Νέα

Μια πρώτη ματιά στο 2021 Rolex Explorer II 226570

Ανδρικό ρολόι Rolex-explorer-II-226570 λευκό

Πρώτες εντυπώσεις στον ελαφρώς ενημερωμένο Explorer II

Όσον αφορά την προηγούμενη έκδοση αυτού του ρολογιού, η αναφορά. 216570 δημιουργήθηκε από το 2011 έως το 2021 και κυκλοφόρησε για την 40η επέτειο του μοντέλου. Έδωσε ένα διακριτικό αφιέρωμα στην πρώτη γενιά με ένα πολύ μεγάλο πορτοκαλί δείκτη 24 ωρών. Η

θήκη έγινε μεγαλύτερη, στα 42 mm, το ακτινικό πινέλο παρέμεινε σταθερό, αλλά με ακόμη πιο έντονα σημάδια. Μηχανικά, αυτό το 216570 ήταν εξοπλισμένο με διαμέτρημα 3187, με ανεξάρτητη λειτουργία διπλού χρόνου. Μετά την εξέλιξη της θήκης, ο επιλογέας έγινε «Maxi» με μεγάλους φωτεινούς δείκτες και χέρια. Το λευκό μοντέλο διατήρησε τα γυαλιστερά μαύρα περιγράμματα, ενώ το μαύρο με γυαλιστερό λευκό χρυσό. Και όπως όλοι οι προκάτοχοί του, ήταν αδιάβροχο στα 100 μέτρα.

Ανδρικό ρολόι 2011-2021 Explorer II 216570Ο 2021 Explorer II 226570

Από το 216570 έως το 226570, μιλάμε για μια ελάχιστη ενημέρωση, με τα περισσότερα από τα στοιχεία πανομοιότυπα… ή τουλάχιστον εξαιρετικά κοντά σε σχήμα, μέγεθος ή εκτέλεση. Η Ρόλεξ έπαιξε στην ασφαλή πλευρά εδώ.

Πρώτα απ ‘όλα, ένα σημαντικό πράγμα είναι ότι η μάρκα διατήρησε την κλασική – κάπως εμβληματική – στεφάνη από ανοξείδωτο ατσάλι που βρέθηκε σε αυτό το μοντέλο από το 1971 έως σήμερα. Έτσι, εξακολουθούμε να βρίσκουμε το ακτινικά βουρτσισμένο πλαίσιο, με μια χαρακτική κλίμακα 24 ωρών και γεμάτη με μαύρο. Μια πρώτη ματιά καθιστά σαφές ότι η γραμματοσειρά και το μέγεθος των αριθμών / τριγώνων είναι πανομοιότυπα. Έτσι, να είστε σίγουροι, το πιο διακριτικό στοιχείο του Rolex Explorer II είναι ακόμα παρόν.

Όσον αφορά την θήκη, οι διαφορές είναι λεπτές αλλά υπάρχουσες. Πρώτον, η υπερμεγέθη θήκη 42 mm διατηρήθηκε και το ρολόι εξακολουθεί να βουρτσίζεται εντελώς στις επίπεδες επιφάνειες, ενώ οι ζώνες είναι γυαλισμένες – κλασικό Rolex. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από Oystersteel και εξακολουθεί να διαθέτει προφυλακτήρες κορώνας, αλλά φαίνεται ελαφρώς επανασχεδιασμένη – πιο γωνιακή από πριν.

Κάτι που έχουμε δει και στις εκδόσεις 2020 του Submariner . Το caseback είναι επίσης τυπικό Rolex, βιδωμένο και χωρίς επιγραφές, και το στέμμα είναι το κλασικό Twinlock. Και οι δύο εξασφαλίζουν αντοχή στο νερό 100 μέτρων. Τέλος, εάν ο κρύσταλλος ζαφείρι εξακολουθεί να συνοδεύεται από τα εμβληματικά  της μάρκας, τώρα είναι πλήρως επικαλυμμένο με αντιανακλαστική επίστρωση στην εσωτερική όψη.

Ανδρικό ρολόι 2021 Rolex Explorer-II 226570 Polar-white
Ανδρικό ρολόι 2021 Rolex Explorer-II 226570 με λευκό καντράν

Και υπάρχουν περισσότερες (διακριτικές) ενημερώσεις για την περίπτωση αυτού του Rolex Explorer II 226570. Εάν θυμάστε τη νέα συλλογή Submariner που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020, η Rolex έπαιξε τις αναλογίες της θήκης για να φέρει καλύτερη οπτική ισορροπία, κυρίως διευρύνοντας το βραχιόλι, οδηγώντας έτσι σε λεπτότερες προεξοχές. Η ίδια συνταγή έχει εφαρμοστεί και στον 2021 Explorer II, με ένα βραχιόλι που είναι περίπου 1 mm μεγαλύτερο από πριν, ενώ οι εσωτερικές όψεις των λαβών έχουν κοπεί.

Το εξωτερικό σχήμα των ωμάτων παραμένει σχεδόν πανομοιότυπο, οπότε η νέα οπτική ισορροπία οφείλεται κυρίως στο πλάτος του βραχιολιού. Σίγουρα, μιλάμε για μικρές αλλαγές και μόνο ένα εκπαιδευμένο μάτι θα μπορεί να εντοπίσει μια νέα έκδοση.

Για τα υπόλοιπα, το βραχιόλι παραμένει εξοπλισμένο με ένα πτυσσόμενο κούμπωμα ασφαλείας Oysterlock και τον σύνδεσμο επέκτασης άνεσης Easylink (περίπου 5 mm επέκτασης). Η συνολική αίσθηση ποιότητας είναι χαρακτηριστική του Rolex, με ένα ρολόι που έχει τέλεια προσαρμογή και εκτέλεση. Το άλμα από τη μία γενιά στην επόμενη είναι σχεδόν αντιληπτό, παρόλο που το τελειωμένο φινίρισμα φαίνεται ελαφρώς καλύτερα να εκτελεστεί σε σχέση με το παρελθόν.

Στον καρπό, το Rolex Explorer II 226570 εξακολουθεί να είναι σαν το τραχύ και μεγάλο αθλητικό ρολόι που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν. Ο συνδυασμός μασίφ ατσάλινη θήκη / βραχιόλι με διάμετρο 42 mm δημιουργεί ένα μεγάλο και βαρύ ρολόι, αλλά τίποτα νέο εδώ. Οι νέες αναλογίες του βραχιολιού και των λαβών φέρνουν μια ελαφρώς καλύτερη οπτική ισορροπία στον καρπό και ίσως λίγο περισσότερη άνεση.

Όσο για το καντράν, εκτός από τη νέα επιγραφή της Swiss Made με μία κορώνα Rolex, οι ενημερώσεις αφορούν κυρίως τη λευκή έκδοση. Η μαύρη έκδοση διατηρεί τους δείκτες του λευκού χρυσού, αλλά τώρα έχει νέους δείκτες, πλήρως γυαλισμένους. Το λευκό καντράν, από την άλλη πλευρά, έχει αλλάξει σε μεγαλύτερες αναλογίες. Στην προηγούμενη αναφορά 216570, οι δείκτες ήταν μαύροι, με γυαλιστερό φινίρισμα. Στο νέο Explorer II 226570 “polar”  είναι κατασκευασμένοι από λευκό χρυσό, αργότερα επικαλυμμένο με ματ PVD επεξεργασία. Η ιδέα ήταν να επιτευχθεί καλύτερη αντίθεση και να αποφύγουμε τις αντανακλάσεις.

Η Rolex αναφέρει επίσης ότι τα ευρετήρια και οι δείκτες επωφελούνται τώρα από μια βελτιστοποιημένη οθόνη Chromalight. Στο φως της ημέρας, αυτά τα στοιχεία οθόνης έχουν επίσης μια πιο φωτεινή λευκή απόχρωση και η ένταση της μπλε λάμψης που εκπέμπεται από τους δείκτες ώρας και τα χέρια διαρκεί πλέον περισσότερο. Τέλος, εξακολουθεί να υπάρχει ο διακριτικός πορτοκαλί δείκτης 24 ωρών, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένδειξη ημέρας-νύχτας ή ανεξάρτητη οθόνη διπλής ώρας.

Η πιο αξιοσημείωτη ενημέρωση σε αυτό το 2021 Rolex Explorer II 226570 είναι η κίνησή του, καθώς αυτή η νέα αναφορά υιοθετεί τον ίδιο κινητήρα με την τρέχουσα συλλογή GMT-Master II. Τώρα είναι εξοπλισμένο με το Caliber 3285, το οποίο αποτελεί μέρος της νέας γενιάς κίνησης που παράγεται από τη Rolex, που βρίσκεται σχεδόν σε όλα τα μοντέλα που παρουσιάστηκαν πρόσφατα. Αυτός ο μοντέρνος κινητήρας διαθέτει τη βελτιστοποιημένη απόδραση Chronergy και την μπλε τρίχα Parachrome. Χτυπά στα 4Hz και αποθηκεύει έως και 70 ώρες αποθέματος ισχύος. Φυσικά, η κίνηση είναι ένα Υπερθετικό Χρονόμετρο, με ακρίβεια -2 / + 2 δευτερόλεπτα / ημέρα.

Όπως αναφέρθηκε, είναι μια κίνηση διπλού χρόνου, όπου ο δείκτης που αντιστοιχεί στην τοπική ώρα μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα με προσαυξήσεις μιας ώρας – η κύρια διαφορά με το GMT-Master II είναι ότι η στεφάνη είναι σταθερή, πράγμα που σημαίνει ότι ο Explorer II μπορεί να εμφανίσει μόνο 2 ζώνες ώρας και όχι 3 όπως το ρολόι GMT.

Εν ολίγοις, οι ενημερώσεις είναι ελάχιστες και οι εξελίξεις, τουλάχιστον για την εξοικείωση του ρολογιού, αφορούν μόνο μερικές λεπτομέρειες. Γίνεται σεβαστή η συνολική αίσθηση του ρολογιού παλαιότερης γενιάς, με μόνο την κίνηση να είναι η πραγματική ενημέρωση εδώ. Όσον αφορά τις ακριβείς μετρήσεις, θα πρέπει να το ρίξουμε μια δεύτερη ματιά, καθώς είχαμε την ευκαιρία να δούμε μόνο το ρολόι για λίγα λεπτά.

2 σκέψεις στο “Μια πρώτη ματιά στο 2021 Rolex Explorer II 226570”

Αφήστε μια απάντηση