Κριτικές

TAG Heuer Carrera Green Special Edition 2021

TAG Heuer Carrera, Green, Special Edition, 39mm

Στις αρχές του 2020, η TAG Heuer παρουσίασε ένα από τα πιο ελκυστικά ρολόγια τα τελευταία χρόνια, το Carrera 160 Years Silver Edition. Ένα κομψό αφιέρωμα στις πρώτες εκδόσεις αυτού του θρυλικού χρονογράφου , συγχώνευσε όμορφα μοντέρνα στοιχεία και τεχνική βάση, με μια αναμφισβήτητη vintage γοητεία. Αυτός ο χρονογράφος σε ρετρό σχήμα επιστρέφει φέτος σε μια νέα περιορισμένη έκδοση, αυτή τη φορά με ένα πολύχρωμο καντράν, ένα πρωτότυπο βαθύ μπλε-πράσινο με έντονη λάμψη. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτή τη νέα TAG Heuer Carrera Green Special Edition.

Ανδρικό ρολόι TAG-Heuer-Carrera-Green-Special-Edition-39mm-Calibre-Heuer-02-CBK221F.FC6479
Το ανδρικό ρολόι TAG-Heuer Carrera Πράσινο, Special-Edition

Όταν κυκλοφόρησε, η ιδέα της Carrera 160 Years Silver Limited Edition ήταν να επαναφέρει την αίσθηση των αρχικών εκδόσεων της δεκαετίας του 1960 αυτού του ρολογιού, αλλά με εκσυγχρονισμένο τρόπο. Ονομάστηκε μετά το θρυλικό αγώνα Carrera Panamericana και γεννήθηκε το 1963, το Carrera ήταν ένα από τα πρώτα δημιουργήματα του Jack Heuer.

Καθαρός, εστιασμένος, κομψά σχεδιασμένος, ο σχεδιασμός του με ευρετήρια εφαρμοσμένης υπογραφής και πολύπλευρες προεξοχές θα γίνουν μία από τις συλλογές πυλώνων του TAG Heuer. Εκτός από τις σύγχρονες εκδόσεις που προσφέρει η μάρκα αυτές τις μέρες, όπως το Carrera Sport 44mm και το Carrera 42mm , η μάρκα διαθέτει επίσης μια άλλη, πιο πιστή και ρετρό στιλ έκδοση στη συλλογή της, αλλά μόνο για μοντέλα περιορισμένης έκδοσης, όπως ως η ασημένια έκδοση και το Montreal.

Χτισμένο γύρω από την ίδια βάση με αυτά τα δύο ρολόγια, η TAG Heuer παρουσιάζει σήμερα ένα νέο περιορισμένο μοντέλο, αυτή τη φορά με ένα πιο πρωτότυπο χρώμα, αλλά ακόμα με την κομψή, μινιμαλιστική εμφάνιση των αρχικών μοντέλων, καθώς και την ωραία αναλογία θήκης που χρησιμοποιείται ήδη σε τα τελευταία χρόνια.

Ως εκ τούτου, αυτή η νέα TAG Heuer Carrera Green Special Edition είναι κατασκευασμένη γύρω από μια καθαρή και σχετικά συμπαγή θήκη διαμέτρου 39mm. Έχει επίσης σχεδιαστεί για να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική ιδέα, με τελείως στιλβωμένες χαλύβδινες επιφάνειες, μια λεπτή επίπεδη στεφάνη που πλαισιώνει ένα κρύσταλλο ζαφείρι σε σχήμα κουτιού, ευθείες κασετίνες και τις εμβληματικές πτυχές αυτής της συλλογής.

Ανδρικό ρολόι TAG-Heuer-Carrera-Green, Special Edition 2021
Το κομψό ανδρικό ρολόι TAG Heuer-Carrera Green, Special Edition 2021

Είναι μοντέρνο, αλλά είναι σχετικά παχύ, με ύψος περίπου 15 mm. Η δεξιά πλευρά είναι εξοπλισμένη με παραδοσιακά πιεστήρια αντλίας και ένα προστατευμένο στέμμα – τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα μια εκλεπτυσμένη, σπορ κομψή εμφάνιση που ήταν ήδη το σήμα κατατεθέν των αυθεντικών Carreras.

Αυτό που είναι καινούργιο φέτος είναι το καντράν, και το χρώμα του είναι ακριβές. Ολόκληρη η σχεδίαση, όπως και στην περίπτωση, προορίζεται να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πνεύμα των πρώτων μοντέλων, με το κομψό στυλ του 2447. Αυτό σημαίνει ένα καντράν χωρίς ταχύμετρο, χωρίς ημερομηνία, χωρίς μοντέρνο λογότυπο. Το βασικό μόνο .

Ο νηφάλιος δίσκος tricompax εμφανίζει μόνο την ώρα και τον χρονογράφο, και όλα τα στοιχεία είναι κατασκευασμένα για να κάνουν τη χρήση του απλή και ευανάγνωστη. Το ρολόι διαθέτει δείκτες με επιχρυσωμένη και στιλβωμένη επιφάνεια και το απλό λογότυπο “Heuer-only” και το όνομα “Carrera” βρίσκονται στις 12.

Για το 2021 TAG Heuer Carrera Green Special Edition, η μάρκα επέλεξε ένα εκπληκτικό χρώμα, που ονομάζεται κιρκίρι, με μπλε-πράσινη απόχρωση. Φρέσκο ​​και δημιουργικό, αλλά σχετικά λεπτό στις περισσότερες συνθήκες, συνδυάζεται με ένα μοτίβο με ακτίνες που κάνει το χρώμα πιο ζωντανό στο φως του ήλιου. Οι δευτερεύοντες διακόπτες περνάνε από το υπόλοιπο καντράν. Το ρολόι φοριέται σε ένα κλασικό (πολύ κλασικό ίσως) μαύρο αλλιγάτορα ιμάντα κλειστό από ένα ατσάλινο πτυσσόμενο κούμπωμα με κουμπιά ασφαλείας.

Πίσω όψη του ανδρικού ρολογιού TAG Heuer Carrera Green Special-Edition
Η πίσω όψη του ανδρικού ρολογιού TAG Heuer Carrera Green Special-Edition με τις χαράξεις του.

Κάτω από ένα σάπφειρο caseback είναι το κλασικό εσωτερικό Heuer 02 της μάρκας. Μια μοντέρνα ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική, διαθέτει τροχό κολόνας και κάθετο συμπλέκτη. Αυτή η κίνηση, η οποία τροφοδοτεί τους περισσότερους από τους χρονογράφους υψηλότερου επιπέδου της μάρκας, έχει σχεδιαστεί για να είναι ισχυρή και προσφέρει ένα εκτεταμένο απόθεμα ισχύος 80 ωρών. Μέσα από το caseback, φαίνεται ένα μαυρισμένο ταλαντούμενο βάρος, καθώς και χρωματιστές πινελιές στις επιγραφές και τον τροχό της στήλης.

Διαθεσιμότητα και τιμή

Το TAG Heuer Carrera Green Special Edition 39mm Caliber Heuer 02 (κωδ. CBK221F.FC6479) είναι μια περιορισμένη έκδοση 500 τεμαχίων, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις 11 Μαΐου 2021, αποκλειστικά σε μπουτίκ TAG Heuer και μέσω των ιστότοπων ηλεκτρονικού εμπορίου της μάρκας. Η τιμή του θα είναι:

  • 6,300 EUR ,
  • 6,500 CHF ,
  • 6,650 USD ή
  • 5,500 GBP .

Αφήστε μια απάντηση