Brands

Η ιστορία της συνεργασίας Rolex & Tudor

Tudor-Oyster-Prince-Submariner Square-Crown-Guards

Δεν είναι μυστικό ότι η Rolex και η αδελφή της εταιρεία Tudor ασχολούνται εδώ και καιρό με στρατιωτικές δυνάμεις ή επαγγελματική οργάνωση καταδύσεων (για παράδειγμα COMEX), αποτελώντας το τέλειο πεδίο δοκιμής για τα ρολόγια των δυτών τους και για πειραματισμούς. Μετά τη δημιουργία του ρολογιού Submariner το 1953, η Rolex άρχισε να προσφέρει πιο προσβάσιμα ρολόγια με το ίδιο όνομα στη συλλογή του Tudor. Και σύντομα, αυτά τα ρολόγια τράβηξαν την προσοχή του Ναυτικού Nationale ή του Γαλλικού Ναυτικού.

Μόλις το 1954, η Tudor κυκλοφόρησε τις δικές της εκδόσεις του Submariner, μοιράζοντας τη θήκη Oyster αλλά και την κορώνα, τη στεφάνη και πολλά άλλα εξαρτήματα με μοντέλα Rolex, αλλά σφραγισμένα με τους αριθμούς αναφοράς και τους σειριακούς αριθμούς Tudor. Από το 1954 έως το 1999, θα υπήρχε πάντα ένα Tudor Oyster Prince Submariner στη συλλογή, δείχνοντας πόσο ανθεκτικό ήταν το Submariner.

BS MN tudor

Tα πρώτα ρολόγια που παραδόθηκαν στο Marine Nationale ήταν στην πραγματικότητα το πρώτο Tudor Submariner που δημιουργήθηκε ποτέ, οι αναφορές 7922 και 7924 – ρολόγια που ήταν πολύ κοντά στη σύλληψη με τα Rolex Submariners 6402 και 6538.  Ωστόσο, αυτά τα ρολόγια έδειξαν γρήγορα τα όριά τους και το γαλλικό ναυτικό απαίτησε κάτι πιο στιβαρό για τους δύτες του.

Η δεύτερη παρτίδα ρολογιών που θα παραδοθεί στο Marine Nationale θα είναι πράγματι εξοπλισμένο με τετράγωνα προστατευτικά κορώνας, την αναφορά 7928. Αυτά τα ρολόγια δεν διαθέτουν ακόμη καμία στρατιωτική γκραβούρα αναγνώρισης (το εμβληματικό αναγνωριστικό MN στο πίσω μέρος).

Tudor Marine Nationale

Ακολουθώντας αυτά τα μοντέλα, h Tudor παρουσίασε την αναφορά 7016 στα τέλη της δεκαετίας του 1960, πρώτα με στρογγυλούς δείκτες πανομοιότυπους με ένα μοντέλο Rolex 5513. Το 1974, μια παρτίδα ρολογιών θα παραδοθεί στο Marine Nationale, και αυτά ήταν τα πρώτα ρολόγια που έλαβαν την εμβληματική υπογραφή στο πίσω μέρος, την εμβληματική γκραβούρα «MN 74». Και πίσω από μέρος μιας παλαιότερης γενιάς αναφοράς 7016, αυτά διαθέτουν δείκτες με νιφάδα χιονιού και τετράγωνους δείκτες, που προκύπτουν από αίτημα του Πολεμικού Ναυτικού για πιο ευανάγνωστη οθόνη.

Δεδομένου ότι τα μαύρα καντράν των ρολογιών MN 74 ήταν επιρρεπή σε ζημιές από την υγρασία, η Tudor παρείχε άλλη μια παρτίδα ρολογιών, αυτή τη φορά μοντέλα αναφοράς Submariner 94010 τώρα με μπλε καντράν και ένθετα στεφάνης. Αυτά διαθέτουν επίσης χαρακτικά στο πίσω μέρος, με το πλήρες έτος να αποκαλύπτεται – γράφει MN 1975. Αυτά τα ρολόγια θα χρησιμοποιούνται μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το Submariner επέστρεψε στους δείκτες και τα τριγωνικά καντράν της Mercedes, με την αναφορά 76100. Αυτά τα μοντέλα εξακολουθούσαν να παραδίδονται στη Marine Nationale, με τα μοντέλα MN 81 και MN 82.

Tudor Marine Nationale history 94010

Μία από τις ιδιαιτερότητες αυτών των ρολογιών MN ήταν να διαθέτουν συγκολλημένες ωτίδες, και έτσι φοριόνταν σε όλα τα είδη ιμάντων… το πιο χαρακτηριστικό ήταν το πράσινο ελαστικό λουρί που ήταν στην πραγματικότητα κατασκευασμένο από ζώνες αλεξίπτωτου, καθιστώντας τα ρολόγια άνετα στη χρήση και επιτρέποντας εύκολη προσαρμογή πάνω από μια στολή κατάδυσης.

Μία σκέψη στο“Η ιστορία της συνεργασίας Rolex & Tudor”

Αφήστε μια απάντηση