Νέα

5 ρολόγια που αποδίδουν φόρο τιμής σε ταινίες

CITIZEN TONY STARK "I LOVE YOU 3000" EDITION
CITIZEN TONY STARK "I LOVE YOU 3000" EDITION

Πολλά ρολόγια έχουν εμφανιστεί σε ταινίες και μερικά έχουν γίνει τόσο διάσημα όσο τα αστέρια που τα φορούσαν. Αλλά μόνο λίγα ρολόγια έχουν δημιουργηθεί ειδικά για ταινίες, σε συνεργασία με τους ίδιους τους κινηματογραφιστές. Εδώ είναι μερικά από αυτά

OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 007

Το Omega ξεχωρίζει για τον κινηματογράφο superspy James Bond από το Goldeneye του 1995 και το τελευταίο ρολόι που φορούσε ο Agent 007, στο No Time to Die του επόμενου έτους , σχεδιάστηκε με τη συμβολή του πρωταγωνιστή της ταινίας, Daniel Craig.

Σχεδιασμένο με το στυλ του αρχικού Seamaster Diver 300M, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 1993, το ρολόι έχει μια θήκη τιτανίου 42 mm με περιστρεφόμενο δακτύλιο από αλουμίνιο και βαλβίδα απελευθέρωσης ηλίου στις 10 η ώρα. Τόσο ο δακτύλιος όσο και ο δακτύλιος στεφάνης έρχονται με «τροπική» καφέ απόχρωση για vintage εμφάνιση. Ο δείκτης βέλους πάνω από τις 6 η ώρα είναι μια αναφορά σε ένα στυλ στρατιωτικού ρολογιού που θα προτιμούσε ο Μποντ (ένας άντρας του Ναυτικού). Μέσα είναι το κύριο Chronometer Caliber 8806 του Omega και το ρολόι προσφέρεται σε ένα ρυθμιζόμενο βραχιόλι από πλέγμα τιτανίου ή ένα ριγέ λουράκι του ΝΑΤΟ.

OMEGA SEAMASTER DIVER 300M 007
Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition

HAMILTON KHAKI NAVY BELOWZERO – ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ένας μακροχρόνιος πάροχος ρολογιών σε σκηνοθέτες – για ταινίες όπως το 2001, Men in Black και Interstellar, για να αναφέρουμε μόνο μερικά – ο Χάμιλτον συνεργάστηκε στενά με την ομάδα σχεδιασμού παραγωγής για το επιστημονικό έργο TENET του Christopher Nolanσε ένα προσαρμοσμένο ρολόι για χρήση στη μαγνητοσκόπηση.

Η εμπορικά διαθέσιμη έκδοση αυτού του ειδικά παραγόμενου κομματιού στήριξης στεγάζεται σε μια θήκη τιτανίου 46 mm, μαύρο-PVD, με ένα μαύρο καντράν που φιλοξενεί ένα δείκτη δευτερολέπτων με μπλε ή κόκκινο άκρο, αναφέροντας τα βασικά χρώματα στην ταινία.

Κάθε έγχρωμη έκδοση περιορίζεται σε 888 κομμάτια, έναν αριθμό που επιλέγεται για να αντικατοπτρίζει την παλινδρομική φύση του τίτλου της ταινίας. Εξοπλισμένο με την ιδιόκτητη αυτόματη κίνηση του Hamilton H-10, η οποία διαθέτει ένα εφεδρικό απόθεμα ισχύος 80 ωρών, και τοποθετημένο σε ένα μαύρο λουράκι από καουτσούκ με αγκράφα μαύρης PVD, το αδιάβροχο ρολόι 1.000 μέτρων έρχεται σε ειδική συσκευασία που δημιουργήθηκε από την παραγωγή TENET σχεδιαστής Nathan Crowley.

HAMILTON KHAKI NAVY BELOWZERO
Hamilton Khaki Navy Underzero Special Edition Red

GRAND SEIKO GODZILLA 65η ΕΤΗΣΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στην κλασική Godzilla του 1954 ταινία, ο πύργος ρολογιών Wako του ιστορικού καταστήματος του Τόκιο του Seiko κατεδαφίστηκε κατά τη διάρκεια της οργής του γιγάντιου τέρατος. Για τον εορτασμό της 65ης επετείου της ταινίας, ο Grand Seiko, ο πολυτελής ωρολογοποιός που ξεκίνησε από την αρχική μάρκα Seiko, κυκλοφόρησε αυτό το ρολόι με επένδυση τιτανίου 44,5 mm και διαθέτει πολλές αναφορές στο διάσημο τέρας της Ιαπωνίας.

Το πορφυρό καντράν με τα ακτινοβολούμενα κύματά του έχει σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζει την εμφάνιση της φλογερής κόκκινης αναπνοής της ακτινοβολίας του Godzilla, και ο ιμάντας του καρχαρία, με τις εφαρμοσμένες μαύρες και κόκκινες περιοχές του, έχει μια τραχιά υφή εμπνευσμένη από το κρησφύγετο του δεινοσαύρου του πλάσματος. Η κίνηση Spring Drive βρίσκεται πίσω από ένα περίπτερο έκθεσης με την απόδοση του Godzilla που καταστρέφει τον ρολόι του Seiko στο Ginza – το οποίο, όπως ο ίδιος ο Godzilla, διαμένει ως εικόνα της πόλης του Τόκιο.

GRAND SEIKO GODZILLA
GRAND SEIKO GODZILLA 65η ΕΤΗΣΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ

JAEGER-LECOULTRE MASTER ULTRA-THIN KINGSMAN KNIFE LIMITED

Η Jaeger-LeCoultre συνεργάστηκε με τον διαδικτυακό λιανοπωλητή Mr. Porter για την παραγωγή αυτού του ρολογιού περιορισμένης έκδοσης που συνδέεται με την κυκλοφορία του sequel του Kingsman , The King’s Man. Για την ταινία, η οποία διερευνά την προέλευση του φανταστικού πρακτορείου κατασκοπίας του Kingsman, ο Jaeger-LeCoultre έχει ερμηνεύσει εκ νέου το «couteau» του ένα ρολόι τσέπης του 1907, ως εκλεπτυσμένο εξαιρετικά λεπτό ρολόι φόρεμα.

Το ρολόι έχει θήκη από ροζ χρυσό 40 mm, πάχους μόλις 4,25 mm, με φαρδιά στεφάνη που κλίνει απαλά προς την άκρη της θήκης για να δημιουργήσει ένα προφίλ που θυμίζει λεπίδα μαχαιριού. Το στέμμα προστατεύεται από ένα τριγωνικό τόξο και τοποθετείται στις 12 η ώρα στο στυλ ενός ρολογιού τσέπης. Το καντράν από ελεφαντόδοντο έχει απλούς δείκτες ώρας ευρετηρίου, δείκτη  λεπτών στην άκρη και λεπτό, ατσάλινο δείκτη. Μέσα είναι το Caliber 849, μια εξαιρετικά λεπτή κίνηση (1,85 mm) που η κατασκευή εισήγαγε για πρώτη φορά το 1994, με απόθεμα ισχύος 35 ωρών. Το caseback είναι χαραγμένο με το λογότυπο του Kingsman και ο αριθμός περιορισμένης έκδοσης στα 100 συνολικά κομμάτια.

JAEGER-LECOULTRE MASTER ULTRA-THIN KINGSMAN KNIFE LIMITED
Jaeger-LeCoultre_Master Ultra-Thin Kingsman Knife Limited Edition

CITIZEN TONY STARK “I LOVE YOU 3000” EDITION

Η Japan Citizen Watch Co. συνέχισε τη συνεργασία της με την Marvel Studios με την κυκλοφορία αυτού του ρολογιού που λειτουργεί με το Eco-Drive που αναφέρεται στην ταινία blockbuster Avengers: Endgame και τον δραματικό θάνατο (spoiler alert!) από έναν από τους πρωτοπόρους ήρωες του, τον Tony Stark, τον οποίο έπαιξε ο Robert Downey, Jr.

Ο δίσκος αναδημιουργεί τον αντιδραστήρα Stark Mark I που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη σειρά ταινιών και χρησιμοποιεί το εικονικό κράνος του alter ego του Stark, Iron Man, ως 12 ώρα δείκτη. Η επιγραφή, «Απόδειξη ότι ο Tony Stark έχει μια καρδιά», μια αναφορά σε μια έντονη σκηνή στο Endgame, είναι χαραγμένη γύρω από τον εσωτερικό δακτύλιο κλήσης, ενώ μια υπογραφή του Tony Stark και το «Avengers: Endgame»το λογότυπο είναι χαραγμένο στη σταθερή θήκη. Οι τιμές είναι 350 $ για την έκδοση σε μια μαύρη θήκη και βραχιόλι σε επένδυση και 495 $ για το μοντέλο περιορισμένης έκδοσης (1.500 τεμάχια) σε επιχρυσωμένο ατσάλι.

CITIZEN TONY STARK "I LOVE YOU 3000" EDITION
CITIZEN TONY STARK “I LOVE YOU 3000” EDITION

Μία σκέψη στο“5 ρολόγια που αποδίδουν φόρο τιμής σε ταινίες”

Αφήστε μια απάντηση