Κριτικές

Luminox Navy SEAL – «Slow is Smooth, Smooth is Fast»

Νέο ρολόι Luminox-Navy-SEAL-Chronograph-Slow-Is-Smooth-Smooth-Is-Fast

Ενώ πολλές μάρκες απολαμβάνουν να φτιάχνουν ρολόγια εμπνευσμένα από τον στρατό, η Luminox είναι μια από τις λίγες εταιρείες ρολογιών που έχει γνήσια στρατιωτική υπαγωγή στη σύγχρονη εποχή. Ιδρύθηκε το 1989, η Luminox συνεργάζεται απευθείας με τις US Navy SEALs από τις πρώτες μέρες της μάρκας για να δημιουργήσει ειδικά σχεδιασμένα ρολόγια που ταιριάζουν στις απαιτητικές ανάγκες του ενεργού στρατιωτικού προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα τιμούν την εργασιακή ηθική, τις δεξιότητες και τις βασικές αξίες τους.

Για να γιορτάσει την 60η επέτειο από τη δημιουργία των Navy SEALs, η Luminox κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση του Chronograph «Slow is Smooth, Smooth is Fast», ο οποίος παίρνει το διάσημο μάντρα των ομάδων του Navy SEAL και το παρουσιάζει σε μία ολόμαυρη μορφή, για να χρησιμεύει ως συνεχής υπενθύμιση στους ιδιοκτήτες του ότι ο πιο γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος για να ολοκληρώσετε μια εργασία είναι να είστε μεθοδικοί, υπολογιστικοί και προσεκτικοί όταν την εκτελείτε.

Ρολόι Luminox-Navy-SEAL-Chronograph-Slow-Is-Smooth-Smooth-Is-Fast

Η θήκη του νέου Luminox Navy SEAL Chronograph “Slow is Smooth, Smooth is Fast” Edition έχει διάμετρο 45mm και είναι κατασκευασμένη από CARBONOX, το οποίο είναι το ανθεκτικό σύνθετο υλικό άνθρακα της Luminox που είναι έξι φορές ελαφρύτερο από το ατσάλι, 3 φορές ελαφρύτερο από το τιτάνιο. και αντιαλλεργικό και αντιμαγνητικό. Στην κορυφή της θήκης βρίσκεται ένας κρύσταλλος από σκληρυμένο ορυκτό γυαλί (550-650 Vickers), ο οποίος περιβάλλεται από μια μονοκατευθυντική περιστρεφόμενη στεφάνη που διαθέτει τρισδιάστατη κλίμακα χρόνου και φωτεινή σήμανση στον δείκτη μηδέν.

Προστατεύεται από μεγάλους προφυλακτήρες είναι μια υπογεγραμμένη κορώνα με διπλή φλάντζα ασφαλείας που λειτουργεί με τη συμπαγή βιδωτή θήκη από ανοξείδωτο χάλυβα 316L, διακοσμημένη με το λογότυπο του Navy SEALs για να παρέχει στο ρολόι αντοχή στο νερό 200 μέτρα.

Το καντράν του νέου Luminox Navy SEAL Chronograph “Slow is Smooth, Smooth is Fast” Edition ακολουθεί το κυρίως μαύρο προφίλ του ρολογιού, με εξαίρεση μερικές μικρές, έντονες κόκκινες πινελιές. Η ματ-μαύρη επιφάνεια διαθέτει δακτυλίους με ελαφρά εσοχή για τους καταχωρητές χρονογράφου, οι οποίοι έχουν γυαλιστερές μαύρες σημάνσεις για μια ολόμαυρη εμφάνιση.

Το λογότυπο Luminox βρίσκεται στη θέση 12:00, ενώ ένα παράθυρο ημερομηνίας με έναν δίσκο ημερολογίου λευκό σε μαύρο βρίσκεται απέναντι του στη θέση 6:00 στο καντράν. Στην περιφέρεια του καντράν υπάρχουν μικρά κόκκινα σημάδια που υποδεικνύουν τους δείκτες των πέντε λεπτών, ενώ η υπογραφή “Swiss Made” και η διατύπωση “Slow is Smooth, Smooth is Fast” εμφανίζονται επίσης με κόκκινα γράμματα κατά μήκος του ίδιου τόξου.

Η πίσω όψη του Luminox-Navy-SEAL-Chronograph-Slow-Is-Smooth-Smooth-Is-Fast

Ακριβώς όπως όλα τα ρολόγια Luminox, το Navy SEAL Chronograph “Slow is Smooth, Smooth is Fast” Edition διαθέτει τη χαρακτηριστική τεχνολογία Luminox Light Technology της μάρκας, η οποία αποτελείται από σωλήνες γεμάτες με αέριο τρίτιο που τοποθετούνται στους δείκτες και δείκτες ώρας του καντράν, οι οποίοι θα λάμπουν. συνεχώς για έως και 25 χρόνια, ανεξάρτητα από το εάν δέχονται ή όχι οποιαδήποτε έκθεση στο φως.

Αντί να τοποθετούνται στην ίδια την επιφάνεια του καντράν, οι σωλήνες τοποθετούνται οριζόντια στον τρισδιάστατο δακτύλιο που πλαισιώνει την περίμετρό του, με τον σωλήνα για τον δείκτη της ώρας τοποθετημένος κατακόρυφα και να λάμπει σε πορτοκαλί, αντί στο πράσινο χρώμα. Ομοίως, ενώ ο ωροδείκτης και οι τρεις δείκτες για τους υποεπιλογείς λαμβάνουν λαμπερούς πράσινους σωλήνες τριτίου, ο πολύ μεγάλος σωλήνας για τον λεπτοδείκτη ανάβει πορτοκαλί.

Ενώ τα ρολόγια Luminox έχουν πολλούς οπαδούς-συλλέκτες και λάτρεις για τα στιβαρά τους σχέδια και τους λαμπερούς σωλήνες αερίου τριτίου, είναι πρώτα και κύρια σχεδιασμένα για να είναι λειτουργικά εργαλεία μέτρησης χρόνου. Αν και η μάρκα κατασκευάζει μερικά μηχανικά ρολόγια, οι περισσότερες από τις προσφορές της τροφοδοτούνται από ελβετικές κινήσεις χαλαζία, και αυτό ακριβώς συμβαίνει με το Navy SEAL Chronograph “Slow is Smooth, Smooth is Fast” Edition.

Ανδρικό ρολόι Luminox-Navy-SEAL-Chronograph-Slow-Is-Smooth-Smooth-Is-Fast

Αν και είναι αναμφισβήτητα λιγότερο ενδιαφέροντες από τους αντίστοιχους μηχανικούς τους από ωρολογική άποψη, οι χρονογράφοι χαλαζία είναι πιο ακριβείς, πιο ανθεκτικοί, πιο εύκολοι στη συντήρηση και πιο πρακτικοί για ένα ρολόι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενεργά σε καταστάσεις όπου η αξιοπιστία είναι υψίστης σημασίας . Ακριβώς όπως η επιλογή στην κίνηση, ο ιμάντας για το Luminox Navy SEAL Chronograph “Slow is Smooth,

Η ιστορία της Luminox ως εταιρείας είναι αδιαχώριστη από τις Ηνωμένες Πολιτείες Navy SEAL και η μακροχρόνια συνεργασία έχει ενημερώσει μεγάλο μέρος της σχεδιαστικής γλώσσας που μπορεί να δει κανείς στα διάφορα ρολόγια της μάρκας. Αν και αυτό το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να μην έχει απήχηση σε όσους δεν έχουν προσωπική σχέση με τα Navy SEAL, άλλοι συλλέκτες μπορεί να προσελκύονται από αυτό απλώς και μόνο λόγω του τι σημαίνει η ελίτ τακτική ομάδα του Ναυτικού για τη μάρκα Luminox και την ιστορία της.

Με επίσημη λιανική τιμή 595 $ USD, ο Luminox Navy SEAL Chronograph “Slow is Smooth, Smooth is Fast” Edition είναι σχεδόν εγγυημένο ότι δεν θα είναι μόνιμο στοιχείο στον κατάλογο της μάρκας μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, δεν θα είναι επίσης μια περιορισμένη έκδοση όπου θα χρειαστεί να προσπαθήσετε να εξασφαλίσετε ένα παράδειγμα ή να αναγκαστείτε να στραφείτε στη δευτερογενή αγορά.

Αφήστε μια απάντηση