Κριτικές

Rolex GMT-Master II, BATMAN 116710BLNR Κριτική

Rolex GMT-Master II, BATMAN 116710BLNR Κριτική
Rolex GMT-Master II, BATMAN 116710BLNR Κριτική

Δεν αγαπούν όλοι τα ρολόγια Rolex, αλλά η μάρκα έχει ιστορική ιστορία και έχει συμβάλει σημαντικά στην ωρολογία που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Για παράδειγμα, το Rolex θεωρείται ευρέως ότι έχει δημιουργήσει το πρώτο αδιάβροχο ρολόι. Είναι επίσης υπεύθυνο για το πρώτο ρολόι με μια ημερομηνία που αλλάζει αυτόματα, το Datejust. Το πρώτο ρολόι που εμφανίζει δύο ζώνες ώρας ταυτόχρονα, είναι το GMT-Master. Η προσοχή μας σήμερα είναι στο Rolex GMT-Master, ή μάλλον στο Rolex GMT-Master II 116710BLNR – αλλά πρώτα, μια μικρή ιστορία.

Το σύγχρονο Rolex GMT-Master II παρουσιάστηκε το 2005 με τη μορφή του χρυσού GMT-Master II Ref. 116718LN. Επρόκειτο να είναι ένα μοντέλο επετείου, και έτσι ήρθε με ένα πράσινο καντράν με την απόχρωση του Rolex. Αυτή η νέα διάμετρος Rolex GMT-Master II ήταν αμετάβλητη στα 40 mm, αλλά κατείχε αυτό που τώρα είναι μερικές φορές γνωστό ως “Super Case” και “Maxi Dial” – Rolex-Speak για μεγαλύτερη θήκη και κλήση με παχύτερους δείκτες, αντίστοιχα – και έτσι φαίνεται και μοιάζει μεγαλύτερο από το μέγεθος των 40 mm. Για πρώτη φορά, ήρθε με ένα κεραμικό πλαίσιο. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν μια μεγαλύτερη κορώνα Trip-lock, ένα νέο βραχιόλι με γυαλισμένους κεντρικούς συνδέσμους και επέκταση Easylink και το διαμέτρημα 3186.

Ένα χρόνο μετά το Rolex GMT-Master II Ref. 116718LN, η Rolex κυκλοφόρησε την ημιχρυσή ή δίχρωμη έκδοση γνωστή ως Ref. 116713LN και το 2007, κυκλοφόρησε τελικά το Ref. 116710LN. Παρόλο που κανείς δεν μπορούσε να διαφωνήσει για τις τεχνικές βελτιώσεις των νέων ρολογιών Rolex GMT-Master II, ένα πράγμα που έλειπε εμφανώς από αυτά τα νέα ρολόγια ήταν τα δίχρωμα στεφάνια που έκαναν τα παλαιότερα ρολόγια Rolex GMT-Master τόσο αναγνωρίσιμα. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, τα παλαιότερα μοντέλα είχαν ένθετα στεφάνη αλουμινίου, τα οποία θα μπορούσαν να εκτυπωθούν εύκολα. Αλλά το κεραμικό είναι ένα πολύ πιο δύσκολο υλικό, ενώ η Rolex είπε ότι ήταν αδύνατο να κατασκευαστεί ένα δίχρωμο πλαίσιο σε κεραμικό.

Τώρα, το δίχρωμο κεραμικό πλαίσιο είναι τεχνικό κατόρθωμα και ξεκινά στην πραγματικότητα ως μπλε, με το μαύρο να αναμιγνύεται αργότερα χρησιμοποιώντας μια πατενταρισμένη διαδικασία της Rolex. Είναι γνωστό ότι ο δεύτερος τόνος επιτυγχάνεται καλύπτοντας το ήμισυ της στεφάνης και εκθέτοντας το μισό απόκρυφο σε μια ειδική χημική επεξεργασία. Η μετάβαση μεταξύ των δύο χρωμάτων είναι άψογη και εξαιρετικά έντονη. Στη συνέχεια, οι χαραγμένοι αριθμοί τελειώνουν με λεπτή επίστρωση πλατίνας για να δώσουν μια γυαλιστερή, τρισδιάστατη εμφάνιση που είναι τόσο εντυπωσιακή όσο και ευανάγνωστη.

Βεβαίως, ο συνδυασμός μπλε και μαύρου είναι μια ασυνήθιστη επιλογή για το Rolex και δεν έχει γίνει ποτέ πριν από αυτό το Rolex GMT-Master II Ref. 116710BLNR. Το χρώμα είναι φυσικά ένα πολύ υποκειμενικό θέμα, αλλά το μπλε έχει νόημα, καθώς έχει το μπλε χρώμα για τις ώρες της ημέρας και μαύρο για τις νυχτερινές ώρες. Επομένως, αν το μπλε δεν είναι το χρώμα σας, υποθέτω ότι μπορείτε να σταματήσετε να διαβάζετε εδώ και απλώς να επιλέξετε το Ref. 116710LN.

Ωστόσο, εάν είστε ουδέτεροι προς το μπλε, το επόμενο πράγμα που πρέπει να σημειώσετε είναι ότι η απόχρωση του μπλε αλλάζει ανάλογα με το φως. Σε φωτεινά περιβάλλοντα, κάτω από το άμεσο ηλιακό φως, για παράδειγμα, το μπλε είναι εντυπωσιακά λαμπερό και είναι εκπληκτικό να το βλέπεις, και σε ορισμένες γωνίες, φαίνεται σχεδόν μωβ. Σε χαμηλό φωτισμό, το μπλε εξαφανίζεται κάπως και η στεφάνη φαίνεται σχεδόν εντελώς μαύρη.

Το Rolex 116710BLNR μπορεί επίσης να λειτουργήσει ενάντια σε αυτό, ειδικά αν αυτό που θέλετε είναι ένα πιο σοβαρό και σκοτεινό ρολόι. Κατά τη γνώμη μας, το Rolex GMT-Master II Ref. Το 116710BLNR είναι σίγουρα πιο απλό και διασκεδαστικό και αν αυτό δεν είναι δικό σας, τότε ίσως να είστε καλύτερα με το Ref. του 116710LN. Το Rolex GMT-Master II Ref. Το 116710LN είναι ένα καλό πιστό μοντέρνο κλασικό ρολόι.

Αν και το Rolex GMT-Master II Ref. 116710BLNR και το 116710LN είναι ουσιαστικά πανομοιότυπα εκτός από τη στεφάνη (και το λευκό κείμενο GMT-Master II στο καντράν), αυτά τα δύο ρολόγια δεν κοστίζουν το ίδιο. Και ορισμένοι από εσάς ίσως αναρωτιέστε αν το Rolex GMT-Master II Ref. 116710BLNR στα 600 $ premium αξίζει τον κόπο. Στη πραγματικότητα, είναι το πρώτο διχρωμικό κεραμικό πλαίσιο που έχει γίνει ποτέ. Δεύτερον, μας αρέσει ότι το Rolex πήγε για μπλε και μαύρο αντί για μπλε και κόκκινο ή μαύρο και κόκκινο. Το μπλε και το μαύρο είναι το πρώτο και νομίζουμε ότι το κάνει επίσης πολύ μοναδικό. Τέλος, μας αρέσει το πώς το μπλε της στεφάνης παίρνει διαφορετικές αποχρώσεις καθώς παίζει με το φως.

Αφήστε μια απάντηση