Κριτικές

Rolex Oyster Perpetual 39, ένα ρολόι για κάθε περίσταση

Ρολόι rolex oyster perpetual 39
Ανδρικό ρολόι rolex oyster perpetual 39

Αν θέλετε ένα μόνο ρολόι καθημερινής χρήσης αυτό μπορεί κάλλιστα να είναι  το Oyster Perpetual της Rolex. Μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτή την εμπεριστατωμένη ανασκόπηση του Rolex Oyster Perpetual 39.

Μερικές φορές επιθυμείτε να έχετε ένα ρολόι που θα μπορούσατε να φοράτε σε κάθε περίσταση, κάτι που θα πήγαινε καλά με κάθε στολή και δραστηριότητα, που δεν θα ήταν επιδεικτικό αλλά θα είχε το δικό του χαρακτήρα. Το Rolex Oyster Perpetual 39, που εισήχθη το 2015, φαίνεται να ταιριάζει με αυτό το πλάνο. Ο σχεδιασμός του βρίσκεται κοντά στην τελειότητα. Η σπορ κομψή εμφάνιση της πηγαίνει εξίσου καλά με ένα επαγγελματικό κοστούμι ή ένα πουκάμισο πόλο. Και το μέγεθός του (39 χιλιοστά) είναι σωστά αναλογικά για σχεδόν κάθε καρπό και δεν είναι υπερβολικά ευδιάκριτο.

Με ελαφρώς καμπυλωτές ωτίδες και ευρεία στεφάνη, η κάσα του Rolex Oyster Perpetual 39, δημιουργεί μια αρμονική εικόνα.

Το δημοφιλές Datejust ήταν ο νονός για τα σχήματα των δεικτών και της θήκης. Τα μπλε τετράγωνα δίπλα στους δείκτες ώρας προσθέτουν ένα άγγιγμα ενθουσιασμού και συνδυάζονται με τον ανθρακίτη χρωματισμό και το φινίρισμα του dial, για να δημιουργήσει ένα ελκυστικό συνδυασμό χρωμάτων που φαίνεται μοντέρνος, κομψός και ξεχωριστός.

Ρολόι Rolex Caliber 3135
Ανδρικό ρολόι Rolex Caliber

Όλες οι επιφάνειες (εκτός από τα ανώτερα επίπεδα των ωτίδων) γυαλίζονται. Όπως είναι σχεδόν πάντα η κάσα σε ένα ρολόι ρολόι Rolex, το επίπεδη κρύσταλλο ζαφείρι αυξάνεται πάνω από το επίπεδο της θήκης, αλλά κλίνει διαγώνια προς τα κάτω κατά μήκος της περιφέρειάς της για να εκτρέψει πιθανές κρούσεις. Οι αποδείξεις αυθεντικότητας περιλαμβάνουν το λογότυπο σε σχήμα κορώνας του Rolex, το οποίο εγχάρακτο στο κρύσταλλο ζαφείρι στις 6 το πρωί, το όνομα “Rolex” χαραγμένο στο μεταλλικό δακτύλιο γύρω από τον επιλογέα, το λογότυπο της κορώνας του Rolex ως εφαρμογή στο 12 και ο σειριακός αριθμός στα 6.

Ο κρύσταλλος δεν έχει μη αντανακλαστική επικάλυψη και ως εκ τούτου η αναγνωσιμότητα δεν είναι πάντα ιδανική. Το φωτεινό υλικό στα χέρια και στους δείκτες στα 3, 6 και 9 διευκολύνει τον προσανατολισμό στο σκοτάδι. Δεν υπάρχει εμφάνιση ημερομηνίας. Η απουσία του εξασφαλίζει έναν τακτοποιημένο πίνακα κλήσης, αλλά μπορεί να αποθαρρύνει ορισμένους από την αγορά αυτού του μοντέλου. Εάν είστε ένας από αυτούς, το Rolex προσφέρει το Datejust σε εκδόσεις των 36 mm και 41 mm, το καθένα με μεγεθυντικό φακό πάνω από την εμφάνιση ημερομηνίας και το καθένα σε σημαντικά υψηλότερη τιμή.

Με μια αντίσταση νερού στα 100 μέτρα, το Oyster Perpetual 39 είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση. Λόγω της έλλειψης εμφάνισης ημερομηνίας, η λειτουργία του Oyster Perpetual 39 είναι αναζωογονητικά απλή. Η κορώνα, η οποία ξεβιδώνει εύκολα, έχει μόνο δύο θέσεις εξαγωγής: μία για να στρέψει το mainspring και άλλη για να ορίσει τους δείκτες. Αυτό το μοντέλο παρέχει επίσης μια βολική λειτουργία stop-δευτερόλεπτα που σταματά την ισορροπία,  για να διευκολύνει τη ρύθμιση της δεύτερης ώρας.

Ρολόι Rolex Sea-Dweller, back
Ανδρικό ρολόι Rolex

Η οριζόντια ράβδος κάτω από το λογότυπο σε σχήμα κορώνας του Rolex στο κουμπί περιελίξεων αντιπροσωπεύει το στέμμα Twinlock. Με αντοχή σε νερό κατά 100 μέτρα, το Oyster Perpetual 39 είναι αρκετά αδιάβροχο για ένα σπορ κομψό ρολόι και είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση.

Το περίβλημα του Rolex Oyster Perpetual 39 είναι πλήρως κοχλιωμένο: κάτω από αυτό είναι το Caliber 3132. Διαφέρει από τον προκάτοχό του (Caliber 3130), που τροφοδοτεί τα μικρότερα μοντέλα 36 mm και 34 mm, καθώς διαθέτει ένα ελατήριο ισορροπίας Parachrom και απορρόφηση κραδασμών Paraflex . (Το Parachrom είναι ένα κράμα νιοβίου και ζιρκονίου, το Paraflex είναι μια κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ειδικά διαμορφωμένη συσκευή απορρόφησης κραδασμών.) Το Caliber 3132 βασίζεται στο γνωστό Caliber 3135 με εμφάνιση ημερομηνίας, το οποίο κτυπά μέσα στο Submariner και το Datejust.

Κάθε μία από αυτές τις κατασκευές Rolex calibers είναι μια καλή επιλογή εάν θέλετε να κατέχετε μόνο ένα ρολόι επειδή οι ωρολογοποιούς βαθμολογούν όλες τις μεταξύ των καλύτερων αυτόματων κινήσεων στην αγορά. Κερδίζουν αυτή τη διάκριση για διάφορους λόγους: είναι αρκετά ανθεκτικοί. η αρχιτεκτονική τους έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί τη μακροζωία και μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μια γερή γέφυρα ισορροπίας παίρνει τη θέση ενός τακτικού ζυγού ισορροπίας, ο οποίος βαρύνει μόνο μία πλευρά.

Δύο κοχλιωτοί κοχλίες μπορούν να γυριστούν για να ρυθμίσουν την κάθετη αναπαραγωγή. Μία καμπύλη ακροδεκτών Breguet στο ελατήριο ζυγοστάθμισης συμβάλλει στην ακριβή χρονομέτρηση σε κάθε κατάσταση, όπως και ο μηχανισμός ρύθμισης μικρορύθμισης χωρίς ρυθμιστές μέσω των περικοχλίων Microstella στην ισορροπία. Όποια και αν είναι η στροφή του ρότορα, οι κόκκινοι ανοδιοποιημένοι τροχοί στο αυτοσυσσωρευμένο υποσύνολο μεταφέρουν την κινητική του ενέργεια με ελάχιστη τριβή.

Αντίσταση στα 2000 μετρα

Το ελατήριο ζυγοστάθμισης δεν επηρεάζεται από μαγνητικά πεδία. Αυτό το εξάρτημα είναι επίσης φημισμένο για να μπορεί να αντιμετωπίσει κραδασμούς 10 φορές πιο αποτελεσματικά από τα συμβατικά ελατήρια ζυγοστάθμισης. Το σύστημα απορρόφησης κραδασμών Paraflex εμποδίζει επίσης τους κραδασμούς καλύτερα από τα στάνταρ απορροφητικά.

Η μηχανική και η διακόσμηση του κινήματος είναι εξίσου εντυπωσιακά. Ο ρότορας διαθέτει τα χαρακτηριστικά τρυπήματα του Rolex. Άλλες γέφυρες είναι διακοσμημένες με κυκλικό γρανάζι, επίσης γνωστό ως ” περγαμηνή “. Όλες οι γέφυρες και πλάκες επιστρώνονται με ρόδιο και οι άκρες τους είναι λοξές και στιλβωμένες. Τα γυαλισμένα κεφάλια των βιδών φαίνονται αρκετά όμορφα. Το Rolex επέλεξε δυστυχώς μια σταθερή, όχι διαφανή πίσω θήκη. Θα προσέφερε μια υπέροχη εικόνα των μηχανισμών, ενώ ταυτόχρονα θα καταστούσε δυσκολότερη τη ζωή για τυχόν παραχαράκτες.

Εάν ήσαστε καταδικασμένοι για μια ζωή ωρολογικής μονογαμίας και σας επιτρέπεται να κατέχετε μόνο ένα, τότε το Rolex Oyster Perpetual 39 θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Αυτό το μοντέλο go-with-all-outfit με μεγάλες (αρκετά-αλλά όχι πολύ μεγάλες) διαστάσεις, και καλή μηχανική αυτο-περιελισσόμενη κίνηση, θα εξασφαλίσει ότι ο καρπός σας είναι καλά εξοπλισμένος για οποιαδήποτε περίσταση.

Αφήστε μια απάντηση