Brands, Χαρακτηριστικά

Luminox ρολόγια. Σχέση τιμής και ποιότητας

Σειρά ρολογιών Luminex

Γιατί τα ρολόγια Luminox είναι τόσο ακριβά; Αξίζει πραγματικά τον κόπο;

Η Luminox είναι μια διάσημη ελβετική μάρκα ρολογιών, που πουλάει πολλές σειρές ρολογιών σε διαφορετικές τιμές. Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ένα ρολόι Luminox, ίσως αναρωτηθείτε γιατί είναι τόσο ακριβά και αν αξίζουν τον κόπο.

Τα ρολόγια Luminox είναι ακριβά επειδή είναι ανθεκτικά και κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας. Πολλά ρολόγια Luminox περιέχουν υλικά όπως κρύσταλλο ζαφείρι και τεχνολογία φωτός Luminox. Τα ρολόγια Luminox είναι ορατά στο σκοτάδι, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες μάρκες ρολογιών.

Κύριοι λόγοι για τους οποίους τα ρολόγια Luminox είναι ακριβά

Τα ρολόγια Luminox δεν είναι ακριβά χωρίς λόγο. Είναι ισχυρά και μπορούν να λειτουργήσουν σε διαφορετικά περιβάλλοντα, ανάλογα με τον ακριβή τύπο του ρολογιού.

Η μάρκα Luminox έχει δεσμούς με τους Navy SEALs επειδή, το 1992 , η εταιρεία δημιούργησε ένα ρολόι μόνο για αυτούς. Έχουν επίσης κατασκευάσει και παρέχει ρολόγια για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτά τα ρολόγια είναι ανθεκτικά, υψηλής ποιότητας και τα αγαπούν οι λάτρεις των ρολογιών.

Αυτές είναι μόνο μερικές ενδείξεις για το γιατί τα ρολόγια Luminox είναι τόσο δημοφιλή και ακριβά. Παρακάτω, θα συζητήσουμε και άλλα στοιχεία.

Αδιάβροχο Υλικό

Όλα τα ρολόγια Luminox είναι αδιάβροχα, με μερικά να είναι πιο ανθεκτικά από άλλα. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν για κολύμπι και καταδύσεις με τα ρολόγια τους στους καρπούς τους, που σημαίνει ότι σπάνια πρέπει να τα βγάλουν. Κάθε ρολόι είναι εγγυημένο ότι είναι ανθεκτικό στο νερό σε τουλάχιστον 328 πόδια (100 μέτρα). Αλλά πολλά ρολόγια, όπως το ρολόι Pacific Diver Chronograph , είναι αδιάβροχα στα 660 πόδια (200 μέτρα).

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της Luminox, ορισμένα ρολόγια μπορούν να αντισταθούν στο νερό έως και 0,3 μίλια (500 μέτρα). Δεν υπάρχουν πολλά ρολόγια που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, επομένως είναι άκρως εντυπωσιακό.

luminox-bear-grylls-survival-land-series-xb.3757.eco

Υλικό Carbonox

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η χρήση υλικού Carbonox από τη Luminox. Το Carbonox είναι ένα σύνθετο υλικό άνθρακα (που εισήχθη από τη Luminox το 2006) που κάνει τα ρολόγια ακόμα πιο ανθεκτικά από ό,τι είναι ήδη. Τους δίνει σκληρό φινίρισμα και τους βοηθά να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Και παρόλο που δίνει στα ρολόγια μια στιβαρή εμφάνιση, δεν προσθέτει πολύ βάρος. Επομένως, μπορείτε ακόμα να περιμένετε αυτά τα ρολόγια να είναι ελαφριά και ευκολοφόρετα. Δίνει επίσης στα ρολόγια ένα ωραίο, κομψό φινίρισμα. Έτσι, όχι μόνο είναι ένα πρακτικό υλικό, αλλά είναι επίσης μια επιλογή που ανταποκρίνεται στη μόδα.

Τεχνολογία φωτός Luminox

Μία από τις πιο δημοφιλείς πτυχές ενός ρολογιού Luminox είναι η τεχνολογία φωτός Luminox. Σε αντίθεση με πολλά άλλα ρολόγια, τα ρολόγια Luminox είναι πάντα ορατά, ακόμη και στο σκοτάδι. Αυτό οφείλεται στους εντυπωσιακούς μηχανισμούς αυτόματου φωτισμού.

Επιπλέον, τα ρολόγια δεν χρειάζεται να φορτιστούν για να λειτουργήσουν. Επίσης, δεν χρειάζεται να πατήσετε κουμπιά για να ανάψουν τα φώτα, καθώς δεν βασίζονται σε εξωτερικές πηγές φωτός.

Με την τεχνολογία φωτός της Luminox, τα ρολόγια τους είναι σταθερά ορατά εδώ και χρόνια. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που είναι τόσο δημοφιλείς στους SEAL, τους δύτες και τους απλούς ανθρώπους. Δεδομένου ότι αυτή η τεχνολογία φωτός δεν υπάρχει σε πολλά άλλα ρολόγια υψηλής ποιότητας, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ρολόγια Luminox είναι ακριβά.

Κρυστάλλινο Υλικό Ζαφείρι

Ένα άλλο υλικό σε πολλά ρολόγια Luminox είναι το κρύσταλλο ζαφείρι – ένα ακριβό, ανθεκτικό στις γρατσουνιές υλικό. Το κρύσταλλο Sapphire είναι μέρος πολλών ακριβών ρολογιών, συμπεριλαμβανομένων των Rolex και Cartier. Το κρύσταλλο ζαφείρι όχι μόνο είναι πιο ανθεκτικό από άλλους κρυστάλλους στις γρατσουνιές, αλλά είναι επίσης πιο ανθεκτικό στο θρυμματισμό και σε άλλους τύπους ζημιάς. Μπορείτε να περιμένετε ότι το γυάλινο κάλυμμα σε πολλά ρολόγια Luminox θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Όλα τα ρολόγια Luminox είναι εξαιρετικά ανθεκτικά

Συνολικά, τα ρολόγια Luminox είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και μεγάλης διάρκειας, κάτι που είναι ένας άλλος μεγάλος λόγος που είναι τόσο ακριβά. Η αντοχή τους εξαρτάται από τα υλικά και την τεχνογνωσία που απαιτούνται για την κατασκευή κάθε ρολογιού.

Υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες ρολογιών Luminox, και όλες έχουν μεγάλη διάρκεια:

 LUNIMOX SEA. Τα ρολόγια θαλάσσης είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και αδιάβροχα επειδή είναι φτιαγμένα για κολυμβητές και δύτες. Αλλά φυσικά, ο καθένας μπορεί να φορέσει αυτά τα ρολόγια.
LUMINOX AIR . Τα ρολόγια αέρα είναι επίσης ανθεκτικά και αδιάβροχα. Ένα παράδειγμα ρολογιού αεροπορικής σειράς είναι το ρολόι Bear Grylls Survival.
LUMINOX LAND. Τα ρολόγια ξηράς, όπως το Atacama Field Automatic, είναι ανθεκτικά στο νερό και μπορούν να διαρκέσουν σε σκληρές συνθήκες. Αν και χαρακτηρίζονται ως ρολόγια ξηράς, μπορείτε ακόμα να τα χρησιμοποιήσετε στο νερό ή στον αέρα.

Ρολόι Luminox 3121

Υλικό από ανοξείδωτο χάλυβα

Ο ανοξείδωτος χάλυβας υπάρχει επίσης στα περισσότερα ρολόγια Luminox. Είναι ένα ανθεκτικό υλικό που δεν θα υποστεί ζημιά ή λεκέδες από το νερό. Ο ανοξείδωτος χάλυβας καθαρίζεται εύκολα, ώστε να μπορείτε να διατηρείτε το ρολόι Luminox συνεχώς καινούργιο.

Αν και ο ανοξείδωτος χάλυβας δεν είναι το πιο πολυτελές υλικό για ένα ρολόι, εξακολουθεί να είναι σχετικά υψηλής ποιότητας και πιο ακριβό από πολλούς άλλους τύπους χάλυβα. Πολλά φθηνά ρολόγια είναι κατασκευασμένα από φθηνά μέταλλα, επομένως ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι αναμφίβολα χαρακτηριστικό ενός ρολογιού υψηλής ποιότητας.

Επιπλέον, ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ελαφρύς, επομένως δεν θα κάνει το ρολόι πολύ βαρύ.

Αξίζουν τα λεφτά τους τα ρολόγια Luminox;

Τα ρολόγια Luminox αξίζουν τα λεφτά τους αν ψάχνετε για ένα ανθεκτικό ρολόι που είναι ορατό 24/7, χάρη στην τεχνολογία φωτός. Τα πιο ακριβά ρολόγια Luminox είναι κατασκευασμένα από τα καλύτερα υλικά (όπως κρύσταλλο ζαφείρι και ανοξείδωτο ατσάλι), οπότε θα διαρκέσουν πολλά χρόνια αν τα φροντίζετε.

Πόσο διαρκούν τα ρολόγια Luminox;

Τα ρολόγια Luminox διαρκούν πολλά χρόνια αν τα φροντίζετε. Ενώ η αυτόματη φωτεινή λάμψη θα πρέπει να διαρκεί περίπου 25 χρόνια, το ίδιο το ρολόι μπορεί να διαρκέσει ακόμη περισσότερο από αυτό. Ωστόσο, μπορεί να χρειαστεί να το επισκευάζετε κάθε λίγα χρόνια για να διασφαλίσετε ότι παραμένει σε κατάσταση καλής λειτουργίας για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι το ρολόι σας θα σας κρατήσει για χρόνια, όπως:

  • Κρατήστε το μακριά από το νερό όσο το δυνατόν περισσότερο . Ενώ τα ρολόγια Luminox είναι αδιάβροχα, δεν είναι καλή ιδέα να τα βυθίζετε στο νερό για πολλές ώρες. Μπορείς να κολυμπάς με αυτό, αλλά όχι όλη την ώρα.
  • Να είστε ευγενικοί μαζί του . Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά είναι απαραίτητο να είστε εξαιρετικά ευγενικοί με το ρολόι Luminox. Διαφορετικά, μπορεί να φθαρεί πιο γρήγορα από όσο θα θέλατε.
  • Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες. Δεδομένου ότι τα ρολόγια Luminox είναι εν μέρει κατασκευασμένα από χάλυβα, το υλικό μπορεί να διαστέλλεται και να συστέλλεται, προκαλώντας πιθανώς ζημιά με την πάροδο του χρόνου.
  • Κάντε τακτικά σέρβις του ρολογιού . Αν και μπορεί να φαίνεται άβολο, η συντήρηση του ρολογιού Luminox θα σας βοηθήσει να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, διατηρώντας το στην καλύτερη κατάσταση. Ίσως χρειαστεί να το επισκευάζετε μία φορά κάθε λίγα χρόνια.

Αφού ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, το ρολόι σας Luminex θα πρέπει να διαρκέσει πολλά χρόνια, καθιστώντας το να αξίζει την τιμή του.

Υπάρχουν φθηνά ρολόγια Luminox;

Δεν υπάρχουν φθηνά ρολόγια Luminox γιατί το φθηνότερο στον επίσημο ιστότοπο είναι 345 $. Αν και αυτό μπορεί να είναι προσιτό για κάποιους, άλλοι μπορεί να βρουν αυτήν την τιμή πέρα ​​από τις δυνατότητές τους.

Ένα από τα φθηνότερα ρολόγια Luminox που μπορείτε να αγοράσετε είναι το ρολόι Leatherback Sea Turtle, το οποίο πωλείται προς 345 $ στον ιστότοπο της Luminox. Αντίθετα, τα πιο ακριβά ρολόγια τους είναι συνήθως πάνω από $1000. Ωστόσο, είναι πιο ακριβό σε σύγκριση με πολλά οικονομικά ρολόγια που πωλούνται λιανικά για περίπου 150 $ ή λιγότερο.

Συμπέρασμα

Τα ρολόγια Luminox είναι τόσο ακριβά επειδή είναι κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας, όπως κρύσταλλο ζαφείρι και Carbonox. Διαθέτουν επίσης τεχνολογία φωτός Luminox, η οποία επιτρέπει στα ρολόγια να παραμένουν ορατά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού για έως και 25 χρόνια.

Επιπλέον, κάθε ρολόι Luminox είναι αδιάβροχο. Επομένως, είναι γενικά ασφαλές να κολυμπήσετε και να βουτήξετε ενώ φοράτε ένα ρολόι Luminox. Επιπλέον, τα ρολόγια είναι ανθεκτικά σε πολλές δύσκολες συνθήκες.

Τα ρολόγια Luminox αξίζουν τον κόπο αν θέλετε ένα υψηλής ποιότητας, ανθεκτικό στο νερό και φωτεινό ρολόι.

Μία σκέψη στο“Luminox ρολόγια. Σχέση τιμής και ποιότητας”

Αφήστε μια απάντηση