Κριτικές

Κριτική Rolex Submariner Date 116610LN

rolex-116610ln-submariner-date-black-ceramic

Ένα από τα πιο εμβληματικά ρολόγια κατάδυσης που έχει γίνει ποτέ είναι έτοιμο να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Ελάτε μαζί μας καθώς κάνουμε μια εμπεριστατωμένη κριτική του Rolex Submariner Date.

Το Rolex Submariner δεν είναι το πρώτο ρολόι κατάδυσης που έγινε ποτέ και σίγουρα όχι το τελευταίο. Ωστόσο, είναι αυτό που διαδόθηκε στα Rolex Submariner για τους μη επαγγελματίες. Το Submariner ξεκίνησε μια τάση και μετέφερε την εικονική εμφάνιση ενός ρολογιού κατάδυσης . Πάμε να τα δούμε αναλυτικά :

Το Submariner έχει εξελιχθεί σταθερά εδώ και πολλά χρόνια. Καθώς εμφανίστηκαν νέες ωρολογικές τεχνολογίες, πολλές από τις οποίες κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τη Rolex, το Submariner έγινε καλύτερο, πιο ακριβές και πιο αξιόπιστο. Ένα πράγμα που παρέμεινε το ίδιο είναι η εικονική εμφάνιση του Submariner. Ενώ τα ρολόγια με την πάροδο του χρόνου έχουν σχεδιαστεί μεγαλύτερα, το Submariner, το οποίο ξεκίνησε ως ρολόι 36mm το 1955, με την πάροδο του χρόνου μεγάλωσε και τώρα βρίσκεται σε μεγαλύτερο αλλά συντηρητικό μέγεθος 40 mm που είναι σήμερα.

Μόλις το 1966 προστέθηκε το Submariner Date στη μεγάλη γραμμή των Submariners που έχουν κοσμήσει τους καρπούς εκείνων που είναι αρκετά τυχεροί για να έχουν ένα. Πλήρης με τον φακό Cyclops που μεγένθυσε την εμφάνιση ημερομηνίας, η συλλογή Submariner προσέφερε τώρα ένα νέο χαρακτηριστικό που έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα ενός ρολογιού Rolex.

ΚΑΝΤΡΑΝ

Η κατασκευή από ανοξείδωτο ατσάλι του Rolex Submariner Date είναι γεμάτα με φωτιστικό υλικό, επιτρέποντας επίσης τη μέγιστη ορατότητα σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο φακός Cyclops βρίσκεται στο πάνω μέρος του παραθύρου ημερομηνίας στη θέση τριών ωρολογίων μεγεθύνοντας την ημερομηνία.

Οι δείκτες ώρας χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό διαφορετικών σχημάτων: οι δείκτες ωρών ευρετηρίου χρησιμοποιούνται για τις θέσεις 3, 6 και 9 η ώρα. Όλοι οι άλλοι δείκτες ώρας εκτός από το τρίγωνο δείκτη ώρας στη θέση 12 ωρών με στρογγυλό σχήμα.

ΚΙΝΗΣΗ

Αφού πολλοί μηχανικοί διαμετρητές κοίταξαν τις θήκες του Submariner με την πάροδο των ετών, το 116610LN τροφοδοτείται τώρα από την αυτόματη κίνηση Rolex 3135. Γιατί η Rolex επέλεξε αυτό το διαλυτικό για το Submariner;

Εκτός από τον αξιοσημείωτο ταλαντωτή, είναι ένα χρονόμετρο Ελβετίας που υποβλήθηκε σε πολλές δοκιμές από την COSC. Εκτός από το γεγονός ότι το 3135 είναι πιστοποιημένο COSC διαμετρήματος, όπως και όλα τα μηχανικά ρολόγια Rolex, έλαβε περαιτέρω προσαρμογές μόλις επέστρεψε στην κατασκευή Rolex αφού έλαβε το διάσημο μηχανικό γενεαλογικό του σύστημα στο COSC.

Αυτές οι εσωτερικές προσαρμογές φέρνουν την ακρίβεια έως -2 / + 2 δευτερόλεπτα την ακρίβεια της ημέρας και αυτό είναι υπερδιπλάσιο από το πιστοποιημένο χρονόμετρο COSC. Εξ ου και η εκτύπωση των λέξεων Υπερθετικό Χρονόμετρο στο καντράν.

ΘΗΚΗ

Η θήκη των 40 mm είναι κατασκευασμένη από ατσάλι 904L και έχει πάχος 13 mm. Είναι ένα ωραίο μέγεθος για καθημερινή χρήση και όχι τόσο παχύ όσο το ρολόι Rolex Sea-Dweller ή Deepsea. Το μπροστινό μέρος της θήκης και οι ωτίδες χρησιμοποιούν σατέν / βουρτσισμένο φινίρισμα με γυαλισμένα λοξά και άκρα και προστατευτικά στεφάνης. Το στέμμα είναι επίσης γυαλισμένο και χρησιμοποιεί ένα πατενταρισμένο σύστημα κλειδώματος Triplock διασφαλίζοντας ότι η κορώνα βιδώνεται προς τα κάτω στη θήκη. Αυτό, μαζί με τη βιδωτή συμπαγή χαλύβδινη θήκη, κλειδώνει την κορώνα και σφίγγει τη θήκη με την ίδια ασφάλεια με μια υποβρύχια πόρτα επιτρέποντας βαθμολογία αντοχής στο νερό έως και 1000ft / 300m.

BEZEL

Το 116610LN διαθέτει στεφάνη που περιστρέφεται σε μία μόνο κατεύθυνση και είναι κατασκευασμένο από γυαλισμένο ατσάλι με λαβές με ραβδώσεις. Η στεφάνη διαθέτει μαύρο ένθετο στεφάνης Cerachom. Αυτή η κεραμική στεφάνη είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στο ξεθώριασμα των χρωμάτων που σχετίζεται με την έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες. Αυτό το υλικό είναι επίσης πολύ ανθεκτικό στις γρατσουνιές και είναι εξαιρετικό στην αποφυγή της διάβρωσης. Η στεφάνη διαθέτει φωτεινή κουκκίδα στην αρχική θέση και ματ ασημί τόνους και βαθμονομημένους δείκτες.

ΜΠΡΑΣΕΛΕΣ

Το Submariner 116610LN είναι εξοπλισμένο με μπρασελέ Oyster που είναι κατασκευασμένο από 904L Oystersteel και χρησιμοποιεί το σύστημα επέκτασης Glidelock της Rolex που σας επιτρέπει να κάνετε εύκολα προσαρμογές στο μέγεθος του βραχιολιού. Αυτό το εργαλείο επιτρέπει έως και 20 χιλιοστά συνολικής προσαρμογής σε βήματα των 2 mm. Όλα χωρίς τη χρήση εργαλείων.

Το ατσάλινο μπρασελέ έχει ένα ωραίο βουρτσισμένο φινίρισμα με γυαλισμένα άκρα και στερεώνεται με ένα πτυσσόμενο κούμπωμα ασφαλείας με μάνδαλο ασφαλείας και έχει σχεδιαστεί για μέγιστη άνεση και μακροχρόνια χρήση.

Αφήστε μια απάντηση