Κριτικές

Παρουσιάζουμε το TAG Heuer Monaco Green Dial Caliber Heuer 02 Limited Edition

Ανδρικό ρολόι TAG-Heuer-Monaco-Green-Dial-Limited-Edition

Μια νέα περιορισμένη έκδοση για τον εορτασμό του Grand Prix de Monaco Historique του 2021.

Η σχέση μεταξύ TAG Heuer και μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι απλώς αναμφισβήτητη. Η μάρκα υπήρξε, από τη δεκαετία του 1960, ένας από τους πιο δραστήριους πρεσβευτές στους αγώνες, κατασκευάζοντας ρολόγια που φτιάχτηκαν για διαχρονικά σπορ αυτοκίνητα και πήραν το όνομά τους από μερικά από τα πιο διάσημες πίστες ή αγώνες.

Ένα από τα πιο εμβληματικά ρολόγια σε αυτό το πλαίσιο είναι το Monaco, ένα ρολόι της δεκαετίας του 1970 που κέρδισε τη φήμη χάρη στον βασιλιά του Cool. Πέρυσι, η μάρκα κυκλοφόρησε ένα ειδικό μοντέλο που ήταν σαφώς ένα υπέροχο παιχνίδι, μια περιορισμένη έκδοση του Monaco για να γιορτάσει το διορισμό της TAG Heuer ως επίσημου χρονομέτρου του Grand Prix Monaco Historique. Για την έκδοση 2021 του αγώνα, με την επωνυμία να είναι και πάλι ο Επίσημος Χορηγός, έχουμε τη νέα TAG Heuer Monaco Green Dial Caliber Heuer 02 Limited Edition.


Φέτος, η TAG Heuer θα είναι ο Επίσημος Χορηγός και χρονομετρητής ενός από τους πιο διάσημους αγώνες κλασικών αυτοκινήτων, το Grand Prix de Monaco Historique. Το εξαμηνιαίο Σαββατοκύριακο Grand Prix de Monaco Historique είναι ένα από τα κυριότερα σημεία του κλασικού ημερολογίου αγώνων αυτοκινήτων και η παθιασμένη κοινότητα ιδιοκτητών, οδηγών και θεατών απολαμβάνει το θέαμα των ιστορικών αγώνων Grand Prix και το ζεστό πνεύμα γύρω από το θρυλικό κύκλωμα.

Ενώ η έκδοση 2020 ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19, η ACM προετοιμάζεται φέτος, καθώς το GP θα πραγματοποιηθεί αυτό το σαββατοκύριακο – 23 έως 25 Απριλίου 2021. Περισσότερα από 200 αυτοκίνητα Grand Prix αντιπροσωπεύουν 50 διαφορετικές αυτοκινητοβιομηχανίες, με επτά σειρά που εκτείνονται από τις περιόδους από το 1930 έως τη δεκαετία του 1970, θα ανταγωνιστούν. Και η TAG Heuer θα είναι εκεί για να διοργανώσει την εκδήλωση και θα κυκλοφορήσει επίσης ένα ειδικό ρολόι για την περίσταση.

Χαρακτηριστικά και τεχνικές προδιαγραφές

Όπως και η περσινή έκδοση , αυτή η έκδοση Grand Prix de Monaco Historique, η TAG Heuer Monaco Green Dial, βασίζεται στην «νέα στάνταρ» έκδοση του ρολογιού Monaco , που σημαίνει το μοντέλο Caliber Heuer 02 με εσωτερική κίνηση και στέμμα / ωθούν όλα στη δεξιά πλευρά της θήκης. Αυτή είναι η μοντέρνα πλευρά του Monaco, τα μοντέλα εμπνευσμένα από τον τρύγο που τροφοδοτούνται από το Caliber 11 και έχουν το στέμμα στις 9 η ώρα – ο τρόπος Steve McQueen.

Ως εκ τούτου, η βάση είναι γνωστή, καθώς ανακαλύπτουμε το κλασικό τετράγωνο ρολόι με μια ανοξείδωτη θήκη 39mm x 39mm, και τις χαρακτηριστικές του όψεις, τον συνδυασμό γυαλισμένων και βουρτσισμένων επιφανειών, καθώς και τον θολωτό και πολύπλευρο προεξέχον κρύσταλλο ζαφείρι. Εν ολίγοις, ένα Monaco όπως θα περίμενε κανείς. Όπως πάντα, παρά τις μάλλον συμπαγείς διαστάσεις, το Monaco είναι ένα ρολόι με μεγάλη παρουσία και σημαντικό ύψος (περίπου 15 mm), αλλά οι κοντές προεξοχές το καθιστούν σχετικά άνετο στον καρπό.

Αυτό που κάνει αυτό το TAG Heuer Monaco Green Dial Caliber Heuer 02 Limited Edition να είναι ξεχωριστό, είναι το πράσινο του ντεγκραντέ. Βασισμένο σε αυτό που είναι σήμερα το πιο ζεστό χρώμα στην ωρολογοποιία, η TAG Heuer παρέχει εδώ έναν ωραίο σμαραγδένιο πράσινο τόνο με μοτίβο με ακτίνα και βούρτσα, όπου τα άκρα του καντράν αλλάζουν σταδιακά σε σκούρο πράσινο (σχεδόν μαύρο).

Για τα υπόλοιπα, η μάρκα αποφάσισε να παίξει απαλά, με όλους τους δείκτες και το κομμάτι σε λευκό. Τα εφαρμοσμένα ευρετήρια και οι δείκτες είναι πολύπλευρα και επιχρυσωμένα, χρησιμοποιώντας την κλασική ακτινική διάταξη που βρίσκεται στις πιο σύγχρονες εκδόσεις του Monaco. Εκτός από τα δύο δευτερεύοντα κανάλια για τους μετρητές 12 ωρών και 30 λεπτών, ένα μικρό δευτερόλεπτο ενσωματώνεται διακριτικά στις 6 η ώρα μαζί με την ημερομηνία.

Ανδρικό ρολόι TAG Heuer Monaco Green Dial Limited Edition Chronograph
Το ανδρικό ρολόι TAG Heuer Monaco Green Dial Limited Edition Caliber Heuer 02 – Για το Grand Prix de Monaco Historique 2021

Αυτό το νέο TAG Heuer Monaco Green Dial Caliber Heuer 02 Limited Edition φοριέται σε μαύρο ιμάντα από αλιγάτορα με το κλασικό πτυσσόμενο κούμπωμα της μάρκας, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε το μήκος του ιμάντα χωρίς τρύπες – ώστε να μπορείτε να το προσαρμόσετε λεπτά στο επιθυμητό μήκος. Ενώ η λειτουργία του ιμάντα είναι πάνω από υποψίες, η εμφάνιση είναι λίγο συντηρητική.  Αλλά μπορείτε πάντα να το αλλάξετε.

Κάτω από το κρύσταλλο ζαφείρι της βιδωτής θήκης ζαφείρι (με 100 μέτρα αντοχή στο νερό) βρίσκεται το εσωτερικό Caliber Heuer 02 της μάρκας, μια σύγχρονη ολοκληρωμένη κίνηση χρονογράφου με τροχό στήλης και κάθετο συμπλέκτη. Επίσης, η κίνηση μπορεί να αποθηκεύσει έως και 80 ώρες εφεδρικού ρεύματος όταν τυλιχθεί πλήρως. Με διάμετρο 31 mm, γεμίζοντας έτσι την θήκη, λειτουργεί σε συχνότητα 4Hz. Για αυτήν την περίσταση αυτής της περιορισμένης έκδοσης, τα σημάδια χαραγμένα στην ταλαντούμενη μάζα και ο τροχός της στήλης εκτελούνται με πράσινο χρώμα.

Διαθεσιμότητα και τιμή

Το TAG Heuer Monaco Green Dial Caliber Heuer 02 Limited Edition για το Grand Prix de Monaco Historique 2021 θα είναι μια περιορισμένη έκδοση 500 τεμαχίων, διαθέσιμη σε επιλεγμένες μπουτίκ παγκοσμίως και στο www.tagheuer.com από τις 23 Απριλίου 2021. θα διατίθεται σε 6,300 ευρώ .

Αφήστε μια απάντηση