Κριτικές

Κριτική για το Fastrider Black Shield Tudor Rolex

Tudor Black Shield Review Cover
Tudor Black Shield Review Cover

Το Tudor μόλις κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Fastrider Black Shield, αυτή τη φορά σε μονοχρωματική εμφάνιση. Αυτό το μοντέλο σχεδιάστηκε σύμφωνα με το νέο Ducati xDiavel, μια καταπληκτική μοτοσυκλέτα που μοιάζει με παρόμοιο φινίρισμα. Όπως όλα τα μοντέλα Black Shield, η αντοχή του είναι η εξαιρετικά ανθεκτική κεραμική θήκη.

Το Tudor Fastrider Black Shield είναι, σε αντίθεση με πολλά άλλα δημοφιλή μοντέλα Tudor, ένα ρολόι που ανήκει ακριβώς στο παρόν. Ακόμα και σε αυτές τις στιγμές που τα vintage ρολόγια είναι εξαιρετικά δημοφιλή, είναι ζωτικής σημασίας για μάρκες όπως το Tudor να διατηρούν επίσης μια σταθερή σειρά σύγχρονων μοντέλων. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο επειδή δεν είναι όλοι οι συλλέκτες ρολογιών σε στυλ vintage, αλλά και επειδή η εταιρεία πρέπει να συνεχίσει να καινοτομεί, τόσο ωρολογικά, όπως και με τις νέες κινήσεις τους, αλλά και στιλιστικά. Το Black Shield μπορεί να μην κάνει τίποτα ιδιαίτερα ριζοσπαστικό, αλλά ξεχωρίζει από άλλους χρονογράφους Tudor, όπως το Chrono Blue και το κανονικό Fastrider.

Ωστόσο, η πιο αξιοσημείωτη πτυχή του Black Shield είναι η θήκη. Το κεραμικό είναι ένα θαυμάσιο υλικό για θήκες ρολογιών, ειδικά αν σας αρέσουν τα μαύρα ρολόγια, γιατί όχι μόνο είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στις γρατσουνιές, αλλά και ο μαύρος χρωματισμός δεν θα βγει ποτέ.

Εάν το νέο Black Bay με μαύρο bezel είναι το Black Bay Black, θα πρέπει να ονομάζεται Black Shield Black; Λοιπόν, θα αφήσουμε αυτές τις ερωτήσεις στα φόρουμ, αλλά έχουμε παρατηρήσει κάτι ενδιαφέρον εδώ. Αυτό το ρολόι διαθέτει μια μαύρη κεραμική θήκη, ένα μαύρο καντράν, μια στεφάνη ταχυμέτρου και έναν χρονογράφο. Είναι πιθανό το Tudor να στοχεύει τα πολύ πιο ακριβά ρολόγια Omega Speedmaster Dark Side of the Moon;

Το καντράν, αν και δεν είναι ιδιαίτερα vintage, σίγουρα δεν ταιριάζει με τα διαπιστευτήρια σχεδιασμού του Tudor. Είναι λίγο πιο στυλιζαρισμένο σε ορισμένες περιοχές από τα περισσότερα σχέδια ρολογιών του Tudor, αλλά η αναγνωσιμότητα δεν θυσιάζεται. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φτιάξετε έναν χρονογράφο, ειδικά έναν με τρεις δευτερεύοντες χαρακτήρες και μια επιπλοκή ημερομηνίας, αλλά το Tudor έχει κάνει ρολόγια Rolex οπότε όλα είναι πιθανά.

Αυτή η αναγνωσιμότητα είναι κυρίως το προϊόν μιας εξαιρετικά υψηλής αντίθεσης μεταξύ των λευκών τόνων. Η ίδια η υφή του καντράν δεν είναι απολύτως επίπεδη μαύρη καθώς τα υποδιαλέγματα λαμβάνουν ένα λεπτό μαύρο φινίρισμα σε γραμμοκόσμημα. Ακόμα πιο λεπτό είναι το φινίρισμα της ηλιοφάνειας στο υπόλοιπο καντράν, το οποίο θα χρειαστείτε έντονο, άμεσο φως για να το εκτιμήσετε. Στα περισσότερα φώτα εμφανίζεται ματ.

Τα hands είναι από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Black Shield και φέρνουν μερικές καλλιτεχνικές ακμές στο ρολόι. Τα δευτερόλεπτα χρονογράφου, καθώς και όλα τα δευτερεύοντα χέρια, έχουν λευκές άκρες, πιθανόν για να τα κάνουν πιο ευανάγνωστα. Τα κύρια χέρια έχουν φωτεινή βαφή στο τελευταίο μισό ή τρίτο από αυτά για να παρέχουν παρόμοια σαφήνεια.

Αυτή η περιοχή του επιλογέα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Πρώτον, διαθέτει το όνομα του συγκεκριμένου ρολογιού αρκετά εμφανές, το οποίο είναι άτυπο. Για ένα άλλο, παρόλο που δεν μπορείτε να το δείτε εύκολα, η περιοχή TUDOR GENEVE εφαρμόζεται στην πραγματικότητα και φαίνεται ότι είναι επικαλυμμένη με PVD μαύρο (ή ίσως και κεραμικό;). Πιστεύουμε όμως ότι η καλύτερη πτυχή αυτής της προβολής είναι το εφαρμοσμένο λογότυπο Tudor Shield. Φαίνεται υπέροχο, αλλά κυρίως απολαμβάνουμε το γεγονός ότι η ασπίδα στο Black Shield είναι λευκή.

Οι εφαρμοζόμενοι δείκτες ώρας είναι πολύ όμορφοι στο μάτι. Είναι συμπαγές λευκό, όπως η ασπίδα και πολύ τρισδιάστατη εμφάνιση.

Τα δευτερεύοντα αρχεία λαμβάνουν το καθένα αυτό που φαίνεται να είναι ένα εφαρμοσμένο περίγραμμα. Είναι πολύ λεπτό από τις περισσότερες απόψεις, δεδομένου ότι είναι συμπαγές μαύρο αλλά είναι μια ωραία πινελιά.

Η ημερομηνία είναι εξαιρετικά λεπτή.. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το διαβάσετε, αλλά είναι αρκετά.

Αφήστε μια απάντηση