Νέα

COVID-19 και η βιομηχανία ρολογιών

Απολυμαντικό Bulgari
Bulgari απολυμαντικό για την προστασία από τον covid-19

Παρακολουθούμε τις τρέχουσες ειδήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία του COVID-19 επηρεάζει τη βιομηχανία ρολογιών – από ακυρώσεις και αναβολές σημαντικών γεγονότων, έως τερματισμό παραγωγής, πρωτοβουλίες έκτακτης ανάγκης. Εδώ είναι μια χρονολογική ματιά στην κρίση, και τις επιπτώσεις της στο εμπόριο ρολογιών, έως τις 26 Μαρτίου 2020.

3 Φεβρουαρίου: Ο Όμιλος Swatch ανακοινώνει ότι θα ακυρώσει την εκδήλωση “Time to Move”, η οποία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στη Ζυρίχη στις 4-6 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ορίστηκαν οι μάρκες Breguet, Blancpain, Glashütte Original, Jaquet Droz και Harry Winston να ξεκινήσουν τις παρουσιάσεις τους για το 2020.

12 Φεβρουαρίου: Το Grand Seiko, το οποίο είχε ήδη αποσυρθεί από τη Baselworld, ακυρώνει την εκδήλωση στο Τόκιο, όπου σχεδίαζε να παρουσιάσει τα μοντέλα που γιορτάζουν την 60η επέτειο του Grand Seiko. Αυτή η εκδήλωση είχε επίσης οριστεί για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

27 Φεβρουαρίου: Το Fondation de la Haute Horlogerie ανακοινώνει την ακύρωση της εκδήλωσης Watches & Wonders, η οποία είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 25 έως τις 29 Απριλίου στη Γενεύη. Η FHH ανέφερε τους «πιθανούς κινδύνους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τα ταξίδια και οι σημαντικές διεθνείς συγκεντρώσεις» λόγω του ιού COVID-19.

Ο όμιλος Movado, ο οποίος είχε προγραμματίσει τη δική του εκδήλωση Summit για συνεργάτες και διανομείς λιανικής πώλησης στο Νταβός, ακυρώνει επίσης ήσυχα το show του.

16 Μαρτίου: Δύο μεγάλες εταιρείες αντιδρούν στην πανδημία. Η LVMH (Louis Vuitton-Moët Hennesey), η οποία είναι ιδιοκτήτρια της TAG Heuer, της Bulgari, της Zenith και της Hublot, καθώς και των εταιρειών Christian Dior και Givenchy, μετατρέπει την παραγωγή από αρώματα σε απολυμαντικά για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του COVID-19 . Εν τω μεταξύ, η Rolex ανακοινώνει ότι θα τερματίσει την παραγωγή στα εργοστάσιά της για 10 ημέρες, με την ελπίδα επανέναρξης στις 27 Μαρτίου.

Γραφεία Ρόλεξ
Τα γραφεία της Ρόλεξ στην Ελβετία

17 Μαρτίου: Σε μια ιστορικά χαμηλού επιπέδου ημέρα του Αγίου Πατρικίου, η Hublot ανακοινώνει επίσης τη διακοπή λειτουργίας της μονάδας παραγωγής της στο Nyon, χωρίς να ανακοινωθεί ξανά η ημερομηνία.

20 Μαρτίου: Η TAG Heuer γίνεται ο τελευταίος σημαντικός κατασκευαστής ρολογιών που θα κλείσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Ελβετία μαζί με πολλά περιφερειακά γραφεία.

25 Μαρτίου: Ο Ιταλός γίγαντας ρολογιών και κοσμημάτων Bulgari, δωρίζει εκατοντάδες χιλιάδες μπουκάλια αποστειρωτήρων χεριών, που παράγονται σε συνεργασία με τον συνεργάτη ICR, σε ιταλικές ιατρικές εγκαταστάσεις που καταπολεμούν την εξάπλωση του κοροναϊού. Σε δήλωσή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bulgari, Jean-Christophe Babin, δήλωσε: «Πιστεύω ότι ως σημαντικό οικονομικό παράγοντα και σύμβολο της Ιταλίας, η Bulgari έχει την ευθύνη να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια για την πρόληψη, την καταπολέμηση και την εξάλειψη του Covid-19

Μία σκέψη στο“COVID-19 και η βιομηχανία ρολογιών”

Αφήστε μια απάντηση