμακα του ταχυμέτρου , είναι τοποθετημένη σε μια θήκη από ανοξείδωτο χάλυβα 42 mm που είναι αδιάβροχη έως 50 μέτρα.

Στην καρδιά αυτού του χρονογράφου βρίσκεται το μηχανικό διαμέτρημα 3861 της Omega , ουσιαστικά μια ενημερωμένη, πιστοποιημένη έκδοση Master Chronometer του φημισμένου διαμετρήματος 1861.

Το Omega Speedmaster Moonwatch Professional διατίθεται είτε σε λουράκι είτε σε βραχιόλι και η τιμή του ξεκινά από 5.950$, γεγονός που το καθιστά πολύ καλή τιμή μεταξύ των νέων χρονογράφων.

2. Omega Constellation Co-Axial

Omega constellation co axial

Το Constellation προσφέρει την αποκλειστική κίνηση Co-Axial της Omega. Η Omega ξεκίνησε την οικογένεια Constellation το 1952, αν και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η συλλογή ήταν αρχικά γνωστή με το όνομα Globemaster, λόγω μιας σύγκρουσης εμπορικών σημάτων που επιλύθηκε το 1956.

Ο θόλος του Παρατηρητηρίου της Γενεύης χρησίμευσε ως το έμβλημα της οικογένειας, καθώς η Omega είχε μόλις σπάσει το δικό της ρεκόρ χρονομέτρησης ακριβείας εκεί το προηγούμενο έτος. Ο τρούλος περιβαλλόταν από οκτώ αστέρια που αντιπροσώπευαν τα μεγαλύτερα χρονομετρικά επιτεύγματα της Omega στα παρατηρητήρια του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της «καθαρής σάρωσης» του 1931 στο Αστεροσκοπείο της Γενεύης, όπου η Omega έσπασε το ρεκόρ ακρίβειας σε κάθε κατηγορία.

Το 1982, η Omega κυκλοφόρησε τον Constellation “Manhattan”. Αυτό το ρολόι εισήγαγε τις τέσσερις γνωστές πλέον «griffes» ή νύχια στις 3 και 9 η ώρα, που αρχικά κράτησαν τον κρύσταλλο ζαφείρι στη θέση τους και βοήθησαν να διασφαλιστεί ότι το ρολόι παρέμενε αδιάβροχο.

Το 2007, η Omega παρουσίασε τα ιδιόκτητα διαμετρήματά της Co-Axial με νέα και μοναδικά συστήματα διαφυγής που προσφέρουν λιγότερη τριβή, μεγαλύτερη μηχανική απόδοση και εξαιρετική χρονομετρική απόδοση με την πάροδο του χρόνου. Η απόδοση του νέου escapement είναι τέτοια που κάθε ρολόι Omega με διαμέτρημα Co-Axial είναι ένα χρονόμετρο πιστοποιημένο από την COSC που παρέχεται με πλήρη εγγύηση τεσσάρων ετών, το οποίο είναι ένα από τα καλύτερα για ένα μηχανικό ρολόι. Η αποκλειστική κίνηση στεγάζεται σε θήκη 38 mm με πίσω θήκη από ζαφείρι και αντοχή στο νερό 100 μέτρων.

Το Constellation Co-Axial είναι διαθέσιμο σε πολλά μεγέθη και παραλλαγές, αλλά τυπικά η τιμή του ξεκινά από 4.400 $.

3. Omega Seamaster Aqua Terra Master Co-Axial

Omega Seamaster Aqua Tera

Το Seamaster Aqua Terra είναι ένα στιβαρό ρολόι με καθαρές, διακριτικές γραμμές. Τα καντράν της συλλογής Aqua Terra 150 M θυμίζουν τα όμορφα ξύλινα καταστρώματα που βρίσκονται στα καλύτερα πολυτελή ιστιοπλοϊκά. Το ρολόι που φαίνεται παραπάνω κυκλοφόρησε το 2021 και διαθέτει ένα λακαρισμένο ασημί καντράν διακοσμημένο με το μοτίβο Teak Concept και είναι πιο αναγνωρίσιμο από τον δευτερεύοντα επιλογέα δευτερολέπτων που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά φέτος.

Η θήκη 41 mm από ανοξείδωτο χάλυβα διαθέτει το καλύτερο χαρακτηριστικό: μια κίνηση χρονομέτρου Omega Master Co-Axial caliber 8916 COSC , η οποία είναι ειδικά κατασκευασμένη για ανθεκτικά μαγνητικά πεδία άνω των 15.000 gauss. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αντιμαγνητικά ρολόγια, η κίνηση του Aqua Terra μπορεί να προβληθεί μέσα από μια διάφανη θήκη.

Αρκετές μάρκες προσφέρουν μηχανικά ρολόγια με κινήσεις που προστατεύονται από αντιμαγνητικές εσωτερικές θήκες. Η Omega βελτιώνει αυτόν τον σχεδιασμό διαμορφώνοντας βασικά στοιχεία κίνησης από μη σιδηρούχα υλικά, καθιστώντας την ίδια την κίνηση αδιαπέραστη από τα μαγνητικά πεδία. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, καθώς συναντάμε μαγνήτες περισσότερο από ποτέ, από θήκες smartphone και tablet μέχρι κλείσιμο χαρτοφύλακα και πόρτες ψυγείου.

Η τιμή του Omega Seamaster Aqua Terra Master Co-Axial ξεκινά από 5.590 $.

4. Omega Seamaster Planet Ocean 600 M Master Chronometer

Οι έντονες αντιθέσεις στο καντράν του Planet Ocean σημαίνουν ότι η ώρα είναι εύκολη στην ανάγνωση. Η Omega είναι τουλάχιστον τόσο γνωστή για τις επιδόσεις κάτω από τη θάλασσα όσο και για τις επιδόσεις στο διάστημα, και πράγματι, η μάρκα ήταν πρωτοπόρος και στις δύο σφαίρες.

Το 1932, η Omega κυκλοφόρησε το Marine, το οποίο αναγνωρίζεται από πολλούς ως το πρώτο ρολόι που σχεδιάστηκε από το έδαφος προς τα πάνω (ή από την επιφάνεια προς τα κάτω) για να χρησιμοποιηθεί σε βαθιές καταδύσεις. Από εκείνες τις πρώτες μέρες, τα ρολόγια Omega συνόδευαν πολλούς εξερευνητές στα ταξίδια τους στα βαθιά νερά. Ο θαλάσσιος βιολόγος και εξερευνητής William Beebe φόρεσε ένα Omega Marine κατά τη διάρκεια των καταδύσεων του που έσπασε το ρεκόρ στη βαθύσφαιρα, όπως και ο διοικητής Yves Le Prieur, ο εφευρέτης του Scuba. Ο Jacques Cousteau φορούσε περίφημα ένα Omega Seamaster PloProf και ο Jacques Mayol –ο διάσημος ελεύθερος δύτης γνωστός ως The Dolphin Man– φόρεσε επίσης ένα Omega Seamaster στις καταδύσεις του που σημείωσε ρεκόρ.

Το 2005, η Omega επέκτεινε τη ναυτιλιακή της κληρονομιά με την κυκλοφορία της γραμμής Planet Ocean. Το κομψό Seamaster Planet Ocean 600 M αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά του καταδυτικού ρολογιού της Omega. Αυτό το μοντέλο διαθέτει μαύρη κεραμική περιστρεφόμενη στεφάνη κατάδυσης μονής κατεύθυνσης τοποθετημένη σε θήκη από ανοξείδωτο χάλυβα 43,5 mm που είναι αδιάβροχη στα 600 μέτρα ή 2.000 πόδια. Η βαλβίδα διαφυγής ηλίου είναι το σήμα ενός αληθινού επαγγελματικού οργάνου κατάδυσης.

Στο εσωτερικό της θήκης, αλλά ορατή μέσα από το πίσω μέρος της θήκης από ζαφείρι, υπάρχει η κίνηση του χρονομέτρου με πιστοποίηση COSC Omega Co-Axial caliber 8900. Η ζυγαριά με ελεύθερο ελατήριο και οι διπλές κάννες κύριας ελατηρίου συμβάλλουν στη χρονομετρική ακρίβεια και διακρίνουν αυτό το διαμέτρημα από εκείνα που υπάρχουν σε πολλά άλλα καταδυτικά ρολόγια .

Το Omega Seamaster Planet Ocean 600 M Master Chronometer κοστολογείται από 8.100 $.

5. Omega De Ville Prestige

Omega de ville

Το Omega De Ville διατίθεται σε ποικιλία από μέταλλα και χρώματα καντράν. Ακόμη και οι σκληραγωγημένοι τυχοδιώκτες πρέπει περιστασιακά να φορούν ένα ρολόι, και εδώ πάλι, η Omega προσφέρει μια διαχρονική επιλογή. Η συλλογή De Ville Prestige χαρακτηρίζεται από αγνό, κλασικό στυλ και μια πολυτελή εμφάνιση που δεν είναι ποτέ εκτός μόδας.

Το μοντέλο που παρουσιάζεται παραπάνω διαθέτει μια θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι 39,5 mm με ένα εντυπωσιακό μπλε καντράν δύο ζωνών, βουρτσισμένο στον ήλιο που προστατεύεται από ένα ανθεκτικό στις γρατσουνιές κρύσταλλο ζαφείρι. Η θήκη προσφέρει αντοχή στο νερό 30 μέτρων.

Στην καρδιά αυτού του ρολογιού βρίσκεται το Co-Axial caliber 2500 με αυτόματη περιέλιξη. Αυτή είναι η κίνηση κατά την οποία το Co-Axial escapement έκανε το ντεμπούτο του στην παγκόσμια σκηνή το 1999, προσδίδοντας στο διαμέτρημα διαρκή ιστορική σημασία.

Αυτό το Omega De Ville Prestige από ανοξείδωτο χάλυβα κοστίζει 3.750 $.

Μία σκέψη στο“5 οικονομικά ρολόγια Omega για συλλέκτες”

Αφήστε μια απάντηση