Χαρακτηριστικά

Νέο Hublot Big Bang Unico GMT Carbon

Ρολόι Hublot Big Bang
Ανδρικό ρολόι Hublot Big Bang

Όταν σκεφτόμαστε το Hublot, τείνουμε να απεικονίζουμε κομψούς χρονογράφους, πρωτοποριακά υλικά σε εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς και σπορ σχεδιαστικές επιρροές που κυμαίνονται από ποδόσφαιρο έως αγώνες αυτοκινήτων. Σπάνια σκεφτόμαστε την κλασική λειτουργικότητα διπλού χρόνου και αυτό είναι κρίμα επειδή τα μοντέλα Big Bang Unico GMT της Hublot – που παρουσιάστηκαν το 2017 σε εκδόσεις με τιτάνιο και ανθρακονήματα και ενώθηκαν με King Gold και κεραμικές εκδόσεις φέτος – αντιπροσωπεύουν μια ξεχωριστή αρρενωπή, εξαιρετικά ευανάγνωστο και φιλικό προς τον χρήστη.

Ακολουθεί μια ματιά στο μοντέλο Big Bang Unico GMT Carbon

Ρολόι Hublot Big Bang GMT
Ανδρικό ρολόι Hublot Big Bang GMT

Ακόμα και χωρίς το  tricompax πρόσωπο του χρονογράφου, το ρολόι μπορεί να αναγνωριστεί αμέσως ως Big Bang, που διαθέτει μια απογοητευτικά μεγάλη θήκη 45 mm, κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, ένα υλικό που συνδέεται πολύ με το Hublot και το σχεδιασμό της «τέχνης της σύντηξης». Το υλικό καθιστά την παχιά θήκη (15,85 mm) αρκετά ανθεκτική και ευχάριστα ελαφριά.

Η στρογγυλή, σταθερή στεφάνη από ανθρακονήματα είναι αγκυρωμένη σταθερά στο οκταγωνικό περίβλημα στη μέση από τις βίδες σχήματος H που βασίζονται στη μάρκα Nyon – έξι από αυτές, ακριβείς, που αντιπροσωπεύουν τα σημεία ώρας στα 12, 2, 4, 6, 8, και 10 η ώρα. Οι άλλοι δείκτες ώρας στη στεφάνη, στις οποίες ένας κεντρικός δείκτης με βέλη υποδεικνύει την ώρα αναφοράς, είναι αραβικοί αριθμοί στινσιλ και δείκτες μισής ώρας γεμάτοι με λευκή λάκα για εξαιρετική αντίθεση με το μοτίβο σκούρου σκακιέρας της βάσης από ανθρακονήματα.

Η φλάντζα της στεφάνης, με λευκή τυπωμένη κλίμακα λεπτών, είναι κατασκευασμένη από μπλε σύνθετη ρητίνη, ένα άλλο αγαπημένο υλικό του Hublot και ένα που προσδίδει μια ελκυστική μπλε επισήμανση στο σύνολο, που ταιριάζει με το παχύ καουτσούκ ιμάντα.

Ρολόι Hublot Big Bang GMT Carbon
Ανδρικό ρολόι Hublot Big Bang GMT Carbon

Οι αράβικοι αριθμοί που λείπουν από τη στεφάνη χρησιμοποιούνται ως οι κύριοι δείκτες στο καντράν, το οποίο είναι ανοιχτό στο πλέον αναγνωρίσιμο στυλ άλλων ρολογιών Unico. Μεγάλοι, τολμηροί, εξαιρετικά ευανάγνωστοι και γεμάτοι με Super-LumiNova, αυτοί οι αριθμοί εναλλάσσονται με παχύ δείκτες για την κύρια οθόνη, δηλαδή τον τρέχοντα χρόνο στην τοποθεσία κάποιου μακριά από το σπίτι, ο οποίος προβάλλεται από πυκνό, μερικώς φωτεινό γεμάτο πεντάγων. Τα δευτερόλεπτα ξεκινούν μέσω ενός πολύ λεπτού κεντρικού δείκτη με μπλε λάκα, του οποίου το αντίβαρο έχει σχήμα Hublot «H» και του οποίου η άκρη γλιστράει κομψά πέρα ​​από τους δείκτες στην μπλε εσωτερική κλίμακα.

Ρολόι Hublot Big Bang GMT Carbon κίνηση
Ανδρικό ρολόι Hublot Big Bang GMT Carbon, η κίνηση του

Ενώ το Big Bang Unico GMT δεν είναι χρονογράφος, έχει κάποιο χρονογράφο DNA και είναι η συμπερίληψη λειτουργικότητας τύπου χρονογράφου που το καθιστά τόσο εύκολο και διαισθητικό να λειτουργεί. Απλώς ξεβιδώστε και τραβήξτε έξω το λαστιχένιο στέμμα με επικάλυψη και τοποθετήστε και τους 3 κύριους δείκτες – ώρα, λεπτό και GMT – στη σωστή τοπική ώρα.

Όταν αλλάζετε ζώνες ώρας απλώς σπρώξτε τους ώμους τύπου chrono τύπου πεντάλ για να μετακινήσετε τον δείκτη της τοπικής ώρας με βήματα μίας ώρας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ενώ ο δείκτης λεπτού και ο δείκτης δευτερολέπτου παραμένει ανεπηρέαστο. Επειδή τα γρανάζια για τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα δεν κινούνται, δεν είναι απαραίτητο να συγχρονίσετε όλους τους δείκτες με κάθε αλλαγή ζώνης ώρας.

Οι παλιοί οπαδοί της μάρκας Hublot μπορεί να παρατηρήσουν ότι το ορθογώνιο σχήμα των πιεστών GMT μοιάζει με εκείνο των πρώτων χρονογράφων του Big Bang, διαφοροποιώντας τα από τα πιο στρογγυλεμένα πιεστήρια των σύγχρονων μοντέλων Big Bang Unico. Η Hublot έχει ενσωματώσει μια συσκευή ασφαλείας στον μηχανισμό που εμποδίζει την ταυτόχρονη ενεργοποίηση των δύο ωθών.

Ακολουθώντας τους πολύ διαισθητικούς σχεδιαστικούς κωδικούς, το ωστήριο στις 2 η ώρα μετακινεί τον δείκτη προς τα εμπρός μία ώρα, ενώ το ένα στις 4 η ώρα το μετακινεί προς τα πίσω μια ώρα.

Σε λίγες στιγμές, το φωτεινό χέρι GMT με τρίγωνο, θα συνεχίσει να δείχνει στην ώρα του σπιτιού στο πλαίσιο των 12 ωρών, ενώ ο δείκτης της ώρας και του λεπτού θα ρυθμιστούν στην τοπική ώρα. Αν σε λίγες μέρες πετάτε, ας πούμε, από τη Βασιλεία προς το Τόκιο, απλώς κάντε κλικ ξανά στο ωστήριο μέχρι να φτάσει η ώρα στην τοπική ώρα της πόλης.

Το καλύτερο απ ‘όλα για χρήστες τζετ που μπορεί να μην θέλουν να κάνουν τα μαθηματικά που απαιτούνται για έναν πιο τυπικό 24ωρο χρονομετρητή GMT, η ένδειξη ημέρας-νύχτας του καντράν επιτρέπει σε κάποιον να δει με μια ματιά αν η ώρα του σπιτιού σας είναι ώρα ΑΜ ή ΜΜ.

Hublot Big Bang Unico GMT Carbon – Κλήση – Μέρα-Νύχτα
Το σκούρο μπλε της κλίμακας λεπτών και ο τομέας «νύχτα» του δείκτη ημέρας-νύχτας ταιριάζει με το χρώμα του ιμάντα.
Ο εσωτερικός-κατασκευασμένος κινητήρας για όλη αυτή την ευκολία χρήσης είναι το Hublot’s Caliber HUB1251 Unico, αυτο-τυλίγοντας με σκελετό ρότορα και συγκεντρώνοντας απόθεμα ισχύος 72 ωρών. Είναι ενσωματωμένο πίσω από μια θήκη από ανθρακονήματα που συγκρατείται σταθερά από βίδες τιτανίου και είναι εξοπλισμένη με παράθυρο ζαφείρι.

Η βάση του κινήματος, φυσικά, είναι το αρχικό Unico διαμετρήματος του Hublot, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα ενσωματωμένα στοιχεία χρονογράφου, συμπεριλαμβανομένου του τροχού στηλών (καθώς και ο τυπικός σκελετοποιημένος δίσκος ημερομηνίας, μια άλλη προσθήκη με αφαίρεση για να κρατήσει τις δύο ζώνες ώρας του ρολογιού) όσο πιο απλή γίνεται) και προστέθηκε μια κατοχυρωμένη, ιδιοκτησιακή μονάδα GMT

Διαβάζοντας τη μικρομηχανική έκταση του με ένα φακό, σημειώνει κανείς το ματ φινίρισμα στις σκελετοποιημένες, μικρο-εκτοξευμένες γέφυρες, την ισορροπία που ταλαντεύεται με ταχύτητα 28.800 vph και την αμφίδρομη ταλάντευση,

Ρολόι Hublot Big Bang GMT Carbon - Λουράκι
Το λουράκι του ανδρικού ρολογιού Hublot Big Bang GMT Carbon

Όπως και με πολλά σύγχρονα ρολόγια Hublot, οι ωτίδες, επίσης κατασκευασμένες από ανθρακονήματα, ενσωματώνονται σφιχτά στο δομημένο λαστιχένιο ιμάντα, που έχει βαθύ μπλε χρώμα και αυλακώσεις όπως τα ελαστικά ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Τόσο οι ωτίδες όσο και το λουράκι έχουν σχεδιαστεί με το στυλ αλλαγής “One-Click” του Hublot, το οποίο επιτρέπει την εναλλαγή των ιμάντων με το απλό πάτημα ενός κουμπιού – αν και ο μπλε ιμάντας που συνοδεύει αυτό το μοντέλο είναι τόσο τέλειος για αυτό,

Δεν είμαι σίγουρος γιατί κάποιος θα ένιωθε την ανάγκη να το αλλάξει. Ίσως ένα μαύρο καουτσούκ ή σκούρο γκρι έκδοση θα λειτουργούσε, αν και ακόμη και αυτά θα άφηναν τα μπλε στοιχεία στο καντράν να φαίνονται κάπως απομονωμένα και εκτός τόπου.

Το ρολόι στερεώνεται με ασφάλεια στον καρπό με διπλό πτυσσόμενο κούμπωμα τιτανίου με μπουτόν, του οποίου το ηχητικό κλικ εξασφαλίζει στον χρήστη ότι είναι κλειδωμένο και φορτισμένο για μια μέρα εργασίας.

Εάν ψάχνετε κάτι υποτιμημένο να γλιστρήσει κάτω από τη μανσέτα του πουκάμισου σας μέχρι να χρειαστεί, δεν είναι αυτό το ρολόι – ούτε, ας το παραδεχτούμε, το εμπορικό σήμα – για εσάς.

Αλλά εάν θέλετε έναν αξιόπιστο σύντροφο ταξιδιού που προσφέρει έναν σπάνιο συνδυασμό φιλικών προς το χρήστη λειτουργιών – εύκολο να διαβάσετε δύο ζώνες ώρας ταυτόχρονα, εύκολο να αλλάξετε ζώνες ώρας, εύκολο να αλλάξετε ιμάντες και αρκετό απόθεμα ισχύος που δεν πρέπει να χρειαστείτε ανησυχείτε για την εκκαθάριση ή την εκ νέου ρύθμιση κατά τη διάρκεια των περισσότερων επαγγελματικών ταξιδιών – το Big Bang Unico GMT Carbon (τιμή λιανικής: 23.100 $) είναι μια συναρπαστική περίπτωση.

Μία σκέψη στο“Νέο Hublot Big Bang Unico GMT Carbon”

Αφήστε μια απάντηση