Κριτικές

ROLEX GMT 116710LN Κριτική και εντυπώσεις

rolex-master-ii-116710-36
rolex-master-ii-116710-36

Ως το πρώτο ατσάλινο GMT-Master II που διαθέτει στεφάνη Cerachrom, το Ref 116710LN επρόκειτο πάντα να είναι σε ζήτηση. Αλλά το νέο γυαλιστερό πλαίσιο δεν είναι το μόνο πράγμα που έκανε αυτό το ρολόι ελκυστικό. Η Rolex δανείστηκε επίσης πολλές τεχνικές προκαταβολές από άλλα μοντέλα.

Το ασφαλές στέμμα Triplock προήλθε από το Submariner. Αυτή η κορώνα χρησιμοποιεί τρεις σφραγισμένες ζώνες για να εξασφαλίσει στεγανή ασφάλεια παρόμοια με την καταπακτή του Submariner. Η Rolex επέλεξε να μην αυξήσει την βαθμολογία αντοχής στο νερό των ρολογιών 100 μέτρων. Ίσως επειδή είναι ρολόι πιλότου και όχι ρολόι κατάδυσης. Ελήφθη επίσης από το Submariner το σχέδιο κλήσης Maxi. Διακρίνεται από παχύτερα χέρια λεπτών και μεγαλύτερων στρογγυλών μαρκαδόρων. Δεν αρέσει σε όλους ο επιλογέας Maxi. Φαίνεται όμως ότι βελτιώνει την αναγνωσιμότητα.

Το αυθεντικό μαύρο bezel GMT-Master είχε ένα κόκκινο σημείο 24 ωρών. Για το Ref 116710LN, η Rolex το άλλαξε σε πράσινο. Το όνομα “GMT-Master II” εμφανίζεται επίσης σε πράσινο κείμενο στο καντράν. Οι λεπτές αλλαγές είναι σίγουρες αλλά αυτές που βοήθησαν αυτό το μοντέλο να γίνει εξαιρετικά αναγνωρίσιμο.

Η επόμενη μεγάλη αλλαγή ήταν το βραχιόλι Oyster, το οποίο ανανεώθηκε για το Ref 116710LN. Εισήγαγε έναν άλλο συλλέκτη καινοτομίας της Rolex. Ο σύνδεσμος Επέκτασης άνεσης Easylink 5mm. Αυτό επέτρεψε στον χρήστη να κάνει μικρές προσαρμογές στο μήκος του βραχιολιού. Εκείνη την εποχή, ονομαζόταν συνήθως «Daytona». Το πιο προηγμένο κούμπωμα Glidelock έχει από τότε αντικατασταθεί.

Το άλλο πράγμα που ξεχώρισε αυτό το βραχιόλι Oyster ήταν οι γυαλισμένοι κεντρικοί σύνδεσμοι. Αυτό θα γίνει σήμα κατατεθέν των μελλοντικών GMT-Master II. Μέχρι φέτος, δηλαδή, όταν η Rolex αντικατέστησε το βραχιόλι Oyster με το Jubilee. Αλλά θα φτάσουμε σε αυτό.

Μέσα στη χαλύβδινη θήκη των 40 mm ήταν το ίδιο διαμέτρημα κατασκευής 3186. Η μόνη διαφορά ήταν ότι αυτή η αυτο-περιέλιξη ήταν εξοπλισμένη με μια νέα τρίχα. Το ίδιο το “Parachrom” της Rolex, για να είμαστε ακριβείς. Αυτή τη φορά, ελήφθη από το Rolex Milgauss. Επέτρεψε την κίνηση να είναι αντι-μαγνητική και πιο ανθεκτική στη φθορά. Μιλάμε για στάνταρ πράγματα σήμερα, αλλά πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη εκείνη την εποχή.

Αξίζει τα χρήματα;

Φέτος, η Rolex ενοποίησε τη συλλογή GMT-Master II. Διακόπηκαν συνολικά τέσσερις αναφορές, συμπεριλαμβανομένου του Ref 116710LN. Όχι μόνο αυτό, τα χαλύβδινα μοντέλα είναι τώρα διαθέσιμα μόνο σε βραχιόλια Jubilee. Και όλα τα μοντέλα διατίθενται μόνο με διχρωμικές κεραμικές στεφάνες. Με πολλούς τρόπους, αυτές οι αλλαγές έχουν νόημα. Η συλλογή χρειάστηκε κάποια βελτίωση και αυτό ακριβώς έκανε η Rolex.

Ένα μειονέκτημα αυτού είναι φυσικά η αυξημένη ζήτηση για τα καταργημένα μοντέλα. Μερικά είναι από συλλέκτες που θέλουν να κατέχουν αυτά τα ρολόγια. Ορισμένα από αυτά οδηγούνται από κερδοσκόπους που θέλουν να βγάλουν γρήγορα χρήματα. Σε κάθε περίπτωση, για να αγοράσετε ένα Ref 116710LN στη δευτερογενή αγορά τώρα, θα πληρώσετε πάνω από 10.000 ευρώ ανάλογα με την κατάσταση κ.λπ.

Αυτό αφορά ένα ρολόι που δεν περιλαμβάνει κίνηση επόμενης γενιάς από τη Rolex. Ωστόσο, υπάρχει μια συγκεκριμένη αίσθηση νοσταλγίας γύρω από αυτό το μοντέλο. Ήταν το πρώτο ατσάλινο GMT-Master II που διαθέτει στεφάνη Cerachrom. Και είναι το τελευταίο από το μονόχρωμο GMT-Master II’s.

Τεχνικές προδιαγραφές: Rolex GMT-Master II Ref 116710LN

Θήκη: Oyster- 40 mm – Oystersteel – μεσαία θήκη monobloc, βιδωτή θήκη προς τα πίσω και στεφάνη περιέλιξης – Αμφίδρομη περιστρεφόμενη 24ωρη βαθμονομημένη στεφάνη. Μαύρο ένθετο Cerachrom σε κεραμικά, χαραγμένους αριθμούς και βαθμολογίες – αδιάβροχο έως 100 μέτρα / 330 πόδια.
Κλήση: Ματ μαύρο – δείκτες ώρας χρυσού 18 καρατίων – Οθόνη Chromalight με μακρόχρονο μπλε φωτισμό σε δείκτες ώρας και χέρια.
Κίνηση: Caliber 3186 – αμφίδρομη αυτόματη περιέλιξη μέσω αέναου ρότορα –  24ωρη οθόνη – Δεύτερη ζώνη ώρας με ανεξάρτητη ταχεία ρύθμιση του χεριού της ώρας – Στιγμιαία ημερομηνία – Διακοπή δευτερολέπτων για ακριβή ρύθμιση χρόνου – Πιστοποιημένο COSC

Αφήστε μια απάντηση