Νέα

Η TAG Heuer δημιουργεί τη νέα συλλογή Autavia με 7 νέα ρολόγια

Ρολόι TAG Heuer Autavia
Σειρά ανδρικών ρολογιών TAG Heuer Autavia

Πριν από δύο χρόνια στο Baselworld, η μεγαλύτερη είδηση ​​της TAG Heuer ήταν η πολυαναμενόμενη και ευρέως αποδεκτή επανέναρξη παραγωγής ενός από τα πιο αγαπημένα ρολόγια, το Autavia, μετά από μια παύση από την αγορά για περισσότερα από 30 χρόνια. Φέτος, η TAG Heuer επεκτείνει τη σύγχρονη οικογένεια Autavia, η οποία μέχρι σήμερα αποτελούσε αποκλειστικά χρονογράφους, σε μια πλήρης συλλογή που παίρνει τη θέση της μαζί με τους άλλους πυλώνες της TAG Heuer, όπως η Carrera, το Μονακό και η Link.

Οικογένεια TAG Heuer Autavia

Η συλλογή TAG Heuer Autavia προσθέτει επτά νέες αναφορές. Το vintage ρολόι πάνω στο οποίο βασίζονται τα νέα μοντέλα (το οποίο παίρνει το όνομά του “Autavia” από ένα πορτραίτο “αυτοκινήτου” και “αεροπορίας”), το οποίο βασίζεται σε έναν χρονοδιακόπτη στις αρχές του 20ου αιώνα, σχεδιάστηκε  από τον Jack Heuer, απόγονο της οικογένειας του κατασκευαστή του ρολογιού και επίσης την κινητήρια δύναμη πίσω από άλλα μοντέλα της δεκαετίας του 1960, όπως η Carrera.

Η στρογγυλεμένη θήκη, η οποία έχει διάμετρο 42 mm, ενσωματώνει τις λοξοτμημένες ωτίδες των αρχικών μοντέλων από τη δεκαετία του 1960, καθώς και την εξαιρετικά μεγάλη κορώνα περιέλιξης, στοιχείο εμπνευσμένο από ρολόγια των ιστορικών πιλότων που επέτρεπαν στα γάντια flyboys, να το χρησιμοποιούν περισσότερο εύκολα. Η διπλής κατεύθυνσης 60-λεπτών στεφάνη, επίσης χαρακτηριστικό των vintage μοντέλων, είναι κατασκευασμένη από μπλε ή μαύρο κεραμικό ή ανοξείδωτο χάλυβα, ανάλογα με το μοντέλο.

καντραν TAG Heuer Autavia
Το καντράν του ανδρικού ρολογιού TAG Heuer Autavia

Κάθε ρολόι έχει κερδίσει τη διάκριση “Isograph” χάρη στο σύνθετο στρώμα χνουδιών. Πέντε από τα μοντέλα διαθέτουν θήκες από ανοξείδωτο ατσάλι, δύο με μπλε κουμπιά και στεφάνια. δύο με μαύρους γύρους και σφενδόνη, και ένα με γκρίζο επιλογέα και στεφάνη από χάλυβα. Τα μοντέλα μπλε combo και μαύρο combo διατίθενται σε σκουρόχρωμα καφέ ή ανοιχτόχρωμους δερμάτινους ιμάντες ή βραχιόλια από χάλυβα με συνοδευτικούς ιμάντες, ενώ το μοντέλο γκρι-κλήσης προσφέρεται σε έναν καφέ δερμάτινο ιμάντα.

Σύμφωνα με τις παγκόσμιες τάσεις των ρολογιών των τελευταίων ετών, η TAG Heuer έχει κατασκευάσει τα ρολόγια έτσι ώστε όλα αυτά τα λουριά και τα βραχιόλια να είναι εύκολα εναλλάξιμα, χωρίς τη χρήση εργαλείων, με δύο κουμπιά στην κάτω πλευρά των θηκών, των οποίων οι θήκες είναι χαραγμένες με τις ετικέτες ενός ελαστικού και ενός έλικα, την σχεδιαστική κληρονομιά του ρολογιού.

Επίσης, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη τάση, τα υπόλοιπα δύο νέα μοντέλα της Autavia διαθέτουν θήκες από μπρούντζο. Μετρώντας διάμετρο 42 χιλιοστών, τα χάλκινα μοντέλα, των οποίων οι θήκες είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, διατίθενται είτε με ένα πράσινο ή καφέ dial, με περιστρεφόμενες στεφάνες είτε σε μαύρο είτε σε καφέ κεραμικό, αντίστοιχα.

Λουράκια TAG Heuer Autavia
Τα λουράκια της σειράς ανδρικών ρολογιών TAG Heuer Autavia

Αυτό που είναι ίσως πιο αξιοσημείωτο με τα καινούργια ρολόγια Autavia είναι η χρήση ενός νεοδιαμορφωμένου χρονογράφου από άνθρακα  στην κίνησή τους, το πιστοποιημένο COSC Caliber Caliber 5. Μια καινοτόμος εσωτερική δημιουργία της ομάδας ανάπτυξης της TAG Heuer στο La Chaux-de-Fonds , το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο εσωτερικό του Heuer 02T Tourbillon Nanograph, αυτό το hairspring είναι σχεδιασμένο να είναι ελαφρύ, χαμηλής πυκνότητας, εντελώς αντιμαγνητικό και σχεδόν αδιαπέραστο τόσο από τη βαρύτητα όσο και από τους κραδασμούς.

Σε συνδυασμό με έναν τροχό ζυγοστάθμισης από κράμα αλουμινίου, ο συνδυασμός καθιστά αυτή την αυτο-περιέλιξη κίνηση «ισόγραφη» – έναν εμπορικό όρο που προέρχεται από τον ελληνικό όρο iso, δηλαδή ίσος, ο οποίος μιλάει για τη σταθερότητα και τη σταθερότητα του ρυθμιστικού οργάνου.

Οι τιμές για τα μοντέλα της TAG Heuer Autavia είναι 3.500 δολάρια σε χαλύβδινη θήκη με γκρίζο επιλογέα, στεφάνη από χάλυβα και δερμάτινο λουράκι. $ 3.600 σε χάλυβα σε δέρμα με κεραμικό πλαίσιο. $ 3.950 σε χάλυβα με βραχιόλι και συμπεριλαμβανόμενου ιμάντα ΝΑΤΟ. και $ 4.300 για τα μοντέλα με χάλκινα στηρίγματα στο λουράκι.

Μία σκέψη στο“Η TAG Heuer δημιουργεί τη νέα συλλογή Autavia με 7 νέα ρολόγια”

Αφήστε μια απάντηση