Κριτικές

Κριτική ρολογιού Rolex Milgauss 116400GV black 40mm

Rolex-Milgauss-116400GV-Black-front κριτικη και παρουσιαση
Rolex-Milgauss-116400GV-Black-front κριτικη και παρουσιαση

Το Rolex Milgauss παρουσιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 όταν η ηλεκτρική ενέργεια, η ηλεκτρονική, η αεροναυτική και η πυρηνική μηχανική έφεραν αυτό που τώρα ονομάζουμε επανάσταση στην τεχνολογία και την πληροφορία. Ως είδος, μόλις ανακαλύψαμε τη δύναμη του ατόμου, επιτέλους είμαστε σε θέση να αφήσουμε τη μητρική γη και ο αριθμός των καινοτομιών γύρω από τη μετάδοση, την αποθήκευση και τον μετασχηματισμό πληροφοριών, δημιούργησε μια σειρά επαναστάσεων που θα άλλαζαν για πάντα την ανθρωπότητα.

Ως συνέπεια αυτής της καινοτομίας, οι επιστήμονες (και γενικά όλοι) εκτίθενται όλο και περισσότερο σε μαγνητικά πεδία. Όχι μόνο από τα όργανα που χρησιμοποιούνται, αλλά και από καθημερινές συσκευές όπως τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και τις πολλές νέες ηλεκτρικές συσκευές που εισέρχονταν στα νοικοκυριά. Δεν χρειάζεται να γνωρίζετε τις εξισώσεις του Maxwell για να ξέρετε ότι ένα ηλεκτρικό ρεύμα και ένα μαγνητικό πεδίο είναι δύο πλευρές του ίδιου «νομίσματος» και ότι η μία μπορεί εύκολα να μετατραπεί στην άλλη. Ο Γερμανός μαθηματικός και φυσικός Carl Friedrich Gauss ήταν ένας από τους πρώτους που εξερεύνησαν αυτόν τον χώρο. Σήμερα, χρησιμοποιούνται συνήθως άλλες μετρήσεις όπως το Tesla και το αμπέρ / μετρητή (1000G = 0.1T = 80.000A / m).

Φυσικά, το αποτέλεσμα της έκθεσης σε τόσα τυχαία ή σκόπιμα μαγνητικά πεδία είναι ότι θα επηρεαστεί οτιδήποτε υπάρχει σε εσάς που είναι ευαίσθητο σε τέτοια πεδία. Επίσης, δεν χρειάζεται να γνωρίζετε πολλά για την εσωτερική λειτουργία ενός μηχανικού ρολογιού για να συνειδητοποιήσετε ότι ένα μαγνητικό πεδίο είναι ένας από τους ορκισμένους εχθρούς του. Εν συντομία, τα μηχανικά ρολόγια (ακόμη και τα καλύτερα) χρησιμοποιούν έναν τροχό ισορροπίας που περιέχει μια τρίχα που χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της κίνησης, είναι ο καρδιακός παλμός του ρολογιού. Αν χαλάσετε τον τροχό της τρίχας ή την ισορροπία, θα καταλήξετε με ένα ρολόι που τρέχει πολύ γρήγορα ή πολύ αργά … Επομένως, σε περιπτώσεις όπου το ρολόι εκτίθεται σε μαγνητικό πεδίο, τα εξαρτήματα του ρολογιού μπορούν να μαγνητιστούν και συνεπώς να διαταραχθούν.

Σε αυτό το πλαίσιο, διάφοροι κατασκευαστές άρχισαν να διερευνούν πώς να επιτύχουν ρολόγια που θα μπορούσαν να αντισταθούν σε τέτοια πεδία.

Η βασική καινοτομία στο Rolex Milgauss  και σε άλλα τέτοια ρολόγια είναι η χρήση ενός κλουβιού Faraday που περικλείει το κίνημα. Παρόμοια με το πώς το να είσαι μέσα σε ένα αεροπλάνο σάς προστατεύει από τις επιπτώσεις του κεραυνού, ένα κλουβί Faraday (σιδηρομαγνητικό περίβλημα) γύρω από την κίνηση θα εκτρέψει ένα ρεύμα ή μαγνητικό πεδίο σε ασπίδα και θα προστατεύσει ολόκληρη την κίνηση, συμπεριλαμβανομένου του τροχού ισορροπίας και της τρίχας του. Ενώ είναι ένα εξαιρετικό καινοτόμο βήμα στην κατασκευή ρολογιών, υπάρχουν πολλά περισσότερα στο νέο Rolex Milgauss από ένα απλό κλουβί Faraday.

Το Rolex Milgauss, όπως και η αθλητική σύνθεση της Rolex, βασίζεται στη διάσημη και πανταχού παρούσα θήκη με διάρκεια. Το ίδιο σχέδιο θήκης χρησιμοποιείται και στο Submariner ή στα μοντέλα Explorer, ωστόσο, το Rolex Milgauss είναι κατασκευασμένο από γυαλισμένο ατσάλι 904L με στιλβωμένη λεία στεφάνη που του δίνει μοναδικό χαρακτήρα μεταξύ των άλλων μελών της οικογένειας αθλητικών ρολογιών Rolex . Στο πίσω μέρος του Rolex Milgauss, σε αντίθεση με το Submariner αλλά όπως το Sea-Dweller, υπάρχουν σημάδια για το μοντέλο, τη μάρκα και τη θήκη Oyster.

Μέσα στο Rolex Milgauss βρίσκεται η εσωτερική Rolex 3131 κίνηση, η οποία ενώ κρύβεται, είναι εξαιρετικά ακριβής και αραιά διακοσμημένη. Το απόθεμα ισχύος είναι 48 ώρες και η κίνηση 3131 μπορεί επίσης να τυλιχτεί χειροκίνητα ξεβιδώνοντας τη μη προστατευμένη μεγάλη αλλά επίπεδη κορώνα. Δεν υπάρχει ημερομηνία στο Rolex Milgauss, καθώς οποιαδήποτε διακοπή στο καντράν πιθανόν να επηρεάσει τη λειτουργία του κλωβού Faraday. Τέλος, το κίνημα 3131 περιλαμβάνει την Rolex Parachrom, η οποία είναι κατασκευασμένη με εξαιρετικά μη μαγνητικό υλικό, παρέχοντας πρόσθετη προστασία από τα πανταχού παρόντα πεδία που το Rolex Milgauss προσπαθεί τόσο σκληρά για να αντιμετωπίσει.

Η έλλειψη ημερομηνίας οδηγεί επίσης σε μια απλώς φοβερά συμμετρική κλήση, που είναι εύκολα μια από τις αγαπημένες μας πτυχές του Rolex Milgauss. Πρώτον, το καντράν είναι μαύρο με απλούς δείκτες ώρας γεμάτοι με λευκό Super-Luminova που λάμπει σε πράσινο χρώμα, αν και οι δείκτες στα 3, 6 και 9 είναι γεμάτοι πορτοκαλί και μπλε. Στις δώδεκα η ώρα είναι ένα μεγάλο Rolex κάτω από το οποίο το μοντέλο Rolex Milgauss φέρει το κοινό Oyster Perpetual.

Η θήκη του Rolex Milgauss είναι 40 mm και οι μετρήσεις lug to lug φτάνουν τα 48 mm. Ως αποτέλεσμα, το ρολόι φαίνεται αρκετά μικρό που σημαίνει επίσης ότι ταιριάζει στα περισσότερα παιδιά.  Το βραχιόλι είναι από το ίδιο ατσάλι με γυαλισμένους κεντρικούς συνδέσμους. Η προσαρμογή των βιδωτών συνδέσμων γίνεται εύκολα και το μέγεθος του βραχιολιού μπορεί να προσαρμοστεί ελαφρώς με το Easy Link. Αυτή είναι μια υπέροχη καινοτομία Rolex που χρησιμοποιείται συχνά. Ουσιαστικά, επιτρέπει στο βραχιόλι να αναπτυχθεί ή να συρρικνωθεί κατά 5 mm σε λίγα δευτερόλεπτα, απλώς ανοίγοντας το κούμπωμα και τραβώντας το ένα άκρο για να απελευθερώσετε τον εύκολο σύνδεσμο ή αναδιπλώνοντάς το για να το κρύψετε. Το όλο πράγμα δουλεύει απλά και λαμπρά.

2 σκέψεις στο “Κριτική ρολογιού Rolex Milgauss 116400GV black 40mm”

Αφήστε μια απάντηση